evin olsa çorba içer oturursun ama kirada olsan ödeyemesen çok sıkıntı. bende illa çocuğa bırakılsın diye düşünmeyenlerdenim çocuğum yok zaten düşünmüyorum ama evin olması senin hayatını kolaylaştırır ilk önce
Ama aynı sey kredi için de gecerli değil mi? Zaten kredi ödenip bittikten sonrası rahat o kısımda sorun yok. Ama kredi öderken -ki genelde kiranın 3 katı oluyor- ödeyemezsen daha buyuk sıkıntı.
Ne zamana kadar kira?
milletin evini temizle dur bişey yaptırmak iste yaptırama havaya gideceğine krediye gider zaten o para cepten çıkıyo değil mi
canım zaten totosuna güvenen giriyo bu işe, gelir gider hesabı yapmadan bu işe girenlerinki deli cesareti
10 sene kredi ödeyince o ev senin oluyor amaİşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki
Kredi çekip yıllarca o borcu ödemek bana da zor geliyor, anlamsız geliyor. Çünkü faiz oranları yüksek.
E kirada oturmak da zor geliyor, onun bunun evi. Bi eşya almak istesem eşim 'sen kiracısın neyine yeni eşya' diyor.
Yani iki durum da zor. Ama ben kendi evimi tercih ederim, borçla da olsa harçla da olsa kendi evin en azından. Onun için de baya bi birikim olması şart...
canım ev şart..ayda 2000 yada 3000 tl gelir ile millet krediye giriyor..bence sende girmelisin..diğer türlü harcamalarda relax olunuyor..karıkoca çalışsanız dahi emekli olunca birinizin maaşı kiraya gidecek..Ama aynı sey kredi için de gecerli değil mi? Zaten kredi ödenip bittikten sonrası rahat o kısımda sorun yok. Ama kredi öderken -ki genelde kiranın 3 katı oluyor- ödeyemezsen daha buyuk sıkıntı.
Ben size katiliyorum.
Hayatin en guzel yillarini kredi borcuyla cebelleserek gecirmenin manasi yok bana gore de. hayata 1 kere geliyoruz.
35ten sonra eyvallah. Ama yiyip icmekten gezmekten kismak bana mantikli gelmiyor pek.
canım ev şart..ayda 2000 yada 3000 tl gelir ile millet krediye giriyor..bence sende girmelisin..diğer türlü harcamalarda relax olunuyor..karıkoca çalışsanız dahi emekli olunca birinizin maaşı kiraya gidecek..
sakın öyle düşünme para pul olgun yaşta daha çok gerekiyor,insan yaşı ilerledikçe konfor arıyor..38 yaşımdayım ev araba vs kredi falan aldık az kaldı bitmesine4 senedir tatile çıkmadım ama çıkıcaz yakında nasib olursa..Ben cok savurganım galiba. İşte o relax olma durumunu yasayım 20 li yaşlarım sıkmaya calısarak gecmesin diye dusunuyorum. Gezeyim tozayım, gönlümce yaşayım. 30larımdan sonra dusuneyim geleceğimi diye düşünüyorum. Yanlış olsa da ne bileyim hayatı doya doya yaşamak varken kemer sıkmak zor geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?