• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak mi yoksa beklemek mi

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
419
103
Mrb ,elimizde 185 bin var.Suan ev sahibimiz evi satiyor son fiyat 435 bin tl ye indi.Konut kredisi cekersek bir baska kredimizi de icine gomup cekmemiz lazim tek kredi olmas acisindan.Yani 310 bin gibi bi rakam cekmek gerekiyor.Aylik odeme 12 yillik kredi icin 4050 tl oluyor.Aylik gelirimiz ortalama 10 bin.Baska giderler aylik masraf 6 bin tl mutfak haric oluyor.Sizce ev sahibi olmak icin 12 yil bu borca girilir mi? Islerimiz de elbette garanti degil cogu kisi gibi risk almis olacagiz.

Kira ne kadar ödüyorsunuz peki ?
Bu çok önemli bir karar. Faizler düştü ben bu süreçte almayı düşünürdüm.

Mrb ,elimizde 185 bin var.Suan ev sahibimiz evi satiyor son fiyat 435 bin tl ye indi.Konut kredisi cekersek bir baska kredimizi de icine gomup cekmemiz lazim tek kredi olmas acisindan.Yani 310 bin gibi bi rakam cekmek gerekiyor.Aylik odeme 12 yillik kredi icin 4050 tl oluyor.Aylik gelirimiz ortalama 10 bin.Baska giderler aylik masraf 6 bin tl mutfak haric oluyor.Sizce ev sahibi olmak icin 12 yil bu borca girilir mi? Islerimiz de elbette garanti degil cogu kisi gibi risk almis olacagiz.
Beklemek derim yada daha uygun fiyatli evlere bakin derim evet geliriniz iyi ama 4 bin kredi +6 bin diger odemeler zaten 10 bin oluyor ne yiyip ne iceceksiniz 6 binin icinde mutfak masrafı yokmus.

Beklemek derim yada daha uygun fiyatli evlere bakin derim evet geliriniz iyi ama 4 bin kredi +6 bin diger odemeler zaten 10 bin oluyor ne yiyip ne iceceksiniz 6 binin icinde mutfak masrafı yokmus.
Mutfak haric toplamda 6 bin olucak 4 bin konut krrdisi cekince

Bence bu işler akıl danışarak olmuyor , bunu en iyi siz bilirsiniz çünkü .
Kredi çekmek şu an pek mantıklı değil bence , önce elinizdeki parayı faiz altın gibi şeylerle değerlendirip sonra girişim yapın derim .

Bence bu işler akıl danışarak olmuyor , bunu en iyi siz bilirsiniz çünkü .
Kredi çekmek şu an pek mantıklı değil bence , önce elinizdeki parayı faiz altın gibi şeylerle değerlendirip sonra girişim yapın derim .
Ev satilacagi icin ev sahibi de bizi zor durumda birakti daha yeni tasinmistik.Acaba almaya calissak mi dedik ama bana da mantikli gelmiyor korkuyorum yani

bence faizler hala çok yüksek ama kira vermek yerine sonunda ev sahibi olmak var..risk alınabilir vadeyi birazdaha uzatıp kira miktarı kadar aylık ödeme ayarlayın ozman eliniz de daralmaz heralde... gerçi bu seferde faiz artıyor zorr yaaa bilemedim yazınca bak şimdi

Mutfak haric toplamda 6 bin olucak 4 bin konut krrdisi cekince
Toplam aylik odeyeceginiz miktar mi kredi ve diger odemelerle 6 bin olacak ben ayri zannetmistim size 4 bin kalacak geriye bilemedim ama yinede aylik 6 bin cok,satabileceginiz araba filan var ise satip pesinati cogalta bilme imkaniniz var mi.

Back