- 25 Temmuz 2021
- 876
- 1.171
-
- Konu Sahibi zatenkirilmisbirkediyim
rusyayı bilemeyiz.krediler kaç yılda ödeniyor bilemeyiz.mesela isveçte 50 yıl ödemeli ev alınabiliyor.almanyada nasıldır bilmem rusya da bilmem.siz kendiniz karar vermelisiniz.geliriniz nedir ev almanız faydanıza mı vsbüyük evler genelde kiraya vermek zordur çünkü genç yeni evliler iki odalı yada tek odalı evlere bakıyorlar
gelirimiz var şükür Ben hamilelikten dolayı çalışmıyorum eşimin işi iyi normal yani Bende üniversite okuyup çalışmayı düşünyorum inşallah beraber öderiz hemde evden gelicek kira parasınl krediyi kapatırız diye düşünüyorum 15 ve 20 senelik var iptotekler sene uzadıkca verecegin miktar azalıyorrusyayı bilemeyiz.krediler kaç yılda ödeniyor bilemeyiz.mesela isveçte 50 yıl ödemeli ev alınabiliyor.almanyada nasıldır bilmem rusya da bilmem.siz kendiniz karar vermelisiniz.geliriniz nedir ev almanız faydanıza mı vs
mortgage, yani ipotekli ev kredisi için ipotek almak diyor herhalde...İpotek alınmaz kredi alınır.
Şimdi; ev fiyatları korkunç yüksek, düşeceği ümit ediliyor ama belli olmaz. Düşme ihtimali de var sabit kalma ihtimali de. Şu durumda elinizde para varken mantıklı olan kredi çekip ev almak sanırım. Paranızı faizde tutmuşsunuz çünkü, faizler enflasyon oranının altında, kur korumalıda değilse orda kaldığı sürece eriyecek paranız. 3-5 ay sonra belki alamayacaksınız da o evi.
Oturduğunuz ev kiraya verilecekse tabi ki vergi ödeyeceksiniz. Aksi vergi kaçakçılığı, devletten çalma olur. Başınızın belaya girme ihtimali bir tarafa hak yemek olur adı. Devlet kağıdı ne bilmiyorum, muhtemelen kredi-ipotek gibi bir değişim yaptınız yine ama çözemedim orayı.
ben kendimde bilmiyorum inan dbskn aynen ipotek kredisi hem süresi çok oluyor hem ödemesi kolay oluyor ama aldigin paranin iki katını verion maalesef...mortgage, yani ipotekli ev kredisi için ipotek almak diyor herhalde...
anladığım kadarıyla soruların tercümesi
1) eldeki birikimin tamamını peşinata verelim mi yoksa peşinatı daha az verip birikimin birazını gezmeye tozmaya harcayalım mı, geniz gezmek isteriz diyor
rusyada resmi onaylı kira sözleşmesi yapınca gelir vergisi çıkıyormuş (e türkiyede de aynı) öyle yapınca kiracı eve zarar verse tazmin şansı oluyormuş, dğeilse evi mahvediyorlarmış.
2) daha büyük ev alsak kiracıya vercez ama sözleşmesiz versek evi mahvederler, vermesek vergi çıkar ne yapalım, diye soruyor
konu sahibi arkadaşım
biz rusyada kaç peşinata ne kadar taksit olur
ne kadar peşin vermek zorundasın
vergi dediğin ne kadar
bunları hiç bilmiyoruz ki
vaybe ne güzell neden acaba4+1 evimi daha yeni evlenecek çifte kiraya verdim belli olmuyor bu işler
aynen onu diyorum çoğu kişi yasal yoldan vermiyor vergi vermemek için gizliden kiracı alıyor
türkiyede insanlar evlenirken bi sürü eşya alıyorvaybe ne güzell neden acaba
evet niye?2001 doğumlu musunuz gerçekten ya?
anlamadım ne anlamda dediğinizi?Sen aklını ne işlere yoruyon öyle ya
Oh ne güzel missss valla iyi yapıyorlartürkiyede insanlar evlenirken bi sürü eşya alıyor
tam takım yatak odası -bazısının komodinleri sığmıyor bile 1 odaya, diğer odaya koyuyorlar.
koltuk takımı yemek masası (salona)
oturma grubu (oturma odasına)
üstüne bir de bekarlıktan kalma çalışma odası filan varsa hem eşyalar sığsın hem bebek olunca ona da ayrı oda yapcaz zaten derken bazı çiftler baştan geniş evde oturmayı tercih ediyor.
anlamadım ne anlamda dediğinizi?
ben duyduğumu sölüyorum konuşma tarzınız hiç hoşuma gitmedi bu aradaBu yaşta vergi kaçırmaya aklın eriyor ya helal diyorum.
ben duyduğumu sölüyorum konuşma tarzınız hiç hoşuma gitmedi bu arada
kiraya vermek için ev almazdım, arsa alırdım.Merhaba Rusyada yaşıyorum.
2 seneden fazladır para topluyoruz ev almak için Biraz topladık birazda kaynanamlar kredi çekti hepsini banka koyduk üzerine % geliyor her ay Her neyse şimdi evdekiler ipotek çekib ev alalım biran önce çünkü para gittikçe değeri azalıyor diyorlar fakat ev almak için 60% oran paramız var 40% yetmiyor ikisene önce olsa şuanki paramızla ev alabilirdik fakat evler iki kat pahalaştı maalesef..
Neyse ben istiyorum ki ipotek alınca hani az miktar olsun ki maaşdan veya aldigimiz evi kiraya verip o paraya ipoteki ödeyip diger parayıda kendimiz için ayıralım hani yılda bir kere tatil yapıyoruz ondan mahrum kalmayalım sırf ipotek aldık diye hayatımızı etkilemesin istiyorum çünkü daha genciz. Evdekiler ya iki odalı ev alalım kiraya verelim bikaç seneye para toplar satar 3 odalı ile değişirsiniz yada bir kerelik 3 odalı alalım daha da ev almayalım. Fakat 3 odalı ev alırsak oraya taşınacağız ve şuan oturduğumuz ev iki odalı ve çok güzel tamirli bir ev tamirini kayınbabam kendi elleri ile yaptı kayınbabam kendi elleri ile bağ evimizi bile kurmuş Allah canını sağ eylesin.
Diyor ki ben yaşadığım sürece bu evi kiraya verdirmem kiracılar mahv eder benim tamirlerim emeklerimi diyor... Arada kaldık neyapacagimizi bilmiyoruz. Acaba devletle anlaşmalı kağıd mı alsak kiracılara imzalatsak evde hiçbir şeye zarar gelmesin diye o zamanda vergi vermek zorunda kalacağız.. Bilemiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? biraz uzun oldu kusura bakmayın