- 6 Haziran 2022
- 665
- 899
-
- Konu Sahibi zatenkirilmisbirkediyim
Korkmayin seneler gectikce kredi taksitleri eriyor ilk seneler tatil falan yapamasanizda bi kac sene sonra yaparsiniz tabi toki falan degilse taksit tutari sabitse basta zorlanip sonra iyiki yapmisim diyeceksiniz hala kucuk de olsa bir ihtimaliniz varsa ev icin elinizi cabuk tutun yoksa omur boyu pisman olursunuz gittikce imkansizlasiyorMerhaba 2 seneden fazladır para topluyoruz ev almak için Biraz topladık birazda kaynanamlar kredi çekti hepsini banka koyduk üzerine % geliyor her ay Her neyse şimdi evdekiler ipotek çekib ev alalım biran önce çünkü para gittikçe değeri azalıyor diyorlar fakat ev almak için 60% oran paramız var 40% yetmiyor ikisene önce olsa şuanki paramızla ev alabilirdik fakat evler iki kat pahalaştı maalesef..
Neyse ben istiyorum ki ipotek alınca hani az miktar olsun ki maaşdan veya aldigimiz evi kiraya verip o paraya ipoteki ödeyip diger parayıda kendimiz için ayıralım hani yılda bir kere tatil yapıyoruz ondan mahrum kalmayalım sırf ipotek aldık diye hayatımızı etkilemesin istiyorum çünkü daha genciz. Evdekiler ya iki odalı ev alalım kiraya verelim bikaç seneye para toplar satar 3 odalı ile değişirsiniz yada bir kerelik 3 odalı alalım daha da ev almayalım. Fakat 3 odalı ev alırsak oraya taşınacağız ve şuan oturduğumuz ev iki odalı ve çok güzel tamirli bir ev tamirini kayınbabam kendi elleri ile yaptı kayınbabam kendi elleri ile bağ evimizi bile kurmuş Allah canını sağ eylesin.
Diyor ki ben yaşadığım sürece bu evi kiraya verdirmem kiracılar mahv eder benim tamirlerim emeklerimi diyor... Arada kaldık neyapacagimizi bilmiyoruz. Acaba devletle anlaşmalı kağıd mı alsak kiracılara imzalatsak evde hiçbir şeye zarar gelmesin diye o zamanda vergi vermek zorunda kalacağız.. Bilemiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? biraz uzun oldu kusura bakmayın
Aynen maalesef haklısınız 3odalı direk alıp çileyi çekmek risk almak gerekkYatırım konusunda bir önerim yok. Ama şimdilik x özelliklerine sahip eve geçelim sonra istediğimiz y evini alırız diyenlerin hiçbiri alamadı çevremdeki. Maalesef eve bir yerleşildi mi kalınıyor. Hep bir şey çıkıyor çünkü.
aynen haklısınız fakat biz rusyada yaşıyoruz ve anatajımız şöyle her iki seneden bir ücretsiz bilet veriolat istedigin ülkeye gidebilion ama orada Ev otel vs tutmak kendi hesabina oluyor artık yani ikiseneden bir tatil yapabiliriz aslında Ve para gittikce degeri dusuuyor maalesef.. İnşaAllah hayırlısı ne ise o olur biran önceKorkmayin seneler gectikce kredi taksitleri eriyor ilk seneler tatil falan yapamasanizda bi kac sene sonra yaparsiniz tabi toki falan degilse taksit tutari sabitse basta zorlanip sonra iyiki yapmisim diyeceksiniz hala kucuk de olsa bir ihtimaliniz varsa ev icin elinizi cabuk tutun yoksa omur boyu pisman olursunuz gittikce imkansizlasiyor
Rusyadaki ekonomik durumlar suanda on gorulemez gercekten haklisiniz umarim en iyi sekilde sonuclaniraynen haklısınız fakat biz rusyada yaşıyoruz ve anatajımız şöyle her iki seneden bir ücretsiz bilet veriolat istedigin ülkeye gidebilion ama orada Ev otel vs tutmak kendi hesabina oluyor artık yani ikiseneden bir tatil yapabiliriz aslında Ve para gittikce degeri dusuuyor maalesef.. İnşaAllah hayırlısı ne ise o olur biran önce
İpotek alınmaz kredi alınır.Merhaba 2 seneden fazladır para topluyoruz ev almak için Biraz topladık birazda kaynanamlar kredi çekti hepsini banka koyduk üzerine % geliyor her ay Her neyse şimdi evdekiler ipotek çekib ev alalım biran önce çünkü para gittikçe değeri azalıyor diyorlar fakat ev almak için 60% oran paramız var 40% yetmiyor ikisene önce olsa şuanki paramızla ev alabilirdik fakat evler iki kat pahalaştı maalesef..
Neyse ben istiyorum ki ipotek alınca hani az miktar olsun ki maaşdan veya aldigimiz evi kiraya verip o paraya ipoteki ödeyip diger parayıda kendimiz için ayıralım hani yılda bir kere tatil yapıyoruz ondan mahrum kalmayalım sırf ipotek aldık diye hayatımızı etkilemesin istiyorum çünkü daha genciz. Evdekiler ya iki odalı ev alalım kiraya verelim bikaç seneye para toplar satar 3 odalı ile değişirsiniz yada bir kerelik 3 odalı alalım daha da ev almayalım. Fakat 3 odalı ev alırsak oraya taşınacağız ve şuan oturduğumuz ev iki odalı ve çok güzel tamirli bir ev tamirini kayınbabam kendi elleri ile yaptı kayınbabam kendi elleri ile bağ evimizi bile kurmuş Allah canını sağ eylesin.
Diyor ki ben yaşadığım sürece bu evi kiraya verdirmem kiracılar mahv eder benim tamirlerim emeklerimi diyor... Arada kaldık neyapacagimizi bilmiyoruz. Acaba devletle anlaşmalı kağıd mı alsak kiracılara imzalatsak evde hiçbir şeye zarar gelmesin diye o zamanda vergi vermek zorunda kalacağız.. Bilemiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? biraz uzun oldu kusura bakmayın
Sözleşme demek istiyor galiba,sözleşme yaparsak vergi vermek durumunda kalacağız demek istedi gibi anladımİpotek alınmaz kredi alınır.
Şimdi; ev fiyatları korkunç yüksek, düşeceği ümit ediliyor ama belli olmaz. Düşme ihtimali de var sabit kalma ihtimali de. Şu durumda elinizde para varken mantıklı olan kredi çekip ev almak sanırım. Paranızı faizde tutmuşsunuz çünkü, faizler enflasyon oranının altında, kur korumalıda değilse orda kaldığı sürece eriyecek paranız. 3-5 ay sonra belki alamayacaksınız da o evi.
Oturduğunuz ev kiraya verilecekse tabi ki vergi ödeyeceksiniz. Aksi vergi kaçakçılığı, devletten çalma olur. Başınızın belaya girme ihtimali bir tarafa hak yemek olur adı. Devlet kağıdı ne bilmiyorum, muhtemelen kredi-ipotek gibi bir değişim yaptınız yine ama çözemedim orayı.
Rusyaya göre öneri verebilecek kaç kişi vardır ki forumda? Tamam çoğumuz takip ediyoruz ne oluyor ne bitiyor diye ama ev fiyatlarını, kred faizlerini, mevduat faizlerini nereden bilelim ki. Buraya sorması çok saçma.keske konunun en basina rusyada yasadiginizi yazsaydiniz simdi oneriler turkiyeye gore gelecek
bence de zaten konunun en onemli detayi bu, onu da yazmamis.Rusyaya göre öneri verebilecek kaç kişi vardır ki forumda? Tamam çoğumuz takip ediyoruz ne oluyor ne bitiyor diye ama ev fiyatlarını, kred faizlerini, mevduat faizlerini nereden bilelim ki. Buraya sorması çok saçma.
Her ülkede aynı be Evler çok pahalı o yüzden belirtmedim Onubence de zaten konunun en onemli detayi bu, onu da yazmamis.
aynen onu diyorum çoğu kişi yasal yoldan vermiyor vergi vermemek için gizliden kiracı alıyorSözleşme demek istiyor galiba,sözleşme yaparsak vergi vermek durumunda kalacağız demek istedi gibi anladım
evet burdaEvi Rusya'dan mi alacaksınız anlamadım
haklısınızkeske konunun en basina rusyada yasadiginizi yazsaydiniz simdi oneriler turkiyeye gore gelecek
büyük evler genelde kiraya vermek zordur çünkü genç yeni evliler iki odalı yada tek odalı evlere bakıyorlarBir iki sene fedakarlık yaparsın ama evin olmuş olur ve kredi oranı da zamanla göze dokunmayan miktara dönüşüyor .evi 3+1 alın bence.yeni evli bir aileye verirseniz çokta hasar almaz eviniz.yani kp evinde idare edip büyük ev alıp onu kiraya vermek daha mantıklı bence
devlet kağıdı ZATEN bahsettiginiz gibi vergi vermek için hani kiraya vericem diye belge işte Yasaal olsun çünkü çoğu kişi yasal dışı veriyor kiraya gizliden onlarında evleri mahvoluyor kiracılar acımıyor vallahiİpotek alınmaz kredi alınır.
Şimdi; ev fiyatları korkunç yüksek, düşeceği ümit ediliyor ama belli olmaz. Düşme ihtimali de var sabit kalma ihtimali de. Şu durumda elinizde para varken mantıklı olan kredi çekip ev almak sanırım. Paranızı faizde tutmuşsunuz çünkü, faizler enflasyon oranının altında, kur korumalıda değilse orda kaldığı sürece eriyecek paranız. 3-5 ay sonra belki alamayacaksınız da o evi.
Oturduğunuz ev kiraya verilecekse tabi ki vergi ödeyeceksiniz. Aksi vergi kaçakçılığı, devletten çalma olur. Başınızın belaya girme ihtimali bir tarafa hak yemek olur adı. Devlet kağıdı ne bilmiyorum, muhtemelen kredi-ipotek gibi bir değişim yaptınız yine ama çözemedim orayı.