Ev alma sorunu

eğer 15bin lira ediyosa gerçekten takılar, gerli iyiyse ve garantiyse bence alınır o paraya ev. hele memursan kesin alınur. asla olmaz deme. en yakın arkadaşım aldı. 115 liralık evi 15 lira peşinat vererek aldı. canlı şahit.

Son düzenleme:
ya genelde herkes aynı şei söylüyor aslında. söyleyin eğer yanaşmazlar çirkefe yatarlarsa satış konusunda zorlamayıp kendiniz bişiler yapın. sanırım genel görş bu.

canım 10 yıl kred ödenirmi diyosun bence ödenir bi miras varmış ve eşinin hakkı o miras er yada geç size düşen payı vercekler birde vermediklerini düşün mirastan kalan pay size verilmedi ikinizde çalışıyorken bence bir eve girin 10 yılda kredi ödersin ama evin olur 10 yıl kira ödersin ama hiç dikili bir ağacın bile olmaz bende 9 aylık evliyim beyaz eşyalarımız eşimle beraber aldık yatak odamı mutfak eşyalarımı benim ailem yaptı salon takımı halı koltuk felan kayınpederim aldı bi evin bi oğlu nişandada düğündede takılarını taktılar amamevimiz yok bende çalııyorum 9 ay oldu bizde yine bazı ufak tefek eksiklerimiz vardı onların borcunu ödüyoruz takıları bozdurup bankaya yatırdım eşimle bizim düşüncemiz biraz daha birikim yapıp bankadan en az krediyi çekip ev almak şimdi kir aöder gibi kredi ödeniyor 500 tl zaten ev kirası ödüyoruz zamda yapılcak üzerine 200 300 tl daha eklerim kredimi öderim ama bilirimki o ev benim kirada para boşa gidiyor benim demem canımmirasa güvenme kayınpederimin 1 tane dairesi vr onlar oturuyor bize dediler siz oturun biz istemedik ev alırken kayınpederimin bize yardım edecek durumu yok hepimiz aynı dertteyiz yane kızlar ama çalışana isteyene allah yardım eder herkesin evimi var ama bi şekilde alıyorlar inşallah allahın izniyle bizlerde birer ev alırız

daha yeni evlisin evde alırsınız merak etmeyin yeterki niyetlenin bir hedefiniz olsun hepsi olur yavaş yavaş sıkma canını otarafada güvenme derim sana ablan olarak borç harçta olsa kendiniz yapın geç olur ama kimsenin söz hakkı olmaz kendim kazandım kendim yaptım dersiniz mirasa gelince ölüm hak miras helal demişler

kızlar teşekkürler evet bazen sinirleniyorum eski konular aklıma geliyor haksızlıklar ama dediğiniz gibi çok takmamak gerekiyor..dedim ya ciddi anlamda bunalmış durumdayım borç ödemekten..şimdilik durumu aktarayım..eşimle konuştuk 10 yıl da olsa kredi çekmeye karar verdik şimdi iyi bir ev arayışına giriyoruz kısmetse..miras olayı çözülsede çözülmesede ben karışmıcam ama eşim ısrarcı bilmiyorum artık gerisini..

diğer tarafa güvenmiyorum zaten eğer kayınpederim evinde otursaydık kira vermiyoruz ev bzim diye birikim yapmazdık eşimin 2 tane kız kardeşleri vr bizimde hakkımız vr bu evde diceklerdi tatımız olmicaktı bölesi daha ii kendimiz çalışıp evimizi kendimiz alırım allah yardım ettiği sürece

valla bizim 2,5 senemiz bitti bile güzelim. alındımı ödenir gider hem öyle bir zevkle yatırıyoruzki krediyi anlatamam ohh bir ay daha geçti diye seviniyoruz. inan bana 2 sene kirada gezdim içim acıyordu o evlere parayı verirken. allah yardımcınız olsun sen sabret şükret gerisi gelir.

cnm bende 3 yıllık evlıyım gecen sene kendı evımızı aldık.Ama alırken bıle esımle cok tartıstık o cunku daha erken ıstemıorum ev bıras yasayalım dıodu bense gelen bı sekılde ole yada bole gıdıo dıe ev almak ıstedım hep.Tam esıme kabl ettırdım bu sefer bırımkımımız cok fazla cıkmadı bende kendı aılemden calıstıgım ısyerınden tazmınatımıda kattım.Esımden aılesınden ıstedı (Fakat yardım etmedıler herzamankı gıbı)dedımkı kımseye muhtac olmadan az olsun oz olsun bızım olsun baslarda 2+1 daıre bakdık butcemıze gore sonra tesaduf Rabbımın sayesınde uygun bı fıyata 0 daıre bulduk 3+1 sımdı bunu neden soledım.ALLAH yardım edıo sen korkma hayırlı bısı yapıosun netıcede ve yeterkı ıste ALLAH hep yardım eder.Bızde 10 yıllık kredı cektık faızler yuksektı cektıgımızde sonra dusunce bızım odemelerımızde dusdu.dahada rahatladık ılk yılımız bıttı bıle kaldı 9 yıl.Suandada hamıleyım ve calısmıorumda ama korkumda yok bı sekılde otomatıge bagladık esımle odenıyor.Senın esının mırasıda varmıs ona sımdı guvenme derım sen gucunle yap o mıras gelıncede kredıyı kaparsın yada baska bı yatırım yaparsınız.Hedıye gıbı olur..Sımdıden hayırlısı olsun hakkında..

Ağızına sağlık diyecek söz yok...

Arkadaşım cesaretlen bende 1yıllık evlıyım
bir türlü cesaret edemıyorduk ev almaya
en son gözümüzü kararttık evı bulduk kredıyı cektık bugün yarın tasınıyorum
10yıl evet çok fazla ama ömür geciyor,zaman gecıyor bir bakmıssın bıtmıs
kimseye güvenmeden sıkıntı bıle ceksek kendı emegımızle dısımızla tırnagımızla biryerlere gelmek
daha iyi Allah hepimizin yardımcısı olsun

kızlar dertmi bu diye düşnmeyin bu konu herkesin derdi bu zmanada ev almak hem zor hemde kolaylastı ...
bizde 1.5 yıllık evliyiz benm eşim bircok insana göre cok daha fazla maas alıo ama hçbi işse yaramıyr biz borcsuz evlendik ama iki yakamız bi araya gelmedi evlendğmzdn beri borc var trafiğe cıksak en ufak örnek ceza hemen bizi bulur eve tasınsak en kazıkcı ev sahibi bizi bulur herkez yoldu bizi acıkcası ailemiz bile siz cok para alıyosunuz diye..
altınlarımız avrdı 20bin kadar hep ev alcaz dedik ev alalım dedik kayın babamdaydı altınlar biz ev beyendik ev acaz krediyi basvurcakdık altınları istedik kayınbabam bankadan kerdi cekmiş altnları ipotek vermiş nkdr doru bilemiyorum.eşmle cok bozulduk ama ağzımızı acıp tek kelime edemedik smdi ev alamkdan da soğudk istemdik bdaha altınları onlar utansın diye.kayınvalidem bu aralar ev bakalımda ev alalım dedi galiba altnlar ipotekden cıkmıs umutlandk smdi uğrasıyorz kayınpedrim mısırda hersey ona bağlı o gelisn verrse altınları anca alırz vermesse suya düşer yine.yazıklar olsun cok sinrleniyorm..
ama hepimiz el ele verrsek kocalarmızla herkesin evi olur herkese allah istdğini nasip etsin gercekden cok isterim bunu

en iyisini yapmıssn zaten kira ödüyoruz bu kredileri bosuna yapmamslar kira öder gibi ödemek mantıklı ama mebla yuksek olunca biraz korkutyor tabiii

ama hepimiz el ele verrsek kocalarmızla herkesin evi olur herkese allah istdğini nasip etsin gercekden cok isterim bunu

çok haklısın herkes bişeylerden taviz verse biraz çırpınsa bence de olur birşeyler. olmasa da en azından çabaladım dersiniz. ben evlendiğimden beri ne istediğim eşyayı aldım ne istediğim gelinliği. düğünüm de öle şatafatlı olmadı. yeri geldi kıyafet alamadık. ya düşünün evimdeki su abrdakları bile hep promosyon ya da hediye. esirgemediğim tek şey gıdamız oldu. diyceksiniz o kadarda değil ama bence o kadar kızlar. çok sıkmak gerekiyor bişeyleri hemen yapmak istiyorsak. işte sonunda oldu ve aldık evimizi. tabii aldık derken daha içinde değiliz borcumuz da var ama en azından giriştik işte. evime girip de borçarı hafiflettikten sonra da artık istediğimi alırım die düşünüyorum. ben düşünüyorum evlendiğimden beri 15-20binlira kira verdim. yazık diyorum. az para mı? şimdilik istediğim gibi değil hiçbirşey ama evime girince elime her ay bi kira parası kalıcak. neler yapılır o parayla düşünün. bence istiyorsanız kiradan kurtulmak çok şeyden taviz vermeniz gerekiyor.

10 yıllık kredide tabii ki faiz yükün fazla olacak. Ben de 60 milyar kredi aldım 100 milyar olarak ödüyorum napayım? Ev alırken 60 milyarım yoktu çıkarıp şak diye ortaya koyamadım. Eeee gülü koklayacaksan dikenine de katlanacaksın. Gönül ister ki bütün aileler çocuklarına ev kurarken yardım etsinler ama yapmayana da zorla çingene gibi kapısına dayanıp "ver paramı" diyecek haliniz yok herhalde. Bunun için de herkes size burada kendi imkanlarınızla yapın diye akıl veriyor.

Ama anladığım kadarıyla sizin derdiniz hiç zorluk çekmeden hop diye ev sahibi olmak. O zaman gidip düğününüzde bile tek bir bilezik takmayan, düğünden sonra kendi evine tadilat yapan cimri kayınvalidenize el açıp hakkınız olan mirası isteyeceksiniz.

Neyse son mesajlarınızı okudum kredi çekmeye karar vermişsiniz. En doğrusu. Hayırlı olsun arkadaşım. İnşallah gönlünüze göre bir ev bulur oturursunuz, Allah kolaylığını verir ödersiniz.
Miras konusuna takılmayın, o kazanılmış bir haktır, eninde sonunda size verirler. Ama verseler de ev alsak diye beklemenize değmez. Zaten kedi faizleri bu ara çok düşük. Bir an önce alın evinizi.

bence de en iyi kararı vermişsiniz. kredi çektikten sonra eğer miras işiniz hallolursa kapatırsınız kredinizi. ohh rahat eersiniz. Allah yardımcınız olur inşallah. en iyilerini nasip etsin Rabbim inş.

ARkadaşım ankaradayım demişsin bende ankaradayım durumu yukarda özetledimzaten bizde bişeylere karar vermek istiyoruz eşim korkuyor siz evi nerden ve kaça aldınız detay verebilirmisin çok özel değilse affına sığınarak merakımdan soruyorum ve birazda eşime gaz verebilmek adına:13:

Önce eşinizin babasından kalan mirasın paylaşımı olarak algılamıştım, bu durumda hemen mal paylaşımına girmek çokta şık olmaz diye düşünmüştüm. ama anladığım kadarı ile amcalarla ortak olduğuna göre dedenin miras hiseleri söz konusu..budurumda bencede paylaşım mantıklı.. yani mirastan hisse alacak kişi sayısı çoğaldıkça maldan sağlanacak gelirde bi işe yaramayacak.. amcalarda vefat edecek.onların çocukları devreye girecek.. hem paylaşım zorlaşacak hemde sattığınızda bi işe yaramayacak..,
Diğer taraftan direkt sizin karışmanızda antipatik gelebilir.şahsen ben böyle durumları eşimle konuşurum ama ailesinin yanında hiç karışmam ..
Son bi not bu konuda dava açabilir ve mahkemeden satışı isteyebilirsini, .eğer çok zorda kalırsanız....
ama yinede şimdilik kendi imkanlarınız ile ev almaya çalışın derim bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…