Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mrb kızlar, benim de bir derdim var tabi birçoğunuza göre bu da dert mi denilebilir ama sizden fikir almak istedim..biz eşimle yaklaşık 30 milyarlık bir borçla evlendik..şuana kadar 20 bini ödendi geriye 10 bin kaldı 1.5 yıl içinde o da bitecek inşallah.kiradayız..her ay kira vermektense kendi evimiz olsun istiyorum ama peşinatımız yeterli değil tamamını kredi çeksek çok yüksek ödeme planı çıkıyor..ya da 10 yıla kadar vade yapmak lazım ki ödeyebilelim o da çok uzun süre..şimdi gelelimö diğer bir konuya..eşimin babası vefat etti.ondan kalan bikaç arsa toprak vs varmış..ama ortak tabiki kardeşleriyle ve amcalarla..onlar ok verse hemen satıılır 2-3 haftaya çünkü değerli yerlerde..eşim dedki ben bunu anneme ve kardeşlerime söylicem paylaştırılsın ev alıcam dicem bari istediğimiz evi alırız eğer o paylaşım yapılırsa..henüz annesine söylemedi ben kabul edilceni sanmıyorum ama bu durumda siz napardınız...2 yıldır borç içindeyiz hiç öyle bir öneri dahi getirmediler sonuçta o onun hakkı şuanda da ihtimal vermiyorum kabul etsinler ama bir yandan da ev almak istiyoruz..eğer bu kabul görmesse sizce zar zor ev alıp yıllarca sıkıntı içinde o borcu ödemektense ev alma fikrinden vaz mı geçsek ? çünkü zorlanıcaz o kesin..peşinat ta yok doğru düzgün..ihtiyacımız varken işime yaramayan bir miras sözkonusu..bir yanımda al diyor evi salla o mirası ama neden sıkıntı çekeyim madem ailesi bunu düşünemiyor .
daha yeni evlisin evde alırsınız merak etmeyin yeterki niyetlenin bir hedefiniz olsun hepsi olur yavaş yavaş sıkma canını otarafada güvenme derim sana ablan olarak borç harçta olsa kendiniz yapın geç olur ama kimsenin söz hakkı olmaz kendim kazandım kendim yaptım dersiniz mirasa gelince ölüm hak miras helal demişler![]()
Canım kusura bakma ama evlenirken size destek olmayan bir aileden ev almak için destek beklemen ve miras varken neden kendimi zorlayarak borç ödeyeyim demen bana çok saçma geldi.
Ben 30 yaşındayım, bu zamana kadar hep kiradaydık, ailemin dikili tek ağacı bile yok. İşe girdikten sonra, elimizde birikmiş 3-4 kuruşu da ekleyerek 10 yıllık ev kredisine girdik. Şimdi 5 yılı bitti bile. Senin deyiminle en güzel yıllarımı kredi ödemeye verdim
Sen daha yeni evlisin ve "10 yıl kredi mi ödenir miras varken" diye düşünüyorsun. Kusura bakma ama rahatına çok düşkünsün ve bu kafayla daha çok beklersin derim.
Yazdıklarım biraz sert kaçtıysa kusura bakmayın ama gencecik insanlarsınız neden çalışııp çabalayıp öderiz kendi emeğimizle alırız diye düüşnmüyorsunuz da hep birilerinden bir şeyler bekliyorsunuz anlayamıyorum. Burdaki çoğu kişinin düşüncesi hep böyle. Yok düğünde takmadılar, yok ev almadılar yok bilmemne. Almıyorlarsa almasınlar arkadaşım, çalışın eşinizle kendiniz yapın. Siz girin kredinize, ilerde arsalar satılır parası gelirse krediye toplu ödeme yapar kapatırsınız. Gelmezse de amenna, siz zaten kendi evinizi kendiniz almış olursunuz.
Ağızına sağlık diyecek söz yok...
Arkadaşım cesaretlen bende 1yıllık evlıyım
bir türlü cesaret edemıyorduk ev almaya
en son gözümüzü kararttık evı bulduk kredıyı cektık bugün yarın tasınıyorum
10yıl evet çok fazla ama ömür geciyor,zaman gecıyor bir bakmıssın bıtmıs
kimseye güvenmeden sıkıntı bıle ceksek kendı emegımızle dısımızla tırnagımızla biryerlere gelmek
daha iyi Allah hepimizin yardımcısı olsun
ama hepimiz el ele verrsek kocalarmızla herkesin evi olur herkese allah istdğini nasip etsin gercekden cok isterim bunu![]()
walla canım evet rahatıma düşkünüm sana saçma gelebilir ama 2 yıldır her ay borç ödüyorum hemde fazlasıyla..zaten şuanda kendi çabamızla bir evi ancak ve ancak ddiyorum 10 yılda öderiz..10 yılda atıyorum 100 milyarlık evi 160 milyar olarak ödeyecem bankaya..hiç bunu düşündün mü acaba..evin yarısından fazlasını bankaya verecem..orda o kadar toprak vs varken ben neden 60 milyarı bankaya hibe edeyim...onlar eşimin hakkını verecekler sadaka istemiyoruz babassından ona kalan hakkı...bu bir haktır yardım değil..erkek aileleri azcık elini cebine sokacak yok öyle...düğünde yeterince yaptı zaten kaynanam 1 tane bile bilezik takmayarak ama 2. ayına gitti evine eşya aldı tadilat yaptırdı bu ne şimdi biz enayiyiz değil mi gelinler aptal...
kızlar teşekkürler evet bazen sinirleniyorum eski konular aklıma geliyor haksızlıklar ama dediğiniz gibi çok takmamak gerekiyor..dedim ya ciddi anlamda bunalmış durumdayım borç ödemekten..şimdilik durumu aktarayım..eşimle konuştuk 10 yıl da olsa kredi çekmeye karar verdik şimdi iyi bir ev arayışına giriyoruz kısmetse..miras olayı çözülsede çözülmesede ben karışmıcam ama eşim ısrarcı bilmiyorum artık gerisini..
ARkadaşım ankaradayım demişsin bende ankaradayım durumu yukarda özetledimzaten bizde bişeylere karar vermek istiyoruz eşim korkuyor siz evi nerden ve kaça aldınız detay verebilirmisin çok özel değilse affına sığınarak merakımdan soruyorum ve birazda eşime gaz verebilmek adına:13:ilahi arkadaşım çok güldüm bu lafına. 15 bin bile çıkmaz demene. bana düğünümde o kadar altın takılsaydı bin takla atardım. mobilyasından gelinliğe beyaz eşyadan takısına heerşey dahil kayınpeder 3500 tl ile geldi düğün alışverişine desem umarım anlarsın.
kimseye güvenme arkadaşım elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz derler yaa .
biz eşimle ikimizde çalışıyoruz öyle aman aman da maaşlarımız yok.
ikimizinki bi memur maaşı anca. ankarada yaşıyorum. peşinat dersen 0.
500 tl kira verip rezil bi evde oturmaktan bıktım. hep düşünürdük bi ev almayı en son cesaret edip 2+1 ufak tefek bi ev aldık. 10 yıllık kredi ile. kimse destek olmadı. eşim ailesini aradı destek istedi 1 ay aramadılar para isteyecekler diye. en son bari bi 5 bin verinde rahatlayalım biraz dedi ki eşim ailesinin karşısında hiç laf etmez çoook sessiz sakin bişiy istemektense hiç olmamasın yeğler. ilk defa cesaretini topladı. ama yine 1 aydır arayıp sormuyolar bile bırak desteği kardeşleride dahil hayırlı olsun bile demediler.
yani tırnağın varsa başını kaşı.
zaten o miras size çıkarsa kredinizi kapatırsınız.
allah yardımcınız olsun ne diyim.