Ev alma sorunu

ya aynen..hiç oğullarını düşündükleri yok..ilk zamanlar uykularım kaçtı nasıl ödicez borçları diye düğünden sonra..ama sonra yok..o kadar toprak vs var adam gibi bir tane satıp ta şu çocuklara ev alim demedi..benim abime babam evini verdi evlendirdi kendi kızı kirada diye adam üzülüyor

söyleyin niyetinizi , belki yabancıya satmak yerine maddi durumları iyiyse diğer hissedarlar alırlar eşinizin hissesine düşen kısmı... sonuçta keyf için değil ki ev almak için satacaksınız ,sanırım anlayışla karşılayacaklardır

umarım öyle olur ama yaşadıklarım olumsuz düşündürüyor..hayırlısı bakalım eşim hele bir söylesin mutlaka buraya gelişmeleri yazarım..söyledikten sonra olacakları ben de merak ediyorum..

inan onlara göre hava hoş
davulun sesi uzaktan hoş gelio ikimaşlıyızya Vurun abalıya der gibi hiç düşünmesler canım hiç ama bende diorum yha borç ödemekten belki çocuk bile yapamıcaz ne için kim için dier kardeşleri rahat etsindie hıh onlarında çok umrundayı
evet kiraya verilen para ev sahibine al ben yemiyim sen ye demek banka krediside sağ cepten sol cebe koymak demek ama bukadar sorumsuz ve bencil ailelerin gelinleri olunca insan napıcağını bilemio borç ödemek çoook çokkk zor bende 18 aylık evliyim daha yeni bitti borcumuz valla ben beklicem azcık evliliğimizin bebişsiz zamanların tadını çıkartıcam daha uzun seneler var acele etme derim sabret bakalım nası olsa bu miras paylaşılıcak daha az sıkıntıya girersin şimdi tutup siz kendi gücünüzle alasanız kimse bunlara yazık kendileri yaptı demez onların ihtiyacı yok der yani bizimkilerdeki düşünce bu muhdemelen sizinkilerdede böledir düşünce

zaten çocuk yapmıyoruz hala..yaşım 30 olacak düşün yani..dediğin gibi kimse düşünmüyor..durmadan bebek diyip duruyor kaynanam ama..ay ayyy daha 1.5 yıl borç ödicez ev alsak 10 yıl almasak bebiş filan olursa daha alamayız bakıcı masrafı vs derken ben de bisüre çalışamıcam daha biter ev hayalimiz..iki ucu....:)

hani senin baban abine ev vermişya böle insanların zihniyeti oğluna yaptıysa kızınada yapar nasısadır bunlar çocuklarının gururlarını hiç düşünmezler of of heryerde var bunlardan her yerdeeeeeeeeeee

evet bana da yaptı ama şuan alınmaz annem babam hayatta allah göstermesin onlara bişey olursa anca paylaşılır ki allah korusun onlara bişey olmasın..

aynen BENDE 28 YAŞINDAYIM VE BAKIOM ŞÖLE HİÇ BİŞİYİMİZ YOK HEP BENİM AİLEMDEN BEKLENİO PES DİOM BAZEN YHA HİÇ EVLET AYIRT EDİLİRMİ???

Canım kusura bakma ama evlenirken size destek olmayan bir aileden ev almak için destek beklemen ve miras varken neden kendimi zorlayarak borç ödeyeyim demen bana çok saçma geldi.
Ben 30 yaşındayım, bu zamana kadar hep kiradaydık, ailemin dikili tek ağacı bile yok. İşe girdikten sonra, elimizde birikmiş 3-4 kuruşu da ekleyerek 10 yıllık ev kredisine girdik. Şimdi 5 yılı bitti bile. Senin deyiminle en güzel yıllarımı kredi ödemeye verdim
Sen daha yeni evlisin ve "10 yıl kredi mi ödenir miras varken" diye düşünüyorsun. Kusura bakma ama rahatına çok düşkünsün ve bu kafayla daha çok beklersin derim.

Yazdıklarım biraz sert kaçtıysa kusura bakmayın ama gencecik insanlarsınız neden çalışııp çabalayıp öderiz kendi emeğimizle alırız diye düüşnmüyorsunuz da hep birilerinden bir şeyler bekliyorsunuz anlayamıyorum. Burdaki çoğu kişinin düşüncesi hep böyle. Yok düğünde takmadılar, yok ev almadılar yok bilmemne. Almıyorlarsa almasınlar arkadaşım, çalışın eşinizle kendiniz yapın. Siz girin kredinize, ilerde arsalar satılır parası gelirse krediye toplu ödeme yapar kapatırsınız. Gelmezse de amenna, siz zaten kendi evinizi kendiniz almış olursunuz.

Son düzenleme:

walla canım evet rahatıma düşkünüm sana saçma gelebilir ama 2 yıldır her ay borç ödüyorum hemde fazlasıyla..zaten şuanda kendi çabamızla bir evi ancak ve ancak ddiyorum 10 yılda öderiz..10 yılda atıyorum 100 milyarlık evi 160 milyar olarak ödeyecem bankaya..hiç bunu düşündün mü acaba..evin yarısından fazlasını bankaya verecem..orda o kadar toprak vs varken ben neden 60 milyarı bankaya hibe edeyim...onlar eşimin hakkını verecekler sadaka istemiyoruz babassından ona kalan hakkı...bu bir haktır yardım değil..erkek aileleri azcık elini cebine sokacak yok öyle...düğünde yeterince yaptı zaten kaynanam 1 tane bile bilezik takmayarak ama 2. ayına gitti evine eşya aldı tadilat yaptırdı bu ne şimdi biz enayiyiz değil mi gelinler aptal...

ölüm hak miras helaldir. bu rahatlıkla bir alakası yok bence. insanlar neden hemen suçlar gibi yaklaşır anlamam. ben derimki canım bekle bakalım eşin bir konuşsun önce ailesiyle onlardan gelecek yanıta göre hareket edersiniz.

yaklaşımın için teşekkürler canım evet konuştuktan sonra bakıcaz duruma..

senin yapacak bir şeyin yok.bunun konusunu eşinin ailesinin yanında yaparsan yoktan yere paragöz durumuna düşersin.onun için eşin ailesiyle etraflıca görüşsün.zaten bu herkesin işine geleceği için malların satılmasına karşı çıkan olmaz zannımca.

biz de eşimle kendi imkanlarımızla evlendik. bir sene nişanlı kaldık taksit taksit aldık eşya felan. hatta eşim bazı sebeplerden ötürü 5 ay önce ayrı eve çıkmak zorunda kaldı. kirası faturaları vs... dediğin gibi bi çeyreklik bile takmadılar kaynanamlar. hatta eşimin yaptığı en hafifinden 5 bileziğin de birini istemişlerdi yüzsüzlük yapıp düğünde takmak için. verdim napim anası babası kızdım olmaz dedim başta ama dayanamadım verdim. neyse evlendik ve öle çok borcumuz kalmadı düğünden sonra ama masrafları hep minimum tuttuk. bölece düğünde takılanları da altın hesabı yapıp üstüne ek yapıp biriktirmeye başladık. yaklaşık bi sene sonra eşim çalıştığı yerden borç alarak ufaktan bir arsa aldık kriz sayesinde ucuza geldi. şimdi arsa acık daha değerlendi. ama öle çok büyük rakamlar değil yanlış anlamayın. neyse uzatmıyım. şimdi takas yaptık evle arsayı. evimizi aldık. yaza taşınıcaaz inş. borcumuz gene tabiiki var. bu arada ben işten çıkarıldım hamileydim kriz bahanesiyle çıakrdılar. ordan aldığım tazminatı da ki gene ufak bir meblaydı ekledik. biriktirdik de acık arada. neyse işte şimdi az bir borçla kira öder gibi kendi evimizin borcunu ödiycez inş. 5 sene felan borç ama dedğim gibi kira öder gibi olucak inş. arabamız da var. eşim bekarken aileye yedirmemek için kradiyle almış. iyi de yapmış. nişanlıyken bi müddet onun kredisini de ödedik bu arada. benim babamın da 2 dairesi bir de dükkanı var ama kirada olduğum halde bikere gelip al kızım kirayı sana verim de karşıla kiranı yazık sana demedi. evde gelip kal dedi ama içgüveysi gibi istemez eşim muhtac olmadıkça. ben de istemem tabiiki. bi evin kirası abime gider ama. neyse cnm inanın böle diorum ama gözüm yok. annem de vefat etti benim babam yeniden evlendi felan. ondan sonra biraz batmaya başladı ama gene de allah gecinden versin babam sağlıklı sıhhatli olsun bişi istemem odan.

demem o ki kimseden bişi beklemeye gerek yok bence. haa tabiiki dediğiniz gibi ölüm hak miras helaldir. tabiiki hakkınızı isteyin ama olmuyosa da çok fazla bel bağlayıp canınızı sıkmayın derim ben.

bi sorum olucak yanlış anlamazsan. 30bin liralık ne masraf yaptınız. biz de kendimiz yaptık düğünü ama o kadar tutmadı da. ondan soruyorum. gerçekten merakımdan yani.

Son düzenleme:
Aaaaaah ah!bir ah çektim karşıki dağlar inledimi bilmem artık.bizimkiler beni istemeye geldiğinde k.peder babama benim bütün çocuklarımın evi var düğüne kadar bunlarada alıcam demiş.(bize yani)ondan sonra bunlar bize 3 beyaz eşya en ucuzundan bir salon komple ve iki kanepe aldılar o da (ikinci el kanepeler görümcemin eskileri)babam düğün olsun dedi bunlar tutup kendi kalabalık sülalelerine yemekli düğün yaptılar ve babam biraz saf canım benim masrafa yardım ederim demiş.hesapta ev alınacakya sıkışmasınlar diye...sonracıma düğünümde bugünün parasıyla 20 milyara yakın takı vs.. oldu bilezikler hariç.bunlar düğünde altınların takıların hepsini düğün bitmeden elimizden aldılar çkapı kötüymüş hırsız girermiş vs..bizde 6 yıl flörtün üstüne kavuşmuşuz uzağa gelin gelmişiz ya ses etmedik .ha bu arada ağız değişti kuş kadar maaşı var o zaman eşimin bunlar bize ev tuttu ve bir yıla kalmaz ev alıcaz söz dediler .gene ses etmedik.benim eşim dünya malı için ailemi kırdığıma değmez dedi ve biz 11 yıl boyunca hep sustuk.sonra evinde oturan abisi( bu evide k.peder almış zamanında)kendi imkanlarıyla daha büyük bir ev aldı ve bizede siz geçin boşalttığımız eve oturun denildi.ve bizim şu ana kadar dikili bir ağacımız tek kuruş birikimimiz olmadı.eşim hep sustu hala susuyor.biz şu an bize lutfedilen evdeyiz sonumuz ise muamma.benim çalışmam artık imkansız.o yüzden konu sahibi arkadaşım ne derler bilirsin tırnağın varsa başını kaşı şu an eğer çalışıyosan hemen eve girin gençsiniz sağlıklısınız herşey gençlikte oluyor.ben heba olan 11 yılıma ve giden sağlığıma yanıyorum şimdi.benden size tavsiye miras ne zaman gelirse borcunuza toplu ödeme yaparsınız .çok pahalı ya da beklentilerinize karşılık vermeyecek bir ev olsun önemli değil ama azı olmayanın çoğu olmaz derler.

aynen bizde de öyle kayınvalidemler bir bilezik bile takmadılar evimize hiçbişey almadılar her şeyi eşimle birlikte aldık yaptık yaza evlerini yenileyecekler. Daha da kötüsü yapacaklarına kredi borcumuz var diye eşimden 20 bin dolara yakın para aldılar. Bizim Allah'a şükür maaşlarımız iyi kendimiz alıyoruz kendimiz yapabiliyoruz.Ama peşin aldığımız şeyleri bile eşim ailesine krediyle aldık demek zorunda kalıyor.Aile çocuklarına yapmak zorunda değil lafı da bence yanlış neticede bir evlat dünyaya getiriyorsan ona da yardımcı olacaksın.Benim babamlar abim evlendi a dan z ye her şeyini yaptılar.Sonra da ev verip oturttular varken neden yapılmasın ki

owww bu ne şiddet bu celal... biraz rahat ol canım yaa. tamam eşinin hakkı ama aileler biliyormu bunu anlatmaya çalışıyoruz sonra kavga kıyamet kopacak huzurunuz kalmayacak. benimde kaynanam bir küçük altın bile takmadı yakama ama düğünden sonra gitti nofrostlar koltuklar felan aldı. bizde borç içinde aylarca sadece çorba içerek geçimimizi sağladık. şimdi evimizi ödüyoruz evet bankaya fazla ödeyeceğiz ama kendi alınterimiz kimse bize karışamıyor evimize karışamıyor sonuçta. benim kendi evim var ve kirada ama bugüne değin istesemde ailem kirasını vermedi kendileri aldılar. siz illaki vereceksiniz diye diretirseniz etrafınızda kimse kalmaz. güzellikle tatlı dille isteyin vermezlersede diretmeyin aile oratmında huzursuzluk çok kötü.

ilahi arkadaşım çok güldüm bu lafına. 15 bin bile çıkmaz demene. bana düğünümde o kadar altın takılsaydı bin takla atardım. mobilyasından gelinliğe beyaz eşyadan takısına heerşey dahil kayınpeder 3500 tl ile geldi düğün alışverişine desem umarım anlarsın.
kimseye güvenme arkadaşım elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz derler yaa .
biz eşimle ikimizde çalışıyoruz öyle aman aman da maaşlarımız yok.
ikimizinki bi memur maaşı anca. ankarada yaşıyorum. peşinat dersen 0.
500 tl kira verip rezil bi evde oturmaktan bıktım. hep düşünürdük bi ev almayı en son cesaret edip 2+1 ufak tefek bi ev aldık. 10 yıllık kredi ile. kimse destek olmadı. eşim ailesini aradı destek istedi 1 ay aramadılar para isteyecekler diye. en son bari bi 5 bin verinde rahatlayalım biraz dedi ki eşim ailesinin karşısında hiç laf etmez çoook sessiz sakin bişiy istemektense hiç olmamasın yeğler. ilk defa cesaretini topladı. ama yine 1 aydır arayıp sormuyolar bile bırak desteği kardeşleride dahil hayırlı olsun bile demediler.
yani tırnağın varsa başını kaşı.
zaten o miras size çıkarsa kredinizi kapatırsınız.
allah yardımcınız olsun ne diyim.

aynen katılıyorum ben de bunu demek istedim tam da. ailede huzursuzluğa hiç gerek yok. değil bişiler yapmak nişanlıyken kavgayla evden kovuldu benm kocam 5 ay extradan kira fatura ödedik ama şuanda hepsi unutuldu gitti. hiçbişi olmamış gibi. beterin beteri vardı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…