Merhaba canımm çncelikle allah kolaylık versin....
Bizde buna benzer bi durum içerisindeyiz bizimde evimiz var eskiden kayınvalidem oturuyordu şimdi memelekete taşındı ev boş duruyodu kiraya verelim dedik ne oluyosa görümcem rahatsız olmuş hemen yetiştirmiş hiç razı değiller halbuki izin verseler satıp üstüne katıp sıfır daire alsak hiç fena olmaz ama nerdeeee........
Bizim milleti düşündüğümüz gibi millet bizi düşünse ........
Neyse ozaman hepimize nasip etsin allahım ev alana yardım edermiş rabbim......
söyleyin niyetinizi , belki yabancıya satmak yerine maddi durumları iyiyse diğer hissedarlar alırlar eşinizin hissesine düşen kısmı... sonuçta keyf için değil ki ev almak için satacaksınız ,sanırım anlayışla karşılayacaklardır
evet aynen öyle hatta evlenmeden önce başladık ödemeye..hala da ödüyoruz hemde aylık ciddi ödemeler yapıyoruz..arabamız var şükür ama kirada oturmak zor ..ev sahibi durup durup evi satcam çıkın ben oturcam çıkın diye geliyor ben yoruldum cidden bu evden çıkarsak kendi evimize taşınalım diyorum eşyalarıma yazık ordan oraya taşınarak..her ay kiraya verdiğimiz para çöpe..kendi evin olsa en azından o para bi işe yarıcak..ama gelgelelim böyle bir miras varken ben neden en güzel 10 yılımı vereyim.2 yıldır bunaldım zaten..borç ödemekten.çok şükür çalışılıp ödeniyor da.ben ailesine kızıyorum hiç mi düşünmüyorlar ya..diğer kardeşlerinin evi var hayatları ii..ihtiyacı yok yani şuanda ama bizim var ve ben eminim annesi kabul etmicek...bu miras işine zaten ben asla karışmadım karışmam bu öneri de eşimden geldi ben söylicem dedi o düşünmüş..neden sıkıntı çekeyim diyor adam haklı..ev alırken işime yaramıcaksa ne zaman yarıcak diyor...
inan onlara göre hava hoş
davulun sesi uzaktan hoş gelio ikimaşlıyızyaVurun abalıya der gibi hiç düşünmesler canım hiç ama bende diorum yha borç ödemekten belki çocuk bile yapamıcaz ne için kim için dier kardeşleri rahat etsindie hıh onlarında çok umrundayı
evet kiraya verilen para ev sahibine al ben yemiyim sen ye demek banka krediside sağ cepten sol cebe koymak demek ama bukadar sorumsuz ve bencil ailelerin gelinleri olunca insan napıcağını bilemio borç ödemek çoook çokkk zor bende 18 aylık evliyim daha yeni bitti borcumuz valla ben beklicem azcık evliliğimizin bebişsiz zamanların tadını çıkartıcam daha uzun seneler var acele etme derim sabret bakalım nası olsa bu miras paylaşılıcak daha az sıkıntıya girersin şimdi tutup siz kendi gücünüzle alasanız kimse bunlara yazık kendileri yaptı demez onların ihtiyacı yok der yani bizimkilerdeki düşünce bu muhdemelen sizinkilerdede böledir düşünce
ya aynen..hiç oğullarını düşündükleri yok..ilk zamanlar uykularım kaçtı nasıl ödicez borçları diye düğünden sonra..ama sonra yok..o kadar toprak vs var adam gibi bir tane satıp ta şu çocuklara ev alim demedi..benim abime babam evini verdi evlendirdi kendi kızı kirada diye adam üzülüyor
hani senin baban abine ev vermişya böle insanların zihniyeti oğluna yaptıysa kızınada yapar nasısadır bunlar çocuklarının gururlarını hiç düşünmezler of of heryerde var bunlardan her yerdeeeeeeeeeee
aynen BENDE 28 YAŞINDAYIM VE BAKIOM ŞÖLE HİÇ BİŞİYİMİZ YOK HEP BENİM AİLEMDEN BEKLENİO PES DİOM BAZEN YHA HİÇ EVLET AYIRT EDİLİRMİ???zaten çocuk yapmıyoruz hala..yaşım 30 olacak düşün yani..dediğin gibi kimse düşünmüyor..durmadan bebek diyip duruyor kaynanam ama..ay ayyy daha 1.5 yıl borç ödicez ev alsak 10 yılalmasak bebiş filan olursa daha alamayız bakıcı masrafı vs derken ben de bisüre çalışamıcam daha biter ev hayalimiz..iki ucu....:)
evet bana da yaptı ama şuan alınmaz annem babam hayatta allah göstermesin onlara bişey olursa anca paylaşılır ki allah korusun onlara bişey olmasın..
evet aynen öyle hatta evlenmeden önce başladık ödemeye..hala da ödüyoruz hemde aylık ciddi ödemeler yapıyoruz..arabamız var şükür ama kirada oturmak zor ..ev sahibi durup durup evi satcam çıkın ben oturcam çıkın diye geliyor ben yoruldum cidden bu evden çıkarsak kendi evimize taşınalım diyorum eşyalarıma yazık ordan oraya taşınarak..her ay kiraya verdiğimiz para çöpe..kendi evin olsa en azından o para bi işe yarıcak..ama gelgelelim böyle bir miras varken ben neden en güzel 10 yılımı vereyim.2 yıldır bunaldım zaten..borç ödemekten.çok şükür çalışılıp ödeniyor da.ben ailesine kızıyorum hiç mi düşünmüyorlar ya..diğer kardeşlerinin evi var hayatları ii..ihtiyacı yok yani şuanda ama bizim var ve ben eminim annesi kabul etmicek...bu miras işine zaten ben asla karışmadım karışmam bu öneri de eşimden geldi ben söylicem dedi o düşünmüş..neden sıkıntı çekeyim diyor adam haklı..ev alırken işime yaramıcaksa ne zaman yarıcak diyor...
Canım kusura bakma ama evlenirken size destek olmayan bir aileden ev almak için destek beklemen ve miras varken neden kendimi zorlayarak borç ödeyeyim demen bana çok saçma geldi.
Ben 30 yaşındayım, bu zamana kadar hep kiradaydık, ailemin dikili tek ağacı bile yok. İşe girdikten sonra, elimizde birikmiş 3-4 kuruşu da ekleyerek 10 yıllık ev kredisine girdik. Şimdi 5 yılı bitti bile. Senin deyiminle en güzel yıllarımı kredi ödemeye verdim
Sen daha yeni evlisin ve "10 yıl kredi mi ödenir miras varken" diye düşünüyorsun. Kusura bakma ama rahatına çok düşkünsün ve bu kafayla daha çok beklersin derim.
Yazdıklarım biraz sert kaçtıysa kusura bakmayın ama gencecik insanlarsınız neden çalışııp çabalayıp öderiz kendi emeğimizle alırız diye düüşnmüyorsunuz da hep birilerinden bir şeyler bekliyorsunuz anlayamıyorum. Burdaki çoğu kişinin düşüncesi hep böyle. Yok düğünde takmadılar, yok ev almadılar yok bilmemne. Almıyorlarsa almasınlar arkadaşım, çalışın eşinizle kendiniz yapın. Siz girin kredinize, ilerde arsalar satılır parası gelirse krediye toplu ödeme yapar kapatırsınız. Gelmezse de amenna, siz zaten kendi evinizi kendiniz almış olursunuz.
walla canım evet rahatıma düşkünüm sana saçma gelebilir ama 2 yıldır her ay borç ödüyorum hemde fazlasıyla..zaten şuanda kendi çabamızla bir evi ancak ve ancak ddiyorum 10 yılda öderiz..10 yılda atıyorum 100 milyarlık evi 160 milyar olarak ödeyecem bankaya..hiç bunu düşündün mü acaba..evin yarısından fazlasını bankaya verecem..orda o kadar toprak vs varken ben neden 60 milyarı bankaya hibe edeyim...onlar eşimin hakkını verecekler sadaka istemiyoruz babassından ona kalan hakkı...bu bir haktır yardım değil..erkek aileleri azcık elini cebine sokacak yok öyle...düğünde yeterince yaptı zaten kaynanam 1 tane bile bilezik takmayarak ama 2. ayına gitti evine eşya aldı tadilat yaptırdı bu ne şimdi biz enayiyiz değil mi gelinler aptal...
walla canım evet rahatıma düşkünüm sana saçma gelebilir ama 2 yıldır her ay borç ödüyorum hemde fazlasıyla..zaten şuanda kendi çabamızla bir evi ancak ve ancak ddiyorum 10 yılda öderiz..10 yılda atıyorum 100 milyarlık evi 160 milyar olarak ödeyecem bankaya..hiç bunu düşündün mü acaba..evin yarısından fazlasını bankaya verecem..orda o kadar toprak vs varken ben neden 60 milyarı bankaya hibe edeyim...onlar eşimin hakkını verecekler sadaka istemiyoruz babassından ona kalan hakkı...bu bir haktır yardım değil..erkek aileleri azcık elini cebine sokacak yok öyle...düğünde yeterince yaptı zaten kaynanam 1 tane bile bilezik takmayarak ama 2. ayına gitti evine eşya aldı tadilat yaptırdı bu ne şimdi biz enayiyiz değil mi gelinler aptal...
yani bu kadar şey varken ben neden sıkıntı içinde ev alıp ödeyeyim..geçen öyle bir konu geçti ev almayı düşünüyoruz dedik düğünde sanki kendi altın taktı da diyoki takıları bozdurun peşinat yapın gel de sinir olma..sanki takım var da toplasan 15 bin bile çıkmazz
owww bu ne şiddet bu celal... biraz rahat ol canım yaa. tamam eşinin hakkı ama aileler biliyormu bunu anlatmaya çalışıyoruz sonra kavga kıyamet kopacak huzurunuz kalmayacak. benimde kaynanam bir küçük altın bile takmadı yakama ama düğünden sonra gitti nofrostlar koltuklar felan aldı. bizde borç içinde aylarca sadece çorba içerek geçimimizi sağladık. şimdi evimizi ödüyoruz evet bankaya fazla ödeyeceğiz ama kendi alınterimiz kimse bize karışamıyor evimize karışamıyor sonuçta. benim kendi evim var ve kirada ama bugüne değin istesemde ailem kirasını vermedi kendileri aldılar. siz illaki vereceksiniz diye diretirseniz etrafınızda kimse kalmaz. güzellikle tatlı dille isteyin vermezlersede diretmeyin aile oratmında huzursuzluk çok kötü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?