• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma meselesi ve Eşimin ailesi

Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 11aylık bi kızım var.Kpss çalışamadım bu yıl.2019kpss hazırlancam.Doğuda kendi memleketimizde oturuyoruz.Bu konut kampanyası çıkınca faydalanalım dedik.Arabamz var satacağız geriye kalanı kredi çekeceğz.Eşimin ailesinin durumu çok çok iyi Ama düğün vs hiçbir destekleri olmadı.Tam tersi 4 yıldır eşimin babası kardeşi abisi falan hep maddi beklentileri oldu.Çok sorunlarımz oldu onlar yüzünden eşimle.Bebeğimi bile aylar sonra gelip gördüler.Daha bebeğimi görmeye gelmemiş bi görümcem dahi var.Eltim kızım 10aylık olunca geldi.düşünün artk.

Neyse eşim babamdan yardım isticem ev için dedi.Evlerine gittik kv bana sen konuyu aç seni dinler dedi konuyu açtm açmz olaydık.Veremem borçlarım var vs vs uzattı da uzattı. Eşim çok sinirlendi ve suratı düştü. Kalk gidelim dedi.Vedalaştk geldik.
Aradan 1 hafta geçti çok güzel bi daire bulduk eşimin kyk ve araba kredisi borcu var.Onlardan birini kapatırsak ev almak için kredi çekeceğiz.Eşim kp ile gitmş konuşmaya baba bna biraz destek ol ev alayım demiş Ve kp başlamış eşime bağırıp çağırmsya çok kötü kavga etmşilr.Eşim Eve geldi bu memleketten gideceğiz ev mev yok diip durdu 3 gündür aynı şeyi söyleyip duruyor.
Şimdi kızlar ben çocuk yokken çok istiyordum farklı bi şehirde yaşamayı şöyle Ege Marmara bölgesinde küçük şirin bi ilçede.bebek olunca vazgeçtim çünkü burda annem çok destekçi.atanamzsam en azından ücretli çalıştığımda kızımı emanet edeceğim güvenilir insanlar var.Başka şehre yere taşınırsak evden çıkabileceğmi hiç sanmıyorm.Eşim görev yaptığı okulda çevre edinir ama ben eve tıkanıp kalcam ne bi ark ne akraba.Kızım okula başlamayana kadar da çalışamam.
Bi taraftan bu fırsatı kaçırmayayım onun ailesinden uzaklaşayım diyorum.
Öbür taraftan gitmim o evi aldırtayım onun ailesine inat diyorm.
Eşimin ailesini iftara çağıracaktım babasıyla arasında küslük olmasın diye ama dün eşim ağzından kaçırdı.Kp ona tartışma esnasında Seni karın mı dolduruyor demiş.Çok şaşırdm ve çok da sinirlendim.doldurmak ne demek ya Allah aşkına.
Kızlar çevremizde ev alanların yarıdan fazlasına ailesi yardm ediyor.Tek maaşla alan çok az.ki eşimn ailesi köyde daha geçen 200bine traktör aldılar .Ahırda 50ye yakın büyükbaşı var evi arabası var.Abisi keza yine aynı.Ama bize verebilecekleri bir krşları yok Ha vermek zorunda değiller belki ams Eşim 4yıldır her işlerine koştu defalarca onlara borç verdi kardeşlerinin eğitim giderlerine katkıda bulundu.Onların ise bize katkısı sıfır.
Bu dolduruş kelimesinden dolayı onları hiç iftara çağırmak istemiyorm.
Şimdi kızlar siz olsanız naparsınz.Taşınır gider misiniz annenizi babanızı da bırakıp yoksa kalır ev alır mısınz
Şu iftar ve dolduruş konusunda da fikirlerinizi merak ediyorum onlara karşı nasıl bi tavır takınayım sizce.
Eşim sadece babasıyla konuşmuyor diğerleriyle konuşuyor
Biz evimizi kendimiz aldık ailelerden tek kuruş para almadık böyle çok örnek var bu bir.
İkincisi, kimse size para vermek zorunda değil sizin üstüste para istemenizi anlamdım, birsürü malı olabilir ama onlarda kredi ödüyor olabilirler.
Üçüncüsü ben sizi anlamıyorum babası çok çirkin davranmış usulünce yaklaşmamış pislik gibi kavga etmiş siz hala iftara çağırayım mı diye uğraşıyorsunuz size pislik gibi davransalarda yaranı şükür demeyin tavrınızı koyun.
Dördüncüsü eşiniz bir zahmet biraz akıllı davranıp elindeki parayı ailesine yedircem diye uğraşmasaydı da kenarıyla peşinat parası ayırsaydı, hayır kavga etmeden bunu anlayamadı ise sorun eşinizin algılarında.
Çok uzun yazdığınız için maddelendirdim. Üzülmeyin aile ilişkisine para karıştı mı herkes pisleşir

Cevremde ev alan arkadaslarim hep kendileri calisip aldi ailesi yardim edeni gormedim... Calisip atanin ev alirsiniz

4 yılı ayrıntılı bi şekilde anlatayım mı size 4 yıldır evde oturduğumu nerden biliyorsunuz ilk 2 yıl kpss çalıştım gayet yüksek puanlar aldım ama alımı az bi bölümüm var nasip olmadı düğünü baştan aşağı eşim kendi yaptı kredi çekerek. geçen yıl bitti. araba kredimizin de bitmesine 1 yıl var . 3.yılımda hamile kaldım çocuk istedik. Hamileyken kpss çalışamadım o yüzden ücretli öğr yaptım.sonra doğurdum ve bu yıl da çocuğuma bakıyorum.1 yaşına bile girmemiş bebeğimi bırakıp çalışmk içime sinmiyor. 2 yaşına girsin sonra.
Ha isteme konusuna gelince 4 yıldır eşim babasının ve abisinin maddi bir çok işine yardım etti bizim de onlardan ufak bi yardım beklememiz gayet normal. Cimri oldukları için vermediler
Lütfen bilip bilmeden oturduğunuz yerden laf olsun diye yorum yapmayın

Ücretli başka yerde çalışsaydınız o zaman zaten hep yüksek puan aldım ama alım az diyorlar araba almasaymışsınız kyk borcu varken sürekli babası hayır derken bu ısrar neden hem dediğiniz gibi çok zenginleese eşiniz niye yardım etti onu anlamadım çocuk var tek kişi çalışıyor daha sonrasında iş bulacağınızın garantisi yok eşimin ailesi alsın oturayım valla çoğu aile iki kişi çalışıyor alıyor

O varyemezlerden tek kuruş çıkmaz hanımefendi

Yaşlı varyemezler hem kendileri hem yemiyor hem başkalarına yedirmiyor. 50 değil 500 hayvan olsa tek kuruş alamazsınız.

İftara falan da çağırmayın

B
Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 11aylık bi kızım var.Kpss çalışamadım bu yıl.2019kpss hazırlancam.Doğuda kendi memleketimizde oturuyoruz.Bu konut kampanyası çıkınca faydalanalım dedik.Arabamz var satacağız geriye kalanı kredi çekeceğz.Eşimin ailesinin durumu çok çok iyi Ama düğün vs hiçbir destekleri olmadı.Tam tersi 4 yıldır eşimin babası kardeşi abisi falan hep maddi beklentileri oldu.Çok sorunlarımz oldu onlar yüzünden eşimle.Bebeğimi bile aylar sonra gelip gördüler.Daha bebeğimi görmeye gelmemiş bi görümcem dahi var.Eltim kızım 10aylık olunca geldi.düşünün artk.

Neyse eşim babamdan yardım isticem ev için dedi.Evlerine gittik kv bana sen konuyu aç seni dinler dedi konuyu açtm açmz olaydık.Veremem borçlarım var vs vs uzattı da uzattı. Eşim çok sinirlendi ve suratı düştü. Kalk gidelim dedi.Vedalaştk geldik.
Aradan 1 hafta geçti çok güzel bi daire bulduk eşimin kyk ve araba kredisi borcu var.Onlardan birini kapatırsak ev almak için kredi çekeceğiz.Eşim kp ile gitmş konuşmaya baba bna biraz destek ol ev alayım demiş Ve kp başlamış eşime bağırıp çağırmsya çok kötü kavga etmşilr.Eşim Eve geldi bu memleketten gideceğiz ev mev yok diip durdu 3 gündür aynı şeyi söyleyip duruyor.
Şimdi kızlar ben çocuk yokken çok istiyordum farklı bi şehirde yaşamayı şöyle Ege Marmara bölgesinde küçük şirin bi ilçede.bebek olunca vazgeçtim çünkü burda annem çok destekçi.atanamzsam en azından ücretli çalıştığımda kızımı emanet edeceğim güvenilir insanlar var.Başka şehre yere taşınırsak evden çıkabileceğmi hiç sanmıyorm.Eşim görev yaptığı okulda çevre edinir ama ben eve tıkanıp kalcam ne bi ark ne akraba.Kızım okula başlamayana kadar da çalışamam.
Eşimin ailesini iftara çağıracaktım babasıyla arasında küslük olmasın diye ama dün eşim ağzından kaçırdı.Kp ona tartışma esnasında Seni karın mı dolduruyor demiş.Çok şaşırdm ve çok da sinirlendim.doldurmak ne demek ya Allah aşkına.
Kızlar çevremizde ev alanların yarıdan fazlasına ailesi yardm ediyor.Tek maaşla alan çok az.ki eşimn ailesi köyde daha geçen 200bine traktör aldılar .Ahırda 50ye yakın büyükbaşı var evi arabası var.Abisi keza yine aynı.Ama bize verebilecekleri bir krşları yok Ha vermek zorunda değiller belki ams Eşim 4yıldır her işlerine koştu defalarca onlara borç verdi kardeşlerinin eğitim giderlerine katkıda bulundu.Onların ise bize katkısı sıfır.
Şimdi kızlar siz olsanız naparsınz.Taşınır gider misiniz annenizi babanızı da bırakıp yoksa kalır ev alır mısınz
Şu iftar ve dolduruş konusunda da fikirlerinizi merak ediyorum onlara karşı nasıl bi tavır takınayım sizce.
Bir kere sormuşsunuz hayır demişler ki bence zaten sorulmaması gerekiyordu. Konu açıldığında yardım edecek olan kendi teklif eder. Dilenci gibi kapılarına gitmekle eşiniz kaşınmış. Hiç sinirlenmeye de hakkı yok. Kimse size ev almak zorunda değil. Bir yaştan sonra evlatlar ailelerine baksın bir zahmet.

Yanliş canim!
Malesef ev alanlarin yarindan fazlasina ailesi yardim etmiyor. Beklentiye girmeyin derim. Ha verseler cok iyi olurdu tabiki ama vermeyince de alacakli gibi kavga cikarmak onlara düsman olmak olmaz. Siz zararli çikarsiniz

B

Bir kere sormuşsunuz hayır demişler ki bence zaten sorulmaması gerekiyordu. Konu açıldığında yardım edecek olan kendi teklif eder. Dilenci gibi kapılarına gitmekle eşiniz kaşınmış. Hiç sinirlenmeye de hakkı yok. Kimse size ev almak zorunda değil. Bir yaştan sonra evlatlar ailelerine baksın bir zahmet.

İyi de anladığım kadarıyla baba karun kadar zengin zaten evladı niye baksın ki?

Evladım ev alıyorum dese bende de para olsa veririm yani ne olacak. Mezara götürcek halim yok ya.

Şu zamanda ev alınır mı zaten. İyilik bile yapmışlar bence..kenarda nakitiniz varsa başka para birimine bağlayın. Nakit para daha çok lazım olur. Ev mev almayın.

Benim babacığım da 4 oğlunun düğününü yaptı takılarını taktı. Sıfır ev verdi. Hatta içini dosemisligi de oldu. Ama yine de yaranamadı. Keşke evlenen gitseymis dedi. Adamın burnundan getirdiler karilariyla beraber.

Bizim memleketin insanları oğullarının herseyini alıp öyle evlendiriyorlar. Kızlarına da ev veren var, sırf çocukları için yaşıyorlar.

Biz eşimle kendimiz aldık evi. Çok sukur.

Sizin kp den iş çıkmaz. Bence taşının oradan.

Merhaba arkadaşlar

Eşinizin ailesi size ev almak zorunda değil valla benim babamda oldukça varlıklı bir adam ama bugüne kadar bana ev al demek hiç aklımdan geçmedi açıkcası... hatta kirada oturuyoruz sana evlerden birini vereyim dedi yok baba olur mu dedik istemedik kendimiz alıcaz inşallah 3 yıl sonra. Dolduruş konusunda da demişsiniz hırs yaptım ev aldırsam mı demişsiniz bence yapmanız gereken eşinize destek çıkıp istemeyelim hayatım kimseden bir şey demek. Eşinizin ailesine karşı bir şey yokmuş gibi mesafeli davranın bence aranızda geçen konuşmaları bilmiyorum ben gerçi ona göre tavır da alabilirsiniz.

İstediğim kadar zengin olayım,bana mı sordunuz evlenirken derim ben..insanları rahat bırakın ya yok şu kadar malı,yok bu kadar parası var,sizmi vardınız kazanırken,beraber mi yaptınız herşeyi? Şimdi söz sahibi olmak,hak sahibi olmak istiyorsunuz? Yok babası ile görüşmüyormuş,yok siz dolduruyormuşsunuz vs,Allah herşeyin hayırlısını versin!

Biz aslında çok bişey istemedik 10.000 TL istediğimiz rakam filan diyorsunuz ya,eşinizin babası bu parayı verip oglana ev aldık diye sağda solda konuşsa çok siniriniz bozulurdu.Bir süre mesafenizi korursunuz sonra bayram di ,oydu buydu eşiniz babası ile barışır tenz.Siz çok kendinizi ortaya atmayın,babasının sözü unutulur sizin ki hatirlanir

Sadece kayinvalidem sordu ne yaptınız diye dün dedik eksik var 40 bin diye oda kardeşiyle paylaşmış herkes akşam catkapi geldiler ihtiyaç çekmeyin bunları alın diye.kimseden istemedim halbuki.annemde sabah aradı ne kadar eksik söyle bankadayim ben tamamlayacagim kalanı diye.zaten onlar bizden çok istiyorlardı yatırım yapmamızı ben çalışırken çocuklarımız için Allah razı olsun hepsinden.Kendi annemin buzdolabı bozuldu bende ona en son model istediginden buzdolabı aldım habersiz gönderdim geçen ay. Bizde herkes kimin eksiği varsa kapatır.Kirilmayin herkes vermek zorunda degil bize bile ayni dusunuyorum.eşinizle bence bu konuyu konuşmayın adam iyice gerilmesin.gün gelir onlarin dan başka konularda size müşkül olacağı durumlar olabilir belki anlarlar hatalarını.
Ne güzel aile ya. Allah nazardan saklasın maşallah. Ama bu ahenkin sebebi hepinizin iyi niyetli olması. 1 kişi bile ne koparsam kar düşüncesine geçse aranız bozulur. Bu devirde zor bu işler.

Biz aslında çok bişey istemedik 10.000 TL istediğimiz rakam filan diyorsunuz ya,eşinizin babası bu parayı verip oglana ev aldık diye sağda solda konuşsa çok siniriniz bozulurdu.Bir süre mesafenizi korursunuz sonra bayram di ,oydu buydu eşiniz babası ile barışır tenz.Siz çok kendinizi ortaya atmayın,babasının sözü unutulur sizin ki hatirlanir
Haklısınız

Ne güzel aile ya. Allah nazardan saklasın maşallah. Ama bu ahenkin sebebi hepinizin iyi niyetli olması. 1 kişi bile ne koparsam kar düşüncesine geçse aranız bozulur. Bu devirde zor bu işler.
Bence de doğru diyorsunuz.zaten alırken annemden faizine kadar kayinvalidemlere gramina kadar en kisa surede ödemek koşuluyla aldım.Asla istemem kimsenin 5 kuruşu bende kalsın diye ama o kadar ısrar ettilerki geri çeviremedim.12 yıldır böyle gidiyor inşallah bu saatten sonra bozulmaz.

Bence de doğru diyorsunuz.zaten alırken annemden faizine kadar kayinvalidemlere gramina kadar en kisa surede ödemek koşuluyla aldım.Asla istemem kimsenin 5 kuruşu bende kalsın diye ama o kadar ısrar ettilerki geri çeviremedim.12 yıldır böyle gidiyor inşallah bu saatten sonra bozulmaz.
İnşallah canım

Back