- 10 Nisan 2013
- 1.134
- 1.584
- 333
Bizde su an arabamızı satıp faizler dusmusken ev alma niyetine girdik emlakçı arkadaşımın tavsiyesi üzerine 2 adet üniversite karşısı apart alacağım(1.400liraya bayan kiracisida hazır sıfır apart) cuma günü fakat kredi oranı 95 bin çıktı üstüne 60binlik arabamı veriyorum gene 40 bin açığım kaldı bunu öğrenen eşimin teyzesi (kayinvalidem anlatmis sanirim)ne kadar altını varsa dün almış gelmiş (15 bin kadar tutuyor) ödemesiz şartıyla verdi çünkü eşim ve abisini kendi çocuğu olmadığı için o büyütmüş torunlara yatırım olsun helal olsun dedi kayinvalidemin ölümlük dirimlik 2 tanecik bileziği varmış oda getirip verdi durumlar duzelince aynısını yaparsınız dedi ama gene yetmedi bunu duyan kendi Annem param yok ama yaratirim dedi gitti bugün ihtiyaç kredisi çekti emekli maaşından 15 bin.Hepimiz elbirliği verdik bir yatirimlik birşey alabilmek için.Bizim ailede böyledir herzaman kimin birşeyi olsa herkes koşar .Ben bunu nispet amaçlı yazdığımı düşünmeyin sakın. Bizde aile olmak birlik olmaktır.Ben tüm aldığım borçları eşime yemin ettirerek aldım (yılbaşından sonra herkese kuruşu kuruşuna iade etmek şartıyla aldim). Bugün banaysa yarın öbürgün aynısını biz kaynımıza yapacağız gocunmamda yaparim hepimiz borcumuza sadık insanlariz.Kendi kayinvalidem çocuğuma bakıyor ben çalışıyorum 6 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım sırf oğulları zorlanmasına diyerek.Vermek zorundalarmiydi hayır gidip kendim ihtiyaç kredisi çekecektim halbuki.istemedim de ben ve eşim.onlar akşam gelip boşuna faiz yemeyelim diye verdiler allah razı olsun onlardan.yarin başıma kakacak insan değillerdir herbiri 12 yıllık evliyim hepsini öz Annem gibi severim. Vermeselerdi küsermiydim yada beklermiydim hayır yapmak zorunda değil hiçbiri ben 30 kusur eşim 40 kusur yaşında koca koca insanlar olmuşuz.Bence sizde kimseden beklemeyin(Benim ve eşimin haberi olmadan kendi aralarında anlaşıp gelmiş kayinvalidem ve teyzesi) çalışın calışmak istiyorsaniz onlardan destek yoksa kendiniz çalışarak yaratın. Insanlar vermedi diye kırılmayın yoksa o kırgınlık üzüntü içinizi kemirir siz üzülürsünüz.Ben vermeselerdi şayet çalıştığım için ihtiyaç kredisi cekecektim yada vazgececektim ömrümün sonu değil nasılsa.