Ev alma meselesi ve Eşimin ailesi

Ev için şu indirim kampanyası var o yüzden istiyorduk 4 yıldır kiradayız bi evimiz olsun istiyoruz

Anne baba destek olmalı ya da olmak zorunda değil tartışılacak bir konu.ama benim her zaman inandığım şey,aileniz de olsa kimseden beklentiniz olmamali.Allah kimseye muhtaç etmesin.anneniz kızınıza bakmakta yardımcı oluyorken bir iş bulup siz de çalışın.kendi emeklerinizle almak nasip olur inşallah

Benim esimin annesi bize yüklü bir para teklif etti ev almak icin,ama ben bazi sebeblerden doalyi redettim. En büyük nedende: baskalarindan para alirsan otomatik olarak söz hakki doguyor. Bende bunu istemedim. Istesek zamani gelince kendimiz yapar aliriz. Hem esimin anneisnin babasinin paralari kendilerinde kalmasini istiyorum. Onlar didinip calismis (annesi bir ara 3 iste birden calisan bir bayan) bende gelip üstüne yatamam. Neyise: Beklentilerinizi sifira indirin. Maddi yardimda bulunmayin artik ve kendiniz biriktirmeye baslayin.

Adam bir kere yardım etmem demiş daha zorlamış konuşmaya gidilmiş. Orada yine kavga çıkmış siz hala inat edip ev aldırayım mı diyorsunuz bu biraz yüzsüzlük değil mi acaba

Aman eşin de ailesinin gerçek yüzünü görmüş işte bundan sonra kuruş vermesin kimseye. İnat için ev alınmaz ele kızıp sıkıntıya girmeyin maddi sıkıntı daha kötü.

Bir kere "hayır" diyen adama ısrar etmek neden? Eşiniz ailesinin huyunu biliyordur sonuçta kendisi hata etmiş.
Eşin kendi ailesine kızdı diye seni kendi ailenden uzaklaştırması hiç bir şekilde hakkı değil -bence-.

Biz de krediyle ev aldık benim maaşımla,eşimin annesi oğlum kredi borcuna girme,ben sana bi ev alayım kirasını al madem ev alasın var dedi,şuan onlara yakın oturuyoruz,ev alırsak ordan gideriz taşınırız diye korktu ve böyle bi teklif yaptı,ben de bizim kendi evimiz olmasını istediğim için tasarrufu tamamen bize ait olsun diye teklifi kabul etmedim ve şuan kredi ödüyoruz ama ev TAMAMEN bize ait,ve eşimin ailesine hala yakın oturuyoruz çünkü çıkarlarımız buna uyuyor. Velhasıl ne yapıyorsanız kendiniz yapın çok da yardım kabul etmeyin her yardım bi minnet doğurur.

herkes borç kısmına cevap vermiş. ki beklentiye girmeniz yanlıştı.

başka ile taşınmak konusundaki sorunuz ise; yapamaz eşin. ağzından kızgınlıkla çıkmıştır o. gerçek değildir.

esinizin ailesiyle hic gorusmuyoruz aramiz kotu diyosunuz.sonrada maddi destek olduk diyosunuz.oda yetmiyo bu kadar birbirinize uzakken neden israrla yardim bekliyorsunuz.benim esimin ailesi bi kurus para vermedi dugun zamani.evlenmeden once kaynimi esim okutuyodu.evlenince bi yil biz okuttuk.araba aldik kimse bi kurus vermedi bizde istemedik.sizi de anlamak zor ben buyuk konusmayayim ama boyle birinden birak iki kereyi bi kere bile bisey istemem.

Aman bal gibi fırsat çıkmış kocanı, çocuğunu alıp uzak bi yerde bağımsız bi hayat kurmak için değerlendir işte. Yapan yapar, yapana teşekkür edersin, yapmayan yapmaz, yapmayana eyvallah dersin. Asla gidip kimseden para istemem çok berbat bi durumda değilsem, eşime de asla müsade etmem. Kaç yaşında insanlarız, kimsenin bize lutüf etmesine fırsat vermem. Bunlarla kafa yoracağına sınava çalış, atan, minnetsiz bi hayatın olsun derim.

Hiç görüşmüyoruz demedim ki
Eşim gidip kendi istedi benden habersiz.Zaten ilk yok dediklerinde ben eşime bi daha isteme diyecektim ama malesef istemiş

Canım hiç üzülme yaşadığın yeri de terketme . Bende aynı 4 yıllık evliyim. 1 yıl oldu evimizi aldık. Bizde destek görmedik. Düğün takılarımı bozdurup kredi çektik. Anne baba bile olsa bazen işin içine para girince olmuyor. Verirsen iyisin istersen senden kötü Yok. Millete ağız eğeceğine bankaya borçlan. Onlara inat evini al mutlu olmaya bak. Ve bunu görmelerine izin ver.

Canım eğer gidersek 3 aylık tatilde eşim buraya ail
Hayırlı olsun canım
Bsşka şehirde yaşamak gözümü korkutuyor zaten dediğin gibi bankaya olsun olcaksa
Bakalım artık hayırlısı inşallah

O kadar borcun içinde kredi çekip ev almzdım ben almıyorum da ev alma merakı var bizim toplumumuz da ev almayınca olunmuyor mu? Hele aileden bu konuda yardım istemek saçma kimse siz ev alın diye para vermek zorunda değil varsa paranız alırsınız yoksa döne döne istenmez yardım

Canım eğer gidersek 3 aylık tatilde eşim buraya ail

Hayırlı olsun canım
Bsşka şehirde yaşamak gözümü korkutuyor zaten dediğin gibi bankaya olsun olcaksa
Bakalım artık hayırlısı inşallah
Yarın bir gün sen o evi aldığında gelen akrabalarına evi kendileri almış gibi gezdirirler ona da şaşırma. Hatta onlara ev aldık olur adı şimdiden söyleyim.

ayyy şu eşinin ailesinden ne beklıyorsun

kendi kendinize evlenin

herkes size para vermek zorunda değil ,

onlaramı güvenip evlendiniz

diyenler yokmuu , kusura bakmayında anne baba olmak bu değilmi , imkanları yoksa zaten kimse yardım beklemez , ama imkanları varda yapmıyorlarsa , elden ayaktan düştükten sonrada , gelin bana bakmıyor diye ağlamayacaksınız ,

ayy ben senın yerınde olsam başka şehire taşınırım ,

Valla canim artik kimse kimseye yardim etmiyo. Bize de dugunde 1 kurus vermedi esimin babasigil hatta 50bine yakinda babasina parasini kaptirdi. Simdi esim yurtdisinda ben annemlerdeyim bi ev aldik kredi oduyoz. Ha oturur muyuz sanmiyorm ama en azindan yatirim olsun derdindeyiz. Simdi hamileyim babasi 10bin vermis bebek hediyesi. Umrumda mi hayir degil. Yani diyecegim su ki ayrilma imkaniniz varsa ayrilin. Kafa huzuru kadar guzel bisey yok cunki. Sinirlandirmayin zaman insana ne getirir bilinmez belki kresi olan bi yerde calisirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…