• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Basini sokacak bir ev ve ayagini yerden kesecek bir arac lazim benim lafim luks ev ve arac icin krediyle dert cekenlere.ikinci evi almaya calisanlara.yani mal icin gezmeyip yemeyip ölüp gidenlere yasamadan.
Atiyorum ogretmen kari koca.alsa orta halli bir ev kiptastan surdan burdan hem gezer hem oder.ama illa su olsun ev aldi desinler diye ustunde bir penye hamur yiyerek oduyorlar.vizyonsuzluk dedigim bu
Biz de onu diyoruz ya tatlım, başını sokacak dagbasinda en kötü eski küçük ev bile 1 milyon burda, araba desen en kötüsü 250 bin... Kimse lux hava peşinde değil artık.

Biz de onu diyoruz ya tatlım, başını sokacak dagbasinda en kötü eski küçük ev bile 1 milyon burda, araba desen en kötüsü 250 bin... Kimse lux hava peşinde değil artık.
2012 model bit kadar arabam 250 bin civarı ediyor.aile arabası olmaz bagajı küçük tatile gidilmez.1 milyonluk evlerde ya varoş semtlerde ya da toki evi bulunduğum şehirde.onu da artık alamayız .eskidendi

Valla ben taniyorum onlardan eskide falan degiller.2.evi alma pesinde borca batik yasiyorlar
O da bir tercih. Yatırım aracı olarak da tercih edilebilir çünkü. Enflasyonu sürekli artan , sosyal devlet ilkesinin işlemediği tüm ülkelerde kenara para atmak , onu da enflasyon oraninda korumak zorundasın ki ileride çocukların sefil olmasın. İster ev alırsın, ister çeyrek....Bunu vizyonsuluk değil de tedbir gibi düşün. Anne olunca daha net anlarsın.

Onu tahmin edebiliyoruz zaten. Sorun olan herkesi kendi standartlarınızda sanmanız.

Günümüze uyarlarsak maaşım iki asgari ücretten fazlaydı, yani bugünün 10 bin lirası diyelim. 1250 lira o zamanki maaşımın 8’de beşi, yani bu günün parasıyla 6250 lira. Bugün 6250 lira kredi ödemesiyle bulamam da hadi buldum aldım bir ev diyelim 3750 lirayla fatura mı ödeyeyim, karnımı mı doyurayım yoksa gezeyim mi?

Matematik konuşur 😉
Kudro reis,baskasina ve bana yaptigin sey o.herkesi kendin gibi sanmak.o yuzden onu yazdim.bi kac sayfa once de saf yazmisin.surekli bi ezikleme pesindesin.ondan yazdim anla diye.

Ben basina bir dam ayagini uerden kesecek bir araca sahip olmaya vizyonsuz demiyorum.elindeki imkani sonuna kadar mala uatirana,ikinci evi almaya cabalayana diyorum.cok var bunlardan.

herkesin hayatı yaşama biçimi ve beklentisi farklı kimi insan bir tane evim olsun ama çok güzel olsun der evinde vakit geçirmekten hoşlanır, bu yüzden tüm birikimini buna yatırır. kimi insan karavanda yaşar dünyayı dolaşır vs… yani bunların hiç birinde bir vizyonsuzluk yok hepsi farklı vizyonlar bunların. sizin vizyonunuza sahip olmayan, olamayan vizyonsuz olmuyor.

O da bir tercih. Yatırım aracı olarak da tercih edilebilir çünkü. Enflasyonu sürekli artan , sosyal devlet ilkesinin işlemediği tüm ülkelerde kenara para atmak , onu da enflasyon oraninda korumak zorundasın ki ileride çocukların sefil olmasın. İster ev alırsın, ister çeyrek....Bunu vizyonsuluk değil de tedbir gibi düşün. Anne olunca daha net anlarsın.
Iste bence vizyonsuzluk ona gore yatirim.bence dunyaya bir defa geliyoruz gezmeden,yemeden,icmeden gitmeyelim.illa cok para lazim degil bunun icin.al sirt cantani git.eskiden belki o sirt cantanla cadirla gittigin paraya otelde kalirdin.olsun.gezin,mutlu olun.mutlu insanlar iyidir.surekli dusun dusun omrunuz bitecek klavue basinda.gezin bacim.
Mesela sen hala avm ye gitmedin demi🤣🤣🤣

Ben o evi aylik 1250 krediyle 10 yil once aldim bitirdim borcunu.gezmemden de kismadim ucuzdu o zaman
ha son şunu da yazayım 2 aracımız var lüks mü sizce?birini eşim kullanıyor işe çoğunlukla servisle gitse de lazım oluyor bazen gece görevi veriliyor bazen haftasonu.ben de çocuğu okula götürüyorum market vs kullanıyorum.yürümek de zorluk çeken annem var onu sağlık ocağına ben götürüyorum ayrıca yaşlı 1 2 komşuyu da.okulun servisi yok doğru dürüst evim şehre uzak.evimiz de 2 tane memleketlerimizde.satsak ikisini oturduğumuz şehirde ev falan etmiyor istediğimiz yerde.kiralarını alıp burada kira veriyoruz.arsadan eve girdik henüz yapılmadı.bitmişi 4 milyon çünkü mecburduk arsadan almaya.kimse vizyonsuz değil 2 evi 2 arabası vs var diye.hepsi ihtiyaçtır belki de.

herkesin hayatı yaşama biçimi ve beklentisi farklı kimi insan bir tane evim olsun ama çok güzel olsun der evinde vakit geçirmekten hoşlanır, bu yüzden tüm birikimini buna yatırır. kimi insan karavanda yaşar dünyayı dolaşır vs… yani bunların hiç birinde bir vizyonsuzluk yok hepsi farklı vizyonlar bunların. sizin vizyonunuza sahip olmayan, olamayan vizyonsuz olmuyor.
Gezmemis,gormemis adamin vizyonuma vizyon dimem🤣

ha son şunu da yazayım 2 aracımız var lüks mü sizce?birini eşim kullanıyor işe çoğunlukla servisle gitse de lazım oluyor bazen gece görevi veriliyor bazen haftasonu.ben de çocuğu okula götürüyorum market vs kullanıyorum.yürümek de zorluk çeken annem var onu sağlık ocağına ben götürüyorum ayrıca yaşlı 1 2 komşuyu da.okulun servisi yok doğru dürüst evim şehre uzak.evimiz de 2 tane memleketlerimizde.satsak ikisini oturduğumuz şehirde ev falan etmiyor istediğimiz yerde.kiralarını alıp burada kira veriyoruz.arsadan eve girdik henüz yapılmadı.bitmişi 4 milyon çünkü mecburduk arsadan almaya.kimse vizyonsuz değil 2 evi 2 arabası vs var diye.hepsi ihtiyaçtır belki de.
Cey cey bacim tartismayalim.herkesin yasantisi farkli.sana gore luks degil bana gore luks.ben bi aracim varsa ikincisinin ivirini zivirini odeyecegime italyaya bilet alirim.

Iste bence vizyonsuzluk ona gore yatirim.bence dunyaya bir defa geliyoruz gezmeden,yemeden,icmeden gitmeyelim.illa cok para lazim degil bunun icin.al sirt cantani git.eskiden belki o sirt cantanla cadirla gittigin paraya otelde kalirdin.olsun.gezin,mutlu olun.mutlu insanlar iyidir.surekli dusun dusun omrunuz bitecek klavue basinda.gezin bacim.
her hafta avm ye giderim bazen haftada 2 kere.bu beni diğer insanlara göre daha mı vizyonlu yapıyor?çocuk istiyor diye gidiyorum.yoksa ayda 1 anca uğrardım

Cey cey bacim tartismayalim.herkesin yasantisi farkli.sana gore luks degil bana gore luks.ben bi aracim varsa ikincisinin ivirini zivirini odeyecegime italyaya bilet alirim.
hepsini yaptı orta gelirli üyeler emin ol ben dahil kaç ülke gördük .ama böyle olacağını bilseydim o paraları kuruş kuruş biriktirirdim.

e italyaya git gez gitme diyen mi oldu sana?ordan da başka ülkeye git yaz boyu gez.ama başkasının parasını nasıl harcayacağına da karışma lütfen.okulda çocuğuna 10 tl lik kitabı almayan veli var.banane deyip geçiyorum.saldırmıyorum o velilere.ben kendi çocuğuma alıyorum istediği kadar kitap.

Gezmemis,gormemis adamin vizyonuma vizyon dimem🤣

bu sizin görüşünüz siz diyorsunuz diye öyle olmuyor. bende dünyaya bir kere geldiğimin farkındayım dolu dolu yaşamayı istiyorum. çok zor şartlar altında yaşarken bile, hiç bir zaman gezmemden eğlencemden yememden içmemden kısmadım. genç yaşta ev sahibiyim ama şansım vardı ailem sayesinde sağolsunlar. bu yüzden rahatça bu dünyayı gezme hayalini kurabiliyorum bir garantim var çünkü. fakat bu şansım olmayadabilirdi. o zaman ne yapacaktım. olmayan parayla. veya hadi az bir şey var diyelim, parayı çar çur ederek, geleceği garantilemeden, dünyayı gezmek uğruna göçebe hayat (gypsy life) yaşayamam, bana görede bu vizyonsuzluk açıkçası. dünya gez gez bitmez, hadi gezdim bitirdim 50 -60 yaşımda napacağım? bu yaşta bile konforum önemli benim. önce ev almaya odaklanırdım. bir kere alıyorum diyip güzelini ve iyisini almak isterim. kısacası imkan meselesi bunların hepsini aynı anda yapabilmek ve siz ayıp ediyorsunuz böyle konuşarak. herkes aynı standartta değil. olmak zorundada değil, olmadı olamadı diye vizyonsuzda değil.

e italyaya git gez gitme diyen mi oldu sana?ordan da başka ülkeye git yaz boyu gez.ama başkasının parasını nasıl harcayacağına da karışma lütfen.okulda çocuğuna 10 tl lik kitabı almayan veli var.banane deyip geçiyorum.saldırmıyorum o velilere.ben kendi çocuğuma alıyorum istediği kadar kitap.
Bacim ben sana karismiyom🤣karismam icin ya2 neyse haydi iyi geceler üzme canini kal selametle

Biz gezdik gezeceğimizi zamanında kuzum, benim AVM ye doyduğum yıllarda Türkiye'de AVM yoktu daha :-) bundan sonra kıçımı kırıp biriktirdiklerimle de ilerde kızım gezecek fit fit allah'ın izniyle:KK49:

Bacim ben sana karismiyom🤣karismam icin ya2 neyse haydi iyi geceler üzme canini kal selametle
bacım mı iyi bacın olayım sorun yok.valla ben kendimi üzmüyorum.tek benim gelirim azalmadı herkesin azaldı.hepimiz aynı gemideyiz .iyi gecelerrr.italyaya git gez eş bebek yokken.sonra zor oluyor gidilmiyor

her hafta avm ye giderim bazen haftada 2 kere.bu beni diğer insanlara göre daha mı vizyonlu yapıyor?çocuk istiyor diye gidiyorum.yoksa ayda 1 anca uğrardım
Ya yok tombilibaykus tombilibaykus a dün AVM leri sevmiyorum, yaşlandim, kafam kaldırmıyor artık demiştim de ordan şakalastk biraz onu diyor. O seviyor AVM gezmeyi ama, genç daha ablası :-)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back