• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar emlakci misiniz yeni ev ya da araba mi aldiniz🤣🤣🤣
Fiyatlar belki sayisal olarak dusmez ama enflasyon arttikca sabit kalir.sabit kalmasi da dusmesi anlamina gelir zaten.ben kopuk oldugunu dusunuyorum saf da sayilmam😅bekleyelim gorelim
Sunu da unutmayin bu sene ezber bozuldu emtiada da dovizde.her yil olan bu yil da olur doye bi sey yok.her yaz artar gene artar mi gorecegiz
Şahsen ben emlakçı değilim ama ev takip ediyorum sürekli. Favorilediğim ilanlar iki üç gün sonra kalkıyor. Ev ve okul çevresinde satılık ilanı olan dairelere bir bakıyorum afiş inmiş, perdeler takılmış bile. Keşke öyle olsa ama piyasa durgun falan değil, siz fazla iyimsersiniz.

Enflasyonun dusmesi beklenmiyor yalniz.ya bekleyelim gorelim.ben vatandasim arac almak istiyorum ve insallah duser fiyatlari temennim bu.ev almak isteyenler de var alamayanlar da var.insallah duser ve alabilirler.faiz yukselmesi sonucu fiyatlarin durmasi bana mantiksiz gelmedi size mantiksiz gelebilir.kimseye saf vs demem bekleyip gorelim🤣
Mesela 2. el araba fiyatı nasıl düşer? 0 fiyatları düşerse tabii ki. Bunun için de Euro’nun düşmesi lazım ya da vergilerin. Temenni başka realite başka. Ben Türk lirası kazanıyorum. Elbette enflasyonun düşmesini, alım gücümüzün yükselmesini isterim. Keşke ben haksız olsam, birkaç aya ucuz ucuz ev araba alsak. Ama oluru var mı bilemem.

Mesela 2. el araba fiyatı nasıl düşer? 0 fiyatları düşerse tabii ki. Bunun için de Euro’nun düşmesi lazım ya da vergilerin. Temenni başka realite başka. Ben Türk lirası kazanıyorum. Elbette enflasyonun düşmesini, alım gücümüzün yükselmesini isterim. Keşke ben haksız olsam, birkaç aya ucuz ucuz ev araba alsak. Ama oluru var mı bilemem.
Dusmek degil sabit kalmak.sabit kaldiginda da dusmus oluyo aslinda.bekleyelim gorelim.bu adam ve bi kac kisi daha bi yorumu yapti.nominal degerlerle ilgili.kastettikleri ucuz uc7z ev araba degil köpüğün gitmesi.yoksa yari yariya dusecek falan demiyor kimse.ama kalkip 1.5 lugu 1.3 e almak da kâr.ben zaten yaza her halukarda arac almak zorundayim.umarim dogrudur daha rahat alirim.

Ev parasını elinizde nakit mi bulunduruyorsunuz? Diyelim ki 1,500,000 TL lik ev beğendiniz. 300,000 lira düştü. Faiz arttığı için bankaya daha yüksek ödeme yapacaksınız. Ev sahibi değil banka kazanacak yani. Haa benim cepte 1,200,000 var zaten diyorsanız ona bir şey diyemem.
Haklisiniz.bahsettikleri bu aslinda.köpüğün gitmesi ama sonrasinda diyor ki satamadiginda insanlar mecburen fiyat dusecek.bekleyelim gorelim

Haklisiniz.bahsettikleri bu aslinda.köpüğün gitmesi ama sonrasinda diyor ki satamadiginda insanlar mecburen fiyat dusecek.bekleyelim gorelim
Satamadığında diye bir durum olmuyor maalesef. Kredi çekemeyip ev alamayan bizleriz. Yabancıya, elinde parası olan zengine etkisi yok ki onun. Alıyorlar maalesef, almaya da devam edecekler çünkü dövizi olana çoook ucuz.

Satamadığında diye bir durum olmuyor maalesef. Kredi çekemeyip ev alamayan bizleriz. Yabancıya, elinde parası olan zengine etkisi yok ki onun. Alıyorlar maalesef, almaya da devam edecekler çünkü dövizi olana çoook ucuz.
Onlar yuksek fiyatli alabilecek olanlar.orta deger dusecek,goreceksiniz.dusmekten kasit yari yariya degil tabi ki ama dusecek.
Bu adamin 2.el arac icin yorumlari da tuttu dustu fiyatlar bi mikyar,durakladi yani.dolar icinaralikta dusecek dedigi de tutmustu.ben bu adama guveniyom mantikli soyledikleri.
Iyimser miyim evet.siz de iyimser olun zaten kotumser olsak da alamiyoz🤣en azindan kafa saglam kalsin

Piyasa nasıl durgun yahu? Eşim babasının arabasını 3. gün sattı. Yaşadığım şehirde 2 milyonluk daireler ekmek su gibi gidiyor.

Kesinlikle doğru. Evin fiyatı 2-3 milyon inşaat bitmeden doluyor. Ben de durgun olduğuna inanmıyorum.

Onlar yuksek fiyatli alabilecek olanlar.orta deger dusecek,goreceksiniz.dusmekten kasit yari yariya degil tabi ki ama dusecek.
Bu adamin 2.el arac icin yorumlari da tuttu dustu fiyatlar bi mikyar,durakladi yani.dolar icinaralikta dusecek dedigi de tutmustu.ben bu adama guveniyom mantikli soyledikleri.
Iyimser miyim evet.siz de iyimser olun zaten kotumser olsak da alamiyoz🤣en azindan kafa saglam kalsin
Valla düşmesi benim de işime gelir, biz de alamadık daha çünkü. İnşallah herkes gönlüne göre oturabileceği bir ev sahibi olurz

Kesinlikle doğru. Evin fiyatı 2-3 milyon inşaat bitmeden doluyor. Ben de durgun olduğuna inanmıyorum.
Bizim alım gücümüz düşük olabilir ama bu piyasayı etkilemiyor. Arabı, gurbetçisi, zengini, şartları zorlayan orta gelirlisi derken bir şekilde satılıyor.

Bizim alım gücümüz düşük olabilir ama bu piyasayı etkilemiyor. Arabı, gurbetçisi, zengini, şartları zorlayan orta gelirlisi derken bir şekilde satılıyor.
Dusmesi de cok mantiksiz olmaz alabilen aldi zaten biraz dahabyukselirse nasil alacaklar kredi de yukselirse?emtialar yukselecek deniyor.bakalim.6ani alamayan bizlere zaten bi sey yok.en azindan duserse biraz rahat ederiz.dusmezse de zaten dusmuyo.ama her tepeden sonra dusus gelir bi dahaki tepeye kadar.köpük gidecektir.

Enflasyonun dusmesi beklenmiyor yalniz.ya bekleyelim gorelim.ben vatandasim arac almak istiyorum ve insallah duser fiyatlari temennim bu.ev almak isteyenler de var alamayanlar da var.insallah duser ve alabilirler.faiz yukselmesi sonucu fiyatlarin durmasi bana mantiksiz gelmedi size mantiksiz gelebilir.kimseye saf vs demem bekleyip gorelim🤣
daha da yükselecek yaza.boşa beklemeyin düşüşüdolar ne zamandır stabil ama enflasyon çok yüksek çıktı .altın da düştü ama böyle kalmayacak aniden yükselişlerle karşılaşacağız

ne demek istediniz?
yani diyorum ki paranız varsa ve yaşınız genç ise o parayla gezin tozun veya para biriktirip gezin, yurt dışına çıkın farklı şeyler yaşayın farklı şehirler insanlar tanıyın ama bakıyorum insanlar daha 30 yaşına gelmeden ev peşinde kutu gibi evlere milyonlarca para veriyorlar sonrada karınca gibi yaşıyorlar yıllarca taksidini ödüyorlar yani bu vizyonsuzluğu hiç anlamadım insan kendi hayatına biraz değer verir.

yani diyorum ki paranız varsa ve yaşınız genç ise o parayla gezin tozun veya para biriktirip gezin, yurt dışına çıkın farklı şeyler yaşayın farklı şehirler insanlar tanıyın ama bakıyorum insanlar daha 30 yaşına gelmeden ev peşinde kutu gibi evlere milyonlarca para veriyorlar sonrada karınca gibi yaşıyorlar yıllarca taksidini ödüyorlar yani bu vizyonsuzluğu hiç anlamadım insan kendi hayatına biraz değer verir.
Katiliyorum.1 milyonluk ev alacagina luks arac alacagina basini sokacak bir ev ayagini yerden kesecek bir arac alip gezmiyorlar.cocuklarim icin yasliligim icin derken hayat bitiyor.bu ulkenin insanlari yasamayi asla bilmiyor.surekli negatif surekli borclu.iyimser insana,nazik insana tahammulleri yok.gezen ,gulen eglenen iyi niyetli 8nsanlar gozunde saf.ama bilmem kac yasinda hala bankaya calisirken kendi saf degil🤣

Katiliyorum.1 milyonluk ev alacagina luks arac alacagina basini sokacak bir ev ayagini yerden kesecek bir arac alip gezmiyorlar.cocuklarim icin yasliligim icin derken hayat bitiyor.bu ulkenin insanlari yasamayi asla bilmiyor.surekli negatif surekli borclu.iyimser insana,nazik insana tahammulleri yok.gezen ,gulen eglenen iyi niyetli 8nsanlar gozunde saf.ama bilmem kac yasinda hala bankaya calisirken kendi saf degil🤣
Tombili senin Beylikdüzü'nde 3500 kira getirisi olan 1,5 milyonluk evin yok muydu kız?

Kutu gibi evlere 5-6 bin kira odeyecegime 7-8 bin kredi ödeyip tapu sahibi olmak mantıklıydı eskiden. Ama artık istesek de olmuyor. Geçti yani o pazar. Bırak krediye girmeyi , kira ödeyince para bittiği için gezemiyoruz bile artık.

o yurtdışına çıkabilenler gezip tozabilenler zaten evi de kolayca alıyor ki.bekarken ben de çıktım yurtdışına 4 5 kez ama evli insanların çocuk sahibi olan ya da olmak isteyenlerin ev istemesi de çok normal.çünkü çocuk okul çağın agelmeden borcun bitmesini istiyorlar.bir kolej başlıyor 50 binden en az.kitabı giyimi diğer kursları araba masrafı servis parası derken ev almak imkansız hale geliyor.vizyonsuzluktan değil o dar gelirlilikten.birini alsak diğerinden vazgeçmek zorunda oluşumuzdan.bir ev sahibi olalım da ilerde çocuklara yük olmayalım kaygısından.yoksa çoğu insan biliyor seviyor gezmeyi yemeyi içmeyi .şu en emekli olsak 350 bin bile almayacağız var mı bu paralara ev istanbul ankara da?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back