• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev alamıyoruz, araba alamıyoruz, tasarruflar ne işe yarayacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya araba alın değerleniyor motor alın değerleniyor diyenlere nedense çok güldüm… Değerlenmiyor arkadaşlar o arabalar motorlar falan… Siz yine bir kaç zaman sonra o parayla bundan önceki aldığınız; örneğin 35k ise 6 ay sınra 45k ya da aynı şeyleri alabiliyorsunuz… sadece rakam artmış gibi görünüyor size 😂 bizim bundan 1.5 sene önce aoo lüks denen aracımız şuan evet daha yüksek fiyata satıyoruz ama paranın değeri düştü şuanda. Bu arayı kaçırıyorsunuz… Arsa evet olabilir ama uzun vadeli yatırım… Ben sizin yerinizde olsam 150-200k ile online alım satım yapıp para kazanan insanlar gibi değerlendiririm ama tabi vaktiniz olması lazım… bunu araştırmanızı öneririm becerebilirseniz, ben becereceğimi sanmadığım için denemedim. Ha beceremem derseniz de harcayın gitsin çünkü gün geçtikçe o paranız da eriyecek. 4 gün önce anneme aldığım yüz kremi dün %70 zamlanmış 😂
online alım satımdan kasıt nedir mesela
borsa falan mı
valla bana en makul borsa geliyor şu sıralar
zaten bi öğrenme süreci var
ufak parayla da girilebilir, neden olmasın
oturduğum yerden öğrenebilirim

dediğiniz durum paranın değeri düştüğü için oluyor aslında
dolar ve euro bazında düşünsek onların fiyatlarını, gözümüze bu kadar çok büyük bir fark olarak gelmeyecek
bana mesela altın yanlış yatırım diyenler oldu
dolara boşuna para koymuşsun diyen oldu
ama ben o parayı altın ve dolar yapmamış olsaydım
tlde kalsaydı mesela asla
200 bini göremezdim

geçen gün merkez bankası faiz artışı yapınca
azıcık da olsa gram alıverdim
düşüşü alım fırsatı olarak gördüm
geçici bir düşüş olacağını tahmin ettiğim için öyle yaptım

Ya araba alın değerleniyor motor alın değerleniyor diyenlere nedense çok güldüm… Değerlenmiyor arkadaşlar o arabalar motorlar falan… Siz yine bir kaç zaman sonra o parayla bundan önceki aldığınız; örneğin 35k ise 6 ay sınra 45k ya da aynı şeyleri alabiliyorsunuz… sadece rakam artmış gibi görünüyor size 😂 bizim bundan 1.5 sene önce aoo lüks denen aracımız şuan evet daha yüksek fiyata satıyoruz ama paranın değeri düştü şuanda. Bu arayı kaçırıyorsunuz… Arsa evet olabilir ama uzun vadeli yatırım… Ben sizin yerinizde olsam 150-200k ile online alım satım yapıp para kazanan insanlar gibi değerlendiririm ama tabi vaktiniz olması lazım… bunu araştırmanızı öneririm becerebilirseniz, ben becereceğimi sanmadığım için denemedim. Ha beceremem derseniz de harcayın gitsin çünkü gün geçtikçe o paranız da eriyecek. 4 gün önce anneme aldığım yüz kremi dün %70 zamlanmış 😂
Arsayı cok iyi araştırıp parsel parsel aldıgınızda öyle de güzel kazandırıyor ki ama cok iyi arastırmak lazım

Ek işler falan yapılabilinse yada babam hep diyor para ticarette var diye küçük küçük işler yapıp büyûtülerek belki gelir elde edilebilir ama elde ki paradan olmakta var ticaret risk işidir ve işçi sınıfı yakası fark etmez kuru maaşı ile yapılacak alincak gibi değil şuan ki dönem de.
Gün geçirmek için çalışıyor adeta bu insanlar yani alım gücü birkaç yıl önce çok daha iyiydi.
Biz 350 bin TL ev yaptırırken şuan 1.5 -2 milyon arası. İleri ki yıllar da ne olacak böyle bilmiyorum.
Ev ,araba alamadıktan sonra insanlar çalışmaktan da zevk almıyor ki Sino be...
ek iş yapmasına yaparım kendi alanımda
ama bana yaşamaya zaman kalmaz
her şeyin bedeli var yani onun bedeli de fazla fazla çalışmak
e yapsam ne işe yarayacak ki aylık gelirime maksimum 5 bin lira katkısı olur

ben de almadım şimdiye kadar, almam da
yurt dışından zaten garanti ayrı bi olay
bildiğim kadarıyla garantisi hiç olmuyor ürünlerin
böyle pahalı elektronik aleti de garantisiz alan bana göre enayidir
veya çok daha ucuza alması lazım mantıklı bi alışveriş yapmış olması için
elektronik zaten şans işi bi de garantinin olmaması veya eksik olması
dezavantaj

ha alan var mı var mesela adamın şirketine lazım, personele verecek
veya sadece belirli işleri yapmak için lazım
onlar alıyor
şirkete alan almaz bence ya
onlar hep faturalı KDVli alıyor ki muhasebeleştirsin gider göstersin. fatura lazım olmayan alır anca.

yani macbookların filan 2. el piyasası çok yüksek onu biliyorum da
100-150 bin liralık ürünü internetten tanımadığım birinden alamam ben kendim ya

herkesi kendim gibi sanıyorum herhalde
ha tanıdığın birisi olur ona getirtirsin, öyle olur benim için anca. (ben zaten alacak olsam kendime alırım)

ek iş yapmasına yaparım kendi alanımda
ama bana yaşamaya zaman kalmaz
her şeyin bedeli var yani onun bedeli de fazla fazla çalışmak
e yapsam ne işe yarayacak ki aylık gelirime maksimum 5 bin lira katkısı olur

İşte hayattan çalmayı bende sevmiyorum aynıyız. 😂 Toplasan 70 yıl yaşayıp gidiyoruz😂 zati

online alım satımdan kasıt nedir mesela
borsa falan mı
valla bana en makul borsa geliyor şu sıralar
zaten bi öğrenme süreci var
ufak parayla da girilebilir, neden olmasın
oturduğum yerden öğrenebilirim

dediğiniz durum paranın değeri düştüğü için oluyor aslında
dolar ve euro bazında düşünsek onların fiyatlarını, gözümüze bu kadar çok büyük bir fark olarak gelmeyecek
bana mesela altın yanlış yatırım diyenler oldu
dolara boşuna para koymuşsun diyen oldu
ama ben o parayı altın ve dolar yapmamış olsaydım
tlde kalsaydı mesela asla
200 bini göremezdim

geçen gün merkez bankası faiz artışı yapınca
azıcık da olsa gram alıverdim
düşüşü alım fırsatı olarak gördüm
geçici bir düşüş olacağını tahmin ettiğim için öyle yaptım
Borsa benim de öğrenmeye çalıştığım birşey, o da kolay bir iş değil, kısa vadeli al sat iyi para kazandırıyor ama o da mesai isteyen bir iş ve zor. Uzun vadeli alımda da tüyolarınız sağlam olmalı hatta tüyo ile değil kendiniz öğrenip yapmalısınız çünkü bazen tüyo gibi görünen bilgiler sizi kötü bir çıkmaza da götürebiliyor. Online alın satım dediğim bu büyük sitelerde uygun fiyata doğru ürün yakalayıp bunu toplu alıp burda çok daha iyi rakamlara %100-300-500 karla satan insanlar var. Çok da iyi para kazananlar var gerçi bu da bir mesai istiyor çünkü doğru ürün doğru pazar… Kolay olmadığı bir gerçek… Altın doğru bir yatırım değil diyen de yuh yani bi sussun. Hem de şu zamanda. TL bu hızla değer kaybederken tek sorun paranızı TL de tutmanız olurdu. 150-200k ile araç alamazsınız bugün en dandik arabalar 400-500bin. Kredi çekin ödeyin kendi standardınız düşecek. Ha seneye ödeyemeye devam edeceğiniz için kredi rakamı göze bir süre küçük gelebilir diyeceğim ama bu saatten sonra maaş zamları da bu kadar yüksek olmayacak 😉 arsa olayı da evet en mantıklılarından biri ama yine bir koçunuz ya da bilen birileri olmalı.

Arsayı cok iyi araştırıp parsel parsel aldıgınızda öyle de güzel kazandırıyor ki ama cok iyi arastırmak lazım
Yine bilen birileri lazım, şimdi kısa sürede değerlenecek arsalar da 150-200k dan yüksektir bence. Ha alsın dursun mu? Evet olabilir alsın dursun. İnşaat yıkılıyor zaten memlekette her yer beton oldu.. bir şekilde değerlenir muhakkak.

Borsa benim de öğrenmeye çalıştığım birşey, o da kolay bir iş değil, kısa vadeli al sat iyi para kazandırıyor ama o da mesai isteyen bir iş ve zor. Uzun vadeli alımda da tüyolarınız sağlam olmalı hatta tüyo ile değil kendiniz öğrenip yapmalısınız çünkü bazen tüyo gibi görünen bilgiler sizi kötü bir çıkmaza da götürebiliyor. Online alın satım dediğim bu büyük sitelerde uygun fiyata doğru ürün yakalayıp bunu toplu alıp burda çok daha iyi rakamlara %100-300-500 karla satan insanlar var. Çok da iyi para kazananlar var gerçi bu da bir mesai istiyor çünkü doğru ürün doğru pazar… Kolay olmadığı bir gerçek… Altın doğru bir yatırım değil diyen de yuh yani bi sussun. Hem de şu zamanda. TL bu hızla değer kaybederken tek sorun paranızı TL de tutmanız olurdu. 150-200k ile araç alamazsınız bugün en dandik arabalar 400-500bin. Kredi çekin ödeyin kendi standardınız düşecek. Ha seneye ödeyemeye devam edeceğiniz için kredi rakamı göze bir süre küçük gelebilir diyeceğim ama bu saatten sonra maaş zamları da bu kadar yüksek olmayacak 😉 arsa olayı da evet en mantıklılarından biri ama yine bir koçunuz ya da bilen birileri olmalı.
aynı anda hem çalışırken hem de dediğinize yetişmek zor bence
online alım satım için

aynı anda hem çalışırken hem de dediğinize yetişmek zor bence
online alım satım için
Özetle parayla para kazanmak gerçekten mesai gerektiren bir iş. Yatırım için de araçları güzelce araştırın derim. Ben olsam harcardım bu arada. Seneye 150k ya ancak yaz tatili yaparsınız 10gün…

hanımlar selam
son günlerde çok kafama taktım bu konuyu
6 senedir aktif olarak çalışıyorum, 150-200 bin birikim yaptım bi kısmı altında bi kısmı dolarda
biliyorsunuz 2 senedir özellikle bariz bi kriz var
kirada oturuyorum annemle, bekarım
ev ve araba almak artık hayal oldu, peşinatı olanın bile hali zor zira banka kredi vermiyor
fiyatlar almış başını gitmiş
araba deseniz tenekeler bile 150-200 ki bunlar kimin ne işine yarar
senelerdir altın ve dolar aldım fırsat oldukça, maaştan arttıkça ama bunlar paranın enflasyon karşısında değerini bile
tam anlamıyla korumuyor
tabii ki tl'de tutmaktan iyidir ama nolacak bu maaşlı çalışanlarının hali
üç beş kuruş artıyor maaştan, değerlendirelim diyorum ama nereye yatırılacak
şu ana kadar biriktirmiş olduğum parama şükrediyorum, allah korusun acil bir ihtiyaç halinde elimin altında
bekar insanım, belki yarın öbür gün evlenmek isterim en azından o işime yarar diye düşünüyorum
kenarda duruyor
ama ne yapacağız, enflasyona daha az yenilmenin yolu nedir anlamadım
napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
bunu ciddi olarak söylüyorum şaka yapmıyorum, böyle yaşayan arkadaşlarım var
anlık yaşamak mı yani bunun çaresi
sizin bu yöndeki tercihleriniz nedir
neler yapıyorsunuz
gelin nolur dertleşelim gerçekten canım çok sıkkın
Kredi çek arsa al bence en mantıklısı bu

araba ben de düşündüm
kullanmak için değil de bir süre sonra satmak için
hani sürekli fiyatlarının artmasından dolayı
ama bu defa da elimdeki tüm parayı + kredi kullanmam gerekecek
bana daha çok, elimdeki paraya dokunmadan sadece banka kredisi ile alabileceğim şeyler daha mantıklı geliyor
çok garantici bir yanım olduğu için eldeki paraya mümkün olduğunca dokunmadan
neler yapabilirim diye düşünüyorum
banka uygulamalarında 70 bin lira falan ön onaylı krediler çıkıyor ama daha yükseği çıkmaz mı acaba
bilginiz var mıdır
Arsa alın en karlı iş örneğin 200 bine aldığınız arsaya 3 ay sonra 300 bin etiket koyun satarsınız.

Böyle böyle paranızı katlar ufak bir ev alırsınız. Madem bekarsınız her şeyi yatırımlık düşünün

araba ben de düşündüm
kullanmak için değil de bir süre sonra satmak için
hani sürekli fiyatlarının artmasından dolayı
ama bu defa da elimdeki tüm parayı + kredi kullanmam gerekecek
bana daha çok, elimdeki paraya dokunmadan sadece banka kredisi ile alabileceğim şeyler daha mantıklı geliyor
çok garantici bir yanım olduğu için eldeki paraya mümkün olduğunca dokunmadan
neler yapabilirim diye düşünüyorum
banka uygulamalarında 70 bin lira falan ön onaylı krediler çıkıyor ama daha yükseği çıkmaz mı acaba
bilginiz var mıdır
Yani elinizdeki paraya dokunmadan krediyle yapabileceğiniz hicbisey yok maalesef onu baştan soyliyim. Çünkü öyle bir kredi yok. Eve bile en son 200 veriliyordu değiştiyse düzeltsin birisi beni ama tüketici kredisi için çok komik bir rakam yazılmıştı en son. O rakamlarda bişey yapılamaz ki. Elinizdeki tüm parayı verip üzerine borçlanıp araba alabilirseniz ne ala ama o kadar kredi vermiyorlardir. Tüketici kredisine başvurun ne kadar verirlerse arsa tarla bişey alın bence en mantıklısı o. Borca girmeden birikim bana hiç mantıklı gelmiyor. Euro Altın olsa bile mantıklı degil uzun vadede. Ben borca girip mal edinmekten yanayım çok şükür biseylerin sahibi olduk seneler içinde. Arkadaşım birikim yapmaktan yana senelerdir hala biriktiriyor mesela elde var 0. Borca girmeden olmaz bence.

ben de kardeşime fissler filan getirdim

buradan 10 bine aldım orada 20 binden fazlaydı

güneş kremi filan ben kore ürünü kullanıyorum tr fiyatı 2 katı buraya göre (tr'ye kozmetik ürünleri ülke dışından isteyemiyorsuz malum yasak, tr mağazalarda da çok fahiş fiyatları) ve kozmetikler yer ve kilo tutmuyor fazla.

ama mesela dyson baktım (almanyadayım) pek bir fiyat farkı yoktu tr ile arada

dediğim gibi mesela dyson robot süpürgede ben fark göremedim. mutfak eşyalarında fark var daha çok. mesela hamur makineleri tr ile yarı yarıya burada çoğu model. ama koca makine onu getirmem için bavulum olmaması lazım. ancak boş geldiğim bir zaman olabilir. (ki düşünüyorum zaten fakat kar etmek için değil benim ailem kalabalık her seferinde ben anca kendimize birşeyler getiriyorum)

başkasına getirtsem ona komisyon vercem, onun boş geliyor olması lazım, bir de o farka değecek kadar bir fark olması lazım

tax free olması için de burada oturumu olmayan tr'den kısa süreli vizeyle gelmiş biri olmalı getiren kişi öyle olup kendisi almayıp size getiren hayırsever kim merak ettim :KK70:
Sen benim ablam olsan ev almıştım ev aksjsjsj😂
Robotta roborock fark atıyor, dysonda airwrap çok farkediyor.
E yine malum orta düzey markalar çanta ayakkabı takı vs, burada üç katı olunca.
Ayh düşüncesi bile güzel…

Bir zamanlar üstü başı her şeyiyle donattığımız insanlar seyahate gidiyor ya da bir arkadaşları gidiyorsa kendimize birkaç istemeye yüzümüz var şükür😂
20 saatle girdiğimi biliyorum ülkeye, aynı şekilde onların da burada ev araba gibi alım satımda, portföy ya da müşteri bulmada bize işi düşüyor.
Hakkımızı yiyemem karı koca olarak gözü açık, dünyada ne olup bitiyor anlayan insanlarız.
Biz birine bir şey al değerlenecek hiç bilemedim rolex al koy ya da şurası çok iyi oraya git diyorsak memnun kalır, bunun da ekmeğini yiyoruz jestlerle.

Yani elinizdeki paraya dokunmadan krediyle yapabileceğiniz hicbisey yok maalesef onu baştan soyliyim. Çünkü öyle bir kredi yok. Eve bile en son 200 veriliyordu değiştiyse düzeltsin birisi beni ama tüketici kredisi için çok komik bir rakam yazılmıştı en son. O rakamlarda bişey yapılamaz ki. Elinizdeki tüm parayı verip üzerine borçlanıp araba alabilirseniz ne ala ama o kadar kredi vermiyorlardir. Tüketici kredisine başvurun ne kadar verirlerse arsa tarla bişey alın bence en mantıklısı o. Borca girmeden birikim bana hiç mantıklı gelmiyor. Euro Altın olsa bile mantıklı degil uzun vadede. Ben borca girip mal edinmekten yanayım çok şükür biseylerin sahibi olduk seneler içinde. Arkadaşım birikim yapmaktan yana senelerdir hala biriktiriyor mesela elde var 0. Borca girmeden olmaz bence.
evliliği işe yarar gördüğüm tek konu mal mülk edinme :D
evlilerin bişeyler sahibi olması daha kolay
birinin maaşı borç ödemeye gider, diğeri ev geçindirir
başka da işime yaramaz evlilik

evliliği işe yarar gördüğüm tek konu mal mülk edinme :KK70:
evlilerin bişeyler sahibi olması daha kolay
birinin maaşı borç ödemeye gider, diğeri ev geçindirir
başka da işime yaramaz evlilik
:)) Her evlinin iki maaşlı olduğunu nereden cikarttin 😃😃 Eşim maaşıyla oldu hepsi. Ben diplomalı ev hanımı. Çalışmadım evlendikten sonra. İki maaş tek maaş olmaktan ziyade tabi maaşın ne kadar olduğuna göre de değişir bu durum akıllı adım atmak çok önemli bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back