• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Çok teşekkür ederim.İşte buranın bizlere faydası bu yaşadıklarımız sorularımıza kısmen cevap bulabiliyoruz KK da ...
Tercih edeceğimiz doktor kim olursa olsun bir fikrimiz oluyor.Dikişlerimi sormadım açıkçası hiç aklıma gelmedi.Bunu hiç konuşmadık.Cumartesi gidince öğrenirim.Ben şehir dışından gittiğim için 2 gece kaldım.Taburcu olduktan 3 gün sonra görmek istedi,1 hafta sonra yine görmek istedi.Zaten ilk görüşmede yanlış hatırlamıyorsam şöyle demişti.Ameliyattan taburcu olduktan 3 gün sonra,1 hafta sonra,10 gün sonra,15 gün sonra,1 ay sonra Görüşeceğiz ilk dönem çok sık sonra seyrekleşecek demişti.Sen yine konuş doktorlarla kimleri tercih edersen sonuçta yurtdışından çok kişi geliyor.Mutlaka bir prosedür vardır.Şahsi fikrimi sorarsan askkitabi askkitabi na katılıyorum.Bence 10-15 gün ayır aklın rahat git.yavrularınla daha sağlıklı devam et hayatına.Benim içinde çok önemliydi evim ...aklım çıkıyor birşey çıkarsa hastaneye döner evden uzak kalırım diye.O yüzden çok dikkat ediyorum.Doktor ne derse yapıyorum.Yatarken kalkarken her anlamda ....ve gerçekten başarılı bir ameliyat sonrası başarılı bir iyileşme süreci çok önemli...İlk kontroller çok daha önemli doktorlar açısından da....bende şehir dışından gidiyorum diye birşey olursa müdahale edilemez geç kalırım diye endişe ediyorum.zira bugün 8. Gün kendimi daha iyi hissediyorum.Yalnız doğal olarak ciddi bir gerginlik var o biraz yorunca kendini hani hamileyken kaskatı oldum derdik içimizdr bebek kasılınca gerilirdik öyle oluyor hareket biraz zorlaşıyor.Benimde tavsiyem hangi doktoru ve şehri tercih edersen et kendine orada 10-15 gün kalmak için yer ayarla ilk dönem hassas gidiyor.Eğer sigara kullanıyorsan bence şimdi bırak çünkü ben narkoz atarken ve sonra havaların etkisiyle yaşadığım öksürüklerden çok korktum ve zorlandım.Ki hayatım boyunca sigara kullanmadım.Eşime dedim o kullanıyor sen olsan şu an eyvah eyvah....
Epidurale gelince bende doğumda kullandım ilk ayağa kalktığımda düşüyordum eşim havada yakalamıştı....Fakat onun belli dozları var anladığım....ameliyatta ve sonrasında dozlar farklı yapılıyor sanırım.Bana doz yapılınca ilk yarım saat kalkma sonra kalkabilirsin diyordu hemşireler...o zaman bacaklarda hissizlik oluyormuş
.
Sanırım sorularını cevapladım atladığım yoktur inşallah.....unutmadan Can Kopal İzmir'de Ercan bey İstanbul .....farklı şehirlerde ona göre planla canım...inşallah sağlıkla istediğin zamanda istediğin gibi olur herşey....
poshlady10 poshlady10 çok geçmiş olsun..bundan sonrada sorunsuz süreçlerin olur inşallah..sen en zorunu atlattın..darısı bana inşallah

Dogru diyorsun canim iste maksat baslarinda kalmak esim calisiyor bakamaz en azindan buyuk kizim ilgilenir kucukle o bana cok duskun ve izerime birden hoplar diye korkarim dogrusu:)
Evet ya ayni korku bendede vardi ama cok sükür cok üzmediler beni, 5 yasindaki oglum sarilacagim diye kücük kizimdan daha cok acitti durumunu anlattigin zaman cocuklar anliyor görüyorlar zaten anne hasta diye dokunmuyorlar. Cok fazla kafana takma canim ilk hafta zorlanirsin sonra idare ediyor insan hatta ilk haftadan sonra pratik yemekler yapbiliyordum ben cocuklarima

Kizlaarr sevgili @askkitabi:KK68: nin resimlerini gördükten sonra bende artik karar verdim lolipop izi olmadan meme diklestirme olursa yaptiracagim :KK49:acaba ayni yöntem bendede olurmu diye önce online arastirip yazinda türkiyeye gittigimde doktorlarla görüsecegim hayirlisi artik.
Hasi hayirlisi canim insallah sende mutlu olursun askkitabi askkitabi arkadasimiz gibi guzel olur umarim :KK68:

Kizlaarr sevgili @askkitabi:KK68: nin resimlerini gördükten sonra bende artik karar verdim lolipop izi olmadan meme diklestirme olursa yaptiracagim :KK49:acaba ayni yöntem bendede olurmu diye önce online arastirip yazinda türkiyeye gittigimde doktorlarla görüsecegim hayirlisi artik.

Bu estetik olayı çok fena... Bir bulaştın mı, arkası geliyor galiba. Ben de önümüzdeki yıl neler yaptırsam diye planlar yapıyorum şimdiden )))

Hayırlı kararların olsun inşallah canım ;) Daha önce göğüslerin için muayene oldunmu? Ne önerdiler,dikleştirme şartmı? Bende iki çocuk emzirdim ama dikelştirmeyi önermedi hiçbir doktor..Fotolarını mail yolu ile doktorlara gönderip fikir alabilirsin.Tabiki en garanti yüzyüze görüşmede belli olur ama mail ile az çok bilgi alıp fikir sahibi olabilirsin ;)

Sevgili arkadaşlar merhaba.Güzel dualarınız için çok teşekkür ederim.Kusura bakmayın merak ettirdim sizi ...ameliyatlarım 7 saat sürmüş....2 gece 3 gün hastanede kaldım...şehir dışından gitmiştim...şimdi evdeyim...çok şükür çok iyiyim...epidural sayesinde ben ağrı sızı yaşamadım...narkozuda attım...eve çıkarken ağrı kesici ve antibiyotik verildi...yarın kontrolüm var..kontrole kadar eğik yürümemi istedi doktorum..... dünden itibaren öksürük başladı çok şiddetli geliyor ve ben onu kontrol etmeye çalışıyorum ve halsiz kalıyorum.Doktorumla konuştuk şurup verdi.Bu arada kıllı bölge inanılmaz şiş bunuda konuştuk yarın hepsini kontrol edecek belki sıvı birikmiştir onları çekerim dedi.şimdilik bu kadar size detayları ile sonra yazacağım söz ...resimlerimi de çektiriyorum onları da ilk fırsatta ekleyeceğim....Hepinize sevgiler darısı dileyen isteyen herkese inşallah sağlıkla olsun..
Geçmiş olsun canım umarım istediğin sonuca ve Mutluluğa kavuşmuşsundur :KK68:

Hayırlı kararların olsun inşallah canım :KK66: Daha önce göğüslerin için muayene oldunmu? Ne önerdiler,dikleştirme şartmı? Bende iki çocuk emzirdim ama dikelştirmeyi önermedi hiçbir doktor..Fotolarını mail yolu ile doktorlara gönderip fikir alabilirsin.Tabiki en garanti yüzyüze görüşmede belli olur ama mail ile az çok bilgi alıp fikir sahibi olabilirsin :KK66:
Yok daha hic bir doktorla görüsmem olmadi bakalim artik ne derse doktorlar, insallah bende senin gibi sansli olurum lolipop izi olmadan hallederim ;) aslinda bence lolipop izide cok degil ama esim kesinlikle istemiyor böyle kalsin daha iyi diyor

ameliyat olan arkadaşlara bi sorum var.benim ameliyatım tam 2 ay önce oldu fakat bende korse bağımlılık yaptı çıkaramıyorum .siz ne kadar süre taktınız.korse gece gündüz üzerimde.çıkarınca sanki şişiyorum
Merhabalar :) bende 16 martta tüm karın germe ameliyatı oldum. Korsemi sıkı sıkı takıyorum. Ondan bende ayrılmak istemiyorum :)

Beni korse o kadar rahatsiz ediyorduki doktorumdan onay gelir gelmez birdaha asla giymedim ama kendime ince korse tarzi camasir aldim onu giyidim sonra. Korseyi gereginden fazla giymek karin kaslarini zayiflattigindan fazla önerilmiyor bildigim kadariyla

valla bende 21 subatta oldum dr 1 hafta daha tak dedi ama ben iki gundur takmiyorum yoksa alisamiycam korseso dolasmaya gece gunduz takmiyorum simdi

Merhabalar
Bende bugün karın germe için dr gittim hamileliğe bağlı fıtık olduğu tespit edildi sanırım seninki ile aynı..bu süreç nasıl oldu neler yaşadın banabilgi verirmisin cnm 2 hafta sonra ameliyatım var

merhaba arkadaşlar;
37 yaşında 2 çoçuk annesiyim.3,5 yaşındaki küçük kızımın sezaryan ile doğumundan sonra karın şişliği ve biçim bozukluğu şikayeti ile doktora gittim.doğumdan 9 ay sonra karın fıtığı teşihi ile ameliyat oldum.aynı operasyonda karın bölgeme mesh yerleştirildi ve karın germe işlemi uygulandı.bu başıma gelenlerin özeti benim öğrenmek istediğim şu anda tekrar hamile kalabilirmiyim.gebeliğim süresinde karın bölgemin geriliminden dolayı bebek ve ben zarar görürmüyüm.hamile kalabilirsem karnımdayken bebek için tanı yapılabilirmi?tekrar operasyon geçirebilirmiyim.arkadaşlar aranızda bu şekilde bebek sahibi olmuş birisi varmı?neler yaşadı?

paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Güzel hanımlar Merhaba :)
Ben tüm karın germe ameliyatı oldum. 16 martta ve geçmiş tüm mesajları okudum ama yinede bu süreçte destek deneyim ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

Back