- 27 Ocak 2015
- 766
- 867
- 103
poshlady10 çok geçmiş olsun..bundan sonrada sorunsuz süreçlerin olur inşallah..sen en zorunu atlattın..darısı bana inşallahÇok teşekkür ederim.İşte buranın bizlere faydası bu yaşadıklarımız sorularımıza kısmen cevap bulabiliyoruz KK da ...
Tercih edeceğimiz doktor kim olursa olsun bir fikrimiz oluyor.Dikişlerimi sormadım açıkçası hiç aklıma gelmedi.Bunu hiç konuşmadık.Cumartesi gidince öğrenirim.Ben şehir dışından gittiğim için 2 gece kaldım.Taburcu olduktan 3 gün sonra görmek istedi,1 hafta sonra yine görmek istedi.Zaten ilk görüşmede yanlış hatırlamıyorsam şöyle demişti.Ameliyattan taburcu olduktan 3 gün sonra,1 hafta sonra,10 gün sonra,15 gün sonra,1 ay sonra Görüşeceğiz ilk dönem çok sık sonra seyrekleşecek demişti.Sen yine konuş doktorlarla kimleri tercih edersen sonuçta yurtdışından çok kişi geliyor.Mutlaka bir prosedür vardır.Şahsi fikrimi sorarsan askkitabi na katılıyorum.Bence 10-15 gün ayır aklın rahat git.yavrularınla daha sağlıklı devam et hayatına.Benim içinde çok önemliydi evim ...aklım çıkıyor birşey çıkarsa hastaneye döner evden uzak kalırım diye.O yüzden çok dikkat ediyorum.Doktor ne derse yapıyorum.Yatarken kalkarken her anlamda ....ve gerçekten başarılı bir ameliyat sonrası başarılı bir iyileşme süreci çok önemli...İlk kontroller çok daha önemli doktorlar açısından da....bende şehir dışından gidiyorum diye birşey olursa müdahale edilemez geç kalırım diye endişe ediyorum.zira bugün 8. Gün kendimi daha iyi hissediyorum.Yalnız doğal olarak ciddi bir gerginlik var o biraz yorunca kendini hani hamileyken kaskatı oldum derdik içimizdr bebek kasılınca gerilirdik öyle oluyor hareket biraz zorlaşıyor.Benimde tavsiyem hangi doktoru ve şehri tercih edersen et kendine orada 10-15 gün kalmak için yer ayarla ilk dönem hassas gidiyor.Eğer sigara kullanıyorsan bence şimdi bırak çünkü ben narkoz atarken ve sonra havaların etkisiyle yaşadığım öksürüklerden çok korktum ve zorlandım.Ki hayatım boyunca sigara kullanmadım.Eşime dedim o kullanıyor sen olsan şu an eyvah eyvah....
Epidurale gelince bende doğumda kullandım ilk ayağa kalktığımda düşüyordum eşim havada yakalamıştı....Fakat onun belli dozları var anladığım....ameliyatta ve sonrasında dozlar farklı yapılıyor sanırım.Bana doz yapılınca ilk yarım saat kalkma sonra kalkabilirsin diyordu hemşireler...o zaman bacaklarda hissizlik oluyormuş.
Sanırım sorularını cevapladım atladığım yoktur inşallah.....unutmadan Can Kopal İzmir'de Ercan bey İstanbul .....farklı şehirlerde ona göre planla canım...inşallah sağlıkla istediğin zamanda istediğin gibi olur herşey....