• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Sigara takma valla canım. Ben ameliyat ka 2 gün kala bir paket bitirdim Demedim de hiç bişey olmadı inan dediklerine bakma cnm valla ameliyat sabahın karşında icdim ama tabi haberleri yoktu :)))

aysemcim bak bende başta senin gibi demiştim ama yok sigara yara iyileşmesin de sorun yaratıyor illa yaratacak demiyoruz %80 sıkıntı oluşturuyor diyoruz

Sigara takma valla canım. Ben ameliyat ka 2 gün kala bir paket bitirdim Demedim de hiç bişey olmadı inan dediklerine bakma cnm valla ameliyat sabahın karşında icdim ama tabi haberleri yoktu :)))
Yanlış paylaşım oluyor kusura bakma canım. Anestezi uzmanı boşuna sormuyor kaç sigara ve en son nezaman kullandiniz diye. Ona göze narkoz veriyor. Bende birkere öyle bilerek yanlış bilgi verdim Anestezide, narkoz fayda etmedi, dr.u çok uğraştırdı ve ceremesini ben çektim. Lokal anestezi olmasi gerekiyordu ama yarı kısmım uyuştu yarı tarafım çatır çatır herşeyi hissetim.

Kesinlikle azaltip ve amelyat günü hiç birtane içilmemesi bırakamayanlar için daha doğru bir paylaşım olur.

Canım ben daha olali bir ay olmadı olcak yakinda ayin 18inde oldim ben canim aralığın 18sinde bant bana doktor dedi de ben almadım cnm 3 metresi bana 200 tl dedim benimde üstümde para kalmamış ti almadım ben. Controxtubex die bir krem var oda ii ondan aldım oda 75 tl idi ama baslamadim daha erken die bir 2 hafta snra baslicam cnm hayirlisinolsun hakkında sen nereden olcaksin karin göğüs felsn ben karın germe artı göğüs diklestirme artı protez oldum illerde zorlandım ama suan iim yavaş yavaş canım. Zamanla ama baya zorlandım resmen amel narkoz snrasi oldum şansım inan çıkınca :KK43:
Ben karın germe ve ic bacak lipo olucam insallah canım

Aysem555 iyiki kotu bisey yasamamissin bence sagligini boyle tehlikeye atmamaliydin.neyseki hersey yolunda gitmis.:)

Cok zorlanîyorum ama 4 gundur hic icmedim :) eee birde diabet var birakmaktan baska sansim yok tabi.jelesec tesekkurederim canim.

süpersin bak iraden benden kuvvetli:))))ben doktoruma çok sızlanıştım dayanamıyorum diye hımmm diabet olduğunu bilmiyordum ççok doğru bir karar vermişsin tatlım aman sağlığın herşeyden önemli

Yanlış paylaşım oluyor kusura bakma canım. Anestezi uzmanı boşuna sormuyor kaç sigara ve en son nezaman kullandiniz diye. Ona göze narkoz veriyor. Bende birkere öyle bilerek yanlış bilgi verdim Anestezide, narkoz fayda etmedi, dr.u çok uğraştırdı ve ceremesini ben çektim. Lokal anestezi olmasi gerekiyordu ama yarı kısmım uyuştu yarı tarafım çatır çatır herşeyi hissetim.

Kesinlikle azaltip ve amelyat günü hiç birtane içilmemesi bırakamayanlar için daha doğru bir paylaşım olur.
Herkesin farklı tabi ama ben gerçekten icdim ameliyat tan bir gün önce gecesi saat 3 kadar şaka gelir bir paket içmiş iz arkadasimla konusa konus tabi herkes de aynı olmaz ben için demiyorum asla ben kendim de olaninsoyledim ben içtim die siz içmeyin herkese aynı tepki vermez yan arkadaslar

Ben karın germe ve ic bacak lipo olucam insallah canım
İnşallah canım hadi bakalim valla ben ameliyat gireceğim de diyordum nasıl olcam nasıl geçicek hissedecemmi baylirken vs vs sorularla insanlar biktirmisdim ben biraz nazliyim baya agladim girerken dgl de narkoz snra 2 saat ağladım o an ayilirken ne dedm bilmiyorum sarhoş givi acaib bişeyler Allahım bem öldüm mu diyorum noldu bana sayıyorum görsen iz halime gulersiniz :( :))))

süpersin bak iraden benden kuvvetli:))))ben doktoruma çok sızlanıştım dayanamıyorum diye hımmm diabet olduğunu bilmiyordum ççok doğru bir karar vermişsin tatlım aman sağlığın herşeyden önemli
Doktorum dikisi az herhangi bi korsede olur dedi benim burada okuduguma gore medikalcilerden aliniyor degilmi korse.birde canim bant ve kremi ne kadar sure sonra kullanmaya baslamistin.

Doktorum dikisi az herhangi bi korsede olur dedi benim burada okuduguma gore medikalcilerden aliniyor degilmi korse.birde canim bant ve kremi ne kadar sure sonra kullanmaya baslamistin.[/QAmeliyattan
Ameliyattan çıktığınızda korse üzerinizde oluyor siz almıyorsunuzki,doktor kendisi takıyor

Doktorum dikisi az herhangi bi korsede olur dedi benim burada okuduguma gore medikalcilerden aliniyor degilmi korse.birde canim bant ve kremi ne kadar sure sonra kullanmaya baslamistin.

canım benim doktorum korse sütyen herşey içinde idi hiç bilemiyorum ama korse önemli araştır hangisi iyi ise onu al doktorundan yardım al bu konuda;bant kremi de her doktor vermiyor şimdi yanlış yönlendirme yapmayayım sana doktoruna sor derse okey yazarım sana

Dıştaki dikişler sadece kesi olan yerde olur.Ama ya iç dikişler !! Önemli olan kas onarımı yapılırken kaslara atılan dikişlere birşey olmaması.Dış dikişlere birşey olsa belki tekrar müdahale yapılabilir ama içteki dikişlere birşey olursa,atarsa sizin bir hareketinizden dolayı tekrarmı ameliyat edecek.. Korse kullanımı çok çok önemli tabiki.Ameliyattan hemen sonra doktor korsenizi takıyor ve odaya ı şekilde geliyorsunuz.Ancak muayenede doktor korseyi açıp bakıp kapatıyor.Birde banyo yaparken siz çıkarıyorsunuz,onda bile çok hızlı bir şekilde banyonuzu yapın ve korsenizi hemen takın deniliyor.
Herhangi bir korse bizdeki korse gibi tutmaz sanmıyorum. Medikal,bu ameliyat için dizayn edilmiş korseleri kullanmak gerek. Yapılacak lipoya görede bu korseler daha farklı oluyor üstelik..
Bence doktorunuzla tekrar konuşun bu konuyu..

Uykularım simdiden kacmaya basladi :KK43:
İnanın çok çok zor bir ameliyat değil.Yani tabiki büyük ciddi bir ameliyat bence ama Sanrım çok güçlü ağrı kesiciler yapıyorlar ve çok ağrı çekmiyoruz.. Lipo olan yerler daha çok ağrıyor.. Ilk gün zaten çok Or kendime gelmiştim,aklama kadar sürekli uyuma ile geçti. Konuşmalarımı,bana söylenenleri hiç hatırlamıyorum :) Akşam biraz geç vakitte hemşire çorba ve hoşaf getirmişti.O an benim için ilk kendime geldiğim vakitti.Sonra ayağa kaldırdılar,çok az yürüyüş ve kusmalar başladı zaten..
Ameliyat sonrası süreç çok daha önemli bence.Çok dikkat gerektiriyor.Bir aydan sonra ben rahatladım biraz kendime geldim yani. Hareketler çok kısıtlı,ufak bir ağır hareket çok ağrı yaşamanıza sebebiyet veriyor. Sonuçta doktorunuza ve sizin yapınıza bağlı tabi.Umarım çok güzel sonuçlar alıp çok mutlu olursunuz ;)

Ameliyattan çıktığınızda korse üzerinizde oluyor siz almıyorsunuzki,doktor kendisi takıyor
Ben devlet hast olucam ameliyatimi.korse ve ameliyatta kullanicagi 250 300 civari bir ekipman varmis onuda siz alicaksiniz dedi doktor.hatta bu bana tuhafda geldi ama pek bisey diyemedim devlet hadtaneleri ozel hastanelerden cok farkli malesef :(

canım benim doktorum korse sütyen herşey içinde idi hiç bilemiyorum ama korse önemli araştır hangisi iyi ise onu al doktorundan yardım al bu konuda;bant kremi de her doktor vermiyor şimdi yanlış yönlendirme yapmayayım sana doktoruna sor derse okey yazarım sana
Dr tekrar sorarim mutlaka o herhangi bi korsede olur dedi ama ben medikalcilere soruyum en iyisi.

Back