• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

dün gece hiç uyumadım sanırım tedirginlikten migrenim tutuu :)

sabah genel cerrah tan randevu aldım ve gittim
önce göğsümü el ile muayene etti.orada bir şey var evet ama ben olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum dedi.yinede ultrason la bakıp ona göre değerlendirelim dedi.ve bakıldı.sonuçta hiç bir şey çıkmadı :)
meme nin üst tarafı o kadar boşalmışki kemikler elime geliyormuş :)))
hem çok mutlu oldum güldüm, hemde çok üzüldüm :27:

yazık benim memelere yaa :52:

neyse efenim gelelim ikinci mevzuya :)

genel cerraha gitmişken şu muhteşem göbek deliğimden fırlayan dikişe bir baktırayım hatta onu aldırayım (doktorum istersem aldırabileceğimi söylemişti) dedim :)
meme işini hallettikten sonra genel cerraha benim birde dikişim var onu da alabilirmisiniz dedim.ne ameliyatı oldunuz dedi karın germe diyince bir bakayım dedi.beni sedyeyye yatırdı karnımı açınca adam bi afalladı :)
nerde dikiş dedi,göbek deliğimde dedim baktı dikişi buldu.ameliyat kesin nerde dedi çamaşırımın içinde dedim :)
bakabilirmiyim dedi tabiki dedim açtım gösterdim :)))
baktı tamam gel acil müdahale odasına gidelim buradaki ışık yetersiz dedi neyse acil odasına gittik
orada tekrar sedyeye yatırdılar göbek deliğim amlyt kesi yerim tekrar incelendi.
genel cerrah dediki,bu dikiş iç dikiştir.karın germe amlytlarında göbek deliği yeniden yapıldığı ve göbek deliğinin yerinden onaymaması-kaymaması için o dikişle tutturulur dedi.vücut bunu yabancı bir madde olarak algılar ve dışarı atmak isteyebilir dedi.bu dikişi tamamen alabilmem için göbek deliğini kesip içindeki dikişi çıkarıp tekrar dikmem gerekiyor dedi.tabi o öyle söyleyince eşimle ben birden HAYIRRR! diye bağırdık :)
sadce yüzeyde olan kısmı kesip almasını istediğimi zaten iki hafta sonra kontrolüm olduğunu eğer doktorum gerek duyarsa bu işlemi kendisinin yapmasını istediğimi söyledim,o da tamam ama yine çıkabilir dedi.neyse dikişi yukarı doğru iyice gererek derinin üstünde kalan kısmını kesti.
sonraaaa bir doktor arkadaşımın karnınızı görmesini istiyorum rahatsız olurmusunuz dedi.hayır çağırabilirsiniz dedim
bir anda müdahale odasında kalabalık oluştu hemşireler hemşirler doktorlar ve hepsinin gözü benim karnımda :53:
doktor ben böyle bir karın germe sonucu görmedim.hem bu kadar doğal hemde bu kadar güzel nasıl olabiliyor dedi
abartısız 10-15 dakika incelediler karnımı ve göbek deliğimi
tabi bu durumdan eşim çok rahatsız oldu ve işiniz bittiyse çıkalım çok geç kaldık dedi
hülasa kalktım giyindim acil odasından çıktım koridorda çıkış kapısına ilerlerken genel cerrah tekrar yanıma geldi ve çok iyi bir doktor bulmuşsunuz,olağan üstü bir sonuç çıkarmış dedi
eşim de e tabi biz 6 ayımızı doktor görüşmelerine ayırdık tabiki olağan üstü bir sonuç olacak :)diye cevap verdi gülüşerek hastaneden ayrıldık
mutluyum huzurluyum :):nazar:

Yahu biriniz göbeğim patladı diğeriniz benim göbeğim gerilmedi diye yıktınız ortalığı:) Gelen,okuyan ziyaretçi amanın kaçın dedi:)
Begonya 13.gün fotosunda ortalığı yakıyor. Gergin nazardan çatlıycam diye foto paylaşmıyor:) Eh kızlar beni ıkınızı de yakalamaz mıyım:))) Jelesec ile birlikte size ne ceza versek ki:))) kızlar şaka bir yana hepiniz için çok çok seviniyorum:) Gerginciğim 2.seferde de ben demiştim artık panik yapma herşey yolunda demek istiyorum:)
Fragola inşallah en kısa zamanda bomba kızlar arasında yerini almanı diliyorum.
Promosyon teklifini düşünen arkadaşım, değil istanbulda dünyanın her yerinde cerrahın deneyimlisi de var deneyimsizi de. Sağlığımız ve bedenlerimiz promosyon malzemesi olamayacak kadar değerli. Kişisel kanaatim bu yönde tabii sizlerin de tercihleri sizi bağlar:)
Derinmavi revizyon bazen yeni tekniklerin eski kusurları yok edebilmesinden bazen de deneyimsiz doktor elinde yaşanan yanlışların düzeltilmesiyle ilgili olabiliyor. Korkma:) lipoda pıhtı ise 10 yıl önce oluyordu evet ama artık nadir:) doğum kontrol hapı alanların bile pıhtı riski var:) hayat bir bakıma kumar gibi:) ondan da korkma:)
Elifnaz demin buradaydı, nasıl oldun?
S.evren den haber var mı?

Slm kızlar bu gün 8 gün doldu ve ben normal yaşantıma devam ediyorum :)
Lazer lipo olacak arkadaşlar ben boşuna okadar stres yapmışım çünkü 2. Gün hiç birşey yok olarak günlük yaşantıma devam ettim sonuçlarıda süper oldu daha ilk günden belim bir karış kaldı :)) diğer yerlerde baya farkediyor ki daha ödem var. Yalnız ödem çayını düzenli kullandığım için benim ödemler yok gibi sanki çok anlayamıyorum.... Yarın bandajlar çıkıyor sizlerle resim paylaşabilirim arada fark varmı birde siz söleyin malum kimse bilmediği için herkese gösteremiyorum :))) herkese selamlar çok öpüyorum..😄

Bu gazla Ercan beye mail attım, hemen cevap yazmış. cuma 16:30 da bekliyorum yazmış. yalnız cuma trafiğine kalmam mümkün değil. eşime sabah yazarım demiştim, şimdi bişey de diyemiyorum ona. neyse cevap yazdım 14 civarı olma mı diye :) bu arada randevuya gidince ne yapıcaz, yani ercan beye geldim randevum var mı dicez? hastaneden almadım randevuyu sonuçta, bilirler mi? tecrübelileeer el atın bana

Bu hafta cuma mi gel dedi? Bana yurtdisinda oldugunu soyledi, cumaertesine randevu verdi .😳 bendede kucuk bir sorun varda ona baktiricam...

Kizlar aylardan sonra bu gece tüm cesaretimi toplayip esimle konustum. Hic ummadigim bir tepkiyle tamam ol dedi adeta dumur oldum :)) Ben kac aydir bunun stresini mi yasiyordum dedim. Cünkü esim bu tip ameliyatlara karsi ama ben ise sulu kistlerimden girerek onu can evinden vurdum :) icine azcik süslü yalanlarda ekledim daha inandirici olsun diye ve sonuc olarak hemen plani yaptik. Tabi bu ameliyatin karsiligi bu sene ki Türkiye izini kaldi ama Annemi buraya getiricez ben istanbulda iken cocuklara bakcak.Böylelikle Annemi de görmüs olucam izine gitmesem de olur. Ee sonucta yine Türkiye ye gidiyorum :)) Sabah erkenden annemi arayip pasaport islemlerine baslamasini söyleyecegim insallah mart sonuna kadar islemler biter Annem gelir. 1 Nisan da bende dogruuu Ercan beye Ucarim :) Bugün sansli günümdemiyim ne aksam üzeri de arkadas mayis ayindan agustos ayina kadar is oldugunu gelip gelemeyecegimi sordu. Insallah ameliyat sorunsuz gecer iyi olursam mayis da ayri bir is'e daha basliycam. Allahim lütfen bu güzel anlari bozmasin da hersey yolunda gitsin. Kizlar Ercan bey hemen ameliyat günü veriyor mu yoksa 1 ay öncesinden falan mi ayarlamak lazim?

Canım tatlım çok sevindim senin adına, harika. İş bu aşamaya geldiyse artık gerisi kolay hallolur. Ercan beye olmak istediğin tarihi söyleyeceksin o defterine bakıyor uygunsa tamam diyor uygun değilse sana verdiğin tarihe en yakın bir tarih veriyor. Ben mesela ilk görüşmeye gittim ve 15 gün sonraya ameliyat günü aldım. Tatlım senin için hayırlısı olsun inşallah :16:

önce göğsümü el ile muayene etti.orada bir şey var evet ama ben olumsuz bir durum olduğunu sanmıyorum dedi.yinede ultrason la bakıp ona göre değerlendirelim dedi.ve bakıldı.sonuçta hiç bir şey çıkmadı :)

genel cerraha gitmişken şu muhteşem göbek deliğimden fırlayan dikişe bir baktırayım hatta onu aldırayım (doktorum istersem aldırabileceğimi söylemişti) dedim
meme işini hallettikten sonra genel cerraha benim birde dikişim var onu da alabilirmisiniz dedim.ne ameliyatı oldunuz dedi karın germe diyince bir bakayım dedi.beni sedyeyye yatırdı karnımı açınca adam bi afalladı :)
nerde dikiş dedi,göbek deliğimde dedim baktı dikişi buldu.ameliyat kesin nerde dedi çamaşırımın içinde dedim.
baktı tamam gel acil müdahale odasına gidelim buradaki ışık yetersiz dedi neyse acil odasına gittik
orada tekrar sedyeye yatırdılar göbek deliğim amlyt kesi yerim tekrar incelendi.
genel cerrah dediki,bu dikiş iç dikiştir.karın germe amlytlarında göbek deliği yeniden yapıldığı ve göbek deliğinin yerinden onaymaması-kaymaması için o dikişle tutturulur dedi.vücut bunu yabancı bir madde olarak algılar ve dışarı atmak isteyebilir dedi.bu dikişi tamamen alabilmem için göbek deliğini kesip içindeki dikişi çıkarıp tekrar dikmem gerekiyor dedi.tabi o öyle söyleyince eşimle ben birden HAYIRRR! diye bağırdık :)
sadce yüzeyde olan kısmı kesip almasını istediğimi zaten iki hafta sonra kontrolüm olduğunu eğer doktorum gerek duyarsa bu işlemi kendisinin yapmasını istediğimi söyledim,o da tamam ama yine çıkabilir dedi.neyse dikişi yukarı doğru iyice gererek derinin üstünde kalan kısmını kesti.
sonraaaa bir doktor arkadaşımın karnınızı görmesini istiyorum rahatsız olurmusunuz dedi.hayır çağırabilirsiniz dedim
bir anda müdahale odasında kalabalık oluştu hemşireler hemşirler doktorlar ve hepsinin gözü benim karnımda :53:
doktor ben böyle bir karın germe sonucu görmedim.hem bu kadar doğal hemde bu kadar güzel nasıl olabiliyor dedi
tabi bu durumdan eşim çok rahatsız oldu ve işiniz bittiyse çıkalım çok geç kaldık dedi
hülasa kalktım giyindim acil odasından çıktım koridorda çıkış kapısına ilerlerken genel cerrah tekrar yanıma geldi ve çok iyi bir doktor bulmuşsunuz,olağan üstü bir sonuç çıkarmış dedi
eşim de e tabi biz 6 ayımızı doktor görüşmelerine ayırdık tabiki olağan üstü bir sonuç olacak :)diye cevap verdi gülüşerek hastaneden ayrıldık

Aman :nazar: değmesin :34: maşallah diyelim. Ercan beyin dediği gibi elem tere fiş, kem gözlere sis :21: memeleri yaptırmak farz olmus size :-) bu arada gercekten Dr baycani tebrik ediyorum, su an cok yeni olduğu için ben karnımı beğenmiyorum. Ama sizi ve begonyayi görünce biraz daha sabır bende boyle olacağım diye kendimi telkinliyorum. :34:

sağol begonyacımmm :38: senin ercan beye randevu alışın falan dün gibi aklımda yahu, zaman ne cabuk geçiyo, kasımdan beri debeleniyorum, allahım bi aksilik çıkmadan olayım şu ameliyatı inşallah

Her şey gönlünüzde olsun :34: bir muayene olun, ameliyat randevusu alın, gerisi su gibi geliyor.

Lazer lipo olacak arkadaşlar ben boşuna okadar stres yapmışım çünkü 2. Gün hiç birşey yok olarak günlük yaşantıma devam ettim sonuçlarıda süper oldu daha ilk günden belim bir karış kaldı :)) diğer yerlerde baya farkediyor ki daha ödem var. Yalnız ödem çayını düzenli kullandığım için benim ödemler yok gibi sanki çok anlayamıyorum.... Yarın bandajlar çıkıyor sizlerle resim paylaşabilirim arada fark varmı birde siz söleyin malum kimse bilmediği için herkese gösteremiyorum :))) herkese selamlar çok öpüyorum..😄

Size de kocaman maşallah :nazar: benim lazer lipo yapılan yerlerim cok morardi. Karın dikislerimden cok lipo yapılan yerlerim acıdı ilk basta.

Canım bende morarma çok olmadı küçük küçük birkaç yerde var onlarda solmaya başladı lipo olan yerlerde ağrı oldu tabi ama ağrı kesicilerle çok hafif atlattım.. Bide ben karın germe olmadım Dr gerek görmedi sadece lazer lipo olduğum için çok hafif atlattım sanırım.. Sanırım bide benim ağrı eşiğim yüksek olmalı sezeryanda bile 1 gece kalıp eve döndüm hiç doğum yapmamış gibi günlük yaşantıma devam etmiştim ;) 😄

Gülüm hayırdır ne sorun var, gayet ıyi gorunuyordun cicim?? Ciddi birşey değildir umarım..

Tam dıkışımın altında, 2 yerde sert kucuk bır nokta var. İçeride birsey unutmuslar qaliba.) Ercan ben iplerdır dedı ama nedense ınanmadım. Ip o kadar sert olmaz bence. Kesıb cıkarıb gostermese ip olduguna inanmam.) cumartesi baktırıcam artık.

Bu hafta cuma mi gel dedi? Bana yurtdisinda oldugunu soyledi, cumaertesine randevu verdi .😳 bendede kucuk bir sorun varda ona baktiricam...

evet yarın için gel dedi gulum, sen oyle yazınca ben sasırdım sımdı. belki planı değişmiştir, ben dun gece sordum, sen ne zaman sormuştun?

Her şey gönlünüzde olsun :34: bir muayene olun, ameliyat randevusu alın, gerisi su gibi geliyor.

Aman :nazar: değmesin :34: maşallah diyelim. Ercan beyin dediği gibi elem tere fiş, kem gözlere sis :21: memeleri yaptırmak farz olmus size :-) bu arada gercekten Dr baycani tebrik ediyorum, su an cok yeni olduğu için ben karnımı beğenmiyorum. Ama sizi ve begonyayi görünce biraz daha sabır bende boyle olacağım diye kendimi telkinliyorum. :34:

çok sagol gorhancımm insallah :16: sen neden begenmiyosun gobegini bu arada merak ettimm?

Yok canım plani degışmez. Ben artık hayırsızımya, ondan yogun olmadıgıgı gunu vermiş qaliba.��

hayırsızım niye diyosun canım ya anlamadım diyecektim ki sonradan dank etti. belki işin uzun sürebilir diye öyle yapmıştır? ben cumartesi günü işim olmasa cumartesi gitmeyi çok istiyodum

Son düzenleme:
Kizlar bir süre vereceğim rahatsızlıktan cok özür dilerim önce, kafanızı sisirecegim. Ameliyat olalı 5 gün oldu, karnıma bakıyorum. Göbek deliğim saga kaymış. Yani karnımın tam ortasında degil. Haftaya Çarşamba Dr kontrolum. Daha cok yeni olduğu için foto koymuyorum. Ödemden midir? Zamanla düzelir mı ? Boyle kalmaz Di mi? Sizlerde de oldu mu?

evet yarın için gel dedi gulum, sen oyle yazınca ben sasırdım sımdı. belki planı değişmiştir, ben dun gece sordum, sen ne zaman sormuştun?

çok sagol gorhancımm insallah :16: sen neden begenmiyosun gobegini bu arada merak ettimm?

Daha cok yeni, dikişler göbek üstü catlaklarim vs. Hoşuma gitmiyor şimdilik. Bir de yazdım göbek deliğim tam ortada degil gibi :17:

genel cerraha gitmişken şu muhteşem göbek deliğimden fırlayan dikişe bir baktırayım hatta onu aldırayım (doktorum istersem aldırabileceğimi söylemişti) dedim :)
nerde dikiş dedi,göbek deliğimde dedim baktı dikişi buldu.ameliyat kesin nerde dedi çamaşırımın içinde dedim :)

sana hem geçmiş olsun hem de maşallah diyor ve kocaman öpüyorum

Son düzenleme:
Kizlar aylardan sonra bu gece tüm cesaretimi toplayip esimle konustum. Hic ummadigim bir tepkiyle tamam ol dedi adeta dumur oldum :)) Ben kac aydir bunun stresini mi yasiyordum dedim. Cünkü esim bu tip ameliyatlara karsi ama ben ise sulu kistlerimden girerek onu can evinden vurdum :) icine azcik süslü yalanlarda ekledim daha inandirici olsun diye ve sonuc olarak hemen plani yaptik. Tabi bu ameliyatin karsiligi bu sene ki Türkiye izini kaldi ama Annemi buraya getiricez ben istanbulda iken cocuklara bakcak.Böylelikle Annemi de görmüs olucam izine gitmesem de olur. Ee sonucta yine Türkiye ye gidiyorum :)) Sabah erkenden annemi arayip pasaport islemlerine baslamasini söyleyecegim insallah mart sonuna kadar islemler biter Annem gelir. 1 Nisan da bende dogruuu Ercan beye Ucarim :) Bugün sansli günümdemiyim ne aksam üzeri de arkadas mayis ayindan agustos ayina kadar is oldugunu gelip gelemeyecegimi sordu. Insallah ameliyat sorunsuz gecer iyi olursam mayis da ayri bir is'e daha basliycam. Allahim lütfen bu güzel anlari bozmasin da hersey yolunda gitsin. Kizlar Ercan bey hemen ameliyat günü veriyor mu yoksa 1 ay öncesinden falan mi ayarlamak lazim?

canım hadi hayırlı olsun, süreç bir başladı mı su gibi geçip gidiyor. senin adına çok sevindim.

tatlım resimlerini dört gözle bekliyoruz, ben de biraz toparlandıktan sonra paylaşıcam. bende ödem çok ama bu sabah tartıda resmen 1.5 kg. gittiğini görünce gözlerim yuvalarından fırladı :52: benim lipo yapılan yerlerim beni perişan etti, ağrısı sızısı hiç dinmedi, enson kantaron yağı sürdüm çok faydası oldu.

Back