Merhaba sulzer; biliyorum sürecini okumuş bi iki yazışmıştık senle zor toparlanmışsın klasik lipo sıkıntılı bi işlem çok fazla yağ alınınca toparlanmak zor oluyor.Karın germede ödem çok olmuyor (değişiklik gösterebilir tabi bu durum bünye ile alakalı) 2.ayda iniyor benim daha erken indi ödemimben 75.ile girmiştim karında büyük değişiklik oluyor sarkan deri şiş karın yok oluyor çok güzel bi duygu tavsiye ederim düşünüyorsan.
Karın germe ameliyatı sonrasında iyileşme süreci
Hasta, ameliyattan birkaç saat sonra kendine gelir.
Dren çıkarıldıktan sonra hasta taburcu edilir. Drenler, ameliyatın 2. ya da 3. günü çıkarılır.
İlk günler karın bölgesini zorlayacak hareketlerden, ağır eşya kaldırmaktan kaçınılmalıdır.
Ameliyat bölgesi bandajlarla kapatılır. Bandajlar çıkarıldıktan sonra hasta, ortalama 6 hafta karın korsesi giyer.
Ameliyat bölgesindeki ağrılar için ağrı kesiciler kullanılır. Bu hafif ağrılar 3-4 gün içinde kaybolur.
Olası enfeksiyona karşı hasta 7 gün boyunca antibiyotik kullanır.
İlk hafta hasta, dik pozisyonda yatmaktan kaçınmalıdır.
Hasta 4. günde ilk banyosunu yapabilir.
Ameliyat dikişleri 10 gün sonra estetik cerrah tarafından alınır.
Genellikle hastalar 2 hafta sonra işine dönebilir. Mini karın germede en geç 5. günde hasta işbaşı yapar.
Operasyon sonrasında 3 ay boyunca yoğun efor gerektiren sporlar yapılmamalıdır.
İşlem bölgesindeki şişliklerin 6 ayda tamamen yok olur.
Çıkarılan deri kısmında olan çatlaklar dışında karın bölgesinde çatlaklar varsa bunlar estetik görünümü etkilemez.
Karın 6 ay sonra tam olarak iyileşerek yeni şeklini alır. Mini karın germede yaralar 1. ayın sonunda iyileşmiş olur. Hasta, düz, estetik, doğal görünümlü gergin bir karın bölgesine kavuşur.
İç çamaşırın içine gizlenecek şekilde planlanan ameliyat izleri 12. aydan itibaren ten rengine dönmeye başlar.
kaynak ve tamamı için : Karın Germe
Selamlar,
01.08.2013 gunu karın germe + lipo ameliyatı oldum. Ben de herkes gibi ameliyattan cok korkardım. 2 sezaryen geçirmiş olmamaragmen :) ameliyattan onceki surec benim acıkcası biraz psikolojimi bozmustu. Ancak ameliyat sonrası daha da rahatım. Sezaryen kadar da cok acımadı. Beni ameliyat sonrası biraz yormakta. Cunku 33 aylık ikizler bir de 10 yasında kızım var. Onlarla biraz yorucu olabiliyor ama zor zamanları attım sanırım :) simdi biraz gergin , kasıntılı ve surekli krem kullanılması gereken bir surecteyim. bakalım hala korse de var hala 1. ayı doldurmayı bekliyorum.
Sevgiler..
Merhaba arkadaslar 38 yasinda iki cocuk annesiyim yillardir karnimdaki dogum catlaklarindan inanilmaz üzgündüm
2 hafta önce Dr Evren Helvacıya tam karin germe ve meme diklestirme operasyonu ve bununla beraber aşk tutamaçlarima lipo yaptirdim :)
catlaklarim gobek deligimin ustune cikiyordu ve zayif oldugum icin inanilmaz burusuk ve kotu gorunuyordu. Gogsume protez takmamak icin resmen doktorum ikna etti
sonuc harika
ameliyatin ilk saatleri narkozdan uyanma sureci yaklasik 2 saat kadar bir sıkıntım oldu daha sonra her gecen saat daha iyi oldum sanki meme operasyonu hic gecirmemisim gibi hicc agrim olmadi karin bolgemde dikislerim degil ama gogus altimdaki bolumde biraz kas agrim oldu ama inanin dayanilnaz hic bir agri yoktu ameliyat izim yeni olmasına ragmen cok temiz bir cizgi :) onada yaz başı guzel bir dövme yaptiracagim ben bu operasyona bu forumlari okuyarak cesaret ettim simdi bende bu sıkıntıyı ceken bayanlara yardımci olmak icin yaziyorum cok mutluyum 2 hafta oldu bugun motoruma binip karsiya gectim sukurler olsun tüm operasyonum 12 ay taksitle toplam 7 bin lira tuttu
mrhb ben bir doktorla gorustum..burun karin germe ve yag alma icin..bana bir fiyat verdi ama sormayi unuttum bilen varsa cevaplaya bilirmi ltfn;verdigi fiyat sadece kendi alacagi fiyatmi yoksa icinde birgun hastane anestezi ve iki gune bir olan kontroller falan varmi..doktor ege universitesindeMerhaba arkadaslar 38 yasinda iki cocuk annesiyim yillardir karnimdaki dogum catlaklarindan inanilmaz üzgündüm
2 hafta önce Dr Evren Helvacıya tam karin germe ve meme diklestirme operasyonu ve bununla beraber aşk tutamaçlarima lipo yaptirdim :)
catlaklarim gobek deligimin ustune cikiyordu ve zayif oldugum icin inanilmaz burusuk ve kotu gorunuyordu. Gogsume protez takmamak icin resmen doktorum ikna etti
sonuc harika
ameliyatin ilk saatleri narkozdan uyanma sureci yaklasik 2 saat kadar bir sıkıntım oldu daha sonra her gecen saat daha iyi oldum sanki meme operasyonu hic gecirmemisim gibi hicc agrim olmadi karin bolgemde dikislerim degil ama gogus altimdaki bolumde biraz kas agrim oldu ama inanin dayanilnaz hic bir agri yoktu ameliyat izim yeni olmasına ragmen cok temiz bir cizgi :) onada yaz başı guzel bir dövme yaptiracagim ben bu operasyona bu forumlari okuyarak cesaret ettim simdi bende bu sıkıntıyı ceken bayanlara yardımci olmak icin yaziyorum cok mutluyum 2 hafta oldu bugun motoruma binip karsiya gectim sukurler olsun tüm operasyonum 12 ay taksitle toplam 7 bin lira tuttu
mini karın germe olan yok mu?onda ödemler ne kadar sürede atılıyor ve göbek tam şeklini alıyor?
hanimlar karin germe ameliyatinin izi cokmu belli oluyor..bir kac foto gordum cok korktum yaaa:18::18:
tmm bikini bolgesinde kaliyo ama ozur dileyerek soyluyorum sonucta orayi gorende var
ltfn soylermisiniz cokmu belli oluyor oyle boydan boya kipkirmizimi?? aklim ciktiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?