• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba sulzer; biliyorum sürecini okumuş bi iki yazışmıştık senle zor toparlanmışsın klasik lipo sıkıntılı bi işlem çok fazla yağ alınınca toparlanmak zor oluyor.Karın germede ödem çok olmuyor (değişiklik gösterebilir tabi bu durum bünye ile alakalı) 2.ayda iniyor benim daha erken indi ödemim :34: ben 75.ile girmiştim karında büyük değişiklik oluyor sarkan deri şiş karın yok oluyor çok güzel bi duygu tavsiye ederim düşünüyorsan.

Kusura bakmayin ben bu aralar pek giremiyorum malum ramazandi bayramdi tatildi derken cok yogun ve yorucu gunlerden sonra baya sure gecmis .simdi okuya bildim msjlarini .bana moral vermis oldun sagol.tatil gecti ben sadec bir kilo verbildim âmeliyata 73kiloyla giricem sanirim .sonuctan memnun kalacagima okadar inaniyorumki.insallah hersey guzel olur.esim sirf benim ameliyat olabilmem icin kredi cekiyor .onunda mutlu olmasin cok istiyorum.tabi ben nekadar bakimli olursam iliskimizde okadar kuvvetli oluyor.bana bakmasindan rahatsiz olmicam artik cok mutlu ve umutluyum.ameliyat acik soylemek gerekirse ilk ameliyattan sonra cekecegim aci bile umurumda degil okadar istiyorum olmayi .sanirim baya bi suruyomus acisi.neyse ameliyat tarihimi paylasirim sizinle tekrar.iyi gunler.

Karın germe ameliyatı sonrasında iyileşme süreci

•Hasta, ameliyattan birkaç saat sonra kendine gelir.

•Dren çıkarıldıktan sonra hasta taburcu edilir. Drenler, ameliyatın 2. ya da 3. günü çıkarılır.

•İlk günler karın bölgesini zorlayacak hareketlerden, ağır eşya kaldırmaktan kaçınılmalıdır.

•Ameliyat bölgesi bandajlarla kapatılır. Bandajlar çıkarıldıktan sonra hasta, ortalama 6 hafta karın korsesi giyer.

•Ameliyat bölgesindeki ağrılar için ağrı kesiciler kullanılır. Bu hafif ağrılar 3-4 gün içinde kaybolur.

•Olası enfeksiyona karşı hasta 7 gün boyunca antibiyotik kullanır.

•İlk hafta hasta, dik pozisyonda yatmaktan kaçınmalıdır.

•Hasta 4. günde ilk banyosunu yapabilir.

•Ameliyat dikişleri 10 gün sonra estetik cerrah tarafından alınır.

•Genellikle hastalar 2 hafta sonra işine dönebilir. Mini karın germede en geç 5. günde hasta işbaşı yapar.

•Operasyon sonrasında 3 ay boyunca yoğun efor gerektiren sporlar yapılmamalıdır.

•İşlem bölgesindeki şişliklerin 6 ayda tamamen yok olur.

•Çıkarılan deri kısmında olan çatlaklar dışında karın bölgesinde çatlaklar varsa bunlar estetik görünümü etkilemez.

•Karın 6 ay sonra tam olarak iyileşerek yeni şeklini alır. Mini karın germede yaralar 1. ayın sonunda iyileşmiş olur. Hasta, düz, estetik, doğal görünümlü gergin bir karın bölgesine kavuşur.

•İç çamaşırın içine gizlenecek şekilde planlanan ameliyat izleri 12. aydan itibaren ten rengine dönmeye başlar.

kaynak ve tamamı için : Karın Germe

Paylasiminiz icin cok tesekkurler cok guzel aciklamissiniz .benim hemen hemen merakimin hepsine cevap var yazinizda.ben su korseyi sorucaktim ameliyattan sonra bu korse canimizi acitmicakmi acaba .dikisler falan .birde sadece karin bolgesi icin bir korsemi oluyo .komple giyilen korse kullanmistim ben liposaksindan sonra.birde simdi olkullar acilicak malum ben hemen olmayi dusunuyorum.nasil yapsam cok sikinti cekermiyim acaba .dersler falan pek baslamasin en azindan sikintili donemimi oyle atlatiyim istiyorum .biran once olmak istiyorum.sure uzadikca ben geriliyorum.iyi gunler.

Selamlar,

01.08.2013 gunu karın germe + lipo ameliyatı oldum. Ben de herkes gibi ameliyattan cok korkardım. 2 sezaryen geçirmiş olmamaragmen :) ameliyattan onceki surec benim acıkcası biraz psikolojimi bozmustu. Ancak ameliyat sonrası daha da rahatım. Sezaryen kadar da cok acımadı. Beni ameliyat sonrası biraz yormakta. Cunku 33 aylık ikizler bir de 10 yasında kızım var. Onlarla biraz yorucu olabiliyor ama zor zamanları attım sanırım :) simdi biraz gergin , kasıntılı ve surekli krem kullanılması gereken bir surecteyim. bakalım hala korse de var hala 1. ayı doldurmayı bekliyorum.

Sevgiler..

Merhaba.bende sizin gibi iki dogum yaptim benimki normal oldu.fakat dogumlardan sonra kilo almam verememem benide esimide ameliyat olmaya sevk etti.ilk ameliyatimi oldum tum vucut lipo.cokda memnun kaldim .simdi ikinci karin germe ameliyatimi olmayi dusunuyorum kararda verdik gerci.ben bu ameliyati olmadan daha doktorum kesinlikle iki operasyon gecirmem gerektigini soylemisti.benim size sorum su benim simdi iki cocugumda okula baslicak okullari yakin evde ben ilgileniyorum acaba ne kadar surer iyilesmem ayaga kalkmam en azindan .lipoda cok aci cektim acikcasi iki hafta surdu ayaga kalkmam .bu ameliyati daha zor fakat daha acisiz diyolar.birde ameliyat sonrasi korsesi lipodaki gibi bir korsemi bilgi verirmisiniz lutfennnn.

hanimlar karin germe ameliyatinin izi cokmu belli oluyor..bir kac foto gordum cok korktum yaaa:18::18:
tmm bikini bolgesinde kaliyo ama ozur dileyerek soyluyorum sonucta orayi gorende var:4:
ltfn soylermisiniz cokmu belli oluyor oyle boydan boya kipkirmizimi?? aklim ciktiiii:43:

Merhaba arkadaslar 38 yasinda iki cocuk annesiyim yillardir karnimdaki dogum catlaklarindan inanilmaz üzgündüm
2 hafta önce Dr Evren Helvacıya tam karin germe ve meme diklestirme operasyonu ve bununla beraber aşk tutamaçlarima lipo yaptirdim :)
catlaklarim gobek deligimin ustune cikiyordu ve zayif oldugum icin inanilmaz burusuk ve kotu gorunuyordu. Gogsume protez takmamak icin resmen doktorum ikna etti
sonuc harika
ameliyatin ilk saatleri narkozdan uyanma sureci yaklasik 2 saat kadar bir sıkıntım oldu daha sonra her gecen saat daha iyi oldum sanki meme operasyonu hic gecirmemisim gibi hicc agrim olmadi karin bolgemde dikislerim degil ama gogus altimdaki bolumde biraz kas agrim oldu ama inanin dayanilnaz hic bir agri yoktu ameliyat izim yeni olmasına ragmen cok temiz bir cizgi :) onada yaz başı guzel bir dövme yaptiracagim ben bu operasyona bu forumlari okuyarak cesaret ettim simdi bende bu sıkıntıyı ceken bayanlara yardımci olmak icin yaziyorum cok mutluyum 2 hafta oldu bugun motoruma binip karsiya gectim sukurler olsun tüm operasyonum 12 ay taksitle toplam 7 bin lira tuttu

Merhaba arkadaslar 38 yasinda iki cocuk annesiyim yillardir karnimdaki dogum catlaklarindan inanilmaz üzgündüm
2 hafta önce Dr Evren Helvacıya tam karin germe ve meme diklestirme operasyonu ve bununla beraber aşk tutamaçlarima lipo yaptirdim :)
catlaklarim gobek deligimin ustune cikiyordu ve zayif oldugum icin inanilmaz burusuk ve kotu gorunuyordu. Gogsume protez takmamak icin resmen doktorum ikna etti
sonuc harika
ameliyatin ilk saatleri narkozdan uyanma sureci yaklasik 2 saat kadar bir sıkıntım oldu daha sonra her gecen saat daha iyi oldum sanki meme operasyonu hic gecirmemisim gibi hicc agrim olmadi karin bolgemde dikislerim degil ama gogus altimdaki bolumde biraz kas agrim oldu ama inanin dayanilnaz hic bir agri yoktu ameliyat izim yeni olmasına ragmen cok temiz bir cizgi :) onada yaz başı guzel bir dövme yaptiracagim ben bu operasyona bu forumlari okuyarak cesaret ettim simdi bende bu sıkıntıyı ceken bayanlara yardımci olmak icin yaziyorum cok mutluyum 2 hafta oldu bugun motoruma binip karsiya gectim sukurler olsun tüm operasyonum 12 ay taksitle toplam 7 bin lira tuttu

Cok guzel soyluyorsunuz bende lipo oldum simdide karin germem var nasipse olmayi dusunuyorum .ilk ameliyatim cok agrili gecince bunda tedirginim acikcasi bende de iki cocuk var .acaba ne zaman yuruye biliriz cocuklarimi okula goturup getirebilirmiyim acaba.cok merak ediyorum .sonucum nasil olur .hayirlisi bakalim.ameliyatimi olunca bende sizin gibi guzel bir sekilde anlatirim umarim.benimde doktorum 7bin dedi.

kısmetse bende ameliyat olmayı düşünüyorum.sanırım mini karın germe ve liposuction olucak.korkuyorum ve sonuç nasıl olucak merak ediyorum

sonuc harika
mrhb ben bir doktorla gorustum..burun karin germe ve yag alma icin..bana bir fiyat verdi ama sormayi unuttum bilen varsa cevaplaya bilirmi ltfn;verdigi fiyat sadece kendi alacagi fiyatmi yoksa icinde birgun hastane anestezi ve iki gune bir olan kontroller falan varmi..doktor ege universitesinde
tskrlrr

slm kızlar o kdr cok sey yazmstm kı hepsı sılındı bı anda :((( off yaa..

bı sorum olck baya bı sayfa okudum ama hıc ankarada olan dr oneren kımse olmamıs yada ben okumamısım var mı bı tavsıyesı olan?

bırde herkes karın germeyı catlakları ıcın mı oluo?benımde catlak cok..lıposouctıonla bırlıkte cok mu zor oluo?

bu hafta gıdıp bıkac doktorla gorusmem gerek ve somestre amelıyat gunumu almam gerek.ayrıca ben sıgara kullanıorum.sıgarayı bırakmadan amelıyat olan var mı?

Merhaba

Bende uzun zamandır bu amelliyatı olmayı düşünüyorum.daha önce 105 kiloya çıkmıştım şimdi ise uzun zamandır 77 kiloyum ama malesef alt karnım sarktı.güzellik merkezlerine gittim,pek çok yerle görüştüm.estetiksiz düzelmez dediler.

Ekim sonu gibi kısmetse olmayı düşünüyorum.Göğüs dikleştirme amelliyatınıda beraberinde yaptırmak istiyorum.izmirde yaptıracağım ve forumda arkadaşların tavsiyelerini okudum cemil tugay ile görüşmeyi düşünüyorum.

Zor bir karar,sıkıntılı bir süreç.Ama hiçbirşey insanın kendini iyi hissetmesinden önemli değil.Özgüven eksikliği çekiyorum.istediğimi giyemşyorum yada giysem bile karın bölgesi çok kötüduruyor.iç çamaşırı bile eski anneanne çamaşırından giymek zorunda kalıyorum.

Umarım herşey iyi olur

mini karın germe olan yok mu?onda ödemler ne kadar sürede atılıyor ve göbek tam şeklini alıyor?

mini karın germe olan yok mu?onda ödemler ne kadar sürede atılıyor ve göbek tam şeklini alıyor?

selam görüştüğünüz doktor mini karın ameliyatına uygun olduğunuzu söylediyse sonuç alırsınız,ödemlerin gitmesi kişiden kişiye değişiyor ama sonuç hemen belli oluyor

cevabın için teşekkür ederim.evet doktorum tam karın germe yapılacak kadar sarkma olmadığını,asıl problemin göbek altındaki yağ birikintisi olduğunu söyledi.

bu yüzden mini karın germe ve liposuction yapıldı.fakat eskisinden daha şiş görünüyorum.hiçbişey değişmemiş gibi.moralim bozuluyor acaba boşa mı oldum diye.

gerçi ameliyat olalı 1 hafta bile olmadı.çok mu sabırsız davranıyorum.sonuç beklemek için erken bir süremi?

hanimlar karin germe ameliyatinin izi cokmu belli oluyor..bir kac foto gordum cok korktum yaaa:18::18:
tmm bikini bolgesinde kaliyo ama ozur dileyerek soyluyorum sonucta orayi gorende var:4:
ltfn soylermisiniz cokmu belli oluyor oyle boydan boya kipkirmizimi?? aklim ciktiiii:43:

merhaba,
ben karın germe ameliyatı oldum,iz ilk 6 ay çok hoş değil ama sonra soluklaşmaya başlıyor
benim 10 ay oldu ve şu anda ameliyat izim beni rahatsız etmiyor,kırmızı değil çok soluk pembe ,gittikçe beyazlaşıyor.karnınız sizi rahatsız ediyorsa,o iz hiç rahatsız etmez merak etmeyın .ama hafif bir karın varsa tabi değmez.benim sarkan bir göbeğim olduğu için iz hiç umrumda bile olmadı,hatta bır arkadaşım 1 sene sonra üstüne dövme yaptırdı,çok da hoş oldu..
dr ve deri kalitenizde, etkıler unutmamalısınız
sevgiler

Back