Ben oldum bugun 14. Günüm kontrole gidecegim dikişlerim hala bandajlı. Benim kilo problemim hiç olmadı ikiz gebeliktede 14 kilo aldım hemen eski halime döndüm göbek üstü büzüşük ve alt karın sarkık olarak. Doktorum mini karın germe olacaksın demişti göbek deligim yerinde kalacaktı deligi bozmadan sarkıklıgı alabilirim demişti. Bana dikiş izi olabilir kabul edersen demişti. Bende dikiş izi bu görüntüden daha güzel olucagı kesn diyerek kabul ettim.Aslında karnım mini karın germelik fakat göbek üstüm tam germelik gibiydi. Ameliyattan çıkıp karnımı görünce çok mutlu oldum çünkü göbek deligim yenilenmiş ve burusukluk kalmamişti. Doktorlar tam karın germe ve mini arasında operasyon geçirdigimi söylediler. Bana artısı kabul ettigim halde dikiş izimin olmayışıydı. Çok şükür bu kadarını beklemiyordum. Çünkü ben devlet hastanesinde oldum doktorların bu denli ince düşünmesi beni çok memnun etti. Şuan da şişliklerim ödemlerim çok fazla agrılarım hiç yok denecek kadar sorularınız varsa cevaplarım :)İzmir de osman bey ona olacagım haklısınız o buruşuk görüntü sadece mahvediyor insanı ilk hamileliğimdeki 27 kilo benim karnımı sarkıtmıştı sizde olmayı düşünüyormusunuz
Çok geçmiş olsun evet kilolu hastalarda deri sarkması alındıgında daha göze gözükür bir görünüm oluyor bizde daha farklı bana drum su göbek üstü burusuklugun olmasa direk mini karın germe yapacaktım ama burda hafif var dedi tam yapıp ayarlıyacagım dediBen oldum bugun 14. Günüm kontrole gidecegim dikişlerim hala bandajlı. Benim kilo problemim hiç olmadı ikiz gebeliktede 14 kilo aldım hemen eski halime döndüm göbek üstü büzüşük ve alt karın sarkık olarak. Doktorum mini karın germe olacaksın demişti göbek deligim yerinde kalacaktı deligi bozmadan sarkıklıgı alabilirim demişti. Bana dikiş izi olabilir kabul edersen demişti. Bende dikiş izi bu görüntüden daha güzel olucagı kesn diyerek kabul ettim.Aslında karnım mini karın germelik fakat göbek üstüm tam germelik gibiydi. Ameliyattan çıkıp karnımı görünce çok mutlu oldum çünkü göbek deligim yenilenmiş ve burusukluk kalmamişti. Doktorlar tam karın germe ve mini arasında operasyon geçirdigimi söylediler. Bana artısı kabul ettigim halde dikiş izimin olmayışıydı. Çok şükür bu kadarını beklemiyordum. Çünkü ben devlet hastanesinde oldum doktorların bu denli ince düşünmesi beni çok memnun etti. Şuan da şişliklerim ödemlerim çok fazla agrılarım hiç yok denecek kadar sorularınız varsa cevaplarım :)
zor bir ameliyat diyorlar doğru muBen oldum bugun 14. Günüm kontrole gidecegim dikişlerim hala bandajlı. Benim kilo problemim hiç olmadı ikiz gebeliktede 14 kilo aldım hemen eski halime döndüm göbek üstü büzüşük ve alt karın sarkık olarak. Doktorum mini karın germe olacaksın demişti göbek deligim yerinde kalacaktı deligi bozmadan sarkıklıgı alabilirim demişti. Bana dikiş izi olabilir kabul edersen demişti. Bende dikiş izi bu görüntüden daha güzel olucagı kesn diyerek kabul ettim.Aslında karnım mini karın germelik fakat göbek üstüm tam germelik gibiydi. Ameliyattan çıkıp karnımı görünce çok mutlu oldum çünkü göbek deligim yenilenmiş ve burusukluk kalmamişti. Doktorlar tam karın germe ve mini arasında operasyon geçirdigimi söylediler. Bana artısı kabul ettigim halde dikiş izimin olmayışıydı. Çok şükür bu kadarını beklemiyordum. Çünkü ben devlet hastanesinde oldum doktorların bu denli ince düşünmesi beni çok memnun etti. Şuan da şişliklerim ödemlerim çok fazla agrılarım hiç yok denecek kadar sorularınız varsa cevaplarım :)
Göbek üstü kırışıklık varsa karın germe daha iyi olur tabi.i.ameliyattan çıkınca tam bi babanne gibiÇok geçmiş olsun evet kilolu hastalarda deri sarkması alındıgında daha göze gözükür bir görünüm oluyor bizde daha farklı bana drum su göbek üstü burusuklugun olmasa direk mini karın germe yapacaktım ama burda hafif var dedi tam yapıp ayarlıyacagım dedi
Benim sormak istediğim bizde mesafe diğer hastalara göre daha kısa bu daha çok eğik yürümek demek mi acaba hani o bölge kısa ya bizde dahamı cok germe olur
Çok arastırıp okumakta şyi değil ben cok okudum buraları açıkcası tırsıyorum :) maşallah sizin bitmiş oh kurtulmuşsun
Merhaba herkesin agrı eşigi farklıdır, ilk 2 gün zor sonrası gerçekten iyi. Sizi iki hafta idare edicek biri varsa dinlenirseniz kolay atlatırsınızzor bir ameliyat diyorlar doğru mu
Beni sanırım en iyi sen anlarsın suan bile iyi ki olmuşum diyormusun iiç kaslarınıda diktiler değilmi ?Göbek üstü kırışıklık varsa karın germe daha iyi olur tabi.i.ameliyattan çıkınca tam bi babanne gibi
Olmanı istiyorlar dikişler açılmasın diye ve müthiş bel sırt agrısı yapıyor. 5. Gün biraz daha düzeldim doktorum öyle dedi.en fazla 10 sonra dik yürüyorsun zaten yani ben bugun tam anlamıyla ameliyat sürecinden çıktıgımı düşünüyorum. Bantım açıldı dikişim incecik iyleşmiş bile eve gidince dikkatli bakıcam. İki hafta sonra gel iz kremi vercez dedi.
Mini karın dediklerinde kas onarımı yapılmıcaktı. Ama operasyon degişince diktiler mi sormadım ama kas bölgemde agrılarım oluyordu yarın gidcem sorucam aklımdaydı unuttumBeni sanırım en iyi sen anlarsın suan bile iyi ki olmuşum diyormusun iiç kaslarınıda diktiler değilmi ?
Ben hala acabamı diyor kacmak istiyorumda o yüzdenMini karın dediklerinde kas onarımı yapılmıcaktı. Ama operasyon degişince diktiler mi sormadım ama kas bölgemde agrılarım oluyordu yarın gidcem sorucam aklımdaydı unuttumevet kesinlikle olmuşum o agrılara deger aynada sarkmayan bi göbek görmek çok güzel
Merhaba, geçmiş olsun. Liposuction da oldu mu?Merhabalar 9 gün önce devlet hastanesinde karın germe oldum. Tam karın germe ile mini karın germe arasında bi operasyon geçirdim. Boy 164 kilo 56 ikiz gebelikten sonra alt karnım sarkmişti. Bakıldıgında ince fit görünen biriyim ama alt karnım ve göbek deligimin üzerindeki büzüşüklük ve yırtık beni çok rahatsız ediyordu. Doktorum mini karın germeye karar verdi, ameliyat esnasında göbek deligimi de o büzüşüklüklerinde gitmesine karar vermişler ameliyattan çıktıktan sonra göbek deligim yenilenmiş ve o buruşukluklar gitmişti. Çok sevindim hersey yolunda gidiyor. Ameliyata 56 kiloyla girdim suan da 55.50 kilo problemim yok fakat çok şişliklerim var midemin üstü gögsümün altında kabarıklık şişlik var ve o bölge morardı normalmi bilmiyorum. Yeni konu açmaktansa buradan yazmayı tercih ettim. Merak edenlere de seve seve yardımcı olurum
merhaba, kesinlikle uzun kollu diz boyunda elbise şeklinde gecelik alın, direnlerden dolayı yürürken diğer pijamalar rahatsız edici oluyor. onun dışında diş fırçası, deodorant gibi kişisel bakım ürünleri alabilirsiniz. Bir de terlik ve çorap.Merhaba hastane için yanımıza ne almalıyız acaba neler lazım olur yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba ben 4 gün kaldım iki pijama takımı 4 iç çamasırı atlet terlik ince hırka almiştim yanıma. Çıkışta giymek için beli lastikli takım koymuştum. Onun haricinde deodorant kolonya maske diş fırcası macunu kişisel bakım ürünleriniz gerekli.Merhaba hastane için yanımıza ne almalıyız acaba neler lazım olur yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba geçmiş olsun nasılsınız? Bugun kaçıncı gününüz? Şişlikleriniz nasıl ben hala çok şişim 22 günümMerhaba arkadaşlar, 24 şubatta İzmir’de bende tam karın germe+liposuction oldum. Burayı 3 yıldır takip ediyorum ve sanırım tüm mesajları okudumşimdi biraz tecrübelerimi paylaşacağım ki benim gibi araştıranlara fikir olsun. 36 yaşındayım ve 3 yıl ara ile doğum yaptım, doğumlarımda az kilo aldım ancak 41. Haftada doğurduğum için belki de göbeğim acayip büyüktü, tabi karın kaslarım yırtılmış. 2,5 yık önce doktora gittim ve tek çare tam karın germe dedi, ama süreci buradan ve birçok başka platformdan araştırdım, ve korktum çünkü çocuklarım küçüktü. Sonra kendimce hırs yapıp ben bu kasları sporla güçlendiririm dedim. Birebir hoca ile spora başladım.2,5 sene yaz demedim kış demedim covid demedim disiplinli bir şekilde spor yaptım. Takla bile atamayan biriyken amuda kalkıp şpagatlar açtım, amaaaa göbeğimde hiçbir değişiklik olmadı Tabi bu durum son zamanlarda motivasyonumu da düşürdü, tekrar doktor araştırmaya başladım ve görüştüğüm bürün doktorlar kasların kopmuş ne yaparsan yap düzelmez, sağlam kası sporla güçlendirebilirsin ama kopan kası güçlendiremezsin dediler. Bunun üstene tam olarak karar verdim. Doktorumu buradan yazmayacağım ama özelden soranlara gelelim ameliyat sürecine; ilk gün cidden ben ne yaptım dedim, gerçekten gerek var mıydı diye düşündüm. Çünkü ağır bir ameliyat öyle sezeryan falan gibi değil. Hele ki drenleri görmek beni çık rahatsız etti ki süreci ezbere bilmeme rağmen, o gün hemşireler bana ağrı kesici yanında sakinleştirici de yaptılar rahatça uyuyayım diye, uyumak çok iyi geldi. Akşamına yürüdüm, yardım alarak tabi. 2. Gün drenlere alıştığım için ve sersemlik de geçti daha iyi hissetmeye başladım, tek başıma yürüdüm. Doktorum kontrole geldi ve bu gece kal ağrın olur dedi hemen kabul ettim, burada yazan arkadaşlardan biliyorum çünkü hastanede kalmak daha konforlu. 3. Gün sabah doktor geldi drenlerdeki sıvı miktarını kontrol etti ve çıkarttı, sonra da taburcu oldum. Şimdi şöyle ağrı dayanılmayacak gibi değil, ama öksürmek anlatamayalım kadar kötü gerçekten Ve maalesef düzgün yatamadım için sanırım gıcık tutuyor, Buradaki bir arkadaş yastık bastır dedi bende öyle yapıyorum. Diğer sıkıntı uyku, çünkü yan döneniyorum hem doktor yan yatma dedi gemde liposuction dan dolayı ağrı oluyor, sürekli sırt üstü ama yastıklarla yatmak sırtımı belimi boynumı çok ağrıyor, şuanda sabahın körü ben yazıyorum çünkü uyuyamadım Liposuction olan yerlerimde morluklar ve şişlikler var, ama karnım dümdüz benim çatlakların göbek deliğimin altındaydı o yüzden hiç çatlak kalmamış. Ben çok aktifimdir, sürekli gezer dolaşırım şimdi hareketlerimi yavaşlatmak için çabalıyorum ki dikişlerim zarar görmesin. Bir de benim doktorum henüz korse taktırmadı 4 gün sonra kontrolüm var o gün taktıracakmış, genelde herkes hastane takıyor. Ama doktorumu dinleyeceğim vardır bir bildiği diyorum. Sürecimin devamını yazarım umarım sorunsuz atlatabilirim. Sevgiler
Merhaba, bugün 6. Günüm kendimi iyi hissediyorum ama liposuction olan yerlerim nerdeyse siyah oldu o kadar morMerhaba geçmiş olsun nasılsınız? Bugun kaçıncı gününüz? Şişlikleriniz nasıl ben hala çok şişim 22 günüm
Çok şükür daha iyiyim 2 hafta net bende öyleydim hemen yoruluyordum genel olarak iş yapmıyorum yani ufak tefek kendimi hiç yormuyorum. Annem ve kayınvalidem ilgileniyor. 3 haftadan sonra hersey yoluna giriyor onlar olmasa kendimi çok yormamak sartıyla herseyi yapabilirm. Siz daha çok yenisiniz o yuzden imkanınız varsa bol bol dinlenin.Bana lipo yapılmadı hiçbiyerim mor degil dikişlerimdede oyle kırmızılık yok hatta kenarları böyle ten rengimi aldı. Orta bölümler daha gec iyleşiyormuş zaten. Hematom gercekleşti bende oda gecerse degmeyin keyfimeMerhaba, bugün 6. Günüm kendimi iyi hissediyorum ama liposuction olan yerlerim nerdeyse siyah oldu o kadar morVe morluklar sanki her gün biraz daha genişliyor, bunun dışında biraz yürüyünce bile hemen yoruluyorum. Şişlik dışında nasılsınız?
Teşekkür ederimmerhaba, kesinlikle uzun kollu diz boyunda elbise şeklinde gecelik alın, direnlerden dolayı yürürken diğer pijamalar rahatsız edici oluyor. onun dışında diş fırçası, deodorant gibi kişisel bakım ürünleri alabilirsiniz. Bir de terlik ve çorap.
Teşekkür ederimMerhaba ben 4 gün kaldım iki pijama takımı 4 iç çamasırı atlet terlik ince hırka almiştim yanıma. Çıkışta giymek için beli lastikli takım koymuştum. Onun haricinde deodorant kolonya maske diş fırcası macunu kişisel bakım ürünleriniz gerekli.
Peki göbek deliği iyileşti mi? Pansuman durumu bitti mi? Drenlerin çıktığı yerleri de kapatıyorum şuanda pansuman yapıp, ama şu yapışkanlı flaster canımı acıttı oralarda hematom oluştuÇok şükür daha iyiyim 2 hafta net bende öyleydim hemen yoruluyordum genel olarak iş yapmıyorum yani ufak tefek kendimi hiç yormuyorum. Annem ve kayınvalidem ilgileniyor. 3 haftadan sonra hersey yoluna giriyor onlar olmasa kendimi çok yormamak sartıyla herseyi yapabilirm. Siz daha çok yenisiniz o yuzden imkanınız varsa bol bol dinlenin.Bana lipo yapılmadı hiçbiyerim mor degil dikişlerimdede oyle kırmızılık yok hatta kenarları böyle ten rengimi aldı. Orta bölümler daha gec iyleşiyormuş zaten. Hematom gercekleşti bende oda gecerse degmeyin keyfime
Peki göbek deliği iyileşti mi? Pansuman durumu bitti mi? Drenlerin çıktığı yerleri de kapatıyorum şuanda pansuman yapıp, ama şu yapışkanlı flaster canımı acıttı oralarda hematom oluştuÇok şükür daha iyiyim 2 hafta net bende öyleydim hemen yoruluyordum genel olarak iş yapmıyorum yani ufak tefek kendimi hiç yormuyorum. Annem ve kayınvalidem ilgileniyor. 3 haftadan sonra hersey yoluna giriyor onlar olmasa kendimi çok yormamak sartıyla herseyi yapabilirm. Siz daha çok yenisiniz o yuzden imkanınız varsa bol bol dinlenin.Bana lipo yapılmadı hiçbiyerim mor degil dikişlerimdede oyle kırmızılık yok hatta kenarları böyle ten rengimi aldı. Orta bölümler daha gec iyleşiyormuş zaten. Hematom gercekleşti bende oda gecerse degmeyin keyfime