Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Ben direk korsenin altına sünger koyarak 1.5 ay korse giydim
Ameliyattan bir hafta sonra regl oldum
Seroma oluştu ameliyat dikişi altında su topladı
3 kere şırınga ile çekildi azda olsa hala var
Ben havluyu 2 ye katlayıp onu koyuyordum iyice sıksın diye korsenin altına
Siz siz olun korsenizi giyin gece yatarken gevşetin sadece
Sigara içenlerde kan dolaşımında sıkıntı olur diye bazı doktorlar korse vermiyor

Ağız tadıyla sağlıkla girin çıkın
Ameliyat evet Kolay değil ama hastane sürecinde ağrı kesiciler vs kolay geçiyor
Zor süreç ameliyat sonrası ödem , dikiş vs için olan psikoloji sağlamlığı
İlk zaman ödemler çok korkutuyor insanı dikişler kapanacak mı vs
Oturur gibi uyumak , eğik yürümek
Lütfen bunlara hazırlıklı olun ve korkmayın hepsi geçiyor
Sadece bilin ama iyi bir psikoloji gerekiyor ameliyat sonrası
Sağlıkla geçsin istediğiniz gibi olsun İnşaAllah
Sevgiler

Merhaba benim 2 ay bitti hala gergin ve hissiz karnım sizde de durum böyle mi?
Yer yer ödemler de devam ediyor
Psikolojik olarak zorlanıyorum çok

Benim 3 ay doldu. Karnim gergin ama bu bekledigim ve istedigim biseydi. O yuzden sorun etmedim.

Hissizlik yer yer var, ama ufaktan acilmaya basladi. 6 aya ancak gecer demisti doktorum. Hala dikis etrafindave alt karinda odem var. Normal dedi ona da.

Hepsi gececek, operasyonun olumlu taraflarina odaklanmaya calisin.

Ben artik giyebildiklerime baktigimda ve kendimi boyle seksi hissettigimde iyi ki yapmisim diyorum.

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim sizede geçmiş olsun ne mutlu istediğiniz sonucu almışsınız
Dilerim daha da iyi olur sizinde benimde göğüs küçültme de olduğum için yer yer ödemler ağrılar yıprstttı açıkcası
Dediğiniz gibi güzelliklere bakmam lazım sanırım tekrar teşekkür ederim cevap yazdığınız için

Benim de 2 ay oldu. Tabiki gerginlik ve şişlik bitmedi. Çalışıyorum, bikaç saat oturup kalkınca daha çok hissediyorum gerginliği. Bel ölçüm hala eskisinden fazla görüntüde bel oyuntuları olmasına rağmen. Hissizlik delik ve dikişin ortasında daha çok. Pek önemsemiyorum. Yalnız merak ettiğim bişey var. Dikiş izlerim birara baya silikleşiyo gibi gelmişti son zamanlarda sanki daha belirgin. Böyle olan var mı?

Doğrudur, ben de meme ile kombine ameliyat oldum. Protezsiz meme dikleştirme yapıldı bana karın germe ile beraber. Memeyi hiç anlamadım bile, karnımın sıkıntısı daha ağır bastı :) Bundan sonrası sadece bekleme ve iyileşme. O yüzden bozmayın moralinizi.

Cevap yazdığınız teşekkür ederim İnşaAllah her şey istediğinizden güzel olur
Benim hiç silikleşmedi bir ara pembeleşti ama koyu pembe. Şu sıra ara ara morluklarda var dikiş renginde
Ve belirgin özellikle karın dikişleri
Göğüs dikişlerim karnıma nazaran daha az belirgin
Sevgiler

Kesinlikle karın ve göbek deliği göğüsü unuturdu bana da
Ama sağ göğüs altında ödem vardı tam o bitti solda başladı
Şaka gibi gideceğini biliyorum ama korkuyorum stres yapıyorum
Karın altı seroma da 3 kere şırınga ile çekildi
Hala 20/30 cc kadar mevcut
Uzun lafın kısası vücut direnci yanında psikoloji direnci de lazımmış bu operasyon lar için ben bunu anlamış oldum
Sevgiler

Çok teşekkür ederim canım. Otelde kalacağız ve çok çıkmayı düşünmüyorum açıkçası. Başka çarem kalmadı bütün sile birlikte dönme kararı alınca herkesin işleri çıktı anca o zaman denk geldi

Canım çok teşekkür ederim. Dediklerinin hepsini biliyorum ezberledim psikolojik olarak hazırım çok istediğim bir ameliyat.

Merhaba arkadaşlar, ben de 29 haziranda ameliyat oldum; karın germe ve göbek fıtığı; bu ameliyatı düşünüp cesaret edemeyenler için deneyimimi paylaşmak isterim

Ameliyattan bilhassa anesteziden aşırı derecede fobi derecesinde korkan biri olmama rağmen sonunda karar verdim aslında mesele şu; buruşuk bir göbekle yaşamayı kabullenmek mi yoksa değişim mi? Önce bunu netleştirmek gerek... Ayna karşısında bunu kendime defalarca sordum, sonunda aldığım net cevap; hayır oldu..

Bu göbek bana ait değildi, deforme olmuş bir göbekti ve değişmeliydi (bu arada yıllardır spor yapıyorum kesinlikle sporla sonuç alamadığınız takdirde karın germe işlemine yönelmek çok daha doğru..)

Bu göbek bana ait değildi, deforme olmuş bir göbekti ve değişmeliydi (bu arada yıllardır spor yapıyorum kesinlikle sporla sonuç alamadığınız takdirde karın germe işlemine yönelmek çok daha doğru..)

Herkes (bilhassa göbek sarkması yaşamayanlar) şunu diyordu: Sağlıklısın bu ameliyat gereksiz, bu şekilde yaşa sana ne zararı var? Oysa bilinmeyen/görmezden gelinen en önemli ayrıntı; PSİKOLOJİK sağlık da en az FİZİKÎ sağlık kadar önemlidir.. ne dersiniz değil mi?

Ameliyatım 4 saat sürdü...Çıktım, çıktığım anda bile mutluydum.. henüz sonucu görmedim, pztesi muayeneye gideceğim umarım iyidir, umarım güzel olmuştur.. Her insanın ağrı eşiği farklıdır benim için sezaryenden daha fazla zor yahut ağrılı değildi.. hatta korse ağrı kontrolüne yardımcı oluyor, daha azdı bile diyebilirim..ameliyat sonrası süreçte dinlenmek gerekiyor dolayısıyla bir refakatçi şart; işlerinizi yapacak varsa çocuklarınızla ilgilenecek ve elbette yemeklerinizi yapacak... ilk günler oturarak uyumak zorunda kalındığı için uykusuzluk problemi var ancak üçüncü günden itibaren ona bile alıştım, bel ağrısı boyun ağrısı oluyor ama buna rağmen dün akşam 23’den sabah 9’a kadar horul horul uyudum...

Yazacak çok şey var ama sanırım bugünlük yeter, son diyeceğim şu ki, yazın bu ameliyat sıcakla birlikte zor olur diye düşünmüştüm... Hava 38 derece ama yine de korseden ciddi bir rahatsızlık duymadım belki de mutluluktan biraz polyanna oldum, bilemiyorum.. hepinize iyi günler dilerim..

Evet
çok geçmiş olsun. Çok sevindim senin adına. Bizimle deneyimlerini paylaş lütfen böyle sürekli ama :)
Bende ameliyat olunca yazarım sizlere

Sizin 3 ayı geçti sanırım. Krem işe yarıyor mu farkedebildiniz mi?
Bantların bazı açıklamalarında 48 saat tutun sonra yenisini takın diyor? Siz alacak mısınız? Hangi markayı düşünüyorsunuz?
Selam canım üzgünüm mesajını yeni farkettim. Ben ikinci tüpe gectim kızarıklıgı aldı kesi bölgesi dısında da kızarmalar vardı hyperscartrofik yara mıdır nedir öyle bişiy olmasından korktum merhem bunu yatıştordı yara üzerinde de mini kabarmalar başlamıstı onları sabitledi sanırım ilerlemedi çünkü. Silikon bant başlayabilirsin dedi doktor ama sıcakta zorlanacaksın sanırım diye merheme devam dedi. Hala almadım silikon bant sadece internet be Kadıköy’de büyük medicalcilerde varmıs ama denize girerken kesin almam lazım mayo altından da güneş görüyor imiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…