- 20 Nisan 2021
- 52
- 38
Dr. İlk hafta kontrolünde korseyi çok sıkmana gerek yok demişti. Ben hala takıyorum ama çok sıkmadan. Nefes alamıcak kadar hiç sıkmadım.Doktor ne dediyse o herkesin vucut sistemi, odem atmasi, iyilesmesi farkli. Surekli korse dolasim sistemi icin cok da iyi birsey degil. Korse koruyucu erken donemde evet ve asiri odemi azaltiyor ama sonuc olarak takan da takmayan da zaman icinde esitleniyor. Ben ilk ay hic takmadim dolasim saglikli olsun yara temiz kapansin sigara gecmisin var dedi doktorum. Surekli takanlardan cok cok daha az odemim var simdi. Bu tamamen doktorun sizin bunyenize gore verdigi karardir. Gereksiz zahmete girmeye hacet yok
Evet derisi renk degistiren, moraran, dikisleri dolasim bozuldugu icin acilan cok kisi var malesef. Bu ameliyatta dikisin duzgun kapanmasi uzun vaadede en onemli sey. Odem oyle ya da boyle, erken veya gec dagiliyor. Seroma durumlari haric ama baktiginda seroma olanlar da korse takmis oluyor. Karmasik bir konu uzman olan da sadece doktor, o yuzden sikma dediyse sikmamak, takma dediyse takmamak en mantiklisi. Ameliyat sirasinda karnimizin icinde ne yaptigini, bize neyin iyi gelecegini bilen bir tek o var.Dr. İlk hafta kontrolünde korseyi çok sıkmana gerek yok demişti. Ben hala takıyorum ama çok sıkmadan. Nefes alamıcak kadar hiç sıkmadım.
Ben sezeryandan sonra bile korse takmamıştım dikişler gerilir diye korkmuştum ama tabi keşke taksaymışım daha iyi toparlanırdı.Evet derisi renk degistiren, moraran, dikisleri dolasim bozuldugu icin acilan cok kisi var malesef. Bu ameliyatta dikisin duzgun kapanmasi uzun vaadede en onemli sey. Odem oyle ya da boyle, erken veya gec dagiliyor. Seroma durumlari haric ama baktiginda seroma olanlar da korse takmis oluyor. Karmasik bir konu uzman olan da sadece doktor, o yuzden sikma dediyse sikmamak, takma dediyse takmamak en mantiklisi. Ameliyat sirasinda karnimizin icinde ne yaptigini, bize neyin iyi gelecegini bilen bir tek o var.
Ahahhaİnşallah cok germiştir de bir ay sonra az mı gerdi daha gerilmez miydi acaba diye buralarda ağlaşmazsın) hepimiz gectik aynı aşamalardan ‘önce dogrulamıyorum cok mu gerdi ben galiba böyle kalıcam, sonra bu sislik ne zamana iner, ameliyati unuttum gitti ama beklemek sikintiymis, en son sanki biraz az germis gibi yaa tüh’. Ben buraya kadar geldim devamini bilmiyorum henuz...gorecegiz
Benim de deri az diye girdim simdi cekistirip duruyorum gerse miydi daha diyeAhahhaçok güldüm yaa. Çok tatlısın inşallah doğrulayımda azmı germiş demicem söz. Bi an önce eski sağlıklı haşime dönmek istiyorum. Minnacık bir deriydi zaten pişmanım. Sadece meme yaptırıp bitirseydim diye. O yüzden azmı germiş demem eminim
Ameliyatlarımız aynı ben 1 Mayıs ta oldum dikişler hala tam düzelmedi ve karın küçük bir delikten ödem akıyor . Onun dışında iyiyim sizin Nası gidiyor ?Merhabalar. Bende yarın bir hafta olucak karın germe + lipo + meme dikleştirme protez olalı. Sadece meme bile benim için hayalken kombinede fiyatlar düşüyor diye karın germede girdi işin içine. Umarım hepinizin yaşadıkları bian önce geçer. Benim henüz çok yeni olduğu için bişey diyemiyorum. Ve inşallah sorunsuz atlatırım bu süreci. Ve sizlerde bian önce istediğiniz görünüme ulaşırsınız. Yazdıklarınızdan ziyade benim sorunum şuan karnımın inanılmaz gergin olması, hiç doğrulamıyor olmam. Bu hep böylemi olucak yani iki büklüm kalmicam dimi. Dikişlerim acımıyor ama okadar gerginki karnım çok korkuyorum böyle kalmaktan
Her doktorun iyileşmede verdiği şeyler farklıMerhaba. Benim de 3 mayıs. Dikişlerde sorun yok çok şükür ama kabuklar yeni düşmeye başladı. Bİr tarafı büzüktü yani katlanmış gibiydi baya açıldı. Sezeryan dikişi üstünden sanıyordum ama inceleyince sez. Dikişi alınmış onu farkettim. Tek kafama takılan biraz yukarda izim. 1aydan sonra iyice dikleştim diyebilirim ama hala çok hafif eğiklik var gibi. Yeni yeni kısa süreli yan yatıyorum. Eğilip kalkmada sorun yok. Pek ödemim olmadı ama şişlik var. Göbek düz olmasına rağmen eski ölçümden 7-8 cm geniş çıkıyorum. Doktorumun ellerine sağlık ama sağolsun hiç arayıp sormaz1.ay kontrolüne de gitmedim sonra gidicem. Hala 3günde 1 batikon krem ve gazlı bezle kapatıyorum. Buna hala gerek var mı bilmiyorum.
Çok teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Krem işe yarıyor mu farkedebildiniz mi? Dr conractubex yazıcam demişti ama daha almadım. En iyisi hangisi acabaHer doktorun iyileşmede verdiği şeyler farklı
Ben 24 nisanda karın germe göğüs küçültme oldum
Dikişlerim deki kabuklar düştü
Her gün siliskar iz kremi sürüyorum sadece başka bir şeye gerek yok dedi
Geçmiş olsun sizede
Ben 25 gündür kullanıyorum 40 günü geçti ameliyat olalı göğüsler silikleşti yanlarda ki dikişler hala pembe ve pütürlük bar bazı yerlerdeÇok teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Krem işe yarıyor mu farkedebildiniz mi? Dr conractubex yazıcam demişti ama daha almadım. En iyisi hangisi acaba
Çok teşekkür ederim yarın alırım büyük ihtimalle.Ben 25 gündür kullanıyorum 40 günü geçti ameliyat olalı göğüsler silikleşti yanlarda ki dikişler hala pembe ve pütürlük bar bazı yerlerde
Karında aynı şekilde
Doktorum gayet iyi dedi
Her doktorun tedavi yöntemi , size kullandığı dikiş malzemesi vs farklı
Dediği kreme başlayın bence yinede siz bilirsiniz
Tez zamanda istediğiniz vücuda kavuşun İnşaAllah
Benim belim ameliyat sonrası 89 santimdi sen haline şükret:)) şu an 75 e indi bakalım bu ay kac olacak. Ameliyat sonrası iştah açılması çoook fenaydı ne bulduysam yedim hepsi de gidip popoma bacagıma yerleşti Allah’tan. Bütün aşamaları gecince dikiş de aşşagı ınecek benim dikiş ucları nerdeyse u belime kadar yükseliyordu. Göbek deliği kesi araaı 7-7.5 cm idi şimdi 8.5-9 civarına indi milimetrik inmeye de devam eder diye düşünüyorum. İdeali 8-10 cm imişMerhaba. Benim de 3 mayıs. Dikişlerde sorun yok çok şükür ama kabuklar yeni düşmeye başladı. Bİr tarafı büzüktü yani katlanmış gibiydi baya açıldı. Sezeryan dikişi üstünden sanıyordum ama inceleyince sez. Dikişi alınmış onu farkettim. Tek kafama takılan biraz yukarda izim. 1aydan sonra iyice dikleştim diyebilirim ama hala çok hafif eğiklik var gibi. Yeni yeni kısa süreli yan yatıyorum. Eğilip kalkmada sorun yok. Pek ödemim olmadı ama şişlik var. Göbek düz olmasına rağmen eski ölçümden 7-8 cm geniş çıkıyorum. Doktorumun ellerine sağlık ama sağolsun hiç arayıp sormaz1.ay kontrolüne de gitmedim sonra gidicem. Hala 3günde 1 batikon krem ve gazlı bezle kapatıyorum. Buna hala gerek var mı bilmiyorum.
Sorma sürekli ne yesem diye düşünüyordumBenim belim ameliyat sonrası 89 santimdi sen haline şükret:)) şu an 75 e indi bakalım bu ay kac olacak. Ameliyat sonrası iştah açılması çoook fenaydı ne bulduysam yedim hepsi de gidip popoma bacagıma yerleşti Allah’tan. Bütün aşamaları gecince dikiş de aşşagı ınecek benim dikiş ucları nerdeyse u belime kadar yükseliyordu. Göbek deliği kesi araaı 7-7.5 cm idi şimdi 8.5-9 civarına indi milimetrik inmeye de devam eder diye düşünüyorum. İdeali 8-10 cm imiş
Ovallalleşecek dümdüz kalmıyor şekli cok değişiyor oturması lazım tamamen benim V ile U arası absürt bir görünümdeydi deri az oldugu için bir de şiş tabii ameliyattan sonra amannnn şimdi bütün çamaşırları atmam lazım napiim ya eh bir de dövme yaptırırım demiştim şimdi gayet eski çamaşırlara devam:)) iz de çok umurumda değil acıkcası.Sorma sürekli ne yesem diye düşünüyordumbel baya farketmiş inşallah iner benim de.
Göbek deliği iz arası 4 parmağım kadar. 7cm bile değilaynadan bakınca 4cm aşağıdan olabilirmiş. Bi de biraz oval olsaydı daha iyi olurdu. Düz bi çizgi gibi. Aman neyse sorun yaşamadım ona şükrediyorum. Fazla iz kalmazsa sorun olmaz bir de dediğiniz gibi bikaç cm inse