sibelcim çok saol şuanda kafamda hiç bir soru işareti kalmadı dıyebılırım ben 24 yasındayım ve evli değilim ailemle yasıyorum bakım acısından sorun olmıycagını sanıyorum acıyada alısıgım denebılır 1 yıl once zor bır kıst amelıyatı oldum :) 112kıloydum sımdı 69 kıloyum kılo vermekten olusan bı yıpranma var ondan bende cok ıstıyorum amelıyat olmayı :)ama senın ıyı olduguna cok sevındım 15gun dayandıktan sonra kalkıp normal gunluk hayatına rahat devam edebılmek cok guzel :)
açıkcası olucaksam mart ın sonunda en kotu olıyımkı yaza kadar toparlanıyım dıye dusunuyorum.ama daha bı kac kılo daha vermek ıstıyorum fakat bu amelıyat esnasında alınan derı yada yag dan da gıdıcek dıye dusunuyorum o sekıldede bı kac kılo gıderse hıc fena olmaz :)
bende mart gibi düsünüyorum :) su 5 kiloyu o zamana vermem lazim ki daha iyi sonuc olsun benim cok sarkan bir yerim yok daha cok hamile gibi duruyorum keske sarksaydi ben bundan iki sene önce baska doktora göstermistim oda bana bes kilo 4 haftada vermen lazim o zaman ameliyat edebilirm demisti bende izmire gidene kadar bir 5 kilo vermek istiyorum cok zor ama yapmak zorundayim :)
Selam arkadaşlar..
Bundan 3 hafta once ,uzun yıllar düşünmek neticesında karar verdım ve amalıyat oldum..Önce doktorumla ön görüşme yaptım anlattım isteklerımı şikayetlerimi..
Oda bana neyi nasıl yapacagını izah etti. Benimki kucuk olan goguslerımı buyutmek ve catlak ve yumusak olan karnımı toplatmaktı.. Doktorum eger duz bır karın istıyorsan bu amalıyat ancak seni tatmın eder demıstı ve hemen karar verdım doktorumdan gun alıp ılk adımı attım..
Bir gun önce doktorumun asıstanı benı arayıp geceden bır sey yıyıp ıcmememi istedi. ve sabah hastaneye gelmemı ıstedı. Hastaneye gıttıgımde doktorumun asıstanı karsıladı bizi ,heyecanlıydım:) Ve amalıyattan once odemeyı
ıstedı asistan hanım:) verdık...
Daha sonra anestezı uzmanı benı muyane ettı ve olabılır onayı verdı ve bız odamıza cıktık..Güzel bir odaydı
yanınızda sadece eşofmanınız alın kişisel temizlık malzemelerınız alın yeter.Kendi Pijamamı bıle gıymedım ,hepsı poşetlenmıs halde pijama havlu , terlık hepsı tek tek poşetlenmıs temız halde odanızda mevcut.ve süreklı gelıp ustınuzu degıstırıyor hemşireler..Hatta kişisel temızlık ıhtıyacınız olup olmadıgını bıle soruyolar gerekırse sacınızı bıle yıkıyolar.))
Herneyse:; doktorum geldi, sadece iç çamasırınız kalsın dedı ve fotograflarımı çekti..yüz hariç:)
Daha sonra çizim yaptı nerden kesılecekona göre bir iç çamaşırı gıyın) ona gore çizdi..daha sonra bır hemsire geldı ve moral iynesi yaptı ve benı amalıyat haneye getırdıler ..Girdıgımde bir kalabalık benı beklıyordu uuuuuuu curcuna:) ve bende gayet neşelıydım hatta espırı bıle yapmısım ama doktorumun gulumsemesını hatırlıyorum veeeeeeeeeeeee sesler geldı sibell uyannnnnnnnnn:))) ahh daha uyusaydım yaa
odamdaydım...Bir acı hıssettım vebı yatagıma aldılar yatagımın arkasını kaldırdılar ayaklarımın yukarda olması gerektıgı ıcın yatagımı ona gore ayarladılar..Hemen doktorum geldı bana 3-4 gun egık gezmen şart dedı
wc ıhtıyacı dışında kalkmamaı ıstedı ..Bden sadece wc için kalktım. Dren takılmıstı ve sonda takılıydı ılk gun hıc kalkmadım sonda vardı 2. gun sondayı cıkardılar..drenleri 2. gecenın sonunda akşam ustu cıkarıldı.Agrım coktu evt ama agrı kesıcıler cok kuvetlı, serumla bırlıkte verıldıgı ıcın cokta çekılmıcek gıbı degıl..Zaten uyandıgınızda korsenız gıydırılmiş şekılde uyanıyosunuz..sonra alısıyorsunuz bu korseye cıkaramıyosunuz..
Beni en cok üzen şey öksürük oldu,sigarayı 3 hafta once bırakmıstım ama narkozdan sonra sıgara ıcenlerde oksuruk oluyormuş..En can acıtıcı sey oksuruktü..Korkum kaslarımdakı dikişlerın kopmasıydı ,doktorum bunlar saglam dıkısler korkma dedı..Asist şurup ve kabız lık ıcın şrup verdıler cunkı wc cıktıgımda yapamıyordum:)offf (BENDE bant alerjısı cıktı birde.. onlarda canımı yaktı doktorum cok alerjık bır vucudun var dedı bantlayamadılar benı o yuzden:)
Eve geldım hemen kendımı yataga attım..Insanın evı gıbısı yokmuşş...Daha sonra 2 gun sonra muayenehaneye pansumana gıttım .Ama şu egık gezmek okadar zor ki; 15 gun ben zorlandım dık yuruyemedım hala eskısı kadar dık degılım sankı bıraz kambur luk var:)ama yavaş yavaş düzelıyorsunuz deri elastıkıyetını kazanıyor..Karnınızı hısetmıyorsunuz his yokk...ödemler yavaş yavaş ınıyor 15 gun oldu ve ılkkes kıyafetlerımı gıydım ..zor gunleri atlattıgım ıcın cok menunum şimdik yazı ıple çekıyorum...izleri merak edıyorum yaza kadar ne kadar sılıklesecek merak edıyorum...Göbek delıgım gayet guzel begendım..Ama sonucları daha guzel gormek ıcın bu ayı bıtırmem gerekecek asıl ıyılesme 1 aydan sonra gozle gorulecekmıs,kılo almamayada dıkkaet etmek gerekıyormusş..Ksaca böyle yanısabır gerektıren bir amalıyat ve estetık amalıyatların ıcınde en zoru bu kızlar...//GEÇMİŞ OLUR INŞALLAH HEPİNİZ İÇİN...//
Slm,sarkma olmadığı için mi kilo vermeniz gerekiyor? 4 haftada 5 kilo nasıl verilir ki.Sanırım sizinle aynı durumdayım.Gergin sarkmamış 3-4 aylık hamile gibi duran bir karnım oldu.Hiç kilo almayan ben, bu göbek olayına doğal olarak alışamadım.Fazla geliyor vucut sanki kaldırmıyor.Görüntü olarakta hoş değil.Göbişlerden kurtulmak yaza fit girmek dileği ile.
gerçekten çok güzel bir uygulama.
Selam o kadar samimi yazmışsın ki sanki yanındaymışım gibi oldum korkum biraz olsun hafifledi.Maşallah arkadaşım umarım bende sıkıntısız atlatırım bu süreci
Canim benim kasik kısmımda deri yumuşak ve hafif sarkmış ama yukarsi cikik ve sert dediğin gibi hamile gibi dürüyorum kalçam yok üst ksmimda sayif bıktım artık :) ameliyat o yüzden olmak istiyorum artık düzene girsin evet 4 haftada çok sağlıksız ama biran önce kilo verib biran önce ameliyat olmak istiyorum acele ediyorum yoksa korkudan vazgecicem :) Can'ım sendemi ameliyat olmak istiyorsun :)
Evet çok istiyorum.Henüz dr araştırmasındayım istanbul dayım.Benimde vücudum senin anlattığın gibi.Kalça basen yok karın da anlattığın gibi.Anlamadığım bir şey var karın sert olunca ameliyat olmuyormu zayıflayıp sarkmasımı gerekiyor.Henüz bir dr.görünmedim.Kısmetse dr.Selahattin Yamana gitmeyi düşünüyorum (bir ark 5-6 yıl önce göğüs ameliyatı olmuş kendisinde o önerdi )Sonrasında iki dr daha ama onlara karar vermedim henüz.Dr.çok önemli o yüzden ameliyat olan arkadaşların yorumlarıda çok önemli benim için.
evet aklisin canim doktor en önemlisi saten bende ist da düsünmüstüm ilk zamanlar dr fatih dagdelene ama kendim izmirliyim fakat yurtdisinda kaliyorum :) burda arastirirken cemil beyin ismini cok okudum ve cok memnun olan var arasdirdim iyi bir doktor ben ona karaverdim birde izmirde olmasi benim icin daha iyi.........bundan iki sene önce fatih bey bizim buralara geldi ve ona gösderdigimde biran önce sayifla demisti onun icin simdi sayflamaya calisiyorum ama sunu da eklemem lazim o dönem cok spor yaptim belki simdi görse sayiflamam gerekmes ben sadece sonuc iyi olsun diye birde saten lipo yapacak doktor belki öbürü cok ugrasmak istemedigi icin de demis olabilir onuda bilmiyorum fatih bey de iyi bir doktor hayirlisi canim insallah sende iyi bir doktora denk gelirsin iyi arasdir :)
evet aklisin canim doktor en önemlisi saten bende ist da düsünmüstüm ilk zamanlar dr fatih dagdelene ama kendim izmirliyim fakat yurtdisinda kaliyorum :) burda arastirirken cemil beyin ismini cok okudum ve cok memnun olan var arasdirdim iyi bir doktor ben ona karaverdim birde izmirde olmasi benim icin daha iyi.........bundan iki sene önce fatih bey bizim buralara geldi ve ona gösderdigimde biran önce sayifla demisti onun icin simdi sayflamaya calisiyorum ama sunu da eklemem lazim o dönem cok spor yaptim belki simdi görse sayiflamam gerekmes ben sadece sonuc iyi olsun diye birde saten lipo yapacak doktor belki öbürü cok ugrasmak istemedigi icin de demis olabilir onuda bilmiyorum fatih bey de iyi bir doktor hayirlisi canim insallah sende iyi bir doktora denk gelirsin iyi arasdir :)
Merhaba yazdıgın doktor icin bende olumsuz birkac yazı okumuştum.Hatta gögüs kücültme forumunda bir arkadaşımız daha yorum yazmıştı tabi karar senin umarım en dogru kararı verirsin.Ben doktor konusunda cok araştırma yaptım tabi birazda şans arkadaşım
4-5 aydır araştırıyorum.İstanbuldaki söylediğiniz dr.için olumsuz not almışım.Okuduğum bir yorumdan etkilendim.Memnun olmayan yazdığı olumsuz yorumun silindiğini yazan bir yorumdu.Her ameliyat çok iyi olacak diye bir şey yok risk olayını biliyorum.100 tane ameliyat yap biri beğenmesin doğal.İşte insanız etkileniyoruz.Daha önce yazmıştım Selahattin Yamanı,onunla ilgili yorum okumadım.Arkadaş bi git fikir olur senin için dedi.Fuat Yüksel düşünüyorum birde.İstanbul olsaydı Fatih bey dışında hangi dr olurdun.Hangilerini araştırdın sen canım.Allah yardımcımız olsun.