- 27 Ocak 2016
- 1.801
- 2.330
- 37
Benim sanki üst kastaki dikilmeden dolayı hiç dik yürüyemiyorum. Ananas suyu ve elma suyu içiyorum mutlaka, şuan kabızlık değil aksine ishal sorunum oldu. Narkozu yeni atıyorum sanıyorum.evde çok yürümüyorum, çokta hareketsiz kalmıyorum. Ama eğik yürüdüğüm için nefes almak çok zor, bakalım inş bir an önce günler geçer düzelirCok egik olmaniz gerekmiyor, dikisleriniz zorlanmayacak kadar. Ilk on gun kadar dikkat edin acilmasin, benim biraz acilma olmustu. Uzanirken de diz altini yükseltecek minder veya dolgunca yastik koyup yatin. Ben 5. Gun yan yatabildim cenin pozisyonu olmasa da ona yakin, sirtustu yatmaktan daha keyifliydi. Kabiz olmamaya ozen gosterin bir de, bolca kayisi tuketin. En önemlisi de ananas tuketin bolca ve gunluk olarak kabugunu iyice yikayip kaynatip suyunu bir kac hafta icmeyi ihmal etmeyin ki odemi atsin vucudunuzdan. Bu olmazsa olmaziniz unutmayin!
Bolca yurumelisiniz, odem icin. Gececek zamanla henuz cok erken, zaten demistik ameliyattan sonraki surec zor diye. Ananasin kendisinden cok kabugunun kaynatilmis suyudur icmeniz gereken. Korkmayin yururken yavas yavas egimi ayarlayarak dik durabileceksiniz ama bir kac gun daha gecsin. Gecmis olsun.Benim sanki üst kastaki dikilmeden dolayı hiç dik yürüyemiyorum. Ananas suyu ve elma suyu içiyorum mutlaka, şuan kabızlık değil aksine ishal sorunum oldu. Narkozu yeni atıyorum sanıyorum.evde çok yürümüyorum, çokta hareketsiz kalmıyorum. Ama eğik yürüdüğüm için nefes almak çok zor, bakalım inş bir an önce günler geçer düzelir
Günaydın, sizden ananas kabuğu içim tarif alabilir miyimBolca yurumelisiniz, odem icin. Gececek zamanla henuz cok erken, zaten demistik ameliyattan sonraki surec zor diye. Ananasin kendisinden cok kabugunun kaynatilmis suyudur icmeniz gereken. Korkmayin yururken yavas yavas egimi ayarlayarak dik durabileceksiniz ama bir kac gun daha gecsin. Gecmis olsun.
Günaydın, sizden ananas kabuğu içim tarif alabilir miyim
______
Bir ananasin soyulmus kabugunu bolca suyla tekrar tekrar yikayip kucuk bir tencereyi soguk suyla doldurup icine kabuklarini koyup kaynatin. Cok kaynatip ozelligini yitirtmeyin lutfen. Kaynamaya baslayinca hafif renginin ihlamur gibi sarardigini goreceksiniz suyun, o zaman ocagi kapatip, kabuklari icinden alip agzi kapaklı cam bir surahiye suzerek alip o gun tuketmeye calisin, inanilmaz faydasini goreceksiniz. Cunku cabucak iyilesmeniz ve seroma denilen illete donusmemesi icin o illetten kurtulmaniz gerek. Tadina bayildim ben icecek olarakAyrica ananasi da dilim dilim tüketmeyi unutmayin. Sevgiler.
Rica ederim. Iyi gunler.Çok teşekkür ederim
Merhaba,Günaydın ameliyat olacağım niye bu forumda günlerce yazdım şimdi ameliyat olmuşken size bilgi vereyim 10 gün önce karın germe ve meme küçültme ameliyatı oldum aynı anda henüz düzelmedi ama bugün biraz daha iyiyim Allah'a çok şükür yürüyebiliyorum kendim kalkabiliyor um tuvalete kendim gidebiliyorum daha önce çocuklar ve eşim yardım ediyordu yalnız �kisi birden bu ameliyatı olmak çok zormuş onu söyleyebilirim size ilk 3 gün nefes darlığı yaşadım su bile içemedim hastanede kan ve nabız düştü kan takviyesi yaptılar tansiyonum düştü bu arada eve geldim yakınlarının yardımıyla ev içerisinde yürüyüş yaptım bol meyve et suyu balık yine beslenmeye çalıştım zaten çok fazla yemiyorsunuz daha doğrusu zorlanıyorunuz mesela çorba sanki midem küçükmüş sandım tatlı kaşığı ile 2 veya 3 kaşık çorba içe biliyorsun meyveleri de öyle az az 10 gün içerisinde sanıyorum yemediğim için biraz da kilo kaybım oldu sık sık baş ağrısı yaşıyorum neden onu bilmiyorum üzelteceğim İnşallah sormak istediğiniz varsa artık yazabiliyorum
Henuz evde yurunecek hareketli olunacak biraz zorlanmadan. Disarisi icin hem erken hem riskli.Şuan ne kadar yürümem lazım ben az mı yürüyorum acaba, evin içinde 2-3 tur atıyorum. Dışarı çıkıp mı yürüyeyim nasıl anlamadım
Gecmis olsun, gececek... spinal/epidural anestezi olduysaniz ondandir bas agrisi. Size zahmet vermis, belli ki kan kaybiniz cok olmus operasyonda yoksa niye nabziniz dussun. Iste hastane ve doktor farki nedeniyle butun operasyinlar kisiye ozel bir hikayeye sahip ne yazik ki... hic kotu anim yok operasyonumda sukur.Günaydın ameliyat olacağım niye bu forumda günlerce yazdım şimdi ameliyat olmuşken size bilgi vereyim 10 gün önce karın germe ve meme küçültme ameliyatı oldum aynı anda henüz düzelmedi ama bugün biraz daha iyiyim Allah'a çok şükür yürüyebiliyorum kendim kalkabiliyor um tuvalete kendim gidebiliyorum daha önce çocuklar ve eşim yardım ediyordu yalnız �kisi birden bu ameliyatı olmak çok zormuş onu söyleyebilirim size ilk 3 gün nefes darlığı yaşadım su bile içemedim hastanede kan ve nabız düştü kan takviyesi yaptılar tansiyonum düştü bu arada eve geldim yakınlarının yardımıyla ev içerisinde yürüyüş yaptım bol meyve et suyu balık yine beslenmeye çalıştım zaten çok fazla yemiyorsunuz daha doğrusu zorlanıyorunuz mesela çorba sanki midem küçükmüş sandım tatlı kaşığı ile 2 veya 3 kaşık çorba içe biliyorsun meyveleri de öyle az az 10 gün içerisinde sanıyorum yemediğim için biraz da kilo kaybım oldu sık sık baş ağrısı yaşıyorum neden onu bilmiyorum üzelteceğim İnşallah sormak istediğiniz varsa artık yazabiliyorum
Bugün üçüncü günü artık yatıp kalkerken zorlanmıyorum ,dün güzel şekilde uyudum ,en ağır iki günü arlattım çok şükürNasil gecti operasyon, iyi misiniz? Dua ettim size
Bugün üçüncü günü artık yatıp kalkerken zorlanmıyorum ,dün güzel şekilde uyudum ,en ağır iki günü arlattım çok şükürşimdi bol bol yürüyorum evin içinde korseli bi şekilde ,çarşamba günü drenlerim alınacak .son durum bu .ilginize çok çok teşekkür ederim.allah herkese acil şifalar versin
Birde birşey ekleyeyim benim içerde karın kaslarım dikilmemiş,çünkü bozuk değildi ayrılmamıştı dedi doktor ,karnımda fıtık varmış içerde onu onardım dedi .germe ve lipo yapıldı sadece malesef fazla yağ çıkmamış.popoya yağ enjeksiyonu düşünüyordum ,sadece 600cc yağ çıkmış ve 300 300 olarak uygulamış,tabi çoğunun eridiği düşünülürse yetersiz olacak sanırım.ama yapacak birşey yok tabiNasil gecti operasyon, iyi misiniz? Dua ettim size
Cok gecmis olsun tekrar. Ananas kabugu kaynatip içmeyi ihmal etmeyin.Bugün üçüncü günü artık yatıp kalkerken zorlanmıyorum ,dün güzel şekilde uyudum ,en ağır iki günü arlattım çok şükürşimdi bol bol yürüyorum evin içinde korseli bi şekilde ,çarşamba günü drenlerim alınacak .son durum bu .ilginize çok çok teşekkür ederim.allah herkese acil şifalar versin
Karin kasi, fazla kilo alimi ve doguma bagli maalesef deforme oluyor. Bilemiyorum artik. Eger popo yag enjeksiyonunu konustuysaniz bastan bedenin alinabilecek her yerinden almaliydi, sadece karin ile sinirli kalinmamali. Elbette yag enjeksiyonlari %70 erir, geriye kalan %30'da tutunur der hekimler. Paraniz bosa mi gidecek simdi yazik olmus. Her kalcaya minimum 400ml enjekte edildigini dusunursek -ki, normalde bu miktar 700ml deniyor- anlamsiz olmus. Umarim kaliteli bir doku tutunma gerceklesir de emek ve para cop olmaz. Tekrar gecmis olsun.Birde birşey ekleyeyim benim içerde karın kaslarım dikilmemiş,çünkü bozuk değildi ayrılmamıştı dedi doktor ,karnımda fıtık varmış içerde onu onardım dedi .germe ve lipo yapıldı sadece malesef fazla yağ çıkmamış.popoya yağ enjeksiyonu düşünüyordum ,sadece 600cc yağ çıkmış ve 300 300 olarak uygulamış,tabi çoğunun eridiği düşünülürse yetersiz olacak sanırım.ama yapacak birşey yok tabi
Merhaba benim de bugün 12 günüm çok şükür drenlerim dün çıktı ama göbek deliğinden bir akıntı geliyor doktor korkmayın önemli değil bunlar normal dedi ama arkadaşlar bilgisi olan var mı ya da bunları yaşayan var mı beni bilgilendirebilir misinizKarin kasi, fazla kilo alimi ve doguma bagli maalesef deforme oluyor. Bilemiyorum artik. Eger popo yag enjeksiyonunu konustuysaniz bastan bedenin alinabilecek her yerinden almaliydi, sadece karin ile sinirli kalinmamali. Elbette yag enjeksiyonlari %70 erir, geriye kalan %30'da tutunur der hekimler. Paraniz bosa mi gidecek simdi yazik olmus. Her kalcaya minimum 400ml enjekte edildigini dusunursek -ki, normalde bu miktar 700ml deniyor- anlamsiz olmus. Umarim kaliteli bir doku tutunma gerceklesir de emek ve para cop olmaz. Tekrar gecmis olsun.
Ne kadar uzun surmus oyle dren cekimi, bi hayli atik dokunuz varmis demek ki... gobek deliginden sivi da bu nedenle geliyor olmali. Lutfen ananas kürüne ozen gosterin ödemi atin ki sorun yasamayin ve bol bol yuruyun. Gecmis olsun.Merhaba benim de bugün 12 günüm çok şükür drenlerim dün çıktı ama göbek deliğinden bir akıntı geliyor doktor korkmayın önemli değil bunlar normal dedi ama arkadaşlar bilgisi olan var mı ya da bunları yaşayan var mı beni bilgilendirebilir misiniz
çok da korkuyorum önemli bir şey mi var diye Çok yürüyüş yapıyorum 10 gün içerisinde yemek eski Ömer tüket yemediğim için de kilo verdim 76 kilo ile girmiştim ameliyata şu an 68 im doktora sordum göbeği orun yok korkmayın dedi batikon ile sildim İnşallah önemli bir şey olmaz evet ameliyatım çok uzun sürdü 6 saat sürecekti 9 saatte çıktım nabız tansiyon düşüklüğü kan düşüklüğü gibi sıkıntılar yaşamışım uyandığımda kendime hiç gelemedim 1 tüp kan verdiler iki gündür kendime geldim seviniyordum Bu sefer de uçukta Rabbim büyük İnşallah acil şifalar versin çabuk düzeleyimNe kadar uzun surmus oyle dren cekimi, bi hayli atik dokunuz varmis demek ki... gobek deliginden sivi da bu nedenle geliyor olmali. Lutfen ananas kürüne ozen gosterin ödemi atin ki sorun yasamayin ve bol bol yuruyun. Gecmis olsun.
Hepsi gececek Allahin izniyle, sabir ve sukunet gerekli, strese sokacak acabalardan uzak durun, iyilesmeyen cok az yara vardir, cogunlugu iyilesir. Iyi beslenin bir de.çok da korkuyorum önemli bir şey mi var diye Çok yürüyüş yapıyorum 10 gün içerisinde yemek eski Ömer tüket yemediğim için de kilo verdim 76 kilo ile girmiştim ameliyata şu an 68 im doktora sordum göbeği orun yok korkmayın dedi batikon ile sildim İnşallah önemli bir şey olmaz evet ameliyatım çok uzun sürdü 6 saat sürecekti 9 saatte çıktım nabız tansiyon düşüklüğü kan düşüklüğü gibi sıkıntılar yaşamışım uyandığımda kendime hiç gelemedim 1 tüp kan verdiler iki gündür kendime geldim seviniyordum Bu sefer de uçukta Rabbim büyük İnşallah acil şifalar versin çabuk düzeleyim