Kesinlikle haklısınız.Hiç kolay değil.Doktorum kendi arkadaşımdı.Bugün 12. Günüm ,başka şehirde ameliyat olduğum için bulunduğum şehirde başka bir plastik cerrah arkadaşa (doçent )gittim.Çok güzel yapılmış, iyileşme harika herşey yolunda dedi.Ama ben arabanın kapısını bile kendime doğru çekerken canım yanıyor.Öyle 5. Günde işe gittim diyenler falan doğruyu söylemiyor.Korkutmamak lazım ama arkadaşım, insanın kendini hazırlaması çok mühim... tam karin germe olup, 2gun sonra dimdik yürüdum , 5 gün sonra ise başladım gibi süslü sözcüklerle yazanlar üzgünüm ama resmen doğru değil söyledikleriniz.... insanları yanlış yönlendirmek hic doğru değil...doktorumdan da hastaneden de islemden de çok şükür memnumum
Ama zormus...hem de en zoruymus plastik cerrahinin
Benim üçüncü gün çıktı,bugün 12. Günüm. 2 gündür çok şilik olunca geve uyuyamadım be doktora gittim .100 cc sıvı birikmiş ,bugün iğne işe çektiler eğer devam ederse tekrar diren yakacaklar.geçmiş olsunMerhaba arkadaslar sureciniz nasil geciyor? Benim bugun 6. Gunum drenlerim hala cikmadi beni tek rahatsiz eden durum bu onun disinda kendimi daha iyi hissediyorum. Drenlerin yarin yada onur gun cikacagi soylendi.sizde kacingu cikarilmisti?
O zaman cikarmamalari iyi mus butun sivi bitene kadar kalicaz. En azindan dha sonra sizinki gibi sorun yasamam ins. Sizede cok gecmis olsun.doktorunuz kimdi?Benim üçüncü gün çıktı,bugün 12. Günüm. 2 gündür çok şilik olunca geve uyuyamadım be doktora gittim .100 cc sıvı birikmiş ,bugün iğne işe çektiler eğer devam ederse tekrar diren yakacaklar.geçmiş olsun
Sevgili Klodet;Sevgili Mona,
Ben doktorum ve eşim de anestezi uzmanı.
Ağrı eşiğim yüksektir ve hiç bir sistemik hastalığım da yok.Ama insanların basit bir ameliyat olmadığını bilmeleri gerekir.Siz bu ameliyatları oldunuz mu bilmiyorum.Ben kendi tecrübelerimi paylaştım ki insanlar bilsin.çok Zor bir süreç geçirdim diyemem ama kolay olmadığı kesin.Ben şu an post-op 12.gündeyim ve dün işe gittim ama hastalara bakamadım ve 1 hafta daha izin aldım.1 hafta sonra nasıl olurum bilmiyorum .Kesnlikle dayanılmayacak bir durum yok ama bu ameliyatı olacakların hazırlıklarını ona göre yapmaları lazım.Bu korkutmak değil bilinçlendirmek.İnsan neyin içine girdiğini bilmeli ve ona göre planlamasını yapmalı.
Sonuçta geçecek ama bırakın iş hayatınızı sosyal hayatınızı bile düzenlemekte zorlanabilirsiniz böyle bir ameliyattan sonra.İnsanlara çok kolay demek doğru değil.Bugün doktora gittim tekrar,karında sıvı birikmiş .100 cc sıvı boşalttılar, hiç bir sorun olmadığını söyledi doktor.istirahat etmen lazım canının kıymetini bil dedi.Ama ben şu an arabanın kapısını bile açarken zorlanıyorum.Benimki gibi efor gerektiren bir işiniz varsa ameliyat sonrasında hemen çalışmaya başlyamayacağınızı bilmeniz gerekir.Eşim 100.000 in üzerinde hasta uyutmuştur,bana seni korkutmak istemedim ama bu büyük ve iyileşme süreci uzun bir ameliyat dedi.Kaldı ki ben de cerrahi işlemler yapan bir hekimim.Ama birilerinin çok kolaymış dediği gibi olmadığı kesin.Hiç kusura bakmayın!
İyi niyetinizi anlıyorum Mona ,Sevgili Klodet;
2. Haftam bitti, abdominoplasty+ meme diklestirme+ liposuction kombin op gecirdim. 58 yasimdayim, cocuklarimin babasi tip profu, kizim da intorn, saglik konularina uzak degilim,3 sezeryan dahil 11 kez ameliyat gecirmis biriyim, buradan daha once bu operasyonlari gecirmis kisilerin hikayelerini de okudum, onemsedim fakat herkesin agri esigine gore hikayesi oldugunun ayirdina varmak gerek, daha once gecirdigim bir sezeryan icin alt tarafi dogum da diyebiliriz ama hastanenin sacma bir âdeti yuzunden sirf bebek narkoz almasin diye -ben ve başkalarına- ameliyat esnasinda ayilacak noktada az verilmis anestezi yuzunden yasadigim travma sonrasi stres bozuklugu hayatimi 34 yildir mahvetti. Bitirdigim bolum Psikoloji ama bu travmayi uzerimden atamadigim gibi ustune panik atak ekledim. O gun bugundur, kendi agri esigimin siddetine gore yorum yazmaktan cekinirim, ola ki birini yanlis yonlendiririm diye... elbette batin operasyonlari enfeksiyona acik, komplikasyon olma ihtimali olan operasyonlardir, hele ki kombine edilmisse anestezi suresinin uzamasi da ayri bir etken. Ben zaten refakatci kismi konusunda sizin gibi bizzat uyardim, cok agriniz olmasi gerekmiyor ama yine de bir kisi refakat etmeli. Ben agri siddetinin kisisel oldugunu vurguladim, genelleyemeyiz, kol germe de oldum bir yil once agrim olmadigi halde mutlaka yanimda biri bazi ihtiyaclarim icin yardimci oldu... buradan arkadaslarimizdan biri pazartesi gunu, hazir olmadigini farkettigi icin tam ameliyata hazirladiklari anda op kararini iptal etti, cok panikti ve onceden surekli ozelden konuyla ilgili sorular soruyordu. Sirf bu yuzden zorluklarindan cok bahsetmeyelim dedim, insanlar cabuk etkileniyor. Cok sukur bu yasta eger ateslenmeseydim ameliyat esnasinda hem batin ici yapilmis lokal anestezi hem de sonrasinda iki gun verilmiş narkotik agri kesiciler sayesinde hic canim yanmadi, sadece op oncesi gecirdigim viral durum nedeniyle tekrar ateslendim ve hepsi bu... zaten hekim op oncesi hastasini konu hakkinda yeterince bilgilendiriyor, isin psikolojik kismi yabana atilamayacak kadar onemli. Gecmis olsun size de.
Doktor ismi vermek çok uygun olmayabilir ,size özelden yazarımO zaman cikarmamalari iyi mus butun sivi bitene kadar kalicaz. En azindan dha sonra sizinki gibi sorun yasamam ins. Sizede cok gecmis olsun.doktorunuz kimdi?
Bu arada size maşallahSevgili Klodet;
2. Haftam bitti, abdominoplasty+ meme diklestirme+ liposuction kombin op gecirdim. 58 yasimdayim, cocuklarimin babasi tip profu, kizim da intorn, saglik konularina uzak degilim,3 sezeryan dahil 11 kez ameliyat gecirmis biriyim, buradan daha once bu operasyonlari gecirmis kisilerin hikayelerini de okudum, onemsedim fakat herkesin agri esigine gore hikayesi oldugunun ayirdina varmak gerek, daha once gecirdigim bir sezeryan icin alt tarafi dogum da diyebiliriz ama hastanenin sacma bir âdeti yuzunden sirf bebek narkoz almasin diye -ben ve başkalarına- ameliyat esnasinda ayilacak noktada az verilmis anestezi yuzunden yasadigim travma sonrasi stres bozuklugu hayatimi 34 yildir mahvetti. Bitirdigim bolum Psikoloji ama bu travmayi uzerimden atamadigim gibi ustune panik atak ekledim. O gun bugundur, kendi agri esigimin siddetine gore yorum yazmaktan cekinirim, ola ki birini yanlis yonlendiririm diye... elbette batin operasyonlari enfeksiyona acik, komplikasyon olma ihtimali olan operasyonlardir, hele ki kombine edilmisse anestezi suresinin uzamasi da ayri bir etken. Ben zaten refakatci kismi konusunda sizin gibi bizzat uyardim, cok agriniz olmasi gerekmiyor ama yine de bir kisi refakat etmeli. Ben agri siddetinin kisisel oldugunu vurguladim, genelleyemeyiz, kol germe de oldum bir yil once agrim olmadigi halde mutlaka yanimda biri bazi ihtiyaclarim icin yardimci oldu... buradan arkadaslarimizdan biri pazartesi gunu, hazir olmadigini farkettigi icin tam ameliyata hazirladiklari anda op kararini iptal etti, cok panikti ve onceden surekli ozelden konuyla ilgili sorular soruyordu. Sirf bu yuzden zorluklarindan cok bahsetmeyelim dedim, insanlar cabuk etkileniyor. Cok sukur bu yasta eger ateslenmeseydim ameliyat esnasinda hem batin ici yapilmis lokal anestezi hem de sonrasinda iki gun verilmiş narkotik agri kesiciler sayesinde hic canim yanmadi, sadece op oncesi gecirdigim viral durum nedeniyle tekrar ateslendim ve hepsi bu... zaten hekim op oncesi hastasini konu hakkinda yeterince bilgilendiriyor, isin psikolojik kismi yabana atilamayacak kadar onemli. Gecmis olsun size de.
3 sezeryan gecirmis biri olarak, hem bebek hem anne goz ardi edilemez! Diger ikisinde ne bebek ne ben sorun yasadim. Karniniz ve Uterus kesikken hic ayildiniz mi, ve kendiniz solunuma kalkisirken ayni anda size bagli cihazdan aldiginiz oksijenden bogulur gibi oldunuz mu ve parmaginizi oynatip, gozunuzu acmaya calisip ayildiginiza dair bir isaret vermeye calistiniz mi? Bu korkunc bir deneyimdi, ayilirken esime o sureci anlatarak uyandim ve bu travmanin yillarca suren etkisi... o dogumevinin boyle bir âdeti oldugunu ancak odalari ziyaret ederek, ayni travmayi yasamis anne hikayelerinden ogrendim. Hicbir canli bir digerine tercih edilemez, ikisinin de haklari ayni hassasiyetle korunmali. Diger iki sezeryanimda ne bebeklerim ne de ben maruz kaldik boyle bir seye...İyi niyetinizi anlıyorum Mona ,
Ameliyathanenin kapısından dönecek kadar korkan birinin sizin gibi bir uzmandan destek almadan ameliyat olmaması daha Hayırlı olur kanaatindeyim.
Bir de bebeğin anestezi almaması saçma bir gelenek değildir.Bebek için toksik etkileri çok yüksek olabilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir.Daha da başka bir sürü risk barındırır .sevgiler..
Tesekkur ederim, umarim cabucak sagliginiza kavusursunuzBu arada size maşallah
Sevgili Klodet;
2. Haftam bitti, abdominoplasty+ meme diklestirme+ liposuction kombin op gecirdim. 58 yasimdayim, cocuklarimin babasi tip profu, kizim da intorn, saglik konularina uzak degilim,3 sezeryan dahil 11 kez ameliyat gecirmis biriyim, buradan daha once bu operasyonlari gecirmis kisilerin hikayelerini de okudum, onemsedim fakat herkesin agri esigine gore hikayesi oldugunun ayirdina varmak gerek, daha once gecirdigim bir sezeryan icin alt tarafi dogum da diyebiliriz ama hastanenin sacma bir âdeti yuzunden sirf bebek narkoz almasin diye -ben ve başkalarına- ameliyat esnasinda ayilacak noktada az verilmis anestezi yuzunden yasadigim travma sonrasi stres bozuklugu hayatimi 34 yildir mahvetti. Bitirdigim bolum Psikoloji ama bu travmayi uzerimden atamadigim gibi ustune panik atak ekledim. O gun bugundur, kendi agri esigimin siddetine gore yorum yazmaktan cekinirim, ola ki birini yanlis yonlendiririm diye... elbette batin operasyonlari enfeksiyona acik, komplikasyon olma ihtimali olan operasyonlardir, hele ki kombine edilmisse anestezi suresinin uzamasi da ayri bir etken. Ben zaten refakatci kismi konusunda sizin gibi bizzat uyardim, cok agriniz olmasi gerekmiyor ama yine de bir kisi refakat etmeli. Ben agri siddetinin kisisel oldugunu vurguladim, genelleyemeyiz, kol germe de oldum bir yil once agrim olmadigi halde mutlaka yanimda biri bazi ihtiyaclarim icin yardimci oldu... buradan arkadaslarimizdan biri pazartesi gunu, hazir olmadigini farkettigi icin tam ameliyata hazirladiklari anda op kararini iptal etti, cok panikti ve onceden surekli ozelden konuyla ilgili sorular soruyordu. Sirf bu yuzden zorluklarindan cok bahsetmeyelim dedim, insanlar cabuk etkileniyor. Cok sukur bu yasta eger ateslenmeseydim ameliyat esnasinda hem batin
Gece gece yazışıyoruz işte :)3 sezeryan gecirmis biri olarak, hem bebek hem anne goz ardi edilemez! Diger ikisinde ne bebek ne ben sorun yasadim. Karniniz ve Uterus kesikken hic ayildiniz mi, ve kendiniz solunuma kalkisirken ayni anda size bagli cihazdan aldiginiz oksijenden bogulur gibi oldunuz mu ve parmaginizi oynatip, gozunuzu acmaya calisip ayildiginiza dair bir isaret vermeye calistiniz mi? Bu korkunc bir deneyimdi, ayilirken esime o sureci anlatarak uyandim ve bu travmanin yillarca suren etkisi... o dogumevinin boyle bir âdeti oldugunu ancak odalari ziyaret ederek, ayni travmayi yasamis anne hikayelerinden ogrendim. Hicbir canli bir digerine tercih edilemez, ikisinin de haklari ayni hassasiyetle korunmali. Diger iki sezeryanimda ne bebeklerim ne de ben maruz kaldik boyle bir seye...
2. Sezeryanimdi ve yalniz degildim, oda oda dolastim iddiami baska hikayelerle desteklemek icin... ve ben her anestezi almam gerektigi zaman, ameliyat bolgesi epidurale uygunsa yalvardim lutfen genel vermeyin diye... Allah kimseye yasatmasin boyle korkunc deneyimler. Ama bu operasyondan misler gibi uyandimGece gece yazışıyoruz işte :)
Sizin ilk sezeryanınızda yanlış protokoller uygulanmış o zaman. Allah bir daha yaşatmasın .
Ben de öğretmenim psikolojiden az çok anlarım... elbette bizden çoktur sizin anlamaniz. Benim bahsettiğim durum su ki , bazıları öyle sıradışı, ya da gerçek dışı ameliyat sonrası yorumlar yapmış ki , inanın op olacak insanlar yanlış yonlendiriliyor. Karin germeyi , refakatci olmadan düşündürecek kadar . Bakın inanın ağrı esigim yuksektir ama bu ağrılı bir süreçten ziyade destek alınması gereken bir operasyon . Iki günde ayaktaydım, 5 günde ise gittim diyip baskalarinin bu donemi kötü atlatmasina sebep olmak bana göre kul hakkıdır, kesinlikle yalan beyandırBahsettigim zorluk ameliyatin zorlugu idi... nacizane psikoloji mezunuyum, bu uyariyi yapmaliydim.
Yok hayir, zaten sizi yanlis anlamis degilim ayni dili konusuyoruz, bahsettiginiz kisilerin gercekligini ben de sorgulayanlardanim, bi nevi ya yapilan ameliyenin ya da doktorunun reklamini yapiyordur. Farkindaysaniz benim doktorum da docent olmasina ragmen hic isim vermedim. Cunku burada farkli aklievvelleri de gorduk, digerinin akliyla, acisiyla, hakkini savunmasiyla dalga gecen, mobbing uygulayan ve asla bir doktorun zaferi oldugu kadar hezimetinin olamayacagini savunanlar... benim derdim kendi acilarimizdan yola cikip herkes aynisini yasayacakmiscasina aciklamalar yapmayalim. Cok acik zaten birakin kombine ameliyati, tek karin germe bile boydan boya kesi ve bunun bir bedeli elbette var. Fakat her doktorun farkli uygulamalari, her hastanin da kişisel agri esigini goz onunde bulundurmak gerektigini dusunuyorum. Yazmaya devam edersem kendimi tekrar etmis olacagim, izninizle konuyu kapatiyorum. Size ve diger arkadaslara iyilik ve ardindan gelecek olan güzelligi diliyorum. Esen kalin.Ben de öğretmenim psikolojiden az çok anlarım... elbette bizden çoktur sizin anlamaniz. Benim bahsettiğim durum su ki , bazıları öyle sıradışı, ya da gerçek dışı ameliyat sonrası yorumlar yapmış ki , inanın op olacak insanlar yanlış yonlendiriliyor. Karin germeyi , refakatci olmadan düşündürecek kadar . Bakın inanın ağrı esigim yuksektir ama bu ağrılı bir süreçten ziyade destek alınması gereken bir operasyon . Iki günde ayaktaydım, 5 günde ise gittim diyip baskalarinin bu donemi kötü atlatmasina sebep olmak bana göre kul hakkıdır, kesinlikle yalan beyandırsözüm meclisten dışarı asla size değil lafim , ki çok yapıcı yorumlarıniz var... bugün benim 9.günüm zor bela iki büklüm yemek yapabildim. Üstelik 35 yaşında yerinde duramayan biriydim. Herkese mutlu sonuçlar almasını dilerim,yine de çok rahatsız etmedikçe türlü türlü ameluyatlar olmayi onermiyorum kimseye . Ben de doktorumdan çok memnunum .Doçent kendisi isteyen olursa özelden öneriririm. iyi aksamalr dilerim
Cok gecmis olsun. Bir an once sagliginiza kavusun insaallah. Doktorum bu tarz ameliyatlarin en enfeksiyona acik ve dikislerin en acilani olarak soyledigi uyluk germe beni nedense urkutur, bu yuzden tek mudale edilmeyen bolge olarak kalsa da sanirim olmayacagim o operasyonu. CesurmussunuzKızlar selam çok sukur iyiyim karın sonrası uyluk germede gerçekleşti ilk gün ağrı ve kipirdama hatta ilk yürüyüş yürümek değil de o kalkmaya çalışma evresi zordu kasıkve bacak icin de 15 cm dikişler var tuvalet işi oturup kalkmak zor ama umarım iyileşme sürecimde iyi geçer. Karından daha çok çok zor diyemem ama bir tık daha zor çünkü malum ayak bacak sürekli kullanıyoruz. Ilk 4 saat çok agrım oldu sonra ağrı kesiciler yetiyor tek istediğim güzel bi süreçle bunu tamamlayıp evime gitmek (herkesin iyileşme süreci farklı olsada umarım hepimiz en az acıyla ağrıyla atlatırız korkmayın çok fazlaameliyat olan arkadaslara geçmiş olsun olacaklar da rahat olsun ilk 10 gün sonrası yavaş yavaş yerine oturuyor yeterki enfeksiyon kapmayalım malum bünye zayıf düşüyor herşeye açık hale geliyor rabbim korusun hepinizi öpüyorum ( şuan bende göremedim daha bacakları sargılı hala ve direnli ) umarım olmuştur
'Mudahale' olacakti, oyle dikkatsiz yaziyorum ki, farketmek uzun suruyor hatali kelimeleri ve o esnada duzelti butonunun da suresi dolmus oluyor maalesef... ameliyatın ilk gunleri 'dren' yazacagima 'diren' yazmam da bu bâbdan... guluyorum bazen hatalarimaCok gecmis olsun. Bir an once sagliginiza kavusun insaallah. Doktorum bu tarz ameliyatlarin en enfeksiyona acik ve dikislerin en acilani olarak soyledigi uyluk germe beni nedense urkutur, bu yuzden tek mudale edilmeyen bolge olarak kalsa da sanirim olmayacagim o operasyonu. Cesurmussunuz❤ hijyene cok dikkat edin, vucudun atik bolgesine cok yakin, yara iyilesimi surekli bakim ister, her tuvalet ihtiyaci sonrasi antiseptik kullanmanizi zaten doktorunuz onerecektir. Simdiye kadar bu kadar acik bir yorum yazmamistim, risk acisindan lutfen cok dikkat edin... yaza harika bacaklarinizla girecek olmaniz bile sizi simdiden gulumsetsin 🏝🏖 Sevgiler.
Onca aciklayici, ve moral dolu yazilarinizin icinde varsin iki üç yazim hatasida oluversin inanin hiç goze batmıyor,ben de bu konuda aslinda sizin gibi dikkatliyimdir fakat hem telefondan yaziyor olusum,hemde tuşların akıllı harf seveneginde olup kendini duzeltme sebebiyle bircok kez hatali sozcukler cikiyor,'Mudahale' olacakti, oyle dikkatsiz yaziyorum ki, farketmek uzun suruyor hatali kelimeleri ve o esnada duzelti butonunun da suresi dolmus oluyor maalesef... ameliyatın ilk gunleri 'dren' yazacagima 'diren' yazmam da bu bâbdan... guluyorum bazen hatalarima
Cok tesekkur ederim, inanin duygular karsilikli, ben de burada duygudas oldugum bir kac tatli insanla karsilastim, siz de onlardansiniz... nazik tavrinizi unutmayacagimOnca aciklayici, ve moral dolu yazilarinizin icinde varsin iki üç yazim hatasida oluversin inanin hiç goze batmıyor,ben de bu konuda aslinda sizin gibi dikkatliyimdir fakat hem telefondan yaziyor olusum,hemde tuşların akıllı harf seveneginde olup kendini duzeltme sebebiyle bircok kez hatali sozcukler cikiyor,ne söylediğiniz anlasiliyorsa sikinti etmeyin o kadarda ,bu arada gormeden kanimin ısındığını nadir kisilerdensiniz anacliginiz ve yaklasiminizdaki sicakligi buralardan hissediyorum sevgiler
Çok çok teşekkür ederimCok tesekkur ederim, inanin duygular karsilikli, ben de burada duygudas oldugum bir kac tatli insanla karsilastim, siz de onlardansiniz... nazik tavrinizi unutmayacagimevet aslinda imlâ konusunda takintiliyim, tibbi terimleri de anatomi dersi okudugum icin âsina oldugum halde bir cok yorumda diren yazildigi icin refleks olarak oyle yazmisim, bi hayli guldum kendime... telefonun azizligi de oluyor evet ama bu benim sehven yazisim sizi gonlunuzun yuceliginden opuyorum ve operasyonunuzun en saglikli ve basarili gecmesi yonunde duaciyim simdi ben klinige kontrole gidiyorum, gorusmek dilegiyle... sevgiler.