Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Selam ,

17 ocakta karın germe ve meme silikon ameliyatı oldum. Bugün 10. Günüm.Bence karın germe oldukça zor bir ameliyat. Kombine yapılması beni zorladı Ameliyat sonrası hiç ağrım olmadı ama ilk 2 gün çok kustum.Bunun iki sebebi var , 8 saat anestezi almak ve vertigom olması .Vertigonuz varsa mutlaka doktorunuza söyleyin. Bir kere kesi de çok büyük ve bu sebeple ilk hafta hareketlerimde çok zorlandım . 2 gündür de karnım davul gibi şişti desem yeridir. Tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü buradaki yorumlar bana çok ışık tuttu ve Bir vefa olarak görüyorum.

1. si Hassas bir mideniz varsa ameyattan 3-4 gün önce mide asidini yatıştıran ilaçlar kullanmalısınız.
2. si refakatçisiz asla olmaz kanaatindeyim
3. Kombine ameliyatlar uzun sürdüğü için genel anestezide kalma süreniz fazla oluyor. Ve bu da genel iyileşmenizi çok etkiliyor ve bulantınızı artıyor
4. Eğer karın kaslarınız dikilmişse kusmak dikişler açısından çok riskli
5.karın germede kesinlikle sigara içilmemesi lazım
ilk günler çok pişman oldum ama şimdi daha iyiyim. Umarım ilerleyen günlerde iyi ki yaptırmışım derim.
Sorularınız olursa cevaplarım . Ve gelişmelerden haberdar edeceğim

Bu sekilde korselerim.
Boyle degil korsem, yine gogus hizasinda bitse de omuzda baglanan cirt cirtli askilari var ve asagida kopcalarla birlesiyor. Sutyeni ise fermuarli. Bir de bu korse tercihleri tumuyle doktor insiyatifine bagli, mukayese etmeyin bosuna sizin hekim boyle tercih etmis ve vardir bi bildigi.

Kombin operasyon oldum15 ocak'ta dr cok onemlidir, 5.5 saatten fazla surdurmemesi gerekir zira ne kadar anestezi, o kadar sorun! Oncesinde anestezi uzmaniyla gorusme yapiyorsunuz face to face, butun sikayetlerinizi soylemelisiniz. Mesela ben kusarak uyanirim hep boyle uyanmak istemedigimi, ameliyathaneyi hem girerken gem cikarken gormek istemedigim icin beni odadan cikarken uyutun dedim ok dediler. Bir onceki anestezide bu uyarilari yapmadigim icin korkunc bas donmem olmustu. Hic kusmadan bir problem yasamadan ilk iki gunu gecirdim. Simdi bakiyorum da anestezi uzmani, plastik cerrahin ve hastanin kisisel hassasiyeti belirliyor iyilik ve kotuluk hâlini, o yuzden şu şudur deyip yol gostermek de bosunaymis... ben hastalanmam disinda kombin ameliyatin zorlugunu yasamadim, ates beni urkuttu o da oncesinde hafif bir geniz akintisinin viral marifetiydi. Yani sana goresi bana goresi olan operasyonlarmis bunlar, kimse zorlugundan korkmasin, kolayligini da deneyimlesin cunku kisinin agri esigi, psikolojisi de direksiyonun basinda... size de gecmis olsun.

Not: bir de zorlugu anlatip korkutmamak gerek, zorluk/kolaylik kisiseldir.

Benim korsemde bacakli korse bacaklarima mudahale edilmedi ama o sekilde korse vardi ustumde .onun ustundede bitane kalin korse takili belimde sizin korselerinizde oylemi acaba yoksa tek korsemi var?
Altta tek ve bacakli degil bir de memede var. Pubis'e müdahale ediliyor karin operasyonunda belki ondan bacakli yaptilar zira pubis mudahalesinden sonra bazilarinda bacaga kadar odem yayiliyormus, bende olmadi sukur.

Merhabalar ben eski uyeyim fakat sifremi unuttugum icin yeni hesap acmak zorunda kaldimOnceden diyet bolumune giriyordum diyette oldugum icin.kendim diyetle 40kilo verdim ve tabi karin ve gogus baya sarkti spor yapmama ragmen gunlerdir dusuniyorum ameliyat olmayi bezmialemde osman kelahmetogluna gittim gorustum ikisi birden olur 5saat falan surer dedi tamam dersen bikac hafta icinde yapariz dedi ama ben cok korkuyorum anesteziden

Merhaba herkese cesaret edemedim eden herkesi kutluyorum.bu kişiyle alakalı..sabah hastaneye gittim dr la tekrar görüştük derken hava verdiler astım ve grip durumundan dolayı..sonra ameliyat önlükleri gelince bende kalp atışı hızlandı...dedim hakkınızı helal edin gidiyorum ben..kaçış o kaçış önemli olan mutlu olmak,şu an çok rahatlamış hissediyorum..hepinize çok teşekkür ederimmm her konuda destek oldunuz.umarım istediğiniz vücuda ulaşırsınız hepiniz

Korkutmamak lazım haklısınız.Ama hazırlıklı olmak ona göre iş yerinizden izin almak ve iyileşme için istirahat edecek zamanı kendimize ayıracağımızdan emin olmak lazım.Herkese geçmiş olsun

yorum yok...

Korkutmamak lazım haklısınız.Ama hazırlıklı olmak ona göre iş yerinizden izin almak ve iyileşme için istirahat edecek zamanı kendimize ayıracağımızdan emin olmak lazım.Herkese geçmiş olsun
Bahsettigim zorluk ameliyatin zorlugu idi... nacizane psikoloji mezunuyum, bu uyariyi yapmaliydim.

Anesteziden korkmaniza gerek yok, artik o kadar ilerledi ki tip, yan etki yasamadan ayiliyorsunuz. Yine de iyice etraflica dusunup karar verin. En iyi ayilma modunda ayildim, uzmana tesrkkur ve selam gonderdim doktorum ile

Allah yardımcınız olsun inşallah. benimde ameliyat tarihim 12 şubat

Merhaba arkadaslar sureciniz nasil geciyor? Benim bugun 6. Gunum drenlerim hala cikmadi beni tek rahatsiz eden durum bu onun disinda kendimi daha iyi hissediyorum. Drenlerin yarin yada onur gun cikacagi soylendi.sizde kacingu cikarilmisti?

Merhaba arkadaslar sureciniz nasil geciyor? Benim bugun 6. Gunum drenlerim hala cikmadi beni tek rahatsiz eden durum bu onun disinda kendimi daha iyi hissediyorum. Drenlerin yarin yada onur gun cikacagi soylendi.sizde kacingu cikarilmisti?
Benim ilkin drenlerim az doldu ve bu cok iyi, super dendi, 3. Gun cikacakken bi anda doluverince 5. Gune sarkti. Uzun durmasi da avantaj, karin ici bosalmazsa baska turlu atilamaz o doku artiklari tedirgin olmayin... benim yarin 2 hafta olacak ve cok sukur simdilik iyiyim. Persembe klinikte kontrolum var bakalim dikislerim ne durumda bilmiyorum... cok gecmis olsun, biraz sabir gececek ❤

Korkutmamak lazım ama arkadaşım, insanın kendini hazırlaması çok mühim... tam karin germe olup, 2gun sonra dimdik yürüdum , 5 gün sonra ise başladım gibi süslü sözcüklerle yazanlar üzgünüm ama resmen doğru değil söyledikleriniz.... insanları yanlış yönlendirmek hic doğru değil...doktorumdan da hastaneden de islemden de çok şükür memnumum
Ama zormus...hem de en zoruymus plastik cerrahinin

Bahsettigim zorluk ameliyatin zorlugu idi... nacizane psikoloji mezunuyum, bu uyariyi yapmaliydim.
Sevgili Mona,
Ben doktorum ve eşim de anestezi uzmanı.
Ağrı eşiğim yüksektir ve hiç bir sistemik hastalığım da yok.Ama insanların basit bir ameliyat olmadığını bilmeleri gerekir.Siz bu ameliyatları oldunuz mu bilmiyorum.Ben kendi tecrübelerimi paylaştım ki insanlar bilsin.çok Zor bir süreç geçirdim diyemem ama kolay olmadığı kesin.Ben şu an post-op 12.gündeyim ve dün işe gittim ama hastalara bakamadım ve 1 hafta daha izin aldım.1 hafta sonra nasıl olurum bilmiyorum .Kesnlikle dayanılmayacak bir durum yok ama bu ameliyatı olacakların hazırlıklarını ona göre yapmaları lazım.Bu korkutmak değil bilinçlendirmek.İnsan neyin içine girdiğini bilmeli ve ona göre planlamasını yapmalı.
Sonuçta geçecek ama bırakın iş hayatınızı sosyal hayatınızı bile düzenlemekte zorlanabilirsiniz böyle bir ameliyattan sonra.İnsanlara çok kolay demek doğru değil.Bugün doktora gittim tekrar,karında sıvı birikmiş .100 cc sıvı boşalttılar, hiç bir sorun olmadığını söyledi doktor.istirahat etmen lazım canının kıymetini bil dedi.Ama ben şu an arabanın kapısını bile açarken zorlanıyorum.Benimki gibi efor gerektiren bir işiniz varsa ameliyat sonrasında hemen çalışmaya başlyamayacağınızı bilmeniz gerekir.Eşim 100.000 in üzerinde hasta uyutmuştur,bana seni korkutmak istemedim ama bu büyük ve iyileşme süreci uzun bir ameliyat dedi.Kaldı ki ben de cerrahi işlemler yapan bir hekimim.Ama birilerinin çok kolaymış dediği gibi olmadığı kesin.Hiç kusura bakmayın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…