Komplikasyon yasayan arkadaslar, bu yasa gelene kadar idrakine vardigim tek net sey: ne gâm bâki, ne sevinc. Bugunler de gecer, eger gecmeseydi gecen yil yasadigim tam bir travma olan kol germe sonrasi 4 kez acilan dikislerimin her seferinde doktorun kliniginde lokal anestezi ile tekrar tekrar dikilmesi, oyle bir ân geldi ki bir farkettim ki parmaklarimi kullanamiyorum yeteri kadar acip kapatamiyordum, ki yani o gecmezdi . Sonuc su: klinikte lokal anesteziyle dikerken maalesef fasya'yi da(fasia-fascia) dikmis deri ile birlikte, o yuzden kas hareketlerim kisitlanmis ve korkunc bir agri olusuyordu kolumun her hareketinde... en son buldugu cozum ise tek uygulamada 70 kezden fazla kolumun birine steroid enjeksiyonu yapmasiydi, inanilmaz acili ve kevgire donmus bir kol, igne deliklerini rahatlikla sayabiliyorsunuz. Yavas yavas da olsa eskisi gibi olmasa da kas hakimiyetimi geri kazandim ama zaman zaman yine o kaslar kasilip kaliyor. Scar olarak oldukca fena bir gorunumu de ayri hatira kaldi bana... simdiki operasyona girerken, 'hocam lutfen cok iz olusturacak dikisler atmayin' demistim cunku ben tup mide op sonrasi deri fazlaliklarim nedeniyle bu ameliyatlara karar vermek zorunda kalmistim. Meme diklestirmem sadece lolipop seklinde degil yandaki deriler de koltuk altina kadar alinacagi icin o uyariyi yapmistim. Neyse doktorun cevabi: 'zaten siz kollarinizda en buyuk travmayi yasamissiniz, bundan fazlasi olmaz merak etmeyin' oldu. Butun bu olumsuzluklari simdiye kadar anlatmadim burada ama simdi malum durumunuzdan kederlenip umitsizlige dusmeyin diye paylastim, inanin aci da biter yerini sevince, neseye birakir, sadece kortizol salgilatacak kadar strese girmeyin, inanin gececek. Âcil iyilikler diliyorum hepimize.
❤