Sevgili Klodet;
2. Haftam bitti, abdominoplasty+ meme diklestirme+ liposuction kombin op gecirdim. 58 yasimdayim, cocuklarimin babasi tip profu, kizim da intorn, saglik konularina uzak degilim,3 sezeryan dahil 11 kez ameliyat gecirmis biriyim, buradan daha once bu operasyonlari gecirmis kisilerin hikayelerini de okudum, onemsedim fakat herkesin agri esigine gore hikayesi oldugunun ayirdina varmak gerek, daha once gecirdigim bir sezeryan icin alt tarafi dogum da diyebiliriz ama hastanenin sacma bir âdeti yuzunden sirf bebek narkoz almasin diye -ben ve başkalarına- ameliyat esnasinda ayilacak noktada az verilmis anestezi yuzunden yasadigim travma sonrasi stres bozuklugu hayatimi 34 yildir mahvetti. Bitirdigim bolum Psikoloji ama bu travmayi uzerimden atamadigim gibi ustune panik atak ekledim. O gun bugundur, kendi agri esigimin siddetine gore yorum yazmaktan cekinirim, ola ki birini yanlis yonlendiririm diye... elbette batin operasyonlari enfeksiyona acik, komplikasyon olma ihtimali olan operasyonlardir, hele ki kombine edilmisse anestezi suresinin uzamasi da ayri bir etken. Ben zaten refakatci kismi konusunda sizin gibi bizzat uyardim, cok agriniz olmasi gerekmiyor ama yine de bir kisi refakat etmeli. Ben agri siddetinin kisisel oldugunu vurguladim, genelleyemeyiz, kol germe de oldum bir yil once agrim olmadigi halde mutlaka yanimda biri bazi ihtiyaclarim icin yardimci oldu... buradan arkadaslarimizdan biri pazartesi gunu, hazir olmadigini farkettigi icin tam ameliyata hazirladiklari anda op kararini iptal etti, cok panikti ve onceden surekli ozelden konuyla ilgili sorular soruyordu. Sirf bu yuzden zorluklarindan cok bahsetmeyelim dedim, insanlar cabuk etkileniyor. Cok sukur bu yasta eger ateslenmeseydim ameliyat esnasinda hem batin ici yapilmis lokal anestezi hem de sonrasinda iki gun verilmiş narkotik agri kesiciler sayesinde hic canim yanmadi, sadece op oncesi gecirdigim viral durum nedeniyle tekrar ateslendim ve hepsi bu... zaten hekim op oncesi hastasini konu hakkinda yeterince bilgilendiriyor, isin psikolojik kismi yabana atilamayacak kadar onemli. Gecmis olsun size de.