Canım geçmiş olsun, doktorundan memnun olmana sevindim, ben göbek deliğini merak ediyorum, dikiş izi var mı yoksa çukur mu, benim de takıntım bu, göbek deliğim çukur olsun istiyorum, hatta bu yüzden nebil bozdoğanı düşünüyorum, ama ruşen bey de aklıma takıldı.ben Ankara dayim doktorum Rusen Kapucu...Bende cok arasrirdim bu forumdan da faydalandim.3 doktor ile gorustum ama icime bu dr sindi .cunku dinlenmek ve onemsenmek cok onemli ve yanilmadim cok sukur.sonucta hayal ettigime yakin bir karnim oldu.umarim sende gonlune gore bulursun doktorunu canim)
Canım geçmiş olsun, doktorundan memnun olmana sevindim, ben göbek deliğini merak ediyorum, dikiş izi var mı yoksa çukur mu, benim de takıntım bu, göbek deliğim çukur olsun istiyorum, hatta bu yüzden nebil bozdoğanı düşünüyorum, ama ruşen bey de aklıma takıldı.
Canım çok geçmiş olsun, Nebil Beyemi oldun, nasıl memnun musun, tavsiye edr misinbenin de 20 günüm doldu dikişler biraz canımı sıkıyor dışarıdan çok belliler henüz dik yürüyemiyorum biraz agrım var biraz şişlikler tam istedigim gibi olur mu bilmiyorum zaman gösterecek
benin de 20 günüm doldu dikişler biraz canımı sıkıyor dışarıdan çok belliler henüz dik yürüyemiyorum biraz agrım var biraz şişlikler tam istedigim gibi olur mu bilmiyorum zaman gösterecek
seni cok iyi anliyorum bende dikis izim ve gobek deligi konusunda cok hassastim.hatta ameliyata girerken cizim zamani gobek deligim dogal olur degilmi demistim))gobegimdeki dikis izini belirgin gormedim cunku cukur )) sanirim iceride kaliyor.eskisindende guzel oldu kardesim ilk gordugunde cok kibar olmus diye yorumda bulundu.sunu belirtmek isterim ki karnimi uzunca bir donem en yakinim kardesim ve kocama bile gostermeyi uzunca bir sure dusunmezken, ne izim ne gobegim cekinmeme sebep olmadi.ben uzunca bir sure internette resimlere bakmaktan gormedigim yara izi kalmamisti kisiden kisiye gore degisiyordu sende bilirsin.doktora sordugumda neden bazisi kalin bazisi ince diye oda kisinin derisine bagli oluyor demisti.ben sansliyim cok sukur incecik oldu.kalan catlaklarimdan daha ince inan))) bence doktorun marifetinede kaliyor birazda ilk acildiginda korkarak bakmis dikisi gorunce sok olmustum.
simdi 6haftayi doldurmak uzereyim.4haftada tamamen diklestim.karnimdaki o acayip sisme tuhaf duygu azalmaya basladi.lipo yapilan yerlerdki sisliklerim tamamen indi.simitlerim yok artik))) arasira batma seklinde hisler var.henuz yuz ustu yatmadim))oglusumu daha kucagima alamadim.yavrumda alisti artik istemiyor(( 6 haftadan sonra spor yapabilirsin dmisti.yuruyus yapmayi planliyorum.ameliyattan bu yana 3kilo gitti ...boyle iste kizlar artik keyfini surmeme az kaldi))
cok gecmıs olsun oncelıkle ,,, dik yurumek ılk zamanlar zor gıbı acıyormu dık yuruyunce neden 4 hafta surdu acaba herkeste boylemı , bende ocak 21 de olucam karın amalıyatı catlaklarım var gobegım balon gıbı sonunce pörsumus balon gıbı duruyor nasıl olcak bılemıyorum bıraz da şans işimi bılemıyorum sız ankaradamısınız ordamı oldunuz?
srplk ben ameliyat olamadım canım neyazık ki kan değerlerim çok düşük çıktı önce kan değerlerimin normale gelmesi lazımmış şu anda kan hapları kullanıyorum.....sen olmayı düşünmüyormusun...bu arada benim soruma hiç cevap yazan olmadı sigara kullananlar varmı bu ameliyat öncesi bıraktınızmı
Herkese Merhaba,
Bugun 54.gunum...
kolay degıl ama su an cok ıyı hıssedıyorum.. sankı sarkmıs,catlamıs ve bayya bı yaglı gobegım hıc olmamıs gıbı..
dumduz, catlaksız bır karnım var,ızım de var tabıkı,gunden gune ıyılesıp cızgı halını alıyor,
ben aynı zamanda gogus kucultme de yaptırmıstım,hıc agrı sızı hıssetmedım, su an ordakı yaram da tamamen kapandı ve sadece dr. nın onerdıgı kremı kullanıyorum
eger ıstıyorsanız ılk hafta cehennem azabı cekecegınızı ama sonrasında kendınızı cok ıyı hıssedecegınız bılerek davranın bence..
cok kolay gelsın, sevgıler
cok tsk ederim.ben yasadigim sureci ozetlersem...
*sigara kullaniyordum once ince nikotini az olan sigaralarla istegimi azalttim.ameliyat haftasi dayanabildigim kadar icmedim.gunde 3tane ince slim sigaralardan ictim.ameliyat sonrasi 1 ay kadar hic kullanmadim...
*ameliyatim 4,5 saat surdu.karin germe+bel bolgeme simitlere lipo yapildi.
*belden epiduralle tam uyutularak ameliayatim oldu.uyandigimda agrim epidural sayesinde cok azdi.ilk ayaga kalktogimda bulantilarim oldu.bas donmeside sonra normale dondu.hastanede 2 gece kaldim.3 gun evimdeydim.
*lipo yerlerim ve karnim cok sisti.4 gunden sonra azalmaya basladi.
*epidural cekildigi icin agrim 3gun gercekten cok fazlaydi ve 5. gun gerilemeye iki gun sonrada agri kesici almadan idare edebildim.
*ilk hafta tam egilerek sonrasinda diklesmeye calisarak yinede egik yurudum.istesemde zaten diklesemedim.doktor ic dikislerin bunu yarattigini ama yinede sen diklesmeye calis dedi.ben tamamen diklesmem 4 haftada oldu.kendiliginden rahatliyorsun ve
diklesiyorsun.
*karinimda hissizlik gobek cevresinde hala var 6haftami doldurdum.cok hareket edip biraz yorulunca sislik hissi ilk zamanlar kadar olmasa da halen var.
*ameliyat izim beni bastan beri hic rahatsiz etmedi.sansliyim gobegimde istedigim oldu.on bes gun sonra su meshur jel kreme basladim.sabah aksam aksatmadan suruyorum.kullanamaya basladiktan sonra dikisin o sertligi azalmaya basladi.doktor kullanmasanda ic dikislerin yumusayacagini o sertligin bitecegini soyledi.
*lipo yapilan yerlerim,.yani yandaki cikintilarim artik yok.gecen gun tunik denedim yanlar dum duz:13:
*6haftadan sonra spora baslayacagimi soyledi.yuruyus planliyorum.
*ilk on bes gun bakim isteyen bir ameliyat...cocukta varsa yardim sart.
umarim kafanizdaki sorulara bir faydam olmustur
senin adına çok sevindim iyi olmana sen iz giderici hangi kremi kullanıyorsun
Merhaba arkadaslar,
nasılsınız, ben delırıcem,karar veremıyorum...dusunuyorum,dusunuyorum.......az zamanda kaldı,toplamda 6 bın lıra fark var ıkı dr. arasında,bırı abd vs.deneyınlı,ıkısıde gata,diğeri prof.
fuat bey bıraz soguk geldı bana ama bende bıraz terellellı ıdım o gun..napıcam bılemıyorum, ucuz dıye kotu yapacak halı yok kaldıkı fuat bey ıle ılgılı guzel yorumlar okuyorum, sadece 1 kısı burun estetıgınde memnun kalmadıgını yazmıs,6 bın az para degıl,yenı gardrop ıcın ıdeal para:)ama bu ıs bır sefer yapılıyor yanı umarım ınsallsah oyle olur, ben fuat beydekı bacak germelere takıldım ama oda normal yanı ız kalacak..delırıcem..onerecegınız bısı var mı karar vermemde faydalı olacak?
srplk haklısın canım bende aynı terettütlerle gittim acaba özeldemi olsam diye ama erteleye erteleye 3 yıl oldu artık biran önce olsun bitsin istedim...üniversitede hemşire arkadaşım var o sormuş UMUT TUNCEL iyiymiş karın germede dedi bende ona gittim birde prof. var dedi ama o çok paragözmüş ona olacagıma özelde olurum dedim o yüzden umut beye gittim.....kan değerlerim içinse dahiliye dr. ilaç verdi 1 ay kullan gel dedi ama ben 1 ayda normale dönecegini pek sanmıyorum... tam cesaretimi topladım olsun derken gene olmadı olsakta bir kurtulsak artık...ama bende emin değilim bakalım neler olucak sana gelişmeler oldukça haberdar ederim canım