Bende izlemiştim gerçekten çok kötü oluyor seyretmek hatta doktorumada söylemiştim keşke izlemeseydiniz demişti..Ama rahat ol biz o kısımları nasıl olsa görmüyoruz anlamıyoruz..Uyumuş gibi olucaksın ve bir anda biticek..İlk gün narkozun etkisiyle bir şey hissedilmiyor uykulu geçiyor..2 gün bir ağrılar başlıyor hareket ettikçe biraz moral bozukluğu oluyor hatta eyvah yarım insanmı oldum diyorsun 3 gün ise bakıyorsun ağrılar ilaç alınca geçicek türde..4 günde ise ağrı kesiciyi almıyorsun bile..(ağrı eşiğine bağlı) Tavsiyem ağrılı günlerde moralini bozmaman hiç bir şey kalıcı değil eski sağlığına zamanla ulaşıcaksın..Bol bol yürüyüş yap yatmamaya çalış daha çabuk toparlanıyorsun..Morarıklık şişlik oluyor kendini hiç olmamış gibi hissedebilirsin şişman görebilirsin ama merak etme zamanla ödem gittikçe inceliyorsun..Korse vericekler doktorunun dediği sürece kullan seni rahatsız etsede çıkarma zamanla alışıyorsun hatta öyle alışıyorsunki çıkarmak istemiyorsun bir daha..Başka merak ettiğin bir şey varsa sor cevaplamaya çalışırım..
Ameliyat videosunada takılma o kısmı doktorlar görüyor hatta demiştim kendi kendime gece nasıl uyuyorlar o görüntüler gözlerinin önünden nasıl gidiyor ama alışmışlar herhalde..
Allah yardımcın olsun canım içini ferah tut,Her geçen gün daha iyiye gidiceksin, ameliyat olduktan sonra tecrübelerini paylaşırsın bizimle:)) Sevgiler
slm arkadaşım hiç korkma at endişeleri kafandan güzellik uykusuna uyucak ve uyandığında kendini kuş gibi hissediceksin ağrı çok az hissediliyor inan zaten acı çekmene fırsat vermeden iğnelerin yapılıp hapların veriliyor .bende videoyu izleme denmesine rağmen izledim iyikide izledim bana ne yapılıcağını bilerek girdim buda en doğal hakkımız.sonuçta doğum videosu bile izlendiğinde dehşete kapılanlar var ee kolay değil bir vucudun kesilip biçilmesi önemli olan ne istedğini ve gerçekten isteyip istmedğini bilmek gerisini at kafandan herşey güzel olucak ...
kurbanlık koyundan da pek bi farkı yok işlemin :)
Çocukların ne kadar küçük bilmiyorum ama kucağına alman gerekecek kadar küçükse alamazsın. Kendi başına yıkanabilirsin, oturabilirsin, kalkabilirsin, yürüyebilirsin 4.günden sonra hatta dışarı üst komşu yan apartman kadar uzaklık mesafesinde dışarı çıkabilirsin.Okula götürmen gerekiyorsa çocukları yakın mesafeyse götürebilirsin.Ama eğilip onları yıkaman gerekiyorsa biraz zor olur,ya dimdik duruyorsun yada oturuyorsun yada yatıyorsun ilk hafta.ben 3. hafta temizlik değil tabii yemekleri yapabiliyordum birde bana ihtiyaç yoktu nazlanıyordum sanırım.Ama iş başa düşüyorsa 2. haftadan itibaren başlayabilirsin biraz kendini zorlayarak..Hareketin artıkça açılıcaksın..Birşeye uzanırken uzanamıyordum başlarda parmak ucuna kalkarak uzanmaya çalışıyordum dolaptan bişi alırken..(ama bende göğüs küçültmede vardı ondan sanırım)İlgine çok teşekkür ederim. Ben en çok hastahaneden çıktıktan sonra ev ve çocuklarla ilgilenemeyecek kadar kötü durumda olmaktan korkuyorum. Son doğumum sezaryenle olmuştu ve çektiğim acı normal doğumlarımdan daha fazlaydı. 1 hafta boyunca yürüyememiştim. Doktorumla fazla konuşma şansım olmadı çünkü ameliyatı devlet hastahanesinde olacağım ve doktorun özel muayenehanesi olmadığı için 2 kez 10 dakika görüşebildim sadece. Doktor ameliyat günü detaylı görüşürüz dedi. Doktorun araştırma hastanesi doktoru olması ve tam donanımlı bir hastanede ameliyat olacak olmam beni biraz rahatlatıyor , ama dediğim gibi en çok bu ameliyatı geçirmiş olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var . Birde ameliyat sonrası gecelik mi pijama mı daha uygun olur onu merak ediyorum.Tekrar teşekkür ederim eksik olmayın(
Operatör doktorların kasaptan pek farkı olmadığını ameliyat videosunu izledikten sonra anladım zaten(
Çocukların ne kadar küçük bilmiyorum ama kucağına alman gerekecek kadar küçükse alamazsın. Kendi başına yıkanabilirsin, oturabilirsin, kalkabilirsin, yürüyebilirsin 4.günden sonra hatta dışarı üst komşu yan apartman kadar uzaklık mesafesinde dışarı çıkabilirsin.Okula götürmen gerekiyorsa çocukları yakın mesafeyse götürebilirsin.Ama eğilip onları yıkaman gerekiyorsa biraz zor olur,ya dimdik duruyorsun yada oturuyorsun yada yatıyorsun ilk hafta.ben 3. hafta temizlik değil tabii yemekleri yapabiliyordum birde bana ihtiyaç yoktu nazlanıyordum sanırım.Ama iş başa düşüyorsa 2. haftadan itibaren başlayabilirsin biraz kendini zorlayarak..Hareketin artıkça açılıcaksın..Birşeye uzanırken uzanamıyordum başlarda parmak ucuna kalkarak uzanmaya çalışıyordum dolaptan bişi alırken..(ama bende göğüs küçültmede vardı ondan sanırım)
Hatanedede en uygun gecelik ya da gecelik kadar rahat elbise en iyisi. Hem karnına baskı yapmaz hemde direnler rahatça sallanır..
Sezeryanla hiç kıyaslama aynı şeyler değil. Karın germede sadece deri kesiliyor.(aşırı ödem olursa dikişlerini hissediyorsun onun dışında içten dikilen kaslar da bir ağrı oluyor tam sana yapılacak yeni göbek deliğinin etrafına denk geliyor bu ağrı) Sezeryanda daha derin derinin altıda kesiliyor o yüzden sezeryan daha zor..Sadece 2. gün ağrı olduğu zaman sezeryan olmuşum gibi hissedersin 3. gün o düşüncen geçer.Şimdiden geçmiş olsun canım..
Evet gördüğüm videoyu unutmak, beynimden silmek en iyisi . En basit ameliyatlar bile en az bu kadar kötü görünüyormuş zaten.: )
Öyle veya böyle kesilen şey et değil mi ?
Bence bunlara takılmayın ameliyatın nasıl yapıldığı ile ilgili değil sonuçları ile ilgili güzel şeyler düşünün..
Evet gördüğüm videoyu unutmak, beynimden silmek en iyisi . En basit ameliyatlar bile en az bu kadar kötü görünüyormuş zaten.
Evet inşallah sonuçlar istediğimiz gibi olur. Sana da şimdiden geçmiş olsun (aynen bende sonuclarını dusunuyorum mesela onumde duran kocaman gobegın olmadıgını ,bunun da bedelı var tabıkı
oyle kasap dı, vıdeoydu hıc dusunmuyorum su anda,tek ıstedıgım sonuclarının ohhh ıyıkı bu aml. olmusum dıyebılmek, ınsallah
Evet inşallah sonuçlar istediğimiz gibi olur. Sana da şimdiden geçmiş olsun (
Yarın 6 hafta oluyor ameliyattan sonra.
Epey indi şişlik.Alt tarafta var biraz hala ama rahatsız edici değil.Orada gidince dümdüz olacak galiba gerçekten.
Ben videosunu da izledim, ağrılı olacağı yönünde de çok şey okudum.Ama haziranda'nın dediği gibi; istiyordum. O yüzden araştırmaya başlama-karar verme ve ameliyat olma sürecim 1,5 hafta falan.
Ben pahalı fiyat çıkaranlara özellikle kıl oluyorum. "Demek dertleri tamamen para" felsefesi oluşuyor. Daha az para isteyenler mesela daha az anestesiz vermiyorlar ya da hemşiresiz bırakıyorlar falan değil. "Yakaladık, ne kadar alırsak alalım" durumu hoşuma gitmiyor.
Tabii ki herkes para için çalışıyor. Ama bu konuda, bizi müşteriden önce hasta olarak görmeyen bir doktor/kurumdan uzak durmalı...
Bunu da zaten görüşür görüşmez anlarsınız. Çok da uzatmamak gerek. İçine sinen ilk doktora, fiyat da uygunsa, işlere uygun en yakın günü alarak operasyonu olmak ve şişliklerin inmesi sürecine girmek lazım.Ki o bekleme süreci daha zor bence. Ama sonuç belli olmaya başladıkça insan "çok şükür" diyor, inanın...
Yarın 6 hafta oluyor ameliyattan sonra.
Epey indi şişlik.Alt tarafta var biraz hala ama rahatsız edici değil.Orada gidince dümdüz olacak galiba gerçekten.
Ben videosunu da izledim, ağrılı olacağı yönünde de çok şey okudum.Ama haziranda'nın dediği gibi; istiyordum. O yüzden araştırmaya başlama-karar verme ve ameliyat olma sürecim 1,5 hafta falan.
Ben pahalı fiyat çıkaranlara özellikle kıl oluyorum. "Demek dertleri tamamen para" felsefesi oluşuyor. Daha az para isteyenler mesela daha az anestesiz vermiyorlar ya da hemşiresiz bırakıyorlar falan değil. "Yakaladık, ne kadar alırsak alalım" durumu hoşuma gitmiyor.
Tabii ki herkes para için çalışıyor. Ama bu konuda, bizi müşteriden önce hasta olarak görmeyen bir doktor/kurumdan uzak durmalı...
Bunu da zaten görüşür görüşmez anlarsınız. Çok da uzatmamak gerek. İçine sinen ilk doktora, fiyat da uygunsa, işlere uygun en yakın günü alarak operasyonu olmak ve şişliklerin inmesi sürecine girmek lazım.Ki o bekleme süreci daha zor bence. Ama sonuç belli olmaya başladıkça insan "çok şükür" diyor, inanın...
ohh yanı yazınızı goren cennetlık rabıtcanım hn:), kısmetse 3 kasım da oluyorum aml. c.tesı bır kez daha gorusmeye gıdecegım,aynen dusun dusun daha buyuk ıskence..sımdıden dualarınız beklıyorum:)))
Salı günü inşallah.cok tesekkur ederım , sanada arkadasım
ne zaman aml. gunun?
Geçmiş olsun. Çok haklısın gerçekten . Bir sağlık kurumu ticarethane gibi davranınca gerçekten hoş olmuyor. Ben ameliyat için 2500 lira ödeyeceğim yapılan işlem aynı işlem olmasına rağmen fiyatlar arasında uçurumlar var.Yarın 6 hafta oluyor ameliyattan sonra.
Geçmiş olsun. Çok haklısın gerçekten . Bir sağlık kurumu ticarethane gibi davranınca gerçekten hoş olmuyor. Ben ameliyat için 2500 lira ödeyeceğim yapılan işlem aynı işlem olmasına rağmen fiyatlar arasında uçurumlar var.
Adapazarı'nda oturuyorum ,burada özel estetik yapan herhangi bir klinik yok. Sanırım ameliyat devlet hastahanesinde olacağı için bu kadar uygun. Bana da çok sürpriz oldu , hiç umudum yoktu bu sene için ,çünkü çocukların hepsi bu sene okula başladı , bayramı da okul giderlerini de yeni atlattık daha yüksek bir fiyat olsaydı bu sene imkansız ödeyemezdim. O kadar dert ediyordum ki Allah yardımcı oldu, gerçekten çok mutluyum . Dediğim gibi tek sıkıntım çocukların bakımı konusunda sorun yaşamaktan, onlarla ilgilenemeyecek olmaktan korkuyorum. Acı çekecek olmak fazla korkutmuyor beni , 3 normal 1 sezaryen doğum atlattım kim korkar acıdanFiyat gerçekten çok iyiymiş.Nerede oluyorsun zeynmmm?
Şimdiden geçmiş olsun. İlk 3-4 günden bir aşama, ilk ay ikinci aşama ve okuduklarıma göre 3 ay 3., 6 ay son aşama...İlk ikisinden sonra çok rahatlayacaksın; şimdilik diyebileceğim bu kadar:)
Sevgiler
Adapazarı'nda oturuyorum ,burada özel estetik yapan herhangi bir klinik yok. Sanırım ameliyat devlet hastahanesinde olacağı için bu kadar uygun. Bana da çok sürpriz oldu , hiç umudum yoktu bu sene için ,çünkü çocukların hepsi bu sene okula başladı , bayramı da okul giderlerini de yeni atlattık daha yüksek bir fiyat olsaydı bu sene imkansız ödeyemezdim. O kadar dert ediyordum ki Allah yardımcı oldu, gerçekten çok mutluyum . Dediğim gibi tek sıkıntım çocukların bakımı konusunda sorun yaşamaktan, onlarla ilgilenemeyecek olmaktan korkuyorum. Acı çekecek olmak fazla korkutmuyor beni , 3 normal 1 sezaryen doğum atlattım kim korkar acıdanVe yorumun için çok teşekkür ederim gerçekten moral oluyor ,son 3 günüm çok heyecanlıyım.
Salı günü inşallah.