Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

yarın 1 haftam doluyor arkadaşlar.dün pansumana gittim dr um herşeyin yolunda olduğunu söyledi.
pansuman esnasında karnıma baktım ama sadece 1-2 sn. sadece göbek deliğimi gördüm.küçük ve kırmızıydı.:)
bu ameliyatı hep sezaryanla karşılaştırıyorum ama gerçekten sezaryandan daha ağrısız.ben sezaryanda ilk yataktan kalktığımda ağrıdan adım bile atamadan geri yatmıştım oysa bu ameliyatta daha rahat kalktım ve yürüdüm.beni ilk gece en zorlayan mide bulantılarım oldu, biri yatağın içinde olmak üzere üç kere istifra ettim.:KK43:

şuan evde daha rahat yürüyorum, yatağa kendim yatıp kalkıyorum(biryerlerden tutunarak ama)
kızımın bakımını annem ve ablam yapıyor .ben sadece 2 kere ayağımda sallayıp uyutabildim.
birde sabah regl olduğumu gördüm.oysa daha 1 hafta vardı gününe:KK43:

cumartesi tekrar kontrolüm var.dr um bandaj yapıştıracağını ve ozaman banyo edebileceğimi söyledi.
bölüm bölüm yıkanıp silinmekten kurtulcam yani:)
şimdilik durumlar böyle. herkese sevgiler....

yarın 1 haftam doluyor arkadaşlar.dün pansumana gittim dr um herşeyin yolunda olduğunu söyledi.
pansuman esnasında karnıma baktım ama sadece 1-2 sn. sadece göbek deliğimi gördüm.küçük ve kırmızıydı.:)
bu ameliyatı hep sezaryanla karşılaştırıyorum ama gerçekten sezaryandan daha ağrısız.ben sezaryanda ilk yataktan kalktığımda ağrıdan adım bile atamadan geri yatmıştım oysa bu ameliyatta daha rahat kalktım ve yürüdüm.beni ilk gece en zorlayan mide bulantılarım oldu, biri yatağın içinde olmak üzere üç kere istifra ettim.:KK43:

şuan evde daha rahat yürüyorum, yatağa kendim yatıp kalkıyorum(biryerlerden tutunarak ama)
kızımın bakımını annem ve ablam yapıyor .ben sadece 2 kere ayağımda sallayıp uyutabildim.
birde sabah regl olduğumu gördüm.oysa daha 1 hafta vardı gününe:KK43:

cumartesi tekrar kontrolüm var.dr um bandaj yapıştıracağını ve ozaman banyo edebileceğimi söyledi.
bölüm bölüm yıkanıp silinmekten kurtulcam yani:)
şimdilik durumlar böyle. herkese sevgiler....
çok çok geçmiş olsun arkadaşım zor dönemlerdesin sabırlı olmak beklemek en güzel iyleşme metodu bu dönemde kendini zorlama herşey güzel olacak regli olman normal bendede böyle oldu haziranda da oldu yanlış hatırlamıyorsam
acil şifalar diliyorum sevgiler

Merhaba arkadaslar

Bende dün sabah ameliyat oldum,cok sukür bugün baskalarindan yardim almadan kendim kalkabildim ve bu hizli iyilesme sürecinden cok memnunum.hic korktugum kadar olmadi.daha sonucu görmedim,kalin bir bandaj ve sagli sollu direnlerim var.insallah böyle devam eder ve cabucacik plajlara dönerim :) tavsiyem sicaklara birakmayin,ben almanyada oldugum halde bayagi terletiyor bandaj ve coraplar.hepimize gecmis olsun

Geçmiş olsun Şule30. Kendi başınıza hareket etmek için bu kadar acele etmeyin bu büyük bir ameliyat çünkü. En zor olanı başardınız. Bundan sonraki en zor adım bence dikiş izinizi göreceğiniz zaman. Ama o da hızla iyileşiyor. Kabartılar şişlikler kısa sürede inip düzleşiyor.

selam arkadaşlar :KK71:
evime döndüm sonunda tatil yaptım diyemicem yapamadım ama olsun yinede güzeldi herşey
artık bende aml. olduğumu unuttum diyenlerin arasına girdimi düşünüyorum :nazar:
şişliklerim tamamen gitti zaten 2 buçuk kilo vermişim :KK76:
izlerim tabiki hala belirgin ama baya azaldı karnımda uyuşuklukta sanki azaldı gibi öyle yorulunca gerginlk filan çok nadire indi .
9 haftamız böyle geçti
darısı tüm olan arkadaşlarımın başına :KK54:

sizlere geçmiş olsun diyor ve darısı benim ve diğer isteyen arkadaşların başına diyorum inşaALLAH iyileşme sürecinide problemsiz atlatırsınız diyorum:KK71:

inşaALLAH adını yanlış yazmamışımdır arkadaşım nasılsın burayı eskisi kadar takip edemiyorum belki yazmışsındır ben kaçırmış olabilirim tedavin nasıl gidiyor ALLAHIM sana şifalar versin bizi habersiz bırakma olurmu:13:

Merhaba ben de bu konuyu epeydir takip ediyorum.Doğum yapalı 17 ay oldu.Sarkık göbeğim kesinlikle düzelmiyor. Spor da yapıyorum.G5 masajına da gittim.Ama çare olmadı.Son olarak lpg denemeyi düşünüyorum.Çatlak ve sarkıklığa iyi geliyormuş. O da çözüm olmazsa ben de gerdirenler arasına katılacağım.Gördüğüm kadarıyla yaptıranlar çok memnun.Peki siz önce farklı yöntemler denemiş miydiniz?

çok çok geçmiş olsun arkadaşım zor dönemlerdesin sabırlı olmak beklemek en güzel iyleşme metodu bu dönemde kendini zorlama herşey güzel olacak regli olman normal bendede böyle oldu haziranda da oldu yanlış hatırlamıyorsam
acil şifalar diliyorum sevgiler
teşekkürler limon.regl olayını dr uma sordum.anesteziden olabildiğini söyledi.

sizlere geçmiş olsun diyor ve darısı benim ve diğer isteyen arkadaşların başına diyorum inşaALLAH iyileşme sürecinide problemsiz atlatırsınız diyorum:KK71:

sağol yasemen.
darısı sağlikla başına inşallah.

bugün 10. günüm.pansuman gününü biraz öne çektik ve ben dün ilk banyomu yaptım:)
itiraf etmeliyimki korseyi açmak beni biraz tedirgin etti sanki birşey olucakmış gibi temkinli davranarak çabucak banyomu yaptım.
ama çok rahatladım.malum sıcakta banyo yapamamak insanı çok bunaltıyor.
karnımın aynada ilk yansımasına baktım biraz şiş duruyor.zaten dr umda son halinin 6 ay sonra oturacağını söyledi.

yürürken tam olarak dik duramıyorum.yani dik durmaya çalıştığımda dik duruyorum ama rahat edemiyorum
sanki göğüs altındaki deride çekilme oluyor.
tecrübeli arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.
bu durum ne zaman düzeliyor yani hiç ameliyat olmamış gibi rahat ne zaman yürümeye başladınız?

Kizlar yardim edin ne olur...Bugün eve geldim hasteneden.Sabah sargilarim acildi ve ilk kez karnimi gördüm ve sok oldum.Dikislerim boyunca buruk burus,göbek deligimle sezeryan dikisi arasinda derin bir cukur ve yanlari siskin siskin duruyor.Doktor tam beni ikna edemedi gecebilecegine.Burusukluklar gecer diyor ama,sizde de böyle burukluklar oldu dikis üzerinde.Öyle germeger de durmuyor.Biliyorum daha cok yeni ama az cok belli olmaliydi biseyler yani.Bu karin ameliyatlarinda düzeltme imkani gibi seyler oluyomu arkadaslar.Ooof moralim cok bozuldu :KK43:

bugün 10. günüm.pansuman gününü biraz öne çektik ve ben dün ilk banyomu yaptım:)
itiraf etmeliyimki korseyi açmak beni biraz tedirgin etti sanki birşey olucakmış gibi temkinli davranarak çabucak banyomu yaptım.
karnımın aynada ilk yansımasına baktım biraz şiş duruyor.zaten dr umda son halinin 6 ay sonra oturacağını söyledi.

yürürken tam olarak dik duramıyorum.yani dik durmaya çalıştığımda dik duruyorum ama rahat edemiyorum
bu durum ne zaman düzeliyor yani hiç ameliyat olmamış gibi rahat ne zaman yürümeye başladınız?

tatlım senki bizi adım adım takip edendin :KK1: dik yürümen için önünde en az bir 10 günün daha var acele etmek yok bizler hep ne demiştik sabır sabır :KK34:

Kizlar yardim edin ne olur...Bugün eve geldim hasteneden.Sabah sargilarim acildi ve ilk kez karnimi gördüm ve sok oldum.Dikislerim boyunca buruk burus,göbek deligimle sezeryan dikisi arasinda derin bir cukur ve yanlari siskin siskin duruyor.Doktor tam beni ikna edemedi gecebilecegine.Burusukluklar gecer diyor ama,sizde de böyle burukluklar oldu dikis üzerinde.Öyle germeger de durmuyor.Biliyorum daha cok yeni ama az cok belli olmaliydi biseyler yani.Bu karin ameliyatlarinda düzeltme imkani gibi seyler oluyomu arkadaslar.Ooof moralim cok bozuldu :KK43:

şule sendeki bu durumu ben yaşamadım bilemiyorum ama yaşıyan arkadaşlar vardı sende lipoda yapıldımı o engebeler ondan kaynaklı oluyormuş seninde dediğin gibi henüz çok erken sabırla bekliceksin umarım düzelir birde merak ettim sezaryen dikişinle karın germedeki dikişin farklı yerdemi oldu senin :KK53:

Yok haziran hanim anlatamadim galiba.Benim zaten sezeryan dikisim yok.Normal dogum yaptim ben.Lipo yapildi bana ama belime.Yani problemli bölgemle bi ilgisi yok.Göbek deligimin altindan asagidaki dikise kadar bir cizgi ve yanlari sis sis.Ayni bebek poposu gibi düsünün.Alt bölge cok gergin fakat göbek deligimin üzerindeki bölga hala yumusak ve jöle gibi.Ki benim ameliyat olmamdaki sebep buydu.Kilolu degilim ama oturdugum zaman midem kat kat oluyordu.Sizce gecer mi?

Yok haziran hanim anlatamadim galiba.Benim zaten sezeryan dikisim yok.Normal dogum yaptim ben.Lipo yapildi bana ama belime.Yani problemli bölgemle bi ilgisi yok.Göbek deligimin altindan asagidaki dikise kadar bir cizgi ve yanlari sis sis.Ayni bebek poposu gibi düsünün.Alt bölge cok gergin fakat göbek deligimin üzerindeki bölga hala yumusak ve jöle gibi.Ki benim ameliyat olmamdaki sebep buydu.Kilolu degilim ama oturdugum zaman midem kat kat oluyordu.Sizce gecer mi?

anladım cnm ama yardımcı olamıcam umarım düzelir :KK50:

Merhaba enyrose tam dik durman için henüz erken. Nasıl rahat ediyorsan o şekilde dur ve kendini zorlama. Sanırım buradakilerden en zor tam olarak dik olan bendim benimle ameliyat olanlar daha çabuk dik durmuşlardı. Karnımdan değilde boyun kısmımdan aşağı çekiliyor gibi hissediyordum. 5-6 haftadan sonra tamamen bitti. Bence kişiye ve drye bağlı. Ama emin ol ki 6 hafta dolunca birçok sorunun yok olacak. Benim zaman zaman şişmelerim oluyor.

Merak etmeyin dikişlerdeki buruşukların çoğu düzeliyor. Benimde yüzde 100 buruşukluklarım geçmedi. Çünkü çatlaklarım çoktu ve bazı yerlerde derim çok incelmiş hala çok hafif var gibi. Onlarında geçeceğini düşünüyorum. Sizin böyle bir probleminiz yoksa daha çabuk düzelir. Devamlı dikişinize bakıp moralinizi bozmayın zaten daha çok yeni. O halinden eser kalmıyor. Yanlardaki şişlikler de lipodan kaynaklanıyordur bence. Doktor krem verince yada vermezse bebe yağıyla parmak ucunuzla hafif masaj yaparsınız. Yağla yapmanın sebebi elinizin rahat kayması için yoksa başka bir işlevi yok.

aslinda benim istegim lazer lipoliz veya smart lipo dedikleri cünkü iyilesme süresi kisa.
ama karin germe de ve normal liposuktion da iyilesme süresi uzun .
tabii doktorlar görmeden karar veremem bende sunu istiyorum diye.
ben en iyisi onlardan da randevu alayim.
tesekkürler

selam Edbeer, nasılsın? neler yaptın? dr. ler ıle gorusebıldın mı? karar verebıldın mı?
sevgıler

Aranıza yeni katıldım, günlerdir neler yaşadıklarınızı okuyorum, hepinizi cesaretinizden dolayı kutluyorum, geçmiş olsun diyorum..

Ben de perşembe günü karın gerdirme ve göğüs küçültme olucam eğer bir aksilik çıkmazsa..Aslında ocakta olucaktım ama kan tahlillerimde anemi çıktı ve
ertelendi..6 aydır demir ilaçları alıyorum ve kanımdaki demir yükselmiş durumda..

Az kaldı ve tedirginim..Ben londra'da yaşıyorum..Ameliyat için İstanbul'a geliceğim yarın..Ve tabii ailemi görüceğim için çok sevinçliyim bir o kadarda tedirgin..
Çünkü gezip eğlenmek varken ben yatıyor olucağım..6 haftalığına İstanbul'da olacağım umarım iyileşmiş olurum 6 hafta sonunda..

Bana bir tavsiyeniz var mı? 2,5 ay önce sigarayı bıraktım sırf bu ameliyat için..günde bir paket içen biriydim ve gerçekten zor oldu..Vitamin almıyorum bitki
çayları içmiyorum aspirin içmiyorum..sigarayı bıraktıktan sonra 6 kilo aldım:KK43:( inşallah verebilirim..

Haziranda denizde nasıl yüzebiliyormusun artık sence 4 hafta sonra bende denize girebilirmiyim..

Bu ameliyatlara sırt liposakşın ekliyeniniz var mı? lipoşakşından sonra o bölgelerin daha kolay yağlandığı doğrumu?

teşekkürler..

Aranıza yeni katıldım, günlerdir neler yaşadıklarınızı okuyorum, hepinizi cesaretinizden dolayı kutluyorum, geçmiş olsun diyorum..

Ben de perşembe günü karın gerdirme ve göğüs küçültme olucam eğer bir aksilik çıkmazsa..Aslında ocakta olucaktım ama kan tahlillerimde anemi çıktı ve
ertelendi..6 aydır demir ilaçları alıyorum ve kanımdaki demir yükselmiş durumda..

Az kaldı ve tedirginim..Ben londra'da yaşıyorum..Ameliyat için İstanbul'a geliceğim yarın..Ve tabii ailemi görüceğim için çok sevinçliyim bir o kadarda tedirgin..
Çünkü gezip eğlenmek varken ben yatıyor olucağım..6 haftalığına İstanbul'da olacağım umarım iyileşmiş olurum 6 hafta sonunda..

Bana bir tavsiyeniz var mı? 2,5 ay önce sigarayı bıraktım sırf bu ameliyat için..günde bir paket içen biriydim ve gerçekten zor oldu..Vitamin almıyorum bitki
çayları içmiyorum aspirin içmiyorum..sigarayı bıraktıktan sonra 6 kilo aldım:KK43:( inşallah verebilirim..

Haziranda denizde nasıl yüzebiliyormusun artık sence 4 hafta sonra bende denize girebilirmiyim..

Bu ameliyatlara sırt liposakşın ekliyeniniz var mı? lipoşakşından sonra o bölgelerin daha kolay yağlandığı doğrumu?

teşekkürler..

Merhaba aramıza hoşgeldin. 1 hafta sonra 2 ayım dolacak. Henüz tatile çıkmadım ama artık yüzebileceğimi düşünüyorum. Doktorum 1 ay dolduktan sonra denize girebileceğimi söylüyordu bir sorun olmaz diyordu. Ama bana sorarsan kesinlikle giremezdim. Doktor sadece bel bölgesine lipo yapmayı gerekli gördü. Siz doktorunuzla görüşmediniz mi bu konuyu doktorunuzun görüşü daha önemli bence. 6 hafta iyileşmek için fazla fazla yeter de artar. Sadece kanı sulandıracak vitamin ve bitki çaylarından tüketmemeniz yeterli. Ameliyattan sonra yemek yiyemiyor bir süre sonra tekrar eski haline dönüyor insan. Lipodan sonra oraları daha kolay yağlanıyor diye birşey yokmuş yani önce oralar dolmuyor. Nasıl ki kilo alırken önce nereleriniz yağlanıyorsa aynı şekilde oluyormuş tabi yediklerimize dikkat etmezsek.

Şimdiden geçmiş olsun

X