Iste bende anlamadim eger sadece orta kismi sarkmissa potluk olmaz ama yanlardada sarkiklik veya fazla deri varsa potluk olusur sanirimŞimdi benimde kafamı kurcalayan durum var. Mesela mini karın germede üst kaslar onarılamaz ok,bu durumda endoskopik yöntemle karın kasları dikilir ve güzel sonuç alınır.
Fakat kesi izi kıssa tamam,ama eski göbek deligi alınana kadar fazla deri çıkartılıyor... Birleştirmek için deri çekiliyor. ... Bu durumda kesi son kısımda potluk oluşmazmı??? Yani bir kumaşı ortadan kıssa kesin ama orta kısmı fazla alın. Nasıl büzüştürmeden birleştireceksiniz??
Valla sonuçları bende çok merak ediyorum. Açıkcası kasların endoskopik olarak dikilmesi mini karın germeler için güzel bir yöntem .
Mini karin germede gobege dokulmadigi zaman bu endoskopi yontemi iyi tabi ama eger gobek deligi yeniden yapiliyorsa bu demektirki deri gobegin ust tarafina kadar kaldiriliyor o deriyi de kaldirmak icin kesi uzun oluyor burda arkadasimizin kesisi kisa olsun diye ust kaslara ulasmak icin endoskopi yontemini kullandi dr. Sanirim .. Bende merak ediyorum o deriyi birlestirince nasil bir goruntu olacagini ..