Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

karın şişmesi bende yok ama migren var ve stres tetikliyor .ama güzel tarafı en yoğun aml. sonrası günlerimde aldığımö ağrı kesicilerin etkisi ile hiç başım ağrımadı .

Geçmiş olsun migrende zor bir hastalık. Benimde boyun ve ensemden başlar ağrım kendimce durdurma yöntemlerim var tabi eğer başlama sırasında yaparsam. Yoksa ilaç filan fayda etmiyor 3-5 gün arası sürüyor :KK43:

hayırlısı olsun güzel güzel bir aml geçirirsin inşlh .korse bağımlılık yapıyor gerçekten ki ben dar badi bile giydiğimde sıkılan biri olarak korse olmadan yaşamam diyorum:))))))

teşekkür ederim inşl. güzel geçer, sanırım bende korse bağımlılarından olurum gibi geliyor :) her nekadar dr. dikişler o kadar kolay açılmaz desede

teşekkür ederim inşl. güzel geçer, sanırım bende korse bağımlılarından olurum gibi geliyor :) her nekadar dr. dikişler o kadar kolay açılmaz desede

arkadaşlar dr nuz söylememiş ama korsenin asıl kullanılma amacı yeri değiştirilen karın dokusunun baskı ile yerine daha çabuk yapışmasının sağlanaması ve dokularası sıvıların (seroma) karın duvarı ile iç organlar arasında birikmesini önlemek. bu birikme olursa deri yeni yerine yapışmayacağı gibi istemeyen müdahelelere gerek duyulmasına neden olacaktır. korseyi en az 6 hafta kullanmayı önerme nedenleri bu dokunun tam olarak yapışıp sıvı bırakmasını engellemek. benim ki gibi biraz daha ağır ameliyatlarda korseyi 3 ay kullanmayı öneriyorlarmış. ben 2 ayı tamamladım. ama hala korsesiz gezecek durumda değil karnım. bunu ameliyat olup 6 hafta korse kullanım süresini bitiren ve iyileşen arkadaşlar daha iyi bilirler korseye ihtiyaç hissedip hissetmenizi siz kendiniz de deneyerek anlarsınız

kızlar nolur biri bu gcık şeklinde ara ara gelen beni mahveden öksürüğün ne zaman geçiceği hakkında bişi söylesin tüm kaslarımın yırtıldığını sanıyorum bu pis şeyi çıkarırken şaka bi yana dikişler öyle öksürükle tıksırıkla patlarmı acaba ya :KK59:

kızlar nolur biri bu gcık şeklinde ara ara gelen beni mahveden öksürüğün ne zaman geçiceği hakkında bişi söylesin tüm kaslarımın yırtıldığını sanıyorum bu pis şeyi çıkarırken şaka bi yana dikişler öyle öksürükle tıksırıkla patlarmı acaba ya :KK59:
hazırandacım benim öksürüğüm beş gün ciddi şidettli sürdü sonra yavaş yavaş bitti yanında sürekli su bulundur baktınki geliyor yudum yudum su iç ben öyle bastırmaya çalışıyordum
sevgiler

dikişler patlamaz merak etme.benim gıcığım anesteziden uyanır uyanmaz başlamıştı hemen onu sormuştum :))ama çok acıyor biliyorum.sık sık ve bol bol sırtına vurdur. öksürükte ağzına gelen sümüksü sıvıyı, mendille temizle, tekrar boğazına yollama bu şekilde gıcık biraz daha azalıyor. okaliptüs şekerini yanağında bekleterek erit bu da biraz kesiyor gece öksürüklerini.

benim 1 ay yoğun şekilde sürdü öksürük 1,5 ay da öhö öhö şeklinde :)

arkadaşlar dr nuz söylememiş ama korsenin asıl kullanılma amacı yeri değiştirilen karın dokusunun baskı ile yerine daha çabuk yapışmasının sağlanaması ve dokularası sıvıların (seroma) karın duvarı ile iç organlar arasında birikmesini önlemek. bu birikme olursa deri yeni yerine yapışmayacağı gibi istemeyen müdahelelere gerek duyulmasına neden olacaktır. korseyi en az 6 hafta kullanmayı önerme nedenleri bu dokunun tam olarak yapışıp sıvı bırakmasını engellemek. benim ki gibi biraz daha ağır ameliyatlarda korseyi 3 ay kullanmayı öneriyorlarmış. ben 2 ayı tamamladım. ama hala korsesiz gezecek durumda değil karnım. bunu ameliyat olup 6 hafta korse kullanım süresini bitiren ve iyileşen arkadaşlar daha iyi bilirler korseye ihtiyaç hissedip hissetmenizi siz kendiniz de deneyerek anlarsınız

Doktorum bu kadar açıklama yapmadı. Ama bunları nette okumuştum. Bağımlılık derken dr tamam çıkarabilirisin demesine rağmen takmakta ısrar eden hastalar oluyormuş onlardan bahsetti.

Umarım daha iyisindir haziranda. Sezeryandan sonra sanırım 2. gündü, Şiddetli bir hapşırığım olmuştu aman Allahım kesin iç dikişlerim patladı demiştim sonrasında müthiş bir acı. Dik yürümeye başlamıştım yeni yeni. Beni operasyonun hemen sonrasındaki gibi iki büklüm etmişti. Dr ye söylediğimde elinle karnına bastırarak hapşır demişti. Gerçi korsen var bence o koruyordur. Bende burada öksürükle ilgili problemler olduğunu okuduğum için dr ye sordum dikişlerin o kadar kolay açılmayacağını söyledi. Açıkça yazdıklarınızı okudukça karamsarlığa düşmeye başladım

hazırandacım benim öksürüğüm beş gün ciddi şidettli sürdü sonra yavaş yavaş bitti yanında sürekli su bulundur baktınki geliyor yudum yudum su iç ben öyle bastırmaya çalışıyordum
sevgiler
evt cnm suyu hatta sıcak bulunduruyorum iyi geliyor :KK71:
dikişler patlamaz merak etme.benim gıcığım anesteziden uyanır uyanmaz başlamıştı hemen onu sormuştum :))ama çok acıyor biliyorum.sık sık ve bol bol sırtına vurdur. öksürükte ağzına gelen sümüksü sıvıyı, mendille temizle, tekrar boğazına yollama bu şekilde gıcık biraz daha azalıyor. okaliptüs şekerini yanağında bekleterek erit bu da biraz kesiyor gece öksürüklerini.

benim 1 ay yoğun şekilde sürdü öksürük 1,5 ay da öhö öhö şeklinde :)
her ayağa kalktığımda eşimde alıştı sırtıma bebek gazı çıkarır gibi vuruyor oda iyi olan gıcığı atmamda faydalı şekeri ve bunu senden öğrenmiştim çokta faydası oldu tşkler cnm :KK71:
Umarım daha iyisindir haziranda. Sezeryandan sonra sanırım 2. gündü, Şiddetli bir hapşırığım olmuştu aman Allahım kesin iç dikişlerim patladı demiştim sonrasında müthiş bir acı. Dik yürümeye başlamıştım yeni yeni. Beni operasyonun hemen sonrasındaki gibi iki büklüm etmişti. Dr ye söylediğimde elinle karnına bastırarak hapşır demişti. Gerçi korsen var bence o koruyordur. Bende burada öksürükle ilgili problemler olduğunu okuduğum için dr ye sordum dikişlerin o kadar kolay açılmayacağını söyledi. Açıkça yazdıklarınızı okudukça karamsarlığa düşmeye başladım

inan her saat daha iyi oluyorum cnm aml.ilgili sıkıntım yok gibi sadece yan etkileri olumsuz :KK50:
yarınki pansumandan sonra inş. olumlu konuşucam hatta bugün üstten göğsüme baktım laf aramızda harikalardı :nazar: yarın için sabırsızlanıyorum :KK52: sakın olumsuzluklara kapılma sonuçta güzelleşmk kolay değil biz bunları kendmz için yapıyoruz ve bence herşeye değer :KK34: 3-4 gün çekerim bi ömür bu güvensizlkle yaşamaktan daha kolay :KK45:

Doktorum bu kadar açıklama yapmadı. Ama bunları nette okumuştum. Bağımlılık derken dr tamam çıkarabilirisin demesine rağmen takmakta ısrar eden hastalar oluyormuş onlardan bahsetti.

karın kolay kolay kendine gelemiyor . 3. haftamda ben hala hafif eğik yürüyordum dik yürüyemedeğim için dr um bana dik yürü artık 3 hafta geçti dedi. ama çektiğim ağrıdan bi haberdi. onlar ortalama iyileşme sonuçlarına göre tak çıkar dik yürü vs diyorlar. en doğru kararı hastanın kendisinin vereceğini düşünüyorum ben.

günaydın kızlar :KK71:
bugün dahada iyi başladım güne :KK9:
öncelikle gece wc ye çıkabildim bu benm için en iyi şeydi :KK66:
ve yataktan kendm kalkamasamda kendim yürüyebildim :nazar:
sanırım 3 günlük sıkıntılı dönemi atlattım 1 saat sonra dr.a gidiyorum umarım herşey yolundadır ..

günaydın kızlar :KK71:
bugün dahada iyi başladım güne :KK9:
öncelikle gece wc ye çıkabildim bu benm için en iyi şeydi :KK66:
ve yataktan kendm kalkamasamda kendim yürüyebildim :nazar:
sanırım 3 günlük sıkıntılı dönemi atlattım 1 saat sonra dr.a gidiyorum umarım herşey yolundadır ..
senin adına sevindim kayısıya devam et derim ben bir süre wc seni zorlamaz o zaman. ben halaa içiyorum çok yemek yiyemediğim için sorunu ortadan kaldırıyor.
daha da iyi olacak inşlh pansumanda güzel geçecek
sewvgiler

Son düzenleme:
karın kolay kolay kendine gelemiyor . 3. haftamda ben hala hafif eğik yürüyordum dik yürüyemedeğim için dr um bana dik yürü artık 3 hafta geçti dedi. ama çektiğim ağrıdan bi haberdi. onlar ortalama iyileşme sonuçlarına göre tak çıkar dik yürü vs diyorlar. en doğru kararı hastanın kendisinin vereceğini düşünüyorum ben.
evet esin benimde üç hafta içindeyim ama tam dik yürüyemiyorum hafif bir eğiklik var zorledığım zaman çok gerilme oluoyr hallaaa karnımdaki morluklarda duruyor:KK43:(((

evet esin benimde üç hafta içindeyim ama tam dik yürüyemiyorum hafif bir eğiklik var zorledığım zaman çok gerilme oluoyr hallaaa karnımdaki morluklarda duruyor:KK43:(((

dik yürümeniz ggerekli bişey olmaz korkmayın, açılma kanama olmaz zaten çok az kanama olsa bile sorun değil eğer dik yürümezseniz karnınız düz değil bombeli olarak sabitlenir hafif şişkin olarak kalır başta zorlansada sırtınız :KK20: dik yürünmeli birkaç gün sonra alışıcak ve o acıyı hissetmiyceksiniz. geçmiş olsun kızlar..

ben 3 hafta sonra işe dönmeyi planlıyordum. Döneceğim zamanda işlerin yoğun olduğu ve sınav dönemine denk gelecek. zor olacak desenize

merhaba kızlar ben geldm :KK54:
pansumanım çok iyi geçti direnlerimin hepsi çıktı hiçte korkulcak bişi değilmiş :KK52: çok rahatladım dr. herşey yolunda hiç bi sıkıntı yok pzrtsi gel dedi. bu arada tazacik dikişlerime rağmen görüntümü çk beğendim gerçi yatar pozisyonda başımı kaldırıp baktım sadece :nazar: göğüslerim için dr. silikonlu gib olmuş dedi baya bi küçülmüş yani 1 beden filan sanırım dimdik duruyr 15 yaş göğsü gibi filan :nazar: :KK1:
inş. herşey böyle güzel devam eder :KK9:

Peki ne zaman dik olarak yürümeye başladınız?

ako cum buda kşiye bağlı sanırım çünki bazı arkadaşlarımız hiç eğik yürümediğini söylerken bazısı 3 haftayı geçtiğini ve hala dik yürüyemedğini söylüyor. benm dr.um 10 gün eğik yürümelisin dedi :44:

X