• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerinizle ne sıklıkta gezmeye çıkıyorsunuz ?

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba hanımlar, yazları günler uzun hava sıcak oldugu ıcın ıster ıstemez evde sıkılıyoruz bütün gün aksam esım geldıgınde dısarı en azından bır cay ıcmeye hava almaya cıkmak ıstıyorum bırlıkte 2 bazen 3 günde bir benim için bir sıkıntı yok ben gezmeyı sevıyorum fakat esım cok sık dısarı cıkmak ıstedıgımı evde dınlenmek ıstedıgını onu hıc dusunmedıgımı soyluyor her defasında ayda bır cıkıyor herkes dıyor sen cok abartıyorsun gezmeyı dıyor sızce ben mı abartıyor esıme haksızlıkmı yapıyorum sızce ne sıklıkta Yazları dısarı cıkılır ? Kısın zaten sogukta evdeyız yazın ben cok sıkılıyorum evde. Kendın cık gez gunduz dıyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz ?

Merhaba hanımlar, yazları günler uzun hava sıcak oldugu ıcın ıster ıstemez evde sıkılıyoruz bütün gün aksam esım geldıgınde dısarı en azından bır cay ıcmeye hava almaya cıkmak ıstıyorum bırlıkte 2 bazen 3 günde bir benim için bir sıkıntı yok ben gezmeyı sevıyorum fakat esım cok sık dısarı cıkmak ıstedıgımı evde dınlenmek ıstedıgını onu hıc dusunmedıgımı soyluyor her defasında ayda bır cıkıyor herkes dıyor sen cok abartıyorsun gezmeyı dıyor sızce ben mı abartıyor esıme haksızlıkmı yapıyorum sızce ne sıklıkta Yazları dısarı cıkılır ? Kısın zaten sogukta evdeyız yazın ben cok sıkılıyorum evde. Kendın cık gez gunduz dıyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz ?
Yorucu bir işi varsa haklı

Canımız ne zaman isterse o zaman çıkıyoruz biz. Genel bir rutinimiz yok. Yeri gelir 1 ay hiç çıkmayız yeri gelir bir haftada her gün çıkarız. Yorgun değilsek, bir engelimiz yoksa ve çıkasımız varsa çıkıyoruz.

Hiç gün saymadım ama içimizden geldiği zaman çıktık. Aslında gezme tozma işi de uyum olmadan olmuyor. Gezmeyi sevmeyen bir adamla ben yapamazdım bunu baştan konuştuk. Ki zaten birbirimiz olmadan önce ki hayatımız bize ışık oldu. Evlenince kimse değişmiyor. En yorgun halimizle şehrin diğer ucuna da gidiyoruz yeri geliyor

Eşiniz yoruluyorsa 2-3 günde bir çıkmak istemeyebilir, siz çıkın dediği gibi her seferinde beraber olmak zorunda değilsiniz, duruma göre hafta sonları da beraber gezersiniz.

Şu virüs olayı ve hamileliğimden önce hemen hemen her cumartesi çıkardık, haftaiçide canımız isterse eşim akşam gelince çıkardık eve girince üşenir benim eşimde mesela, o eve girmeden çıkarsak sorun yok.

Biz şu an sadece gün aşırı evimizin karşı yolundaki parka yürüyüşe çıkabiliyoruz çünkü yaşadığım ülkede sosyalleşebileceğimiz her yer hala kapalı.
Normal zamanda iş yoğunluğu fazla olanın yorgunluk durumuna bağlı olarak değişiyordu, dönem dönem benim dönem dönem eşimin işleri daha yoğun olur.
Kendiniz çıkın eşinizin dediği gibi, ben kendi başıma vakit geçirmeyi çok severim ve bir süre yapamamışsam kendimi özler ve gergin olurum hatta.

Pandemi dönemini saymazsak her haftasonu mutlaka cikariz.
Hafta içi de bazen sadece aksam yurumeye cikariz kisa kisa...

Ayda bir insan mi cikar. Eşin gelmiyorsa da kendiniz cikin bi hava alin.

virüs vs konusundan bağımsız yazacağım.
yorucu iş diyince genelde bedenle çalışılan, ayakta durulan işler düşünülüyor. oysa bilgisayar başında, kafa patlatarak yapılan işte çok yorucu. hatta belki daha yorucu.
bütün gün hem sürekli az az da olsa radyasyona maruzsun hem de sürekli düşünüyorsun. gerçekten daha az yorucu değil.
hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama oturuyor diye yorgun olmasına anlam veremiyorsunuz gibi geldi bana.

bunun dışında gezmenin rutini olmaz bana göre. iki kişi canları istediği an çıkar gezer. bazen 2-3 hafta üstüste nerdeyse her gün çıkarsın, bazen 1 ay bir yere gitmediğin olur. tamamen modlarla alakalı.

ha bazı insanlar tamamen ev kuşudur, dışarıda cafede oturmaktansa evde oturmayı sever, kimisi bir bardak çay da olsa dışarıda içmek ister.
mesela benim için dışarıda kahve içmek çok mühim değil, ben daha iyi kahve yapıyorum zaten. o yüzden gezeceksem ya konsere, sinemaya, etkinliğe giderim; ya işin içine spor vs katabileceğim şeyler seçerim (istanbulda çok güzel parkuru olan ormanlar var) yada arkadaşlarla evde yemekle uğraşmayalım diyip eğlenmeye çıkmamız gerekir.

belki de eşiniz sadece çay içmek için çıkmayı sevmiyordur. şu an mümkün değil tabi ama etkinlik belirleyerek çıkmak isteseniz daha hevesli olabilir.

Hamilelik doğumve sonrası ewde olduğum 5 sene içinde Cmtsi vePz evde olduğu için eşim bir gününü gezmeye ayırıyorduk
5 senedir çalışıyorum ve haftada 1 gün iznim hicbir işime yetişemiyorum bırakın gezmeyi 🤯

Her pazar çıkarız dışarıya corona döneminde de köydeki evimize bağa bahçeye gittik. Severiz gezmeyi. Eşiniz istemiyorsa zırla değil bu sefer keyif çıkmaz

Isi yorucuysa anlarim.
Biz haftada 4 5 kere çıkardik. Coronadan beri azildi. 1 hazirandan beri sadece sahilde yuruyup geliyoruz çoğunlukla.

Siz o olmadan cikamiyor musunuz? Sizi de anliyorum bunalir insan. Biz ayri ayri da cok cikariz.

kafamıza estikçe çıkıyoruz biz. bazen tüm hafta hiç gezmeye gitmem bazen 2-3 gün üst üste dışarı çıkarım. Tamamen aktiviteye, davetlere bağlı. Ama 2-3 günde 1 çıkmak istemeniz ona fazla geliyor olabilir. Ben eşinize hak verdim. Çalışan insan yorulur, işi ne olursa olsun. Oturduğu yerden çalışıyor diye küçük görmeniz yanlış.
Ben de oturduğum yerden 8 saat çalışıyorum ve yoruluyordum. Pandemi öncesi haftasonu hariç dışarı çıkmak istemezdim hatta bir çok haftasonu bile dinlenmek isterdim. Pandemi de evden çalışıyorum, ben de sıkılıyorum artık dışarı çıkmak istiyorum. Bence eşinizde değil, sizde problem var. Evde durduğunuz için sık gezmek istiyorsunuz ama o size ayak uyduramayabilir. O yüzden siz kendiniz çıkmaya bakın.

Biz de haftasonu cikariz genelde.cocuk olunca hafta ici zor geliyor evden cikmak.ben genelde gunduz ya cocuklarla ya arkadaslarla gezdigimiz icin aksam evde olmak istiyorum.esim cikalim dersem uyar ama ben evde dinlensin istedigim icin birsey demem.
esiniz hakli bence yoruluyor demek ki.siz de gunduz arkadaslarinizla gezin hafta sonlari esinizle gezersiniz birlikte.

cikamiyoruz
Hem virus var hem de esimin isi cok yorucu. Kafasi kaldirmiyor gezme tozmayi. Bu aralar ayri takiliyoruz. Onun disinda sokakta carsida gezmeyi ben zaten sevmem. Yaz kis gece hayatimiz vardir,mekanda oturmayi severiz,ya da hafta sonlari yakin yerlere kampa vs kacariz. Sokak gezmesi bize gore degil.

Back