• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esler habermi vermeli hersye

Sormak değil de gittiğimiz yerleri söyleyelim birbirimize darkcım.

Allahım korusun bir şey olsa yetişmek kolay oluyor.

Ben çok düşüyorum mesela.
Bana çok gereksiz geliyor ama canım. Gün içinde elim telefona gitmiyor kolay kolay,sürekli yer değiştiriyorum. Eşim benden daha beter durumda. Geldim gittim yazmaya kalksam ya da sorsam valla iş yapamaz hale gelirim.

Mesela arkadaşımla bulusacaksam soylerim, gerisini söylemem. Rutin harici bir şey yaparsam soylerim . Söylemezsem bir şey olmaz., ama dünya hali haber veriyorum.

Bu durum sizi mi rahatsiz ediyor eşinizi mi? Neden konu açtınız?

Dışarı çıkıyorum deyip çıkarsınız, gelirken de eve gidiyorum bir şey alayım mı dersiniz. Sizi neden evde sansın dışarı çıkıyorum diyorsunuz ya.

Mesela dün biz kızlarla bulustuk kahvaltı icin sonra oradan kahve icmeye gittik oradan arkadaslarla mağaza gezdik evlere dağıldık ben esime kahvaltiya gideceğiz demiştim tek tek haber vermedim eve gelince sordu nasil gecti diye dedim böyle böyle yaptık o zaman söyledim her adimı neden haber vermek zorunda olasın ?
O da guzel Tm ama sen tek parka gitsen soylermisin msj attipta veya arkadasin . Magza gitcen kendin evdesin alisveris icin veya dolasma onu soylermisin. Veya arkadsna

Mesela arkadaşımla bulusacaksam soylerim, gerisini söylemem. Rutin harici bir şey yaparsam soylerim . Söylemezsem bir şey olmaz., ama dünya hali haber veriyorum.
Gerisi dedigin ? Arkadasinla bulusup nere gitceni soyluon esine ordan biyere gidiyonuz baska yere onumu soylemezsin neye hbr veriyon cnm anlamadim

Ortalama olarak evden çıktığımızı kimlerle birlikte olduğumuzu biliriz ama en ufak değişiklikte de haber vermeyiz. O da insana eziyet olur. Anın tadını yakalayamayız ki. Arkadaşlarla gezerken ay şuraya da geçelim dediğimizde kocama yazayım demem. Ama eve geçince de günü anlatırken ya şöyle şöyle yaptık deriz birbirimize.
Arkas anladim kendinsen avm gitcen veya magza hbr yok belki birgun once soyledin demediysen msjmi atarsin ordan yanliz biyere de gidersen

Bana çok gereksiz geliyor ama canım. Gün içinde elim telefona gitmiyor kolay kolay,sürekli yer değiştiriyorum. Eşim benden daha beter durumda. Geldim gittim yazmaya kalksam ya da sorsam valla iş yapamaz hale gelirim.
İşte her evlilik/insan farklı.

Gün içinde konuşurken “şuraya da uğrayacağım” deriz biz.

Başıma bir iş gelirse eğer koşup gelecek en hızlı kişi eşim. Veya bir şey olduğunda bana hızlıca ulaşacak olanda. Ben her şeyi yazıyorum. İşten çıkıyorum, markete uğrayacağım eve geçiyorum diye. Marketten sunları alacağım bile yazıyorum ortak hayat ortak bir yemek yapılacak akşama. Eşimde ofisten cıkınca arabaya geçiyorum eve geleceğim diye arıyor mesela hep. Bunlar hem güvenlik hem acil durum için önemli hemde bence iki tarafı rahatlatıyor. Bekar ve ailemle yaşarkende mesaj atardım dersten cıktım kütüphaneye geçiyorum/çıktım otobüs bekliyorum diye. Hayatım boyunca da hiç kimseyle seni merak ettik diye tartışmadım veya sorgulanmadım. Çünkü haber veririm 2 sn lik bir mesajı atarım ve kimse benim için endişelenmez. Yakınlarımdan da bunu beklerim, onlar için stres olmak istemem. Bileyim ve ulaşabileyim.

İyi ki kısa yazmissiniz bu yazıyla uzun konuyu okumazdim 😒
Herşeyi her dakika haber vermiyoruz biz eşimle.
Akşam evdeyken şöyle yaptık,şuraya da gittik diye konusuruz o kadar.
Evden çıkarken işe yada başka yere gittiğimizi söyleriz ama arkadaş geldi biseyler yemeğe çıktım diye haber vermiyoruz.
Yemek yerken kahve içmeye gitmiş onu söylemese de olur yani.
Kendin parka veya dolasmaya avm gidersen msj atmiyonmu hbr icin ordanda baska yere ugracan sen yanlizken arkasla anlatmisin.

Avrupada dogma buyume cnm fr. Afyonluyum. Cumlem yakisik olabilir yazdiktan sonra okumadim
Peki çalışıyor musunuz?
Neden yaptığınız her şeyi eşinize haber veriyorsunuz,vermeyin? Ne yapacak? Ne diyecek yani haber verseniz veya vermeseniz?
İnsan bir yerde hastalansa ,kazaya karışsa zaten polis ambulans diye bir şey var,aranır bildirilir. Sürekli olarak bir yerlerde başımıza bir şey gelecekmiş gibi davranmaya gerek yok ki? Ekmek aldım,marketten çıktım,su aldım geri döndüm,asansöre bindim asansörden indim 😂böyle hayat mı geçer?

Başıma bir iş gelirse eğer koşup gelecek en hızlı kişi eşim. Veya bir şey olduğunda bana hızlıca ulaşacak olanda. Ben her şeyi yazıyorum. İşten çıkıyorum, markete uğrayacağım eve geçiyorum diye. Marketten sunları alacağım bile yazıyorum ortak hayat ortak bir yemek yapılacak akşama. Eşimde ofisten cıkınca arabaya geçiyorum eve geleceğim diye arıyor mesela hep. Bunlar hem güvenlik hem acil durum için önemli hemde bence iki tarafı rahatlatıyor. Bekar ve ailemle yaşarkende mesaj atardım dersten cıktım kütüphaneye geçiyorum/çıktım otobüs bekliyorum diye. Hayatım boyunca da hiç kimseyle seni merak ettik diye tartışmadım veya sorgulanmadım. Çünkü haber veririm 2 sn lik bir mesajı atarım ve kimse benim için endişelenmez. Yakınlarımdan da bunu beklerim, onlar için stres olmak istemem. Bileyim ve ulaşabileyim.
Aynen hersey haber ederdik Hala var bazi seyler evin asasindaki ekmekci alinca demeyiz artik. Buyudukce bazi seyler sacma geliyo insan ister merak ediyo ama nere kadar yasimiz geciyo birgun bittecek bence cogu kisiye sacma gelmis. Belki biyere gidip arkasinla gittigin yer esin biliyo hbr ettin ordan baska yere ugracan millet icin yapmiyoz oyle diyorlar ama yapiyoruz biz. Kendin olsan arkasna cikmican o zaman parkaa gidersin dolasirsin ordan avm kendin gidersin veya tek avm msj atilmazmi

Her ilişki kendisine özeldir. Kimi ilişkide gün boyu konuşmaz, haber vermezsin gün sonu oturur bugün neler yaptığını anlatırsın, kimi ilişkide saat kaçta kiminle nerede olacağını söylersin her mekan değişikliğini söylemezsin, kimi ilişkide de attığın adıma kadar söylersin ama bu biraz yorucu bir ilişki olur.

Ya ne alaka çocuk gibi neden her şeyi söylesin ki? Eve her gün 7de geliyorsa, 8de yemek yiyorsaniz tabii ki söyler 'bebegim bugün geç gelicem' diye. Ama neden şuradan kahve aldık,şurada oturduk' diye rapor versin ki. Siz de bunun neyini merak ediyorsunuz ki? Koca adam ne yaparsa yapsın iki saat arkadaşıyla. Gecelemedi ya dışarıda,bunun merak edecek neyi var? Yok ekmek aldım, yok bakkala gittim.
Ne münasebet ya. Annem babamı arayıp söylese 'kadin,başka işin mi yok' derdi herhalde babam. Çooook saçma geldi bana . Sanki 8 yaşında çocuk

Aynen hersey haber ederdik Hala var bazi seyler evin asasindaki ekmekci alinca demeyiz artik. Buyudukce bazi seyler sacma geliyo insan ister merak ediyo ama nere kadar yasimiz geciyo birgun bittecek bence cogu kisiye sacma gelmis. Belki biyere gidip arkasinla gittigin yer esin biliyo hbr ettin ordan baska yere ugracan millet icin yapmiyoz oyle diyorlar ama yapiyoruz biz. Kendin olsan arkasna cikmican o zaman parkaa gidersin dolasirsin ordan avm kendin gidersin veya tek avm msj atilmazmi
Ekmekci dediğiniz yer fırın mı? Allah Allaahhh. Ablacım madem siz haber vererek dolaşıyorsunuz ve bundan anladığım kadarıyla şikayetçi de değilsiniz neden konu açtınız?

Ya ne alaka çocuk gibi neden her şeyi söylesin ki? Eve her gün 7de geliyorsa, 8de yemek yiyorsaniz tabii ki söyler 'bebegim bugün geç gelicem' diye. Ama neden şuradan kahve aldık,şurada oturduk' diye rapor versin ki. Siz de bunun neyini merak ediyorsunuz ki? Koca adam ne yaparsa yapsın iki saat arkadaşıyla. Gecelemedi ya dışarıda,bunun merak edecek neyi var? Yok ekmek aldım, yok bakkala gittim.
Ne münasebet ya. Annem babamı arayıp söylese 'kadin,başka işin mi yok' derdi herhalde babam. Çooook saçma geldi bana . Sanki 8 yaşında çocuk
Heee kocası gittiği ya da gideceği yerleri haber vermiyor muymuş? Ondan mı dert yanıyor?

Back