Valla ben olsam yetiştiririm ablama. Ama önce ağzını ara bi.Üç gün öncesi eşimle annemlere gittik. Ablam ve eniştemde gelmişler. Masada yemek yiyorlardı. Eşimle biz tok olduğumuz için oturma odasına geçtik. Eniştem telefonunu şarja takmış koltuğun üstündeydi. Telefon sesizde birden parladı. Bende bir an ekrana bakmış bulundum. "Angela'm" mesaj atmış. Eniştem üstündeki kabanını bile çıkarmadan yemeğe oturmuş. Yemeğini bitirir bitirmez, eşimle yalan yanlış 3 daikka hızlıca hatır sordu. sonrasında hemen çıktı. Annemler den ev geldiğimizde eşime sordum. Bacanaklar ya bilir diye haberim yok dedi. Ama sanki biliyor gibiydi. Bana sakın ablana söyleme sonra sen suçlu olursun dedi. Başka birşeydir sen yanlış görmüşsündür dedi. İçim çok sıkılıyor. Ablam evlendiğinde eniştemin eve ekmek alacak parası yoktu. Nikahtan önce masraf olur diye eniştemin annesi 3 maaş avans çektirmiş. Ablamada doğru düzgün birşey yapmadılar. Ablam üniversite mezunu, eniştem lise. Üstelik çok kötü bir ev kiraladılar, eltileri ev kızlarına daire verdi, ablama yok. Sözde hiçbir gelinini ayırmayacaktı kayınvalidesi ama öyle olmadı. Ablam çok zoluk çekti, canını dişine taktı çalıştı, parasını biriktirdi. Evlendiğinde hesabında parası vardı, annelerin ve bizin tarafın taktığı altınlarıda bozdurdu ( kayınvalidesi hiçbirşey almadı, takılanlarıda üzerinden o karışıklıkta almış.) Evini, arabasını aldı. Sonrada doğum yaptı. Eniştemin çalıştığı yer kapandı. Ablama bankadaki parayı ver, iş kuralım dedi, ablamda verdi.İşi kurdu kurmasına ama şimdi de gözü dışarıda. Eşim bazen diyor enişten kadınlara para yedirir, kadınlara yiyecek gibi bakıyor, birileri ile görüşüyordur dedi. Bende eşime en tok sensin sen bile görüşüyorsun dışarıda dedim sustu. İçim içimi yiyor ablam gibi birine bunu nasıl yapar. Beş paran yoktu cebinde ablam sayesinde adam oldun. Çok üzülüyorum. Ablam biran önce farkedip müdahale etsin istiyorum. Ablam bunları haketmiyorrr...
ya aslında hem ablanın hemde senin evliliginin bitmiş
ablan evliligindeki durumu biliyormu
affetmediğin birine mi eşim diyorsun ve aynı evde yaşıyorsun ?Hayır, asla afetmedim, affetmemde.
Benim bitti o kesin. ablam bilmiyor.
affetmediğin birine mi eşim diyorsun ve aynı evde yaşıyorsun ?
yani?Aliem bilmiyor. onlara birlikte gidiyoruz. bir sağlık sorunları vardı. mecburen onunla gittim.
affetmediğin birine mi eşim diyorsun ve aynı evde yaşıyorsun ?
yani?
boşandınız ve evli taklidi mi yapıyorsunuz?
ilginç geldidilekçelerimiz verildi. evli taklidi yapıyoruz. yazın tanışınıyoruz diye ev değiştireceğiz o ayrı ben ayrı eve öyle.
ilginç geldi
ailem tuaf bilmiyorum ama ayrılığı onaylamıyorlar. gelinlikle girdin kefenle çıkmalısın gibi düşünüyorlar. yoksa niye ailemden saklayayım durumu. bebeğimi kreşe verip çalışmayı düşüneyim.
Çok zor ya sanki ayıpmış günahmış gibi ailelerden saklanıyor. Halbuki anlatmış paylaşmış olsan seninde yükün azalır.
Anladım saklayacaksınız. buna bişey diyemem tabi de.. ilerde er geç öğrenirler o zaman ne olacak.
Çok ağır bence şuan ki durumun. Mesleğiniz var mı?
ablanıza telefonunu karıştırmasını söyleyin.... ilk görüşmenizde böyle birşey saklanamaz... SAKLANMAMALI
kardeşisiniz siz
ablanız sayesinde adam olmuş biri için sonradan ablanızın size kırılmasını mı izleyeceksiniz
ama kesinlikle ve kesinlikle delil toplayın önce boşanırken bir de para istemesin şerefsiz
Değerli yorumlarınız için herkese teşekkür ederim. Buraya yazınca sizlerle paylaşınca kendimi daha iyi hissediyorum. Hepiniz dost gibisiniz. şimdi ablama bunu nasıl hissettireceğim onu bulmalıyım. teşekkür ederim.
Elbette ki her evli adam karisini aldatmiyor. Senin ve ablanin aldatiliyor olmaniz bunu dogrulamiyor. Sen aldatildiginda sirf ailenden korktugun icin kocanla ayni evde yasayan kadinsin. Ablan kocasinin telefonunda ANGELAM diye kadin kayitli sindiriyor. Bunlari da her kadin yapmaz. Sizler kendi hayatlarinizi yasayan insanlarsiniz. Sizden yola cikilarak genelleme yapilamaz.Hiç kimseyi birlikte yaşamayınca tanıyamıyorsunuz. dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Evli bayanların çoğunun başına bu olaylar geliyor. evliyim benim kocam asla yapmaz diyenler ya bi haber yaşıyor, yada hiç bilmek istemiyor. Ben hemcinslerimede kızıyorum. bu adamlar yapıyorda para verip hayat kadınları ilemi yapıyor, hayır. onun anası, öbürünün bacısı, kızı, kardeşi, karısı. ben kendimle alakalı değil evet hata ettim eşim denilen insan hakkında yazdığım cümleden. ben zaten çok mutusuz. sadece ablam mutsuz olmasın istiyorum.