• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşler arasında saygı biterse

Elie_Wang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
202
422
53
39
Herkese merhaba lar bayanlar konu başlığından anliyacaginiz gibi sorunum eşimle aramda olmayan saygı sorunumuz..biraz uzun olucak ama sımdiden okuyan arkadaşlara teşekkürler
Eşimle öncesinde 5 senelik sevgililkk durumumuz üstüne evlendik bizim sıkıntımız kavgalarimiz düğün alışveriş döneminde ailelerin maddi olarak yarfimda bulunmayisla başladı. Eşim maddi olarak çok zorlandığı için ev düzerken kavga gürültü oldu hep bu arada ikimiz de memuruz ama o dönem aldığımız hep borç harca gidiyordu neyse evlendikten kısa süre sonra hamile kalmıştım ve sinir krizi denilen şeyin ne olduğunu ben o dönemlerde öğrendim. Döktüğüm gozyaslarina timsah gözyaşlari bunlar dedi kendi annesi yeni evli bi çifti bi Gün de 17 kez arayıp yetmeyip kızı na ve kocasına arattirip kavga sebebi olup aglayinca (ki hala der sen benim annemi aglattin diye) kıymetli oldu. Neyse uzatmayayim hamilelik boyunca güzel günlerim olduğu gibi kötü günlerim de oldu ama hep hormonlardan diyodum kendime kızım dogunca gözünde çocuğunun annesi sevdiği kadınin kutsallığı olur diye düşünürken resmen tersi oldu. Ilk bi kaç aydan sonra nerdeyse hergun kavga eder olduk annemlerin yanında bana bilerek ses yükseltmeler emrivakili cümleler kurup tavirlar takınip annemin yanında kucagimda yavrumu emzirirken bile aglamama sebep oldu. Çok uzatmicam benimde bu evlilikte hatalarim oldu ama şu an en ufak bi kavgamizda birbirine hakaretlet kufurler (evet malesef) eden n çift olduk saygı namina hiçbirşey kalmadı sevgiden emin bile değilim ikimiz de kavga anında o kadar kırıcı laflar söylüyoruz ki sonrasında barismamiz çok uzun zaman aliyo ve akillarimizda birbirimize söylediğimiz kırıcı laflar bi civi gibi takılı kalıyo. Ikimizde boşanma konusunu kavga anında diyoruz ama gerçekte kizimiza böyle bisiyi yapabilecek bi cesaret ikimiz de de yok bari aramızdaki saygıyı eskisi gibi kazanmak için ne yapmalıyım? Belki bu durumlarda olupta tekrar eski günleri ne dönen çiftler varsa onlardanda tavsiye almak isterim

Sabırdan başka bu durumda ne gösterebilirsiniz ki
Hatalarım var dediğiniz şeyleri yapmamakla başlayın,ondan sonrada eşinizede törpületmeye başlayın

saygı olmayan bir ilişki düşünülemez hakaret ve küfürlerin havada uçuştuğu bir evde hiçbir çocuk mutlu yaşayamaz bundan emin olun. bence geriye dönüp bir düşünün illa ki hatalarınız olmuştur her ikinizinde ama nerede hata yapığınızı bulmaya çalışın gerekirse aile danışmanından yardım alın

Saygı yoksa sevginin hükmü de yoktur söyleyeyim. Çünkü biter bir şekilde. Eski saygınızı geri kazanmanız lazım. Fikirlerinizi ortaya atıp birlikte ortak kararlar almak vs gibi şeylerle ya da bir destek alarak belki de.

Sabırdan başka bu durumda ne gösterebilirsiniz ki
Hatalarım var dediğiniz şeyleri yapmamakla başlayın,ondan sonrada eşinizede törpületmeye başlayın

Ha birde eski günlere tam anlamıyla bana göre artık siz veya bu durmda olanlar dönemez diye düşünüyorum.Bardakk kırıldımı nekadar yapıştırırsan yapıştır tekrar kırılıyor.Önemli olan hataları bilmek ve sıkıntı yaşadığınız ne konu ise onun üstesinden gelmek düzeltebilmek.

Evlilik terapisi düşünseniz... Evliliginiz cok zarar görmüş gibi. Bu bizim tavsiyelerimizle kurtarılacak bir durum değil

Kızınıza boşanmak gibi bişeyi (!) yapamıyorsunuz ama hakaretleşmenin ve saygısızlığının olduğu ortamda büyütmeyi göze alabiliyorsunuz...

Sevgi mevgi hikaye... Saygının olmadığı bir evlilik, evlilik değildir maalesef...

Konunuza cevabım; evlilik terapistine gidebilirsiniz... Ailelerden de mümkün olduğunda uzaklaşın... Kesin kurallarınız olsun... Ve kavga etmeye başlayacağınız vakit ya eşiniz terk etsin ortamı ya da siz... Uzaklaşıp sakinleştikten sonra tekrar konuşursunuz...

Evlilik terapisini bende düşünüyorum ama nasıl olur bulunduğum ilde var mı faydası olur mu bilemiyorum. Çünkü an oluyo eşimin davranışlarına bakıyorum kalp kırmak istemiyo ama başka yolu yok gibi davran iyo bi bakıyorum bilerek kavga sebebi cikartiyo

Evlilik terapisini bende düşünüyorum ama nasıl olur bulunduğum ilde var mı faydası olur mu bilemiyorum. Çünkü an oluyo eşimin davranışlarına bakıyorum kalp kırmak istemiyo ama başka yolu yok gibi davran iyo bi bakıyorum bilerek kavga sebebi cikartiyo

bence karsilikli konusun bi sakince ve duzgun uslupla.

Herkese merhaba lar bayanlar konu başlığından anliyacaginiz gibi sorunum eşimle aramda olmayan saygı sorunumuz..biraz uzun olucak ama sımdiden okuyan arkadaşlara teşekkürler
Eşimle öncesinde 5 senelik sevgililkk durumumuz üstüne evlendik bizim sıkıntımız kavgalarimiz düğün alışveriş döneminde ailelerin maddi olarak yarfimda bulunmayisla başladı. Eşim maddi olarak çok zorlandığı için ev düzerken kavga gürültü oldu hep bu arada ikimiz de memuruz ama o dönem aldığımız hep borç harca gidiyordu neyse evlendikten kısa süre sonra hamile kalmıştım ve sinir krizi denilen şeyin ne olduğunu ben o dönemlerde öğrendim. Döktüğüm gozyaslarina timsah gözyaşlari bunlar dedi kendi annesi yeni evli bi çifti bi Gün de 17 kez arayıp yetmeyip kızı na ve kocasına arattirip kavga sebebi olup aglayinca (ki hala der sen benim annemi aglattin diye) kıymetli oldu. Neyse uzatmayayim hamilelik boyunca güzel günlerim olduğu gibi kötü günlerim de oldu ama hep hormonlardan diyodum kendime kızım dogunca gözünde çocuğunun annesi sevdiği kadınin kutsallığı olur diye düşünürken resmen tersi oldu. Ilk bi kaç aydan sonra nerdeyse hergun kavga eder olduk annemlerin yanında bana bilerek ses yükseltmeler emrivakili cümleler kurup tavirlar takınip annemin yanında kucagimda yavrumu emzirirken bile aglamama sebep oldu. Çok uzatmicam benimde bu evlilikte hatalarim oldu ama şu an en ufak bi kavgamizda birbirine hakaretlet kufurler (evet malesef) eden n çift olduk saygı namina hiçbirşey kalmadı sevgiden emin bile değilim ikimiz de kavga anında o kadar kırıcı laflar söylüyoruz ki sonrasında barismamiz çok uzun zaman aliyo ve akillarimizda birbirimize söylediğimiz kırıcı laflar bi civi gibi takılı kalıyo. Ikimizde boşanma konusunu kavga anında diyoruz ama gerçekte kizimiza böyle bisiyi yapabilecek bi cesaret ikimiz de de yok bari aramızdaki saygıyı eskisi gibi kazanmak için ne yapmalıyım? Belki bu durumlarda olupta tekrar eski günleri ne dönen çiftler varsa onlardanda tavsiye almak isterim
Ister evlilik ister sevgililik ister nisanlılık dönemi olsun, hepsinde saygı sevgiden önce gelmeli bence. Ikinizin de birbirinize karsı sevgi dolu oldugu, basbasa huzurlu bir ortamınızın oldugu bir anda sevgililik dönemine dair konuları açın. "Hatırlıyor musun bi keresinde sevgiliyken şunu yapmıstın ne kadar mutlu olmustum" seklinde bi giris yapın ve bu konusmaya dahil olmasını saglayın. Sonrasında da "o zamanlar birbirimize cok saygılıydık, artık tartısırken saygılı davranmıyoruz. Ben eskisi gibi saygılı olalım istiyorum, benim de cok hatalarım oldu senin gibi. Ama bunları bi kenara bırakıp yine eski zamanlarda oldugu gibi birbirimize saygıyla yaklassak, öfkeliyken biraz daha yumusak olmaya çalıssak, sabır göstersek daha güzel olmaz mı" diye yumusakca konusun. Esiniz sizi seviyorsa ve kütük falan degilse bu tarz bi konusmadan verimli sonuclar alırsınız diye umuyorum. Bu kararı verdikten sonraki ilk tartısmanızda da hakaret etmemek icin caba gösterin, o hakaret etmeye basladıgında "en son birbirimize saygılı olacaktık, bu sözümüzde duralım, sinirliyken susalım" diyip tartısmayı kapatın. Böyle böyle eski halinize dönersiniz belki.

Dediklerinizi denicem kızlar çünkü biliyorum ki ortada kurtarilamicak bi durum olsa direkt bir avukata giderim ama geldimiz durum ve yaşadıkları miz sonunda bugün böyle olduk birde böyle deniyelim hepinize teşekkürler

sevgiyle yapılan konuşmalar sevgiyle yapılan davranışları arttırarak saygıyı doğal oluşumuna bırakabilirsiniz. tartısırken bile severek eleştirirken bile severek uyarmanız gereken konularda bile içinizde var ise tabi yine sevgiyle harmanlaşıp seçerseniz kelimelerinizi ve bedeninizin dilini yumuşak tutarsanız aşılamayacak seyin olduğunu düşünmüyorum ben.yolu sevgiden hoşgoruden geçen herkesin kayıtsız kalamayacağı birşeydir bu.girdiğin kalıbın şeklini alır insan. hamilelik zamanınızda kayınvalideniz çok sık aradığı için serzeniş mi ettiniz?

öncelikli ve en önemli şart bunu eşin de istemeli ve istemekle kalmayıp bu konuda çaba sarfetmeli. Asla tek taraflı olmaz. Ve Senin yerinin ailesinden daha farklı bi yerde olduğunu kabul edebilmeli!!
Konu saygı olunca toparlamak zor gerçekten.. Ama eşin fazla ileri gitmiş, artık sana çooook saygılı davransa bile gerçekte içindeki potansiyeli biliyorsun artık. Sen buna ikna olabilecek misin o da ayrı mevzu

Ne olursa olsun hakaret etmemeye şartla kendini eşine karşı. Sabırlı ve sessiz tutumunu gördükçe oda yanlış yaptığının farkına varacaktır. sizinki artık aman ne olursa olsun o benim canımı yakiyosa bende onunkini yakarım a dönüşmüş. Bu döngüyü sen boz bakalım. Tepkilerin daha ağır başlı olsun. Hakaret etme, hakaret ettiği zaman ona kukremeden evlilik birliginizin zarar gördüğünü aradaki saygı duvarini aşmadan da tartisabileceginizi makul bir tonla anlat. Kısaca yapıcı bir rol üstlen,sinirlerine hakim ol

Evlilik kurtarılsin diye çocuk olmaz ki bunu hesap etmeniz gerekirdi ama olan olmuş artık bari bundan sonra o kıza kötülük yapmayın ayrılırsaniz çocuk üzüntüden hasta olmaz merak etmeyin ama her kavganizda içinden keşke ayrı olsalar der ileride bunu diyen çok kişi var ayrılmaya varsa cesaretiniz ayrılın yoksa çocuğu bahane etmeyin lütfen

Mesela kendini değiştirmekle başlasan, bir sonraki kavganızda hakarete küfüre başvurmadan tartışmayı öğrensen kocan da bikaç kavga sonra çirkinleşmeyi yavaş yavaş bırakır belki.

Bir kere hakaret etmek küfür etmek bence kişinin kendine olan öz saygısıyla ilgilidir. Kendine saygısı olmayan insan ağzından o çirkin sözleri çıkartır ve kimisi utanmaz da. Kendine saygısı olmayana karşı taraf hiç saygı göstermez.. velhasıl kararlı durarak kendini değiştirerek dönüştürerek başla işe ve önce öz saygını kazan bence.

Kizinizi annenize birakip konusun ilerde bu cocuk anlayacak utaniroz diyin

Back
X