Eşle ortak ev

oyledegilboyle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
303
-4
34
Ev alacağız ortak olmak istiyorum.Emlakçı ekstra masraf çıkabilir dedi ama yine de kimliğimin fotosunu istedi.

Eşle ortak ev alıp tapuda ekstra para ödediniz mi ? Ya da vergi öderken vs benle ilgili sıkıntı çıkar mı ?

Kısaca bu durum bize sıkıntı çıkartır mı?

vergi öderken ikiniz de ödüyorsunuz ama zaten ayrılık gibi konularda ev yarıya bölünüyor. yani vergi vs dert değilse ikiniz üstüne olabilir

Ev hanginizin üstüne olursa olsun ikinizin ortak malı oluyor. Neden tapuyu ortak çıkarmak istiyorsunuz? Çok masraflı çünkü.

Biz
8 sene önce ortak tapulu aldık ekstra masraf filan Çıkmadı. Ablam da 3 sene önce ortak tapulu aldı o da aynı şekilde.. emlakçı niye böyle bi şi dedi anlamlandıramadım

Ev hanginizin üstüne olursa olsun ikinizin ortak malı oluyor. Neden tapuyu ortak çıkarmak istiyorsunuz? Çok masraflı çünkü.
Bu bilginin doğru olduğuna emin misiniz. Beneşimle ortak aldım evimizi çok masraflı olmadı. Ayrıca kanunen kimin üstüne olursa olsun ortak sayılsa bile boşanırken “pislik” yapan erkek çok. Konu sahibi doğrusunu yapıyor bence

vergi öderken ikiniz de ödüyorsunuz ama zaten ayrılık gibi konularda ev yarıya bölünüyor. yani vergi vs dert değilse ikiniz üstüne olabilir
Eşimin akrabası boşanmadan evi sattı gizlice adamın üstüneydi ev, kadın şimdi avukat avukat geziyor ve dava süreci 3 yıldır devam ediyor ispatlaması ayrı dert parayı geri alması ayrı dert

Ben bu yüzden direk tapuyu üstüme aldım. Ortak mal meselesi yalan istese satar ruhun duymaz teyzem yaşadı bu durumu bana ders oldu giden 5 bin 10 bindir ekstra direk iki tapu yapın güveniyorsa tek tapu yapın ben eşime bunu şart koymuştum oda sağolsun güvendi üstüme yaptı

Biz ev alırken fazla çıkıyordu ama o yüzden dedim krediyle aldık bilmiyorum ondan mı tek tapu yapmıştık. Evet tabi öyle de bu kadar güvenilmeyen bir eşle evli kalmanın, beraber ev almanın mantığı var mı bence yok.

evet ortak ama şöyle bir durum var istese satar. bir de miras durumunda da sıkıntı. benim arkadaşımın babası öldü bir evleri vardı. anneye düşen miktar daha azdı ve paylaşım yaptılar. kadına yarısı değil daha azı düştü. baktım İnternetten de 1/4 düşüyormuş anneye. bizim iki tane evimiz var aileme ait ikisi de annemin üstünedir

Bu tarz ön yargılı düşüncelerden uzak durmak gerekiyor gayette yaklaşımı doğru koru körüne birine güvenemezsin sonra ortada kalırsın neler duyuyor neler görüyoruz davalar hep birbirine çok güvenen insanlar arasında oluyor

Daha önce burada bir avukat malın kimin üzerine olduğunun çok şeyi değiştirdiğini söylemişti. Başka bir arkadaşta üzerine olmayan hiçbir şeyi alamadığını dile getirmişti boşanırken. Masrafı olsa bile uzun vade için çok mantıklı açıkçası.

Bence sadece sizin üzerinize olsun,artık tapuları kadınlar alıyor çoğunlukla zaten.

3 5 bini düşünmeyin masrafta ortak yapin .guven hikaye bende cok güvendim evladina rağmen altinlarimi vermedi ortak olurum herseye şimdiki aklim olsaydi

İnsan hayatta anne babasına bile yüzde yüz güvenmemeli , açık bir kapı bırakmalı kendine.Bugün çok iyiyiz ama bunun bir ömür garantisi var mı?
Dünya hali her şey yaşanabilir.Her duygu ömür boyu sürecek diye bir şey yok.

Bence sadece sizin üzerinize olsun,artık tapuları kadınlar alıyor çoğunlukla zaten.
sattığımız ev evlenmeden önce alınmıştı,krediyi ödemeye devam ediyorduk,o kadar bir şey diyemem. zaten masraf çıkarsa vazgeçicem onun üstüne olsun. altınlarım falan her şeyim gitti annemden de yüklü miktar borç aldım ev için ismim yazsın istiyorum benim de bir derdim yok açıkçası

O kısımları bilmiyorum açıkçası boşanma da noluyor. Bende güvenmeme konusunda katılıyorum. Krediyle aldık biz evi krediyi kim çekerse ev onun üstüne olmak zorundaydı. Kredinin bitmesi de yıllar sürüyor ama eşim bıraksa gitse ama boşanmasa birsürü krediyle ortada kalırım diye çekmedim kredi mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…