Kızlar doğumuma az kaldı, epidural düşünüyordum ama bir kaç kişiden Acıbadem'de yaptırdıkları epiduralden memnun kalmadıklarını ve acı hissettiklerini duydum, bu konuda bilginiz var mı? bu gidişle genel anestezi olacağım :)
kızlar merhaba ben iki bucuk ay once eskişehir acıbadem de dogum yaptım meliha kovancıydı dr um. epiduralli normal dogum yaptım hepinize tavsiye ederim bi kac saat sancı cektikten sonra acılma saglanınca epidural veriyorlar acı kesiliyor ve kolay geciyor dogum:) dr um da iyiydi.
oda tipim standarttı içinde kapı susu, lohusa serbeti, refakatcı ve bize yemek vardı gayet guzeldi bira pahalı da olsa:) saglıklı dogumlar diliyorum
canım doğum hikayeni anlatır mısın biraz bende karar veremiyorum epidural istesem mi istemesem mi diye merak ediyorum ayrıntıları
canım benim bebegim beklenen gunden iki gun once dogdu, devamlı gidiyoduk hastaneye ama hiç sancı ve acılma cıkmıyordu. dr um 42 e kadar bekleyebilirz diyordu ki gece suyum geldi, hastaneye gittik iyi ilgilendiler ama sabaha kadar tabiki dr gelmedi bizi yatacagımız odaya aldılar dogum anına kadar ordaydık, sabah altıya kadar cok fazla sancım olmadı acılmada 2 cm filandı sonra sancılar basladı saat 10a dogru 3 cm ye ulastı ama ben dayanadım sancılara.hiç epidural istemiyodm mecbur kaldım, acılma az oldugu için suni sancı da vermediler o sırada
agrıyı cekeceksin epidural istemiyosan dedi dr. saat de veremem acılmanın tamamlanması için dedi, bir de epidural 4 cm acıklık varken vuruluyor daha fazla acıklıga ulasmıssa vurmuyorlar iyice dusun senin için suan vurabilriz dedi . ben yine istemedim 1 saat daha dayandım saat 11 de dr u cagırdım epidurali verdiler ve onunla birlikte suni sancıyı da verdiler. epidural vurulduktan 10 dk sonra sancıları hissetmedim cok guzeldi neredeyse uyuyacaktım :) nst ye baktıgımızda sancılar 120 i gosteriyodu ama ben hissetmiyordum, 45 dk a falan oyle rahatca yattım sonra sancıları hissetmeye basladım hemsireler ve dr geldi acıklık 9 cm olmus dogumhaneye gectik,dogum esnasında agrı hissettim ama cok da fazla bi agrı deildi sabahkilere göre:)
canımm imkanın varsa hiiiiiiiiiiiiiççççççççç dusunme bende keske dr ilk dediği zaman vurulsaydım da fazladan agrı cekmeseydim diyorum. dogum zaten 10 dk a surdu yarım saat içerde kaldık dikişler filan içini dikişleri de hissetmedim rahattı ama yorucuydu tabiki.ben de bir yan etkisi olmadı bacaklarımı filan hep hissettim bas agrısı da olmadı cok sukur
ilk dogumun mu? ilk dogumlar uzun suruyor
ne güzel çok zor olmamış. allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. evet ilk doğumum bakalım bende gidişata göre çok dayanamazsam isterim diye düşünüyorum tek korkum işte epiduralden sonra his olmadığı için ıkınma zor oluyor ve doğum uzuyor deniyor oyüzden sordum sanada öyle bir sıkıntıda yoksa düşünülebilir
canım benim dr um 4 cm den sonra ıkınma hissi koyboldugu için epidurali vurdurmuyor yani ama diğerlerini bilmiyorum ben ıkınmayı hissettim hep,tam zamanında vurulmustu dogumum zor olmadı cok sukur,.ikinciyi dusunursem yine epidural ist,cem:)
senin dr un kim?
kızlar merhaba ben iki bucuk ay once eskişehir acıbadem de dogum yaptım meliha kovancıydı dr um. epiduralli normal dogum yaptım hepinize tavsiye ederim bi kac saat sancı cektikten sonra acılma saglanınca epidural veriyorlar acı kesiliyor ve kolay geciyor dogum:) dr um da iyiydi.
oda tipim standarttı içinde kapı susu, lohusa serbeti, refakatcı ve bize yemek vardı gayet guzeldi bira pahalı da olsa:) saglıklı dogumlar diliyorum
hmm yani epiduralin yapılma zamanına bağlı diyorsun. ıkınma hissede kaybolmuyorsa öyle olunca süper olur ne gerek var ağrı çekmeye hulusiye gidiyorum ben senin dr melihaydı dimi
hayırlı olsun,allah analı babalı sağlılı büyütsün inşallah.Ayıptır sorması toplamda ne kadar ödediniz hastane çıkışında ???
Merhaba,aranıza yeni katıldım:) Ya ben hala ne hastaneye ne de doktora karar veremedim çıldırıcambana şöyle tatlı babacan konuşkan şen şakrak doktor önerebilcek olan varmı eskişehirde ????
evet yapılma zamanına baglı, dr bana simdi yaptırdın yaptırdın 5 cm olunca yapmam ıkınamazsın, cekersin dedi:)ben hissettim ıkınmaların hepsini, melihaydi evet benimki. diğerlerini bilmiyorum ıkınmları hissettiler mi hissetmediler mi,
Allah yardımcın olsun, dogum kocu da cok yardım edıyo aydınlatıyo dr a gidince onunla da gorus istersen
canım ben Sabahattin beye gidiyorum çok memnunum tonton bi doktor çok güleryüzlü çok yoğun olmasına rağmen bi gün yüzü asık görmedim etrafımda ok doğum yapan oldu sezeryanda çok rahatlardı normal doğum yaptırırkende çok moral veriyomuş destek oluyomuş onvak hastanesinde şimdi ümit aldı onvağı ümit oldu vişnelikte hastane biliyosundur.
sağol canım doğum koçu ile nasıl görüşüyoruz[/QUOTE
Canim dogum kocu da randevuyla calisiyor ama ucretsiz. Dr a gicegina vakit randevu akirken ondan da randedvu al ayni gune yaklasik saatlere odasi ucuncu katta. Dr a soramadiklarin unuttuklarin filan olursa yardimci oluyor egzesizler veriyor nefes tekniklerini anlatiyor.duzenli olaraj gidersen dogumuna da giriyor guven noktasinds.benim dogumums girdi yardimci oldu.seminerler yaptiginda tekefon ediyo cairiyo bence bu hizmetten faydalan
sağol canım doğum koçu ile nasıl görüşüyoruz[/QUOTE
Canim dogum kocu da randevuyla calisiyor ama ucretsiz. Dr a gicegina vakit randevu akirken ondan da randedvu al ayni gune yaklasik saatlere odasi ucuncu katta. Dr a soramadiklarin unuttuklarin filan olursa yardimci oluyor egzesizler veriyor nefes tekniklerini anlatiyor.duzenli olaraj gidersen dogumuna da giriyor guven noktasinds.benim dogumums girdi yardimci oldu.seminerler yaptiginda tekefon ediyo cairiyo bence bu hizmetten faydalan
aa süpermiş bundan haberim yoktu hatta düşünüyordum doğum esnasında zorlanmamak için nefes ve ıkınma teknikleri öğrenmem lazım diye
sanırım benim de aradığım doktor o,güleryüz çok önemli çünkü bakalım hayırlısı aldık randevumuzu :)