Kendimi bildim bileli burnumdan şikayetçiydim. Geniş buluyor. Neredeyse her aynaya baktığımda sıktırarak kontrol ediyordum. Yalnızca Kadınlar Kulübündeki yorumlardan yola çıkarak yaklaşık 9 ay önce Bekir OKSAY'a ameliyat oldum. Ümit Hastanesi henüz eski binasında idi. Birden fazla doktorla görüştüm. Bunlardan biri tanıdık olması ve çok daha ilgili olmasına rağmen Bekir Beyde karar kıldım. Bir şekilde en çok güven veren oydu. Şu an inanılmaz memnunum. Böyle bir sreç geçirdikten sonra insanda beğenmediğim yerlerimle yaşamak zorunda değilim onları da düzeltebilirim gibi bir anlayış oluyor...
Bir saat gibi kısa bir süre de ameliyat oldum. Hastane personeli çok ilgiliydi... Ameliyattan çıktıktan sonra burnumda ufak bir bant vardı... Akşamüstü eve döndüm. Neredeyse alışverişe çıkacaktım yani...
Ameliyattan sonraki hafta zor oluyor ama yavaş yavaş şişip morarıyorsunuz. Ben serbest çalışıyorum. Bu yüzden rahatça dinlendim. Ama en az iki hafta dinlenmeye ihtiyacınız olabilir.
Bayramdan beş gün önce ameliyat olmuştum. Tampon kullanılmadı. Dikişler alınırken acımadı. Ama fazla sevindim herhalde arife gecesi sıcak bir duş alıp üzerine bir kaç kez eğilip kalkınca burnum kanadı. Ümit Hastanesinde uzman doktor olmadığı için ( Doktorum bayram süresince şehir dışında olacağını söylemişti, fakat daha fazla geciktirmek istememiştim.)Tıp Fakültesine gittim ve adrenelinli tamponlarla bir hayli güç durdurdular kanamayı. Ameliyatımla ilgili en acı anılarım bunlardı. Kesinlikle sıcak su tutmamam, ani hareketler yapmamam gerektiğini geç öğrendim.
Bunun dışında Bekir Bey, probelemli olan kısmı düzeltti. Mevcut olanı düzeltti yani. Benim de beklentim bu yöndeydi. Benim ameliyat olduğumu neredeyse kimse, hatta eğitim için yurt dışında olan en yakın arkadaşım bile anlamadı. Bana yeni bir burun çizmedi yani. Bu nedenle böyle bir doktor seçtiğinizde nasıl olacak diye bir kaygıya gerek yok, tarif etmesi zor, düzeliyor, güzellişiyor diyebiliriz.
Randevu alarak muayene olmak üzere gittim. Muayene ücreti ödüyorsunuz, bunu sağlık yardımınız karşılıyor. Ameliyat ücretini karşılamıyor. Ama ücreti gerçekten çok uygundu. 1250'ye ameliyat oldum.
Benden dört beş yıl önce 5.000 TL gibi ücretlere ameliyat olan arkadaşlarım vardı.
Doktoru doğru seçtiğimi düşünüyorum. Eskişehirde zaten seçenek az. Cemal CİNGİ'nin çok dolu bir özgeçmişi var, ama birden fazla yakınma ve şikayet duymuştum güvenemedim. Bunu görüşmeden söylüyorum yalnız.
İlk muayenemde fotoğraflarımı çekti ve gün verdi, doktorum. Ameliyat olmadan fotoşopla basitçe düzelterek gösterdi. Hastanın beklentileri burada çok önemli galiba, Bu bana yetti.
Şu an aynaya bakmaya doyamıyorum. İnsan biraz bencilleşiyor galiba pek kimseye söylemiyorum, tavsiye vermiyorum:)