Allah sizede nasip etsin belki bencillik diyeceksiniz ama ilk cocugunuz büyüyüpte niye benim kardesim yok diye her gün sorması her gece Allaha banada kardes ver diye dua etmesi bir gün cekip gittiğinizde yalnız kalacagını düşünmek. Ne bileyim bu da ayrı bir üzüntü. Ben cok üzülüyorum böyle sayfalarda bi cocugum oldugunu söylemekten cekiniyorum cünkü bi dışlama bi şımarıklık gibi geliyorsanki ikinci cocugu istemek hiç öyle degil yasadığımız özlem aynı özlem yürüdüğümüz aynı yol. Rabbim herkese tattırsın bu güzel nimeti.Ne güzel.Tek çocuğum olsa yeter banaEvet benim korkum o şuan. Nicel bey neden tutmadığını bilmiyorum dedi. Peki o zaman deneme yanılma yöntemiyle gidecek bu iş. Aynı tedavi şekli olursa yine benzer sonuç alacağımı düşünüyorum. İkinci denememde burada devam etmek istememin nedeni doktorun hastasını, durumunu daha iyi tanıması ve alternatifimin olmaması... Fakat yoğun olmaları beni korkutuyor. Bazen kendiside hatırlamadığını söylüyor. Bunları söylüyorum ama Nicel beyi de suçlayamiyorum.Tedavi sırasında şunuda iyi yapmadilar dediğim bı durum yaşamadım. Sadece yumurtalarım eşit buyumedi onu kafaya taktım o kadar.
Tabi yaşamayan bilemez. Tesekkur ederim. Amin inşallahAllah sizede nasip etsin belki bencillik diyeceksiniz ama ilk cocugunuz büyüyüpte niye benim kardesim yok diye her gün sorması her gece Allaha banada kardes ver diye dua etmesi bir gün cekip gittiğinizde yalnız kalacagını düşünmek. Ne bileyim bu da ayrı bir üzüntü. Ben cok üzülüyorum böyle sayfalarda bi cocugum oldugunu söylemekten cekiniyorum cünkü bi dışlama bi şımarıklık gibi geliyorsanki ikinci cocugu istemek hiç öyle degil yasadığımız özlem aynı özlem yürüdüğümüz aynı yol. Rabbim herkese tattırsın bu güzel nimeti.
Ben nicel beyde ıkıncıde hamıle kaldım. Sana umut olayım. Bebegım suan 4 aylıkçok şükür,Öyle düşüneyim en iyisi... Hiç degilse bunu bı sebep olarak sayayım.2. denemede şansın neden arttığınıda anlamiyorum değişen ne ki, Her denemenin kendi içinde başarı yüzdesi yok mu? Ay neyse isyan etmiyim Eskisehiri pek bilmiyorum canım. Yunus Emre devlet Hastanesi'ne yürüme mesafesinde tramvay yolundan gidince karşına çıkıyor.
Çok teşekkür ederim.Ben nicel beyde ıkıncıde hamıle kaldım. Sana umut olayım. Bebegım suan 4 aylıkçok şükür,
Çok farkeder ıkıncı, herseyı bılerek gitmek , belırsızlık olmaması, neler yapılcagını bılmen, stresını yenmen.. çişini bile ne kadar sıkıstrcagını tecrube etmen..umudunu asla yıtırme olumlu düşün, evrene gusel enerjı yolla, inan olacak
İlk tüp bebek sonucumu almak dogumgunume gelıyordu, cok heveslenmıstım bana dogumgunu hedıyesı olcak diye , ama bi yandan da tutmadıgını hıssedıyordum ama sobucu almamla delı gıbı aglamam bir oldu, dr a guttıgumde de aglıyordum delı gıbı, benı hemen ıcerı aldı tesellı etti. Embrıyoma kalıtelı demıstı hersey harıkaydı guya ama tutmadı. Şimdi belkide embrıyo kalıtelıtdı ama genetıgı kotuydu dıyorum, her şerde bır hayıe aramak lazım, herzaman dogru zamanda hayırlısını istemek lazım. Hıc anne olamıycam galıba dite dusundugym cok oldu ama umudumu da yıtırmedım, gerekırse bir ev bir araba parası dokcektım ki elımden gelenı yaptım nasip degılmıs derdim . Lütfen iyi düşün hemen kendını toparla , bir arkds var burdan yazusıyoruz hep ,onun ıkı kez tutmadı ucuncu tuttu ve ıkız ,saglıkla dogdular . Bolbol dua et, herseyın bi zamanı var, ınsallah tezdir bu zaman hepınuz içinÇok teşekkür ederim.Sizin adınıza çok sevindim. Nicel beyde 3.de ikizlere hamile kalanlarda var biliyorum. Aslında ben hiç stresli değildim.Transfer öncesinde sonrasida hep rahattım ama negatif sonuç almak insanın çok zoruna gidiyormuş meğer. İnsan kendini dışlanmış hissediyor sanki herkes mutluda ben mutsuzum gibi... Bu ara başarı oranlarıda yüksek haliyle haklı olarak mutlular ama bu benim ve negatif alan diğer hastaların mutsuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eskidende paylaşımlarda insanlar pozitif hastalara odaklanıp sevinirken ben sadece negatif olan hastaları düşünüp üzülürdüm. Suan bende o durumdayım. Keşke ilerde tüp bebek tedavileriyle yüzde yüz başarı sağlansada kimse üzülmese... Aslında atlattım bu durumu ama ara ara keyfim kaçıyor. İlk denemedeki hevesim şuan yok. Ailemden de uzakta olmam, bu süreçte yalnız olmam da olumsuz etkiledi beni... Ay ne dolmuşum içimi döktüm resmen Uzun süre mutsuz kalabilen biri değilim tamamen atlatacagimida biliyorum. Tekrar çok sağolun verdiğini moral için
Amin inşallahİlk tüp bebek sonucumu almak dogumgunume gelıyordu, cok heveslenmıstım bana dogumgunu hedıyesı olcak diye , ama bi yandan da tutmadıgını hıssedıyordum ama sobucu almamla delı gıbı aglamam bir oldu, dr a guttıgumde de aglıyordum delı gıbı, benı hemen ıcerı aldı tesellı etti. Embrıyoma kalıtelı demıstı hersey harıkaydı guya ama tutmadı. Şimdi belkide embrıyo kalıtelıtdı ama genetıgı kotuydu dıyorum, her şerde bır hayıe aramak lazım, herzaman dogru zamanda hayırlısını istemek lazım. Hıc anne olamıycam galıba dite dusundugym cok oldu ama umudumu da yıtırmedım, gerekırse bir ev bir araba parası dokcektım ki elımden gelenı yaptım nasip degılmıs derdim . Lütfen iyi düşün hemen kendını toparla , bir arkds var burdan yazusıyoruz hep ,onun ıkı kez tutmadı ucuncu tuttu ve ıkız ,saglıkla dogdular . Bolbol dua et, herseyın bi zamanı var, ınsallah tezdir bu zaman hepınuz için
Evet ben de ıkıncıde yonlendırdım birincı tutmayınca. Histereskopi istedım ve intralipid serum istedimBir arkadaşım doktorunu neredeyse hep kendi yönlendirmiş bunları bunları istiyorum diye ve ilk denemede pozitif sonuç almış ben istemesem direk transfer yapacaktı dedi genetikte bir embriyosu genetiği bozuk çıkmış mesela onu koysalar belki tutmayacakti diyor rahmine çizik attirms kendi isteğiyle tutunsun diye kan pıhtılaşma testi yaptırmış o da pozitif cikmis ben sorcam ilk gittiğimde
Genetıge gondermek malıyetlı ama yakın bırılerınde varsa ve para sıkıntınız yoksa gonderebılırsınız , evet tutmadıkca yapıolar ama sen dersen ki ben ıstıyorum cok kez uzulemem dersen gonderırler, psıkolojuk boyutuvar cunku bi de olayın , ben ıkıncı de ne gerekıyosa yapalım herseyı yapalım dedım, internette arastırdum ,bagısıklıgın gucluyse mesela erkekten gelen kısmı vucut mıkrop gibi algılıomus bunum için de ıntralipid serumla bagusıklıgı bastırttım. Nicel bey onerılere açık. Arastırıp oneri sunun kızmaz ,Amin inşallahkelebek nicki arkadasi diyorsun değil mi? Evet banada öyle demişti şansın çok yüksek hatta burada dogurursun demisti. Malesef olmadı çok ağladım. Teselli etti mendil getirdi falan :)) Zaten alışmışlar kendi dedi buna profesyonellesme mi dersiniz duygusuzlasmami alıştik falan dedi. Doktorda tabi elinden geleni yaptıktan sonra ne yapabilir. Alıp embriyoyu rahimemi yapıştıracak :) Kısmet bakalım. Benim kimyasal oldu. Esimde DNA hasari çok yüksek. Ablasinda kromozom bozukluğu var. Embriyoların genetiklerinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Sanırim hemen genetige göndermeyi tercih etmiyorlar 3. Denemede falan belki gönderirler.
Evet bende düşünüyorum. Kararsizim biraz çok masrafliysa şansa denemek daha mantıklı geliyor bilemiyorum. Rahimede çizik atıyorlar falan birde. Peki genetige gönderme maliyeti nedir. Siz ne kadar ödediniz. Genetiği bozuk embriyonuz çıktı mı?Genetıge gondermek malıyetlı ama yakın bırılerınde varsa ve para sıkıntınız yoksa gonderebılırsınız , evet tutmadıkca yapıolar ama sen dersen ki ben ıstıyorum cok kez uzulemem dersen gonderırler, psıkolojuk boyutuvar cunku bi de olayın , ben ıkıncı de ne gerekıyosa yapalım herseyı yapalım dedım, internette arastırdum ,bagısıklıgın gucluyse mesela erkekten gelen kısmı vucut mıkrop gibi algılıomus bunum için de ıntralipid serumla bagusıklıgı bastırttım. Nicel bey onerılere açık. Arastırıp oneri sunun kızmaz ,
İnşallah güzel sonuçlar alırsınızMerhaba, forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Ben de nicel beyde tedavi görüyorum, transfer oldum cumartesi inşallah sonuçları alıcaz. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Hayırlı olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınızMerhaba, forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Ben de nicel beyde tedavi görüyorum, transfer oldum cumartesi inşallah sonuçları alıcaz. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Bende hiç öyle etkileri olmadı canım gonal f ve merional vurulmuştumKızlar nasılsınızbu iğneler sizdede uyku yaptı mı. İğne vurulup eve geldikten sonra acayip uykum geliyor uyumamak için mücadele ediyorum resmen
Hayırlı uğurlu olsun, inşallah gönlünüze göre olur her şeyMerhaba, forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. Ben de nicel beyde tedavi görüyorum, transfer oldum cumartesi inşallah sonuçları alıcaz. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Normalde uyku seven uyuyan bir insan değilim gün içinde hiç uyumam ama 3 gündür iğneden sonra mayışıyorumBende hiç öyle etkileri olmadı canım gonal f ve merional vurulmuştumama sanki merional baş ağrısı yaptı diye hatırlıyorum
Ben hiç kullanmadım onu onun etkisi olabilir tabi canımNormalde uyku seven uyuyan bir insan değilim gün içinde hiç uyumam ama 3 gündür iğneden sonra mayışıyorumbana fostimon verdi belki onun etkisidir. Belli oldu mu transfer tarihin
Hadi inşallah en uygun zamanda olsunBen hiç kullanmadım onu onun etkisi olabilir tabi canımyok daha belli değil 30unda gideceğim o zaman belli olur inşallah.
Biz gondermedık genetıge. Baya pahalı dıye hatırlıyorum.embrıyo basına fıyatı vardı , cok embrıyon varsa cok paraEvet bende düşünüyorum. Kararsizim biraz çok masrafliysa şansa denemek daha mantıklı geliyor bilemiyorum. Rahimede çizik atıyorlar falan birde. Peki genetige gönderme maliyeti nedir. Siz ne kadar ödediniz. Genetiği bozuk embriyonuz çıktı mı?