Eski sevgilimin parasını nasıl iade edeyim? Hak ettiği sizce nedir?

nynzvdhla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
17
7
29
Arkadaşlar merhaba benim bir sevgilim vardı 2 sene önce sevgili olmuştuk biz çok iyi anlasiyorduk. Bu kişinin ailesi tanışmaya geldi ancak bizi davet etmediler ve tanışmaya gelince sonrasında annesinin beni istemediğini söyledi. Sonra istiyoz deyip yine geldiler sonra yine istemedigini söyledi annesinin ama sen bekle ben ikna edecem dedi. Ben de sabrettim 3. Kez evimize geldiler annesi kardesi halası yengesi vs kızkardeşi üstüne vazife olmayan yerde konuştu benim nişan evlilik tarihime karıştı. Nişan tarihi ne diye sordum konuyu bir türlü sonlandırmadiklari için ona da kardeşi atladi. annesi ne aceleniz var dedi halası 3 sene sonra evlenin dedi kardeşi de bana aynı lafı deyince sen neden 3 sene beklemedin dedim kardeşi okurken kaçıp evlenmiş gelmiş bana laf söylüyor ben 4 senedir çalışıyorum. Bu çocuktan da 3 sene büyüğüm kendisi bunun asla bir engel olmadığını söylemişti ama ailesi en son gelişinde bunu da sorun etti bunları yazsam roman olur. Kardeşine ben öyle deyince terbiyesizlik bu deyip kalkıp gittiler sonrasında bu sevgilim olacak insan bana yalvardı düzeltelim her şeyi diye yine gelip isteyelim dedi. Ben en başta nişan yapmicam demiştim o da tamam demişti sonra dediki ailem nişan ister ben de tamam yaparız dedim. Ancak kızkardeşi nişan tarihime karışıp bana o tavrı yapıp kalkıp gidince artık nişan yapmam dedim. Annesinin evine yakın oturmayı kabul etmiştim annesi bana o tavrı yapınca kendi anneme yakın olacak dedim bunlara da tamam deyip vazgeçti tutarsız davrandı. Sonra ortaklık adı altında arsa alıp tapusunu kardeşine verdi paranın yarısını ödeyerek. Bana gelince de 150 binle düğünü her şeyi yapmaya çalışıyor. Neyse tüm bunlar bir kenara dursun. En son gelip isteyelim dedi tamam dedim ama gelmeden 1 gün önce beni arayıp nişan yapcaz kabul etceksin dedi yoksa gelmeyiz dedi etmedim kabul ve gelmediler o güne kadar ypmicam diye konuşmuştuk. Bu olaydan sonra da yetmedi hep arıyor mesaj atıyor ben de buna dedim ki sana güvenmiyorum sen de bana guvenmiyorsun eğer güveniyorsan göster bunu ve bana para gönder dedim kendisi de bana 65 bin TL gönderdi. Ancak bundan sonra da ev annemin yani olacak dedi ben olmaz deyince orta yer olsun dedi. Orta yeri 3 4 kez kabul ettim hepsinde de caydi. Bu kişinin gelgitlerinden benimle dalga geçmesinden çok sıkıldım. Varsa yoksa annesinin mutluluğu. Bu parayı ona elbet geri iade edeceğim haram yemem ne olursa olsun ama sizce annesine bunu diyeyim mi ya da kardeşine. Kardeşinin Tel numarası yok ama bi sekilde ulascam. İntikam almak istiyorum.

aileniz bu duruma ne diyor acaba? belki de kızlarının akli melekelerinin yerinde olmadığını düşünüyorlar yazık. hiçbir ebeveyn böylesine tutarsız çok afedersiniz ama dangalak hareketleri olan bir evladi hak etmiyor bence. kendinize yaptırdınız hadi bu hareketleri o ana babaya yazık günah değil mi? benim babam beni evlatlıktan siler belkide böyle apır sapır hareketler yapsam. ne iyi aileniz varmış kıymetini bilin ve bu saçma evcilik oyunundan kurtulun.

Hayır sevgilinizin annesine kız kardeşine bakın oğlunuz bana para gönderdi, işte ispatı dediğinizde ne olacak? Kadın sizi ne sıfatlar koyar haberiniz var mı? Üstelik buna çanak tutan da siz olursunuz. Herşeyi geçtim bundan sonraki ilişkinize de o kadın ya da erkek arkadaşınız gelecekteki sevgilinize kaç kendini kurtar bu kadın erkeklerin parasını yiyor, diye konuşsa ve sizin yaptıklarınızı anlatsa ispatladığı zaman adama ne cevap verirsiniz? Hayır hiç mı düşünmüyorsunuz ben böyle yapıyorum ama sonucu ne olur diye?

Benden para talep etti der dolandırdı der evlilik vaadi der bir de Esra Erol’a çıkarsa tadından yenmez o vibe alınıyor bu çiftten

Konunun basinda tanismaya geldiler bizi davet etmediler dediginiz bir yer var.

Burayi bi acar misiniz?

Davet edilmeyen kim?
Kime tanismaya gelindi?

Ayrica ben adamin ailesinde cok hata gorsem de adamdaki hatalari yakalayamadim galiba, ama sizin para istemek, arsaya karismak, nisan yapacagim yaomayacagim gibi gelgitleriniz cok yorucu.

Nisan neden yapmiyorsunuz? Kendi ailenizin cebinden para cikmasin diye mi? Para istediginiz an dusundugum tam olarak bu oldu.

Bu kişiyi ve ailesini oldurmaya çalışan sizsiniz hesapla kitapla ancak böyle olur. Bir ömür bu karmaşada çekişmede yaşamak istiyorsanız evlenirsiniz de. Herkes her şeyin içinde muhtemelen o para aileye ait. Değilse koca adayınız o ailenin bireyi evlenince ailesi sen olmazsın annesi kardeşi ailesi olmaya devam eder. Parası için katlandığınız anlaşılıyor değer mi siz karar verin.

İkna olmanız için tek isteyebileceğiniz şey para mıydı gerçekten? Sabırla sonuna dek okurken, para istediğiniz kısımda cringe oldum. Bu arada ayrılın, yolunuza bakın. Bu döngüyü niye ısrarla yaşıyorsunuz ki.

Bilmeden ne çok yargilamissiniz

Bize ilk başta tanışmaya geldiler ancak kendileri bizi yani kız tarafını 1 kez bile evine davet etmedi nişan yapmayı en başta ben istemedim çünkü sevmiyorum ama o istediği için tamam yapalım dedim ama bize geldiklerinde konu o kadar dağıldı ki ve bize o kadar çok saydılar hakaret ettiler ki ben de en son nişan tarihi ne Zaman diye sordum orda kardeşi atladı ben sana değil annene ve abine soruyorum dedim yine kardeşi konuştu ve beni terbiyesiz ilan edip gittiler halbuki ben terbiyesizlik yapmadim. En son dedimki sevgilim olan şahısa evi tut tarihi al yine yüzük takalım biz bu şekilde anlaştık ama istemeye gelmeden 1 gün önce beni arayıp hemen nişan yapicaz dedi ben de doğal olarak kabul etmedim. Önceden bana dediği şey de nişan olursa altın takmayiz neden dedim o da dediki çevremde alıp kaçan örnekleri var madem öyle ypma nişan dedim yapıyorsan da en azından bi bilezik TL demiştim. Yani nişan olayının para ile alakası yok. Arsa olayı da şu şekilde en başta bana dediki borcum var evlenmek için para biriktircem ben de mümkün olduğunca uygun yerlere gittim yaz ayiysa piknik gibi yaptık onu masrafa sokmadim ancak kendisi düğün yapacağı parayla bana hakaret eden lardesinin üzerine arsa alıp veriyorsa burada bir sorun yok mu detayları yazsam roman olur ama şu anlattiklarimdan haksız mı oluyorum

Para istemeniz? O hatayi neden yaptınız peki?

İade edeceğim güvenini ispatlasin diye yaptım kimsenin parasını yemem haram yemem asla
Parayla guven ispati beklemeniz. Tek diyebileceğim korkunc bir iliskiniz varmis, iyi ki ayrilmissiniz.

Parayi da coktan iade etmeliydiniz, hesaba aktarmak toplam 30 sn, konunun basinda atmis olsaniz coktan eline gecerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…