• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Havlulardan Halı Yapın

Evet,iyi fikir.Kaliteli olması işime gelmez zaten,annem görürse onları kapar elimden,hemen dantel havlu kenarlıklarını dikmeye koyulur.benim paspas ta hayal olur.Bir iki tane ayak havlusunu gözden çıkarmış annem,bugün geldi"Al canım,bunları kullanabilirsin"diyor.Bildiğin ayak havlusu yani,artık rengi ruhsarı atmış,paspas yapsan paspaslığından utanır.:1::1:

ay çok güldüm canım ya Allah iyiliğini versin :52:

ilk başta ben de anlamamıştım da fotoğraflara dikkatli bakınca anladım
henüz rulo yapmaya başlamadan önce şeriti örmüş ya uç kısımlarından diğer şeritleri tek tek aynı renkler birbirine denk gelecek şekilde makine ile dikmiş
fotoğrafa dikkatli bakarsan görürsün diye düşünüyorum
insanlar böyle şeyleri nasıl akıl ediyorlar hayran kalıyorum o zekalarına
bu siteye de iyi ki üye olmuşum bir sürü değişik şey öğreniyorum

Arkadaşım teşekkür ederim cevabın için.
Ama ben o kısmı anladım.
Anlamadığım nokta; rulo şeklinde sararken kendi etrafına nasıl tutturmuş.
Düşünsene örülmüş havluları rulo şeklinde sararken dikmez ya da yapıştırmazsa geri açılır.
Anlatabildim mi bilmiyorum!

herkesin güzel yorumlari ve begenileri icin cok tesekkür ederim

yüz veya banyo olmasi fark etmez, sonucta en bastan bi sürü seridi birbirine ekliyorsun istedigin uzunluga ulasincaya kadar
yüz havlusunda daha cok seridi birbirine baglaman lazim sadece, daha cok is yani...

elbette örüldükten ve yuvarlandiktan sonra ters tarafindan dikis atmak gerekiyor birbirine tutturmak icin,
büyük bi igne ve saglam bi iple.
Nasil ne sekilde dikeceginiz sizin marifetli ellerinize kalmis, pek zor oldugunu düsünmüyorum...

hatta benim tavsiyem altina kaymayan o banyo paspaslarindan eklemek... hem daha formda kalir hemde kaymaz...

herkez yapabılırım demıs kımse yapmamıs :)))

3 farkli renkte eski havluyu aliyoruz

Eki Görüntüle 277244

ayni genislikte seritlere kesiyoruz
Eki Görüntüle 277245
Eki Görüntüle 277246
Eki Görüntüle 277247

üc farkli renkteki seridi bu sekilde dikiyoruz
Eki Görüntüle 277248

sonra örüyoruz
Eki Görüntüle 277249

seridimiz bitince ilk basladigimiz örgüye ekleme yapiyoruz
Eki Görüntüle 277250

Eki Görüntüle 277251
Eki Görüntüle 277252
Eki Görüntüle 277253
Eki Görüntüle 277254

paylaşım için çok teşekkürler. Çok yaratıcı...

Back
X