Eski ev sahibi .

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
Merhaba hanımlar :110:
Bugün sabah eski ev sahibimin aramasıyla uyandım .
8 ay önce taşındım evinden ..
Eşim o semtte büyüdüğü için çoğu kişi tanır eski ev sahibimin eşide tanıyordu ( bir kaç kez görmüşlüğü vardı )
Biz eve taşınırken 2 kira depozito verdik + oturmadan bir kira verdik + emlakçı ücreti .. ( ev sahibi çıkmadan bir ay önce kira vermessiniz demişti ) kabul ettik .
Çıkarken vericeklerini söylediler ..
Evi tutarken emlakcıya birkaç tane böcek gördüm dediğimde ev boş kaldığından gene ilaçlama yaparsınız dedi ( İnandık)
Evi boyadık banyo dolabı parkelere cila çekildi sorunlu olan balkon kapıları tamir edildi . ( peteklerin borularında sorun vardı tamir ettirdik ) girerken kredi çekerek girdik .
Birkaç ay oldu oturmaya başladık her yerden böcek çıkmaya başladı ( ev boş kaldı sürekli ilaçlayalım geçer dedik)
Kapıcı merdivenleri silerken su istemek için kapıyı çaldı burda oturan kaçıyor böcekli bu daire diyince başımdan asla kaynar sular döküldü ..
Eve masraf yapmışız okadar .
Kredi çekmişiz yeni 1 sene kredi ödicez evden taşınmamız imkansız.
İlaçlama şirketiyle anlaştık ilaçlama yaptırdık ( ev sahibine söylediğimde asla kabul etmedi eve getirtip gösterdim ama hep inkar halindeydi)
Neyse mecbur bir sene oturduk ..
Bir senenin sonunda eşimin eski iş yaptığı dosyalardan biri mahkemelik oldu eşim suçlu gözüktü ( başkası adına imza atmıştı noterde ) kanıtlayamadı kendi üstüne olmadığını
Adına imza attığı adamda ortalıkta olmayınca eşim tutuklandı .
Denetimli serbestlikle çıktı ..
Eşim bu süreçte işinden oldu sabıkasında suçlu olduğu için iş bulamadı ..
2 ay işsiz kaldı ben bu süreçte ( kirayı ödeyemedik ) hamileydim eşimin ailesinden destek görmediğini anlayınca babam evi buraya taşıyın damatta benim yanımda çalışsın dedi .
Kabul ettik eşim ev sahibiyle konuştu ev sahibi tatildeydi . babam bir miktar para yolladı
Faturaları kapattım herşey üstümeydi zaten ..
Eşime verdim ev sahibinin kapısındaki güvenliğe vermiş konuşup öyle anlaşmışlar.
Eşim hep gelsin tatilden işte alıcağımız var onlardan diyip durdu ..
Babam nakliye gönderdi eşyalar toplandı taşındık ( eşim babamın yanında çalışmaya başladı ben doğum yaptım ) eşim birkaç kez koonuşmuş noldu alıcağımız vardı diyince boşver ya bizi borçlu çıkarmaya çalışıyorlar diyip kestirip attı her seferinde ..
Bugünde bayan beni aradı 2 kira borcunuzu vermeden kaçtınız gittiniz ..
Çocuğun var sen düşün helal etmiyorum hakkımı ..
İnsanlık yaptım 2 kira vermediniz zor durumdasınızdır dedim istemedim bumuydu karşılığı felan dedi benim konuşmama izin vermeden .
Ben o parayı versenizde istemiyorum çocuğun var sen düşün felan dedi kapattı mesaj attım bak abla gel kontrat duruyor bizim sizden alıcağımız var desemde kadın nuh diyor peygamber demiyor..
Napıcağımı şaşırdım şimdimi aklına geldi o zaman aklı nerdeydi ..
Biz suçlu çıktık bide üstüne beddua etti .
Ev kadıköyde biz bursaya taşındık ..
Sizce napabilirim .
Gerçekten sinirlerim bozuldu .,

Bir daha konusmayin .Hakki mi var da helal etmiyormus .Gecmis gitmiş.
Eşimde telefonlarını engelle diyor ama ben suclumuyum kaçıyım ya bide üstüne üstlük çoçuğumu karıştırıp beddua ediyor ..
Delirdim bir anda elim Ayağım titredi doğru düzgün oturalım hesabı çıkartalım ortaya yok kabul etmiyor sizden alıcağım var diyor başka bişey demiyor .

2 kira depozito verdik + oturmadan bir kira verdik +

2 ay işsiz kaldı ben bu süreçte ( kirayı ödeyemedik )

Eşime verdim ev sahibinin kapısındaki güvenliğe vermiş konuşup öyle anlaşmışlar.

hesabınız çok karışık. iki kira depozito vermişsiniz zaten. e iki ay kira ödememişsiniz, çıkmışsınız. depozitoyu neden kiraya saymadılar?

eşine ne parası verdin de güvenliğe bıraktı? madem borcunur vardı, verdiniz, sizin ne alacağınız oluyor ki, mahsuplaşabilirdiniz.

çok karışık yazmışsınız.

Hiç kafanıza takmayın. Milletin küçücük çoluk çocuğunu ağzına alacak kadar düşen birinden hayır beklenmez zaten. Yıllar boyunca (düzgün ev sahiplerini tenzih ederim) öyle ev sahipleriyle karşılaştım ki kiralık evde oturmaktan soğudum resmen.

hesabınız çok karışık. iki kira depozito vermişsiniz zaten. e iki ay kira ödememişsiniz, çıkmışsınız. depozitoyu neden kiraya saymadılar?

eşine ne parası verdin de güvenliğe bıraktı? madem borcunur vardı, verdiniz, sizin ne alacağınız oluyor ki, mahsuplaşabilirdiniz.

çok karışık yazmışsınız.
3 depozito vermiş gibiyiz çıkarken 1 ay kira vermeden oturursunuz 2 depozitoyuda veririz diye anlaşmıştık ..
2 ay kira vermedim ben

karışık geldi bana da.
Arkadaşların dediği gibi, eğer 2 kira depozito içerdeyse ve siz 2 kira ödemediyseniz, ortada borç yok demektir.

1. si eşiniz mi ödüyordu kirayı? Siz bizzat ödemenin yapıldığını gördünüz mü?
2. si eşiniz neden gidip güvenliğe para veriyor ki, bekleseymiş gelseymiş ev sahibi kendisine teslim etseymiş zamanı gelince, ne diye 3. şahısları araya sokuyor ve ne malum o paranın ev sahibine ulaştığı?
3. eşinizin yalan söyleme potansiyeli yüksek geldi bana, bir didikleyin derim bu mevzuyu. Altından başka birşey çıkabilir.

Kira odemeleriniz bankadan yaptiysaniz ispat etmis olursunuz ve bi daha ararsa savciliga sikayet edeceginizi soyleyin. Eger elden verdiyseniz vergi kacirmistir maliyeye sikayet edeceginizi soyleyin her turlu zarardalar

Kira odemeleriniz bankadan yaptiysaniz ispat etmis olursunuz ve bi daha ararsa savciliga sikayet edeceginizi soyleyin. Eger elden verdiyseniz vergi kacirmistir maliyeye sikayet edeceginizi soyleyin her turlu zarardalar
Elden veriyorduk pttden yatıralım elimizde dekont olsun diyorduk kesinlikle kabul etmediler bizde üstünde durmadık .

karışık geldi bana da.
Arkadaşların dediği gibi, eğer 2 kira depozito içerdeyse ve siz 2 kira ödemediyseniz, ortada borç yok demektir.

1. si eşiniz mi ödüyordu kirayı? Siz bizzat ödemenin yapıldığını gördünüz mü?
2. si eşiniz neden gidip güvenliğe para veriyor ki, bekleseymiş gelseymiş ev sahibi kendisine teslim etseymiş zamanı gelince, ne diye 3. şahısları araya sokuyor ve ne malum o paranın ev sahibine ulaştığı?
3. eşinizin yalan söyleme potansiyeli yüksek geldi bana, bir didikleyin derim bu mevzuyu. Altından başka birşey çıkabilir.
Eşim güvenliğe benim doğalgaz elektrik su borcunu kapattım kapattığıma dair faturayı götürüp bıraktı oradaki yazan daire numarasıyla tekrar açtırma yapılıyorya .
Eve girerken emlakcıya verdik toplam 3 kira birde emlakçı ücreti verdik ..
Parayı ayarlamıştım cantamdaydı ben çıkartıp verdim o yüzden net biliyorum kendim verdim emlakcıya .
Genelde hep ev sahibim eşimle muhattap olurdu

Bu nasıl hesap böyle bence siz yanlış anlamışsınız
2 depozit ve kira vermissiniz buraya kadar normal cikarken sonay odemeyin demis
Buradan size 2 depoziti geri verecegini degil 1 depoziti geri verecegi 1inide son kiraya sayacagi anlasiliyo
Yani onun size 1 verecegi olacakti siz 2 kira odememissiniz dolayisiyla alacak verecek yok
Temmuz agustos odememissinizdir eylulde cikmissinizdir kendi kafasinda alacaklidir onu bilemem
Nerde kadikoyde bu bocekli ev?

Haklı olduğundan eminsen kimsenin boş bedduasına takma kafanı. Şahsen haklıysam hoooşşttt derim keser sesini
Merhaba hanımlar :110:
Bugün sabah eski ev sahibimin aramasıyla uyandım .
8 ay önce taşındım evinden ..
Eşim o semtte büyüdüğü için çoğu kişi tanır eski ev sahibimin eşide tanıyordu ( bir kaç kez görmüşlüğü vardı )
Biz eve taşınırken 2 kira depozito verdik + oturmadan bir kira verdik + emlakçı ücreti .. ( ev sahibi çıkmadan bir ay önce kira vermessiniz demişti ) kabul ettik .
Çıkarken vericeklerini söylediler ..
Evi tutarken emlakcıya birkaç tane böcek gördüm dediğimde ev boş kaldığından gene ilaçlama yaparsınız dedi ( İnandık)
Evi boyadık banyo dolabı parkelere cila çekildi sorunlu olan balkon kapıları tamir edildi . ( peteklerin borularında sorun vardı tamir ettirdik ) girerken kredi çekerek girdik .
Birkaç ay oldu oturmaya başladık her yerden böcek çıkmaya başladı ( ev boş kaldı sürekli ilaçlayalım geçer dedik)
Kapıcı merdivenleri silerken su istemek için kapıyı çaldı burda oturan kaçıyor böcekli bu daire diyince başımdan asla kaynar sular döküldü ..
Eve masraf yapmışız okadar .
Kredi çekmişiz yeni 1 sene kredi ödicez evden taşınmamız imkansız.
İlaçlama şirketiyle anlaştık ilaçlama yaptırdık ( ev sahibine söylediğimde asla kabul etmedi eve getirtip gösterdim ama hep inkar halindeydi)
Neyse mecbur bir sene oturduk ..
Bir senenin sonunda eşimin eski iş yaptığı dosyalardan biri mahkemelik oldu eşim suçlu gözüktü ( başkası adına imza atmıştı noterde ) kanıtlayamadı kendi üstüne olmadığını
Adına imza attığı adamda ortalıkta olmayınca eşim tutuklandı .
Denetimli serbestlikle çıktı ..
Eşim bu süreçte işinden oldu sabıkasında suçlu olduğu için iş bulamadı ..
2 ay işsiz kaldı ben bu süreçte ( kirayı ödeyemedik ) hamileydim eşimin ailesinden destek görmediğini anlayınca babam evi buraya taşıyın damatta benim yanımda çalışsın dedi .
Kabul ettik eşim ev sahibiyle konuştu ev sahibi tatildeydi . babam bir miktar para yolladı
Faturaları kapattım herşey üstümeydi zaten ..
Eşim hep gelsin tatilden işte alıcağımız var onlardan diyip durdu ..
Babam nakliye gönderdi eşyalar toplandı taşındık ( eşim babamın yanında çalışmaya başladı ben doğum yaptım ) eşim birkaç kez koonuşmuş noldu alıcağımız vardı diyince boşver ya bizi borçlu çıkarmaya çalışıyorlar diyip kestirip attı her seferinde ..
Bugünde bayan beni aradı 2 kira borcunuzu vermeden kaçtınız gittiniz ..
Çocuğun var sen düşün helal etmiyorum hakkımı ..
İnsanlık yaptım 2 kira vermediniz zor durumdasınızdır dedim istemedim bumuydu karşılığı felan dedi benim konuşmama izin vermeden .
Ben o parayı versenizde istemiyorum çocuğun var sen düşün felan dedi kapattı mesaj attım bak abla gel kontrat duruyor bizim sizden alıcağımız var desemde kadın nuh diyor peygamber demiyor..
Napıcağımı şaşırdım şimdimi aklına geldi o zaman aklı nerdeydi ..
Biz suçlu çıktık bide üstüne beddua etti .
Ev kadıköyde biz bursaya taşındık ..
Sizce napabilirim .
Gerçekten sinirlerim bozuldu .,

Eşim güvenliğe benim doğalgaz elektrik su borcunu kapattım kapattığıma dair faturayı götürüp bıraktı oradaki yazan daire numarasıyla tekrar açtırma yapılıyorya .
Eve girerken emlakcıya verdik toplam 3 kira birde emlakçı ücreti verdik ..
Parayı ayarlamıştım cantamdaydı ben çıkartıp verdim o yüzden net biliyorum kendim verdim emlakcıya .
Genelde hep ev sahibim eşimle muhattap olurdu
Emlakçı ücretini niye dahil ediyorsunuz ki. O başka, kira başka, depozito başka. 2 kira vermediyseniz depozitonuzu nasış geri aldınız? O ona sayılmadı mı? Eşiniz borcunuz varsa niye güvenliğe bıraktı parayı? Elin adamı belki parayı cebe atar diye düşünmedi? Ben pek anlayamadım bu hesapları.

X