Eski ev sahibi .

Konuşup anlaşın mahsuplaşın. Sonra döner dolaşır 2-3 sene sonra elinde SÖZLEŞME vs varsa icraya verir yüklü miktarda onunla uğraşmak zorunda kalırsınız.
Bir de faiziyle tabi ki ...

Eşinizin dediği gibi engellemek çözüm değil.

Tabi mahsuplaşmayı yazılı yapın.

Merhaba hanımlar :110:
Bugün sabah eski ev sahibimin aramasıyla uyandım .
8 ay önce taşındım evinden ..
Eşim o semtte büyüdüğü için çoğu kişi tanır eski ev sahibimin eşide tanıyordu ( bir kaç kez görmüşlüğü vardı )
Biz eve taşınırken 2 kira depozito verdik + oturmadan bir kira verdik + emlakçı ücreti .. ( ev sahibi çıkmadan bir ay önce kira vermessiniz demişti ) kabul ettik .
Çıkarken vericeklerini söylediler ..
Evi tutarken emlakcıya birkaç tane böcek gördüm dediğimde ev boş kaldığından gene ilaçlama yaparsınız dedi ( İnandık)
Evi boyadık banyo dolabı parkelere cila çekildi sorunlu olan balkon kapıları tamir edildi . ( peteklerin borularında sorun vardı tamir ettirdik ) girerken kredi çekerek girdik .
Birkaç ay oldu oturmaya başladık her yerden böcek çıkmaya başladı ( ev boş kaldı sürekli ilaçlayalım geçer dedik)
Kapıcı merdivenleri silerken su istemek için kapıyı çaldı burda oturan kaçıyor böcekli bu daire diyince başımdan asla kaynar sular döküldü ..
Eve masraf yapmışız okadar .
Kredi çekmişiz yeni 1 sene kredi ödicez evden taşınmamız imkansız.
İlaçlama şirketiyle anlaştık ilaçlama yaptırdık ( ev sahibine söylediğimde asla kabul etmedi eve getirtip gösterdim ama hep inkar halindeydi)
Neyse mecbur bir sene oturduk ..
Bir senenin sonunda eşimin eski iş yaptığı dosyalardan biri mahkemelik oldu eşim suçlu gözüktü ( başkası adına imza atmıştı noterde ) kanıtlayamadı kendi üstüne olmadığını
Adına imza attığı adamda ortalıkta olmayınca eşim tutuklandı .
Denetimli serbestlikle çıktı ..
Eşim bu süreçte işinden oldu sabıkasında suçlu olduğu için iş bulamadı ..
2 ay işsiz kaldı ben bu süreçte ( kirayı ödeyemedik ) hamileydim eşimin ailesinden destek görmediğini anlayınca babam evi buraya taşıyın damatta benim yanımda çalışsın dedi .
Kabul ettik eşim ev sahibiyle konuştu ev sahibi tatildeydi . babam bir miktar para yolladı
Faturaları kapattım herşey üstümeydi zaten ..
Eşime verdim ev sahibinin kapısındaki güvenliğe vermiş konuşup öyle anlaşmışlar.
Eşim hep gelsin tatilden işte alıcağımız var onlardan diyip durdu ..
Babam nakliye gönderdi eşyalar toplandı taşındık ( eşim babamın yanında çalışmaya başladı ben doğum yaptım ) eşim birkaç kez koonuşmuş noldu alıcağımız vardı diyince boşver ya bizi borçlu çıkarmaya çalışıyorlar diyip kestirip attı her seferinde ..
Bugünde bayan beni aradı 2 kira borcunuzu vermeden kaçtınız gittiniz ..
Çocuğun var sen düşün helal etmiyorum hakkımı ..
İnsanlık yaptım 2 kira vermediniz zor durumdasınızdır dedim istemedim bumuydu karşılığı felan dedi benim konuşmama izin vermeden .
Ben o parayı versenizde istemiyorum çocuğun var sen düşün felan dedi kapattı mesaj attım bak abla gel kontrat duruyor bizim sizden alıcağımız var desemde kadın nuh diyor peygamber demiyor..
Napıcağımı şaşırdım şimdimi aklına geldi o zaman aklı nerdeydi ..
Biz suçlu çıktık bide üstüne beddua etti .
Ev kadıköyde biz bursaya taşındık ..
Sizce napabilirim .
Gerçekten sinirlerim bozuldu .,

Kirayı elden mi veriyordunuz? Ayrıca kirayı ev sahibine kim veriyordu?
İşaretlediğim yeri okuyunca, kirayı eşinizin elden verdiğini ve muhtemelen de sizin de bilmediğiniz kira borcunuzun olabileceğini düşündüm. Çünkü eşiniz konuyu kapatmaya çalışıyor ki bu şüpheli bence.

Bu nasıl hesap böyle bence siz yanlış anlamışsınız
2 depozit ve kira vermissiniz buraya kadar normal cikarken sonay odemeyin demis
Buradan size 2 depoziti geri verecegini degil 1 depoziti geri verecegi 1inide son kiraya sayacagi anlasiliyo
Yani onun size 1 verecegi olacakti siz 2 kira odememissiniz dolayisiyla alacak verecek yok
Temmuz agustos odememissinizdir eylulde cikmissinizdir kendi kafasinda alacaklidir onu bilemem
Nerde kadikoyde bu bocekli ev?
Yok 2 ayı doldurmadım 2 ayı doldurmama 10 gün vardı evden çıktığımda.

X