Zaten konular belli siralamayla veriliyor videolarda da ebeveynlerinde yardimiyla gayet basit. Okul sonra dershane sonra etut sonra ozel ders cocuklar artik yaris ati gibi goruluyor resmen.Çalışma düzenini, eksiklerini öğrenciler kendi başlarına çok zor takip ederler. Hangi konuyu hangi dersi nasıl çalışması gerektiği konusunda desteğe ihtiyaçları var. Bu konuyu öyle kestirip atmaları doğru değil.
Yok tablet evlerinde varmis bilgisayar oynamak icin gidiyormus babasina ben oyle hatirliyorum ama kesinlikle birinci secenek her seferinde musakkakla konusmak yerine cocukla dogrudan konusmak icin almak istiyor telefonu
Bizde de tablet var dedigi bir yorumu daha vardi sanki yanlis hatirliyorda olabilir kusura bakmaBen zaten çocuğum için tekrar evlenmedim babasının yaptığını yapmadım hemen birini bulup evlendi o ayrı konu çocuğum o eve gitmek istiyor bilgisayar var orda oynamayı da seviyor oyunlarını vs ben buna da karşıyım tablet bilgisayar veriyorlar çocuğun eline tüm gün kadın keyif çatıyor çocuğum tablette bilgisayarda ,eski eşim karısının çocukla ilgilenmediğini görmüyor ona göre iyi Kadın o çocuğumu kabul ediyor diyor ama gerçekleri görmüyor
- Konu Sahibi
musakkak - Favorilere Ekle
Bu ilk konusundan.Oradaki herşeyi okumuştum.Karşıyım dediyse çocuğa evde izin vermiyordur diye düşündüm.Çocuk evde babası olmadığı halde sürekli oraya gitmek istiyormuş.Şimdi benim yeğeniminde evde tablet,pc .. vs oynaması yasak.Haftada 1 gün pazar günleri bize gelir.3-4 saatliğine.Ben izin veririm.Çünkü hafta içinde hiç oynamaz.Çikolata yemek yasak evlerinde.Ben de serbest.Yeğenim o yüzden sürekli bize gelmek ister.Yani teyzesini çok sevdiğinden değil.Bizde de tablet var dedigi bir yorumu daha vardi sanki yanlis hatirliyorda olabilir kusura bakma
Bu ilk konusundan.Oradaki herşeyi okumuştum.Karşıyım dediyse çocuğa evde izin vermiyordur diye düşündüm.Çocuk evde babası olmadığı halde sürekli oraya gitmek istiyormuş.Şimdi benim yeğeniminde evde tablet,pc .. vs oynaması yasak.Haftada 1 gün pazar günleri bize gelir.3-4 saatliğine.Ben izin veririm.Çünkü hafta içinde hiç oynamaz.Çikolata yemek yasak evlerinde.Ben de serbest.Yeğenim o yüzden sürekli bize gelmek ister.Yani teyzesini çok sevdiğinden değil.
Zaten konular belli siralamayla veriliyor videolarda da ebeveynlerinde yardimiyla gayet basit. Okul sonra dershane sonra etut sonra ozel ders cocuklar artik yaris ati gibi goruluyor resmen.
Siz egitimcisiniz sanirim bu konulara daha cok hakimsiniz. Benim bu konudaki bilgim sınırlı cocugumda yok o yuzden size birakiyorum konuyu ben susuyorumMaalesef yarış atı gibiler ama yapacak bir şey yok. Düzeni değiştiremeyiz. Ama çocuklarımızın üzerindeki yükü hafifletebiliriz.
12-13 yaşında kaç tane çocuk böyle ittirilmeden düzenli neye nasıl çalışacağını bilebilir, bilemiyorlar. Okulların eğitimi çok yetersiz. Çoğu kez yıl sonuna müfredat yetişmiyor. Sınıflar çok kalabalık. Dershaneler butik değilse yine kalabalık. Konu tekrarı yapabilmek için ya dershanede etüt gerekir ya da özel ders gerekir. Aileler olacak bir şey değil bu. Akıl var mantık var, insanlar günlük işlerinin koşuşturmasında öğretmen gibi oturup, tek tek hangi uygun videoyu bulacak. Bunların uygun sorularını bulmak var. Örnek çözümleri var. Anlamadığı şeyi videoya mı soracak.
Mesela öğrenciye bir konuyu anlatıyorum, eğer birebir dersteysek, anlayıp anlamadığını çok rahat fark edip, o anlayıp soruyu çözene kadar zaman harcıyoruz, yeni soru tipine geçmeden, benzer soruyu çözdürüp konuyu pekiştiriyoruz. Sınıf ortamında böyle zaman ayırmak çok zor.
Ücretsiz şekilde karşılıksız birebir özel ders veren dernekler, eğitim merkezleri var üniversite öğrencileri tarafından kurulmuş. Ya da üniversite öğrencileri çok uyguna ders veriyorlar. Bu fırsatları değerlendirmek gerekir. Eğitimle ilgili konu öyle kapatılmamalı.
Sana sonuna kadar katılıyorum canım. Tüm ihtiyaçlarını karşıladığını gibi, eğitim giderlerini de karşılıyoruz.Bursin, gördüğüm kadarıyla eski eşle beraber medeni bir düzen kurmuşsunuz. Ama özel ders konusunu 'çocuğun aklına anne tarafı yerleştirmiş' diye düşünmek, konuyu öylece kapatmak ve böyle direkt ön yargılı düşünmen çok yanlış ve sığ bir bakış açısı. Özel ders, birebir dersler öğrencilerde çok fark ediyor. Bunu gönüllü yapan öğretmenler de var, çok uyguna özel ders veren etüt merkezleri de var.
Konuyu direkt çocuğa böyle "bütçemiz yetmiyor annenin imkanı varsa aldırsın" demeniz yanlış. Eğitime destek konusunda böyle yapılmasını asla doğru bulmuyorum, bir eğitimci olarak. İnsanlar gerekirse birçok şeyden kısıp özel ders aldırıyorlar, dershaneye gönderiyorlar. Öncelikle ihtiyacı var mı yok, hangi derslerde ihtiyacı var bunlara bakmak gerekir. Dershaneye gidiyorsa orada deneme sonuçlarından ihtiyaç durumu belli olur. Hele dershanesi yoksa büyük bir ihtiyaç özel ders.Doping hafıza da büyük bir şey değil. Bu sistemde tuz biber gibi bir şey oluyor.
Evet okuyan okuyor kuzum, ama imkan dahilinde elimizden geleni yapıyoruz. Özel derse gücüm yok şuan.Simdi ac youtube u hersey var calismak isteyen bir sekilde calisir. Cobanlik yapip birinci olanlar var ozel dersle olan birsey degilki istek ve calisma lazim iyi yapmissiniz.
Sana sonuna kadar katılıyorum canım. Tüm ihtiyaçlarını karşıladığını gibi, eğitim giderlerini de karşılıyoruz.
Çok başarılı bir öğrenci, bu kadar okumaya istekli bir çocuğun eğitimine ket vurmak isteyecek biri asla değilim. Kaldı ki, okulda kendini aç bırakmaması konusunda bile sürekli tembihliyorum.
Bugüne kadar dershane, doping hafıza, diğer dershanelerin deneme sınavları her yere götürdük. Annesinden hiç bir şey talep etmeden. Bu özel ders mevzusunu 2-3 saat önce öğrendim. İhtiyacı varsa tabi ki alır. Ama benim o kadarını karşılamaya gerçekten gücüm yok.
İşte bizde oturup konuşulmuyor, sadece bu olacak deniliyor ücret şu kadar denildiği için, anlık sinirlerim ziplayabiliyor.Bir araştırın çevrenizdeki etüt merkezlerini, arkadaşlarının gittiği özel ders hocalarını da soruşturun. Online özel ders bile aldırabilirsiniz. Her belediyenin olmasa bile böyle etüt merkezleri olan belediyeler var. Gerekirse anne baba oturup konuşsunlar, bu konuda ortak bütçe yapsınlar. Bütçelere göre ayarlanır. Biri durumuna göre aylık 200 ayırır diğeri 350. Gerekirse hediye olarak düşünülsün bu özel ders işi, öyle bu eğitim gibi ihtiyaç, önemli bir konuda ondan talep etmedik vs denilmez.
Konu açıklığa kavuşunca,herşey normale döndü tabiikiYazik ama ya kadina noluyoruz demistir
Yinede gitmis kadin uyeligini iptal etmis yorum yazcaktim konuda kapanmis.
Hep bu musakkak yüzünden,bizleri ne hale getirdiYinede gitmis kadin uyeligini iptal etmis yorum yazcaktim konuda kapanmis.
Aslında kullanım hatalı bitmiş micesine diye yazılması lazım ama içinde bulunan ekler normalde soru edatına eklenmez. Karışık bir iş yani, tez yazmıyorsanız ya da dil sınavına girmiyorsanız çok önemli değil. Türkçe dil bilgisi ve yazım kuralları karmakarışık zatenKendi banım bitmişmicesine girip bakıyorumaltını çizdiğim kelimeyi nasıl yazılır bilemedim tdkk ya girecek cinsten
Benim oğlum bu yıl 7. Sınıf, gelecek yıl için özel ders işini soruşturdum. Matematik şart diyorlar, fende 2 3 ünite için özel derse ihtiyaç olurmuş sürekli almak gereksizmiş, ben türkçeciyim onun için özel ders aldırmayacağız ama çocuğun yeni nesil soru çözebilme potansiyeline göre o da gerekebilir. Bizim ingilizce biraz sıkıntılı o yüzden onu da aldıracağız. Dipsiz kuyu maalesef ama ben dershane doping hafıza işlerine girmeyeceğim okul kursları artı özel ders gidecek. Okulumuz çok hırslı bir okul o yönden içim rahat. Allah yardımcınız olsun. İnşallah makul çözüm yolları bulursunuz ama dershanelerin kişiye özel çalışmaları da oluyor, eksiklerini belirleyip oradan da takviye alabilir belkiİşte bizde oturup konuşulmuyor, sadece bu olacak deniliyor ücret şu kadar denildiği için, anlık sinirlerim ziplayabiliyor.
Benim oğlum bu yıl 7. Sınıf, gelecek yıl için özel ders işini soruşturdum. Matematik şart diyorlar, fende 2 3 ünite için özel derse ihtiyaç olurmuş sürekli almak gereksizmiş, ben türkçeciyim onun için özel ders aldırmayacağız ama çocuğun yeni nesil soru çözebilme potansiyeline göre o da gerekebilir. Bizim ingilizce biraz sıkıntılı o yüzden onu da aldıracağız. Dipsiz kuyu maalesef ama ben dershane doping hafıza işlerine girmeyeceğim okul kursları artı özel ders gidecek. Okulumuz çok hırslı bir okul o yönden içim rahat. Allah yardımcınız olsun. İnşallah makul çözüm yolları bulursunuz ama dershanelerin kişiye özel çalışmaları da oluyor, eksiklerini belirleyip oradan da takviye alabilir belki
Doping hafıza artı dershane varsa üzerine bir de özel dersi kaldıramaz çocuk bence, bunlara koşmaktan soru çözmeye vakti kalmaz. Alın karşınıza güzelce anlatın çocuğa hatta hesap yapın, haftalık koşturmaca programını gözünün önüne serin, dershnenin telafi dersi gibi özellikleri varsa bunları da önüne koyun, reddedecekseniz açıklayarak reddedin, görünüşe göre anne arsız, sizi zora sokmak için kasıtlı yapıyor bunları.Bilgi icin çok teşekkür ederim. Anne baba olarak çocuklarının eksik kalanların tamamlamak görevleri tabi. Benim karşı çıktığım şey, bu çocuğun bu sene sınava gireceği biliniyor. En başta dershane mi özel ders mi nasıl yapılacak program yapsalardı. Ona göre bir rota olustursalardi.
Annesi en başta doping hafıza ve dershane dedi gücümüz yetti tamam dedik. Sadece bu konuda değil, her konuda yapılanın bir level üstünü istiyor. Tepkim buna.
Gücüm yetse, sırf muhatap olmamak için kendim aldırırım özel dersi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?