Ben diğer konusunda ayrıntılı olarak uzun uzun yazıp anlatmıştım, ki en azından yarın bir gün başına gelebilecekleri görsün diye. Musakka sen kayınpederinin evi diyorsun ya eski eşin bile değil; benim eski eşim kendi miras malı evinin kullanım hakkını vermişti. Kadın aynı senin yaptıklarını yaptı, eşimin sabrı tükendi bizim düğünümüze 1 ay kala yüzde 40 değer kaybıyla sattık biz o evi, hatta o evden çıkmam diyerek gelen emlakçılara avukatlara saldırmasına rağmen ev gösterilmeden 1 haftada satıldı. Yeni ev sahibi de malik değişikliğinden dava açtı, tıpış tıpış eşyalarını kolileyip (benim eşim de valizini alıp çıkmış boşandığında senin eşin gibi) anasının evine gitti. Biz de o parayla hem düğün masraflarımızı ödedik, hem de yurtdışına balayına gittik, şimdi de yeni ev alıcaz. Ben sana diyorum, insanların sabrını zorlama. Benim eşim eski eşi zorlamasa, senin yaptıklarını yapmasa asla satmazdı kendi malını o kadar değer kaybıyla. Bak elindekilerden 1 günde oluverirsin, eski eşin ne o güvendiğin eski kayınvalideni dinler ne başkasını. Bak sen o kadınla belki boşatırsam eski rutinlerinize dönersiniz diye düşünüyorsun ya benim eşim şu an eski karısının yol açtığı olaylar nedeniyle ben evlilikten gitsem direk faturasını eski eşe keser. O saatten sonra boşatsan bile adamın o öfkesiyle seninle ve çocuğunla sağlıklı bir ilişki kurmasını bekleme. Hatta şu an sırf korumaya çalıştığı dengeleri daha da yıpratırsın. Adam yeni eşini, ailesini senin yüzünden kaybederse, huzurları bozulursa seni gözü görecek mi sanıyorsun? şimdi hiç değilse, çocuğun nedeniyle sana merhamet ediyor, o öfkeyle başa çıkamazsın her şey senin için daha kötü olur ben sana söylüyorum. Eşimden yola çıkarak dürüstçe söylüyorum, asla hayal ettiğin gibi olmaz. Bu nedenle biraz düşün, bu günlerini bile arar hale gelirsin. Adamın evliliğini, ailesini dağıtacaksın, kaybedecek bir şeyi kalmayan bir adamın o saatten sonra gözü seni mi görür? Hiç mi korkmuyorsun? Biraz mantıklı davran.