- 19 Ağustos 2019
- 1.363
- 2.256
- 31
- Konu Sahibi ShellShock
Bir süre bekleyin. Çok seven kızını sizi evliliğini düşünen değişen insan bunu uzun süre belli eder, sizi mutlu eder taciz etmeden. Acele karar vermeyin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Denenmişi denemek akıla mantığa ters .Ablamda ayrıldığı eşiyle tekrar evlendi ,yine mutsuz oldu ve boşandı .Olmayınca zorlamanın faydasıda yok .Sizin en büyük hatanız ,çocuğunuz dışında bu adamla iletişim halinde bulunmanız .Aldatılmışsınız ,kumar alışkanlığı var mutsuz bir evlilik yaşamışsınız .Çevredeki size barışın diyen arkadaşlarınız yaşamadı yaşadıklarınızı .Herkes yaşadığını bilir .Kimsenin dolduruşuna gelmeyin .Kızınız için tekrar barışmaya kalkınca ,mutlu olacağınızı nerden biliyorsunuz ?Mutsuz ve daima çatışma içindeki anne babanın olduğu bir yuvada ,o çocuk ne kadar mutlu olabilirki ?Ayrıca ben eşinizin düzeldiğini falanda sanmıyorum .Kötü huyları sebebiyle ciddi bir beraberlik yaşayamamış .Tekrar sizin kapınızı çalıyor .Siz geçmişte yaşadığınız travmaları atlatamamışsınız .Bu adamla irtibatı kesin ,sadece çocuğunuz için olması gerektiğince diyalog kurun ki ,umutlanmasın .Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel kadınları.
Eski eşimden bahsecedeğim biraz. Şuan üzerimde inanılmaz bir baskı yaratıyor ve ben resmen kabuğumdan çıkıp her şeyi aleve vermek istiyorum...
Eski eşimle 2011 senesinde tanıştık 4 yıllık bir görüşme dönemimiz oldu. Bu süreçte affedersiniz ottan b*ktan sebeplerle ayrıldı. Ne zaman ben ayrıldım ilk kez o zaman hiç ayrılma isteği olmadı. 4 yılın sonunda ise evlendik ve 5 yıl evlilik sürecimizden şuan 3 yaşında bir kızımız oldu. Evlilik süreci ise şöyle ilerledi evet seviyor sevgisini hissettiriyor ancak çoğu zaman bencilce davranıyordu. Ailesi her daim ön planda oldu. Devamlı onlarla geçirilen vakitler, onların benimle yaşadığı sorunlardan bana baskı kurmaları haklı da olsam haksızda olsam eşimin her daim onların yanında olması. Evin giderlerine yetemedeği için iddia oynaması (kızımdan önce çalışıyordum yine iddia borcu sebebiyle işe girdim kızım 2 yaşındayken). Bunun yanında bana ve kızımıza yeterince vakit ayırmaması, konuşmama,gülmeme,giyinmeme,tavrıma edama her şeye müdahele edip bunları benim dışardan daha iyi gözükmem için bir iyilik olduğunu söylemesi. İyi günlerimiz hiç mi olmadı? Tabiki oldu fazlasıyla. Gülmekten karnımıza ağrılar girdiği, sabahlara kadar sohbetler ettiğimiz,birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı sorunlarımızı çözmek için konuşmalarımız, tatillerimiz, gezmelerimiz, sürprizlerimiz. Ama bunlar eğer ben iyiysem oldu. Benim bir sorunum sıkıntım özellikle ailesiyle olduysa konu hep boşanmaya uzandı.Bir kez dava açtı annesi konustuğu için geri çekti. Son bir yıl özellikle çalışmaya başladığımda müthiş bir buhran geçirdi devamlı bir baskılama, kısıtlama, saçma sapan sebeplerden kavga çıkarma,hakaret bağrış çağrış... Velhasıl bu arkadaşın telefonunfa mj yakaladım bir kadınla. Kadın buna bitanemmmm sana neşet ertaş eşliğinde yolu çektim bilmem ne diyordu buda canım manım demiş. Bunu yakaladığımda bitip gitmişti çok pişman olmuştum falan demişti çok yalvarmıştı ve ben affetmiştim. 1 ay sonra farklı bir kavgadan boşanma davası açmıştı bende gidip boşanmıştım. Bunları daha önce de yazdım biliyorum önceki konularımı bilip okuyanlar ne olur hakkınızı helal edin.
Asıl mesele şu;
Son üç aydır devamlı barışmak istediğini söylüyor. Hatalı olduğunu her şeyi değiştireceğini ailesinden uzakta benim istediğim yerden ev tutacağını çocuğumuz için bunu yapmamız gerektiğini beni çok sevdiğini değerimi anladığını falan fıstık söylüyor. Hepsini tersledim bu konulara girmek istemediğimi ve bu konuda beni rahatsız etmemesini defalarca rica ettim. Dün ofise orkide yollamış sen ben ve kızımızla yeni bir sayfa açalım diye.
Sinirimden ağladım. ve uzun uzun yazdım benim onunla tekrar olmak istemediğimi çünkü onunlayken benliğimi yitirdiğimi,mutsuz olduğumu,ileriye yönelik planlarımın hiçbirinde yerinin olmadığını, günah çıkarmak için beni kullanmaması gerektiğini, zamanında gözü kara bir şekilde beni mahkeme salonuna götürüp ailesine otuz yaşımdan sonra bunu mu çekeceğim dediğini, kimseyi tek kalemde silmediğimi, evi satıp evden çıkarmak için devamlı taciz edişini , babasının gelip üzerime yürüyüp küfür ettiğini, kızımızın en sancılı döneminde o anları paylaştığımda çocuk unutur gider diye gaddarca konuştuğunu, en ihtiyaç duyduğum zamanda sırtını döndüğünü, şu hayatta sağ elimi sol elimle avuttuğumu tek başıma mücadele içinde olduğumu bile bile acıma duygusunu yitirmiş bir şekilde sakın kimseye ağlayıp zırlama dediğini hepsini ya her şeyi yazdım. Bunların farkındaymış ve pişmanmış izin verirsem düzeltecekmiş.
Hanımlar benim çevremde arkadaşlarımdan büyük baskı var barışmam için. Bana kızımın olduğunu ve kime nasıl güveneceğimi, onun için en doğrusunun eski eşimle barışmam gerektiğini baskılıyorlar ve ben derdimi anlatamıyorum. Yorgunum ya ben bu adamdan yorgunum içimde ona karşı öfke bile yok boğazımda düğüm düğüm kızımın hakkına mı giriyorum diyorum sonra diyorum ki ya ben ne olacağım?
Genç ve güzel bir kadınım çok şükür elim ekmek tutuyor tekrar üniversiteye yazıldım ve ilerisi için güzel hedeflerim var. Ben hayattan yaşamaktan nefes almaktan haz duyuyorum bu adamla boğuluyorum
Bu arada asıl eklemek istediğim çok utanıyorum ne olur yargılamayın.
İş yerinde firma partnerimiz olan bir çalışanla tanıştım iş vesilesiyle ama adam ara ara arıyor hal hatır soruyor derken hoşlandığını belli etti. O da boşanmış ve kızı var. Açıkçası ilgisi hoşuma gidiyor ama korkuyorum mesafeliyim. Bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum hem eski eşe hemde kızıma. Kafam o kadar karışık ki çok yoruldum ve devamlı ağlamak istiyorum.
evet çevremede bunu söylüyorum yahu ben bu adama kaç kere şans verdim utanıp mahcup olup telafi etmesi gerekirken gitti dava açtı üstelik boşanmayalım terapi alalım dememe rağmen şuan bana o zamanlar psikolojim bozuktu çok üstüme geldin beni sen ittin hepsi yanlıştı diyor. bende dedimki ben ve kızımız senin psikolojinin yönüne göre hayatımıza şekil veremeyiz.
Evet ne kadar güçlü kalıp onun yanında ağlamasam da bazen bir duruşumdan bir bakışımdan bile anne ne oldu diyor minik kuzum benim.
Zaten bu kadar sürede bir insanın değişmesi mümkün değil ya boşanalı altı ay olacak altı ay öncesinde nefretle büyük bir hazla mahkemeye giden adam altı ay sonra nasıl pamuk gibi olabilir ki....Zaten bende en çok kızımı tekrar umutlandırıp kendimi yine kafesin içerisine kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum.Değiştim değişeceğim diyen kimseye güvenmeyin. Çünkü değişmiyorlar. İnanmayın, tekrar gbarışmayın. Yine aynı şeyleri yaşarsınız. Üstelik bu sefer ki kızınız için daha ağır olabilir.
Evet ödüyor ama öyle şeyleri dert edecek bir yapısı yok ama insanoğlu çiğ süt emmiş dediğiniz gibi de olabilir yani.Nafaka ödüyor mu? Nafakadan kurtulmak için barışmak istiyor olabilir.Güven vermedi.
Bende böyle düşünüyorum kızımı tekrar umutlandırıp sonrasında kendimi geri dönüşü olmayan bir yola sokmaktan öylesine korkuyorum ki. çünkü bu düzene bende kızımda uyum sağladık ara sıra kuzum isyan etse de sevgi ile bastırıyorum onun o tatlı isyanlarını....Eski eşinize hiçbir şey hissetmiyorsunuz, onunla bir gelecek düşünmüyorsunuz bu sebeple tekrar şans vermeyin, kızınızın size baskı kurmak için kullanılmasına da izin vermeyin, baskılara yenilir yeniden denerseniz ve sonu aynı olursa ki tarih tekerrürden ibarettir, kızınız daha fazla etkilenir, kızınızı da düşünerek eski eşle barışmamanızda fayda var.
Eski eş pişmanlık yaşıyorsa geçmişi telafi etmesinin tek yolu, bundan sonra evladına iyi bir baba olmaya çalışmak o kadar.
Bu mesaja oturup ağladım sen annesin önceliğin kızın olmalı onun için barışmalısın sende babasız büyüdün bu devirde kimseye güven olmaz vs vs vs zaten reddetmelerim sonucunda hayatında biri var belliki yüreğin dolmuş diyor. alakası yok, bu adamla hiçbir şey yaşamadık adı bile yok ki bu adamla tanısmadan öncede kaç defa reddettim asla açık kapı bırakmadım... bana öyle geliyor ki onun korkusu tıpkı sizin dediğiniz gibi başkası ile mutlu olma ihtimalim.Bosanmis bir kadin olarak o baskiyi gayet iyi anliyorum. Isin en gaddar tarafi, seni anneligin ile vurmaya çalismalari. Sanki kendi hayatini, mutlulugunu istemek, esittir kötü anne olmak.
Adamin fikir degismesi, düzeni bozulmasindan oldu. Kim onun nazini çekecek, yemegini, ütüsünü yapacak? Annesinde kaliyorsa, oda kolay degil. Üstüne sende gençsin, güzelsin, baska biri hayatina girmesi muhtemel. Oda biliyor bunu.
Bu saatten sonra artik adamin degismesi bile önemli degil (ki degisecegini sanmiyorum). Muhtesem es bile olsa degeri yok. Güven yok, saygi yok. O vazo bir defa kirildimi, daima suyu akitir. Ne kadarda parçalari birbirine yapistirmaya çalissan da. Geçmis öyle kolay unutulmuyor. Unutulmamali da.
Ve vicdan azabini hiç duyma. Adam ile bosandin, sadakat yükümün yok. Yavastan o diger adam ile bir iliskiye baslayabilirsin bence.
evet benim cahilliğim....afedersin ama bu adam zaten sevgiliyken belli etmiş ne mal olduğunu
kesinlikle çok haklısınız buraya bu yüzden yazdım biliyor musunuz? objektif yorum almaya o kadar ihtiyacım var ki...bende düzeleceğine inanmıyorum zaten inansaydım bir ihtimal olurdu ama hevesim isteğim hiçbir şeyim yok adama karşı.Yahu, bu kadınlar da yaratılmaya çalışan suçluluk duygusu hak yemek değil mi?
Siz çok doğru yoldasınız.
Size bunları yapan adam düzelmez.
Elalem de sussun otursun biraz ya.
Kendileri gurursuz olabilir ama siz değilsiniz.
Babası kızınla 24/7 vakit geçirsin sevgi tohumcukları eksin, dünyayı sersin kızınızın önüne madem. Bunun için sizinle evlenmesi gerekmiyor.
Görüştüğünüz flört de normal. Sadece temkinli olun, bu zamanda doğru insanı bulmak zor.
Kendi hayatınız sizi mutlu ediyorsa yolunuzdan şaşmayın.
teşekkür ederim yorumunuz için..Bir süre bekleyin. Çok seven kızını sizi evliliğini düşünen değişen insan bunu uzun süre belli eder, sizi mutlu eder taciz etmeden. Acele karar vermeyin.
evet kendisi psikolojik ilaç kullanıyordu ve bıraktı sadece onu bırakmasının arkasına sığınıyor ben değiştim ben değiştim tek söylediği bu. ben destek alıyorum iyileşeceğim inan demiyor da hoş öyle de dese ona karşı hiçbir hissim kalmadığı için zaten olmayacak.....Benim gözlemledigim: Genelde kadinlar bir sürü fedakarliklar yaptiktan ve altdan aldiktan sonra bosanir veya barismayi reddeder. Yeterli kadar sansi kullanmamis mi? Ben insanlarin profesyonel destek olmadan "hop ben geldim beyaz atli prens" diye degistigine kesinlikle inanmiyorum. Zamaninda yapacakti yapacagini evliligi kurtarmak icin. Baskalarin baskilarina boyun egmeyin: Onlar sizin cektiklerinizi cekmiyor cünkü
çok üzüldüm ablanız adına umarım şimdi çok mutlu olur.... aslında sadece çocukla alakalı konusuyordum çoğu zaman kişisel konulara girdiğinde ise ya kısa kesiyorum ya da cevap vermiyorum. evet kızımın o ortamda büyümesini kesinlikle istemiyorum ya ben yanacağım ya da kızım ve ben.....Denenmişi denemek akıla mantığa ters .Ablamda ayrıldığı eşiyle tekrar evlendi ,yine mutsuz oldu ve boşandı .Olmayınca zorlamanın faydasıda yok .Sizin en büyük hatanız ,çocuğunuz dışında bu adamla iletişim halinde bulunmanız .Aldatılmışsınız ,kumar alışkanlığı var mutsuz bir evlilik yaşamışsınız .Çevredeki size barışın diyen arkadaşlarınız yaşamadı yaşadıklarınızı .Herkes yaşadığını bilir .Kimsenin dolduruşuna gelmeyin .Kızınız için tekrar barışmaya kalkınca ,mutlu olacağınızı nerden biliyorsunuz ?Mutsuz ve daima çatışma içindeki anne babanın olduğu bir yuvada ,o çocuk ne kadar mutlu olabilirki ?Ayrıca ben eşinizin düzeldiğini falanda sanmıyorum .Kötü huyları sebebiyle ciddi bir beraberlik yaşayamamış .Tekrar sizin kapınızı çalıyor .Siz geçmişte yaşadığınız travmaları atlatamamışsınız .Bu adamla irtibatı kesin ,sadece çocuğunuz için olması gerektiğince diyalog kurun ki ,umutlanmasın .
evet resmen baskı kuruyor üzerimdeAdam yaptiklarin sorumlulugunu bile almiyor. Halen sen yaptin diyor. Psikolojisi bozuk ise, gidip psikologa gitsin, antidepresan alsin. Seni ailesine ezdirmek, aldatmakmi gerekiyordu? Dedigim gibi, adam düzeni bozuldu diye üzülüyor. Zerre kadar pisman bile degil.
Sakin hiç taviz verme. Bir saniye bile düsünme. Etrafinada de ki "madem çok muhtesem adam, siz evlenin, ben istemiyorum. Kimseyede açiklama vermek zorundada degilim. Bur konu burda kapansin". Hele anneligin ile hiç vurmasinlar seni. Birçok kadinin yapamadigini yaptin. Mutsuz bir evlilikte kalmak senin yavrun için çok daha kötü olacakti.
halbuki birçok olaya benim anlatmamla şahitler hatta boşanırken adama ağızlarına geleni saydılar şimdi bana geçip kızın var kimseye güvenme ama neler okuyoruz görüyoruz kendi babasından iyisi olamaz kimse ona o şevkatle yaklaşmaz bir dünya şey. bende afedersiniz cahil bir insan değilim ki çocuğumu ezdireyim veya başka bir şey olsun zaten benim hayatımda biri olsa da benim kızım onun varlığını ciddi olmadığı sürece bilmeyecek yani. bu düşüncede bir insanım ama insanlara bunu anlatamıyorum.Arkadaşlarınız çor yesin
Rezil insanlar
Keşke bu yazdıklarımı okusalar
Ne pis düşünceli adi bir arkadaşlık onlarınki
Kimse bir evin içini dört dörtlük bilemez
Nasıl bir cesaretle barış diyorlar
Siz onları dinlemeyin
Acabanız bile olmasın
Aynı derede iki kez yıkanmaz
evet sanırım tüm ilgi buna bağlı yıllardır uğradığım psikolojik şiddet ve beğenilmeme takdir görmeme dalga geçilerek eleştirilme belki doğru insan veya doğru zaman değil bunu inanın bilmiyorum zaten aramızda sadece flört kırıntısı gibi bir şeyler var öyle ahım şahım adına ilişki diyeceğim hatta flört diyeceğim bir durum dahi yok sadece beni beğendiğini belli ediyor o kadar belki vicdan azabım kızıma belki eski eşime bilmiyorum kafam allak bullak .Bence yeni kişiye var olduğunu sandığınız ilginiz tamamen yıllardır kaldığınız sevgisizlik, yeni biri çok erken ve görüşmemelisiniz
Kızım var ve başka biriyle evlenmeyi düşünmüyorum demissiniz tebrik ederim ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Kızım var ve asla kızım kendi hayatını kurana kadar başkasıyla evlenmem çünkü ne olacağı belli olmaz, güvenmem
Kızınız su an nasıl kim bakıyor? Babayla aynı evdeyken mi daha mutluydu yoksa şimdi mi sizce?
bende öyle düşünüyorum dediğiniz gbi haberlerde sosyal mecralarda gördüğümüz o yüzü temiz kariyer sahibi adamların bile yaptığı şeylere hayret ediyorum. ki benim bu konuda dış görünüş içi miçi hiç alakadar etmiyor herkese yapabilir zarar verebilir potansiyeli ile baktığım için malesef bu paranoyaklıkla da zor zaten. ya ben katil olurum ya da aklımı yitiririm.Eklemek istediğim bir şey var. Kızım kendi hayatını kurana kadar sanırım evlenemezdim. Çok zor başka bir erkeğe güvenmek. Neler duyuyoruz. Kadınların işi gerçekten zor.
Fakat erkeksiz de gayet güzel hayat sürdürülebilir.
Ihtiyaciniz yok kimseye.
Bu mesaja oturup ağladım sen annesin önceliğin kızın olmalı onun için barışmalısın sende babasız büyüdün bu devirde kimseye güven olmaz vs vs vs zaten reddetmelerim sonucunda hayatında biri var belliki yüreğin dolmuş diyor. alakası yok, bu adamla hiçbir şey yaşamadık adı bile yok ki bu adamla tanısmadan öncede kaç defa reddettim asla açık kapı bırakmadım... bana öyle geliyor ki onun korkusu tıpkı sizin dediğiniz gibi başkası ile mutlu olma ihtimalim.
evet malesef onun bu yaptığını aldatma olarak görmeyenlerde var çevremde. hatta seviyo işte orkide yollamış diyenler. kızın için katlan diyenler.ilerde maaşı kalır diyenler....Babalara ayni sey denilmiyor ama. Sanki adamlar engelliymis gibi "aaa ama nasil bir evi döndürsünler, yemek ütü yapsinlar, tabiki bir kadina ihtiyaçlari oluyor". Saçmalik iste.
Niye kimseye güven olmasin? Sanki seni aldatan, kumar oynayan, ailesine ezdiren adam çokmu güvenilirmis?
Sana bisey söyleyimmi? Kiskanmada var ortada. Birçok kadin, diger kadinin bosanmasini istemiyor. "Ben mutsuzsam, herkes mutsuz olsun" diye düsünüyorlar. Bu düsüncenin her zaman farkinda degiller, ama buda bir faktör. Kendi ayaklari üzerinde duran, bagimsiz bir kadin her zaman herkes tarafindan çekilmiyor.
O adam ile adi bile olsa, niye olmasin? Senin ex evliyken baska kadin ile beraberdi. EVLIYKEN. Sen bosanmissin, tabiki sevgilinde olacak, asikta olacaksin. Ex aldatiyor, evliyken baska kadin ile beraber oluyor ama seni halen hak etmis oluyor öyle mi? Ve sen bosanmis olmana ragmen, baska erkek ile beraber olamazsin? Bu nasil bir saçmalik!
Biliyorum zor, kulak asmazsan bile içindeki öfke, ve kizina karsi suçluluk duygusu gitmiyor. Ondan dolayi etrafin dedikleri seni dahada yipratiyor. Her gün yeni bir savas ama zaman ile azalir. Sende, etrafta bu yeni düzene alisacaksiniz.
halbuki birçok olaya benim anlatmamla şahitler hatta boşanırken adama ağızlarına geleni saydılar şimdi bana geçip kızın var kimseye güvenme ama neler okuyoruz görüyoruz kendi babasından iyisi olamaz kimse ona o şevkatle yaklaşmaz bir dünya şey. bende afedersiniz cahil bir insan değilim ki çocuğumu ezdireyim veya başka bir şey olsun zaten benim hayatımda biri olsa da benim kızım onun varlığını ciddi olmadığı sürece bilmeyecek yani. bu düşüncede bir insanım ama insanlara bunu anlatamıyorum.
evet malesef onun bu yaptığını aldatma olarak görmeyenlerde var çevremde. hatta seviyo işte orkide yollamış diyenler. kızın için katlan diyenler.ilerde maaşı kalır diyenler....
evet bitmiyor suçluluk bilmiyorum ne zaman geçecek ne zaman bitecek bu kabus bilmiyorum
Babalara ayni sey denilmiyor ama. Sanki adamlar engelliymis gibi "aaa ama nasil bir evi döndürsünler, yemek ütü yapsinlar, tabiki bir kadina ihtiyaçlari oluyor". Saçmalik iste.
Niye kimseye güven olmasin? Sanki seni aldatan, kumar oynayan, ailesine ezdiren adam çokmu güvenilirmis?
Sana bisey söyleyimmi? Kiskanmada var ortada. Birçok kadin, diger kadinin bosanmasini istemiyor. "Ben mutsuzsam, herkes mutsuz olsun" diye düsünüyorlar. Bu düsüncenin her zaman farkinda degiller, ama buda bir faktör. Kendi ayaklari üzerinde duran, bagimsiz bir kadin her zaman herkes tarafindan çekilmiyor.
O adam ile adi bile olsa, niye olmasin? Senin ex evliyken baska kadin ile beraberdi. EVLIYKEN. Sen bosanmissin, tabiki sevgilinde olacak, asikta olacaksin. Ex aldatiyor, evliyken baska kadin ile beraber oluyor ama seni halen hak etmis oluyor öyle mi? Ve sen bosanmis olmana ragmen, baska erkek ile beraber olamazsin? Bu nasil bir saçmalik!
Biliyorum zor, kulak asmazsan bile içindeki öfke, ve kizina karsi suçluluk duygusu gitmiyor. Ondan dolayi etrafin dedikleri seni dahada yipratiyor. Her gün yeni bir savas ama zaman ile azalir. Sende, etrafta bu yeni düzene alisacaksiniz.
Kesinlikle eski eşine dönme can çıkar huy çıkmazmış öyle gelmiş öyle gider Ekenomik özgürlüğünde elinde onu tekrar çekmek için hiç bir olumlu sebebi yok bence Yeni bir beraberliğede biraz erken bence ünivsteden sonra düşünün kızınızda biraz daha büyüsünMerhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel kadınları.
Eski eşimden bahsecedeğim biraz. Şuan üzerimde inanılmaz bir baskı yaratıyor ve ben resmen kabuğumdan çıkıp her şeyi aleve vermek istiyorum...
Eski eşimle 2011 senesinde tanıştık 4 yıllık bir görüşme dönemimiz oldu. Bu süreçte affedersiniz ottan b*ktan sebeplerle ayrıldı. Ne zaman ben ayrıldım ilk kez o zaman hiç ayrılma isteği olmadı. 4 yılın sonunda ise evlendik ve 5 yıl evlilik sürecimizden şuan 3 yaşında bir kızımız oldu. Evlilik süreci ise şöyle ilerledi evet seviyor sevgisini hissettiriyor ancak çoğu zaman bencilce davranıyordu. Ailesi her daim ön planda oldu. Devamlı onlarla geçirilen vakitler, onların benimle yaşadığı sorunlardan bana baskı kurmaları haklı da olsam haksızda olsam eşimin her daim onların yanında olması. Evin giderlerine yetemedeği için iddia oynaması (kızımdan önce çalışıyordum yine iddia borcu sebebiyle işe girdim kızım 2 yaşındayken). Bunun yanında bana ve kızımıza yeterince vakit ayırmaması, konuşmama,gülmeme,giyinmeme,tavrıma edama her şeye müdahele edip bunları benim dışardan daha iyi gözükmem için bir iyilik olduğunu söylemesi. İyi günlerimiz hiç mi olmadı? Tabiki oldu fazlasıyla. Gülmekten karnımıza ağrılar girdiği, sabahlara kadar sohbetler ettiğimiz,birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı sorunlarımızı çözmek için konuşmalarımız, tatillerimiz, gezmelerimiz, sürprizlerimiz. Ama bunlar eğer ben iyiysem oldu. Benim bir sorunum sıkıntım özellikle ailesiyle olduysa konu hep boşanmaya uzandı.Bir kez dava açtı annesi konustuğu için geri çekti. Son bir yıl özellikle çalışmaya başladığımda müthiş bir buhran geçirdi devamlı bir baskılama, kısıtlama, saçma sapan sebeplerden kavga çıkarma,hakaret bağrış çağrış... Velhasıl bu arkadaşın telefonunfa mj yakaladım bir kadınla. Kadın buna bitanemmmm sana neşet ertaş eşliğinde yolu çektim bilmem ne diyordu buda canım manım demiş. Bunu yakaladığımda bitip gitmişti çok pişman olmuştum falan demişti çok yalvarmıştı ve ben affetmiştim. 1 ay sonra farklı bir kavgadan boşanma davası açmıştı bende gidip boşanmıştım. Bunları daha önce de yazdım biliyorum önceki konularımı bilip okuyanlar ne olur hakkınızı helal edin.
Asıl mesele şu;
Son üç aydır devamlı barışmak istediğini söylüyor. Hatalı olduğunu her şeyi değiştireceğini ailesinden uzakta benim istediğim yerden ev tutacağını çocuğumuz için bunu yapmamız gerektiğini beni çok sevdiğini değerimi anladığını falan fıstık söylüyor. Hepsini tersledim bu konulara girmek istemediğimi ve bu konuda beni rahatsız etmemesini defalarca rica ettim. Dün ofise orkide yollamış sen ben ve kızımızla yeni bir sayfa açalım diye.
Sinirimden ağladım. ve uzun uzun yazdım benim onunla tekrar olmak istemediğimi çünkü onunlayken benliğimi yitirdiğimi,mutsuz olduğumu,ileriye yönelik planlarımın hiçbirinde yerinin olmadığını, günah çıkarmak için beni kullanmaması gerektiğini, zamanında gözü kara bir şekilde beni mahkeme salonuna götürüp ailesine otuz yaşımdan sonra bunu mu çekeceğim dediğini, kimseyi tek kalemde silmediğimi, evi satıp evden çıkarmak için devamlı taciz edişini , babasının gelip üzerime yürüyüp küfür ettiğini, kızımızın en sancılı döneminde o anları paylaştığımda çocuk unutur gider diye gaddarca konuştuğunu, en ihtiyaç duyduğum zamanda sırtını döndüğünü, şu hayatta sağ elimi sol elimle avuttuğumu tek başıma mücadele içinde olduğumu bile bile acıma duygusunu yitirmiş bir şekilde sakın kimseye ağlayıp zırlama dediğini hepsini ya her şeyi yazdım. Bunların farkındaymış ve pişmanmış izin verirsem düzeltecekmiş.
Hanımlar benim çevremde arkadaşlarımdan büyük baskı var barışmam için. Bana kızımın olduğunu ve kime nasıl güveneceğimi, onun için en doğrusunun eski eşimle barışmam gerektiğini baskılıyorlar ve ben derdimi anlatamıyorum. Yorgunum ya ben bu adamdan yorgunum içimde ona karşı öfke bile yok boğazımda düğüm düğüm kızımın hakkına mı giriyorum diyorum sonra diyorum ki ya ben ne olacağım?
Genç ve güzel bir kadınım çok şükür elim ekmek tutuyor tekrar üniversiteye yazıldım ve ilerisi için güzel hedeflerim var. Ben hayattan yaşamaktan nefes almaktan haz duyuyorum bu adamla boğuluyorum
İş yerinde firma partnerimiz olan bir çalışanla tanıştım iş vesilesiyle ama adam ara ara arıyor hal hatır soruyor derken hoşlandığını belli etti. O da boşanmış ve kızı var. Açıkçası ilgisi hoşuma gidiyor ama korkuyorum mesafeliyim. Bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum hem eski eşe hemde kızıma. Kafam o kadar karışık ki çok yoruldum ve devamlı ağlamak istiyorum.
Ah şu bitmeyen tükenmeyen kör olası vicdanınız. Başınıza ne geliyorsa bu fazlalık vicdanınızdan geliyor diyorum, başka da birşey demiyorum.Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel kadınları.
Asıl mesele şu;
evet malesef onun bu yaptığını aldatma olarak görmeyenlerde var çevremde. hatta seviyo işte orkide yollamış diyenler. kızın için katlan diyenler.ilerde maaşı kalır diyenler....
evet bitmiyor suçluluk bilmiyorum ne zaman geçecek ne zaman bitecek bu kabus bilmiyorum
Aynı şeyleri kadın yapsa '' Bu kadın şeytaaaan, bu kadın pisliiiik, iflah olmaaaz, başka kadın mı yok? '' diyen elalem; söz konusu erkek olunca ne kadar naif ne kadar affedici ne kadar iyi niyetli, ne kadar vicdanlı. Erkek olmak varmış.Zamanında adam boşanmaya götürürken ağız dolusu sövenler ya belki akıllanmıştır diyor.