Eski eş evleniyor verilmeyen haklarım ve çocuklarımın psikolojisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar korkuyorsanız hiç bulasmayacaksiniz.bence çocuklarınız da çok küçük değiller.Birakin babaları ile görüşmek istiyorsa gorussunler ya da nikahına gitmek isterlerse gitsinler bence .Kararı onlara bırakın

Hic bulaşmayın .hirsinizi kırgınlıginizi Allaha birakin üzüntü sadece size zarar verir. Maddi boyutu ceyizi vs düşünmeyin manevi boyutu düşünün. Kadinda midesiz mis ki baska kadina ait esyalari kullanıyor layigi bence bulmus.

Diğer konunuzda yazmışsınız. Ailenizin annenizin maddi gücü var. Dayalı döşeli evini vermiş size geçip oturun diye. Kadın faturalarınızı bile ödüyor üstüne para vermiş. Daha ne istiyorsunuz, adam geri gelip dizlerinize mi kapansın? Bir sürü kadın var parası maddi gücü aile desteği olmayan. Sizin ne güzel para pul mülk derdiniz yok.

Eski koca evleniyor diye niye karalar bağladınız, gel tekrar deneyelim yeni sayfa açalım dese koşacaksınız da bir durun artık. Adamın nikahı size dert olmuş. Kızınızdan oğlunuzdan utanın. Çocuk 17 yaşında bıkmış pes etmiş gidelim anne bırak her şeyi demiş. Aklınız fikriniz gözünüz kulağınız eski kocada eski evde. İstiyorsunuz ki çocuklarınız gidip olay çıkartsın, sen ne biçim babasın anneme neler ettin desin bağırsın çağırsın. Çocukları yeterince kullanmış yönetmişsiniz. Rahat bırakın içlerinden geldiği gibi davransınlar. Tatile gidin gezin tozun, kirayı ay sonunu düşünmeyeceksiniz nasıl olsa. Bakacak büyütecek bebek yok evde, gençlerin kendi arkadaş okul çevreleri var, herkesin hayatı sizin eski kocanın etrafında dönmüyor. Bu adam olmadan yaşayamıyor musunuz?

Ya kusura bakmayın da boşanmış bitmiş gitmiş hala neyin kini öfkesi burda çok şahit oluyorum nedense hanımlar eski eşleri evlendimi veristiriyor da veristiriyor..... nafaka tazminat vs vermiyorsa verin mahkeme ye uğraşsın dursun eee daha başkaa ne yani ..

İçinde kırık dökük de olsa umudu vardı, o kadın o umudu yok etti, kadına siniri ondan.
İşte bu acı gerçeklerin yüzüme vurulması için belki sizlerden destek istedim evim var dayalı döşeli hatta ordan daha yüksek standartları maaşım babamdan kira gelirim bankada yüklü param..baba da çocukların okul masrafları özel istekler üst baş karşılıyor .Aslında folklor halk oyunları haftada iki haftada iki feetnes spor bir gün bağlama kursuna gidiyorum aktif sosyal gezen tozan çevresi olan biriyim dediğiniz gibi bu kadar takılmamak lazım

Şöyle bir şey yazmışsınız da, kadın nasıl biridir bilemem, belki dediğiniz gibidir ama bunu eve girip çıkmasından anlayamazsınız. Düzgün bir kadın o adamın eşi, çocukları ile yaşadığı eve girer mi diyorsunuz, sanki hala evliymişsiniz gibi. 4 yıldır ayrıymışsınız, 2 yıldır resmi olarak boşanmışsınız, adam o evde yaşıyor, kadın evleneceği adamın evi neresi ise oraya girip çıkabilir, ben bunda bir şey göremedim.

Çocuklarınıza zaten en büyük haksızlığı siz yapmışsınız.
Berbat bir evliliği senelerce sürdürmeye çalışarak.
Bitmiş gitmiş artık çocuklarınız sizden çok daha mantıklı bencede.
En doğru kararı zaten kendileri verir kocaman çocuklar.

Bunu imzalarim. Yazinin tek bir kösesinde konu sahibinin öz elestiri yaptigini da görmedim. Cocuklarin durumu oldukca zor. Diger kadini da yinede kiskaniyor ne kadar kötülemeye calissa da

Bi Allah'tan belanız eksik kalmış. Dua edin o kadınla iyi geçinsin eski kocanız, yoksa döner dolaşır size sarar. Size iyi olmayacak o adam, artık bunu kabullenmeniz lazım. Başkasına iyi olmasının sizinle alakası yok. Bugün yanında olsanız yine size kötü olacaktı. Adam bu yaşa kadar kötüydü şimdi aklı başına geldi diye bişey yok. Sizi sevmedi sadece. Bütün olay bu.

Bence cidden profesyonel destek almalısınız.

Bu iyi imkanların içinde hâla “bu kadar takılmamak lazım” diyorsanız yani…

Ne bu kadarı arkadaşım?

Hiç umrunuzda olmaması lazım.

Bilemedim ki huy değişir mi ama belki mecburiyetten tutmaya çalışır.
Evet ya hiçbir şey almamış kurtulmak için mi, korktuğu için mi, yoksa bağımlı olduğu için mi?
Bende pek birşey almadım ama nafaka ince çizgi. Evladın rızkı alınmalıydı.

Eee o zaman BEKAR olan eski esinizin sevgilisine aile evine girip cikan metres muamelesi yapmaniz neden? Tekrar sorayim, bosandiginizin farkinda misiniz? O adam artik sizin esiniz degil, o ev de sizin aile eviniz degil.

Size onca pisliği yaşatmış adamı affetmeye şans vermeye hazır olunca sorun yok ama kadın hakkında neler yazmışsınız? Nereden biliyorsunuz ki kadın olayları ne kadar biliyor onun gözünden bakınca da boşanmış bir erkek sonuçta. Kadını veya adamı kesinlikle suçlamıyorum ama siz o pisliği kabul etmeye raziymissiniz çok da kotulemeyin bence adamı

kardeşim annen arkanda sıfır dayalı döşeli evdesin o konuda mağdur değilsin hangi erkek boşanırken güzellikle mal mülk vererek ayrılıyorki nadir,sen o adamdan boşanmışsın artık boşver ne halt ediyorsa etsin bu kız olmaz başkası olur artık resmen ayrısınız eşyalarınıda zamanında gel al demiş sen almamışsın yoksa zorla tutmamışlar

Eşyalarınız için geç kalmışsınız. Buna yapacak bir şey yok. Bırakın kendi pisliğinde boğulsun. Kadına da bir şey anlatmanıza gerek yok bence kendi yaşasın görsün. Çocukların masraflarını karşılatmaya devam edin. Karşılamak zorunda zaten.

Çocuklar kocaman olmuş, babalarının ne mal olduğunu da çok iyi biliyorlar. Bunu tolere edebilecek durumda ve yaştalar. Nikaha gitmeleri konusunda kesinlikle yorum ya da tavir yapmayın, istedikleri gibi davransınlar. o onların ilişkisi, sizlik bir şey yok.

Gelelim sizin yeniden evlenmenize kızınız da üniversiteye gidince yalnız kalacaksınız zaten neden evlenmeyesiniz ki, bence bunu çocuklara travna olarak değil de hayatınızda saygı duymaları gereken bir durum olarak yansıtmanız sağlıklı olacaktır.

Siz soğuk kanlı değilsiniz. Hayatınızdan çıkmış adamın evlenmesine takılmamanız gerekiyor. Haklarınızı almak için de fazlasıyla geç kalmışsınız zaten. Beklentinizi yok edin, çocuklarınızın da beklentiye girmesine engel olun. Böyle bir şerefsiz onlara kalacak bir şeyi kalmayarak ölür zaten. Şimdi maddi olarak ne kadar koparırsanız kâr ama evi beklemeyin, evi vermez. Oğlunuz mezun olunca sıfır araba istesin mesela mezuniyet hediyesi, büyük ve taşınabilir şeyler talep etsin. İş kurmasına ya da bulmasına katkı sağlasın. Bunları yaptırabilirseniz ne ala.

Adam yine çocukları başından tamamen atmamış, epey masrafını görüyormuş. Kendi hayatı da yolunda, kocasızlık yaramış bile aslında. O eve geri dönme umudu vardı, kırık dökük de olsa. O kadın o umudu söndürdü. İnkar da etmiyor bunu.

Şu konuda en akli basinda yorumlari oglunuz yapmis helal olsun cocuga. Sizin psikolojik durum cok daha vahim ciddi takintiniz var destek almanizi tavsiye ederim. Kocaman cocuklariniz da babalariyla gorusup gorusmemeye kendileri karar versin.
Evet ya benim de dikkatimi o çekti. Ne kadar aklı başında bir çocuk. Kim bilir psikolojisi nasıl etkilenmiştir bu babadan

Siz çok genç yaşta evlendiğiniz için belki hiç flört falan yaşamadınız. Gözünüzü bu adamla açtınız ve ondan başkasıyla bir hayat fikri kafanızda hiç oluşmamış. İlle bir erkek olması gerekmiyor ama belki başka ortamlarda başkalarıyla tanışacaksınız. Yeni dostluklar arkadaşlıklar kuracaksınız. Korkuyor olabilirsiniz ama yaşınız daha genç. Sosyal olabilmek arkadaş gruplarına dahil olabilmek için çift olmak gerekmiyor. Eski eş saplantı olmuş, biz ne dersek diyelim ne yazarsak yazalım aklınız fikriniz orada kalacak itiraf edin. Kap kacak derdinde olmadığınız konusunda hem fikiriz değil mi? Sizinle aynı hayatı yaşayıp 5 kuruşu olmayan, ailesinin destek çıkmadığı üstüne küçük çocukları olan kadınları bir düşünün. Çaresiz kimsesiz değilsiniz. Para içinde yüzüyorsunuz. Bu şekilde çocuklarınızın sırtına manevi yük oluyorsunuz. Hep annem ne der ne tepki gösterir diye mi hareket etsinler. Siz bu adamı arkanızda bırakın rahatlayın ki çocuklarınız da endişelenmeyi bıraksınlar.

Geçmiş olsun da hakkınızı, çocuklarınızı düşünüyordunuz madem evden kovulmadan ayrılsaydınız. Eski eşinizi siz boşasaydınız. Sizi kovmasa hala hakkınızı yedirmeye devam edecekken adam evlenince mi kıymete bindi emekleriniz?

Genel yorumlara katılmadım bu defteri o kadar kolay kimse kapatamaz çünkü hem manevi hemde maddi alacaklı kalmışsın ayrıca Onca yıl evliliği burnundan getiren şuan başka adamla mutlu huzurlu evlilik şansını elinden alan bir adamın hayatına saygı duyma zorunda değilsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…