Eski eş, eşya konusu siz ne yapardınız?

Anne koşulları gereği bakmıyor evet.. ben çocukları bile hiç sorun etmedim. Öyle çok manipüle edildim ki şuan acaba ben mi geçimsiz huysuz biriyim diyorum. Saçmalıyorum belki de acı çekiyorum sadece
Koşullar demişsiniz de o kadın da pinti ana oğul yüzünden kaçıp gitmiştir. Siz nişanlanmaya bile dayanamamışsınız kadın çocuklara rağmen bırakıp kaçmış. Sakın ama sakın dönmeyin, beladan başka bir şey vaadetmez böyle ilişkiler. Sizi eş hayat arkadaşı olarak görmüyorlar. Şöyle düşünün, sandalyenin bir ayağı kırılmış, bir şey bulalım da işe yarasın sandalye tekrar düzgün dursun tarzı düşünüyorlar. Bu eve bir kadın gelsin, çekip çevirsin, çocuklara baksın ve bana kadınlık yapsın. Acı falan da çekmeyin böyleleri için.

Evet içim çok acıyor kurduğum onca hayal yıkıldı. En kötüsü de beni iyi şeyler olacağına inandırıp düzenimi altüst edip işler buraya varınca sessiz kalması oldu. Şuan bir başına, yönsüz ve çok güçsüz hissediyorum. Yörüngemi kaybetmiş gibi ölü gibi
Dediğim gibi bu çok normal bir durum ama bu sürekli bir durum değil.
Daha çok yeni, kendinize zaman verin.
Hayatınızla ilgili yeni hedefler, hobiler bulun ve onlara odaklanın daha kolay atlatırsınız.
Bu süreçte bol bol yürüyüş yapın çok iyi gelecektir.
Komedi filmleri izleyin, hareketli müzikleri dinleyin.
Mümkün olduğu kadarı ile dram, romantik ilişkili yayınlardan ve hüzünlü müziklerden uzak durun.
Yalnız kalmamaya, sürekli dışarı çıkmaya, arkadaşlarınızla, ailenizle vakit geçirmeye çalışın böylelikle çok daha kolay bir atlatma süreci yaşarsınız.
Ve zatn üstünden zaman geçtikçe sizde yaşadıklarınıza 3.göz olarak bakacak ve nasıl bir handikaptan, mutsuzluktan kurtulduğunuzu görüp şükredeceksiniz bu hiç şaşmaz bir kural.
Şuan çektiğiniz acı eğer evlenseydiniz çekecek olduğunuzun yanında çerez kalırdı.

En doğrusunu yapmışsınız, inşaALLAH en kısa sürede atlatırsınız.

Kendi kızları olunca bi perde istedikleri gibi alınmadı diye nişan atıyor bunlar, el kızı olunca normal gelir tabi.
Her şeye tamam diyen gelin adayı var niye yeni eşya alınsın ki?
Ayrılıp boşanmış adama tamam,iki çocuk bizimle yaşayacak tamam,ev düzen değişmeyecek ne gerek var tamam.
Yani demem o ki,her şeye tamam diyen biri eski eşyaları sorun edeceğini sanmamıştır nişanlı ve ailesi

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim de, esimin de ikinci evliligimiz. Eşimin eski eşinden bir oğlu var, benim yok. Eşimin oğlu annesiyle yaşıyor. Biz evlenirken her şey ilk kez evlilik oluyormuş gibi yapıldı.

Sen toksik bir ilişkiye, 2 çocuk ve ilk eşin kullandığı eşyalarla başlayacaksın. Emin ol hiç mutlu olamayacaksın.

Evliliğinin 8. yılındayım, eşimin oğlu ile birbirimize alismamiz 3 yılımızı aldı. Ki cocuk bizimle yaşamıyor. Ama annesi saçma sapan hareketlerde bulunmaktaydı belki daha kısa sürede alışacaktik birbirimize. Ben 42 yaşımdayım şuan daha yeni yeni olgunlaştım.

Eşimin oğlu ile çok samimi bir konuşma yaptım, şuan aramızdaki bağ çok güzel. Ama senin eşya konusu da, çocuklarla yaşama konusu da çok başını ağrıtır. Doğru bir karar almışsın, rica ediyorum kararının arkasında dur ablacım.
Beni zaten en çok “biz bunu konuştuk” dememiş ve ailesi ile bir olup bana o evde yaşayalım demesi mahvetti aslında. Sizin evlendiğiniz yaştayım ben de şuan. Çocuklarla da aram hep çok iyi, eski eşle hiçbir iletişim de yok. Babaanne üzerinden görüyor annesi çocukları ama son günlerde yanımda sürekli annelerinden bahsetmeleri bile beni hüzünlendirdi ağlattı. Üzerine eşya ev muhabbeti. Kaçtım resmen.

Anne koşulları gereği bakmıyor evet.. ben çocukları bile hiç sorun etmedim. Öyle çok manipüle edildim ki şuan acaba ben mi geçimsiz huysuz biriyim diyorum. Saçmalıyorum belki de acı çekiyorum sadece
Bu his kesinlikle manipüle edilmenim sonucu, bu şekilde ayrılmanız da zormuş ama başarmışsınız en azından. Erkekler bu konuda, bazısı da farkında olmadan hatta, birer uzman ya

Beni zaten en çok “biz bunu konuştuk” dememiş ve ailesi ile bir olup bana o evde yaşayalım demesi mahvetti aslında. Sizin evlendiğiniz yaştayım ben de şuan. Çocuklarla da aram hep çok iyi, eski eşle hiçbir iletişim de yok. Babaanne üzerinden görüyor annesi çocukları ama son günlerde yanımda sürekli annelerinden bahsetmeleri bile beni hüzünlendirdi ağlattı. Üzerine eşya ev muhabbeti. Kaçtım resmen.
Çocuklar kaç yaşında?

Çocuklar kaç yaşında?
Biri 8 diğeri 10 yaşında. Aslında başka bir ev tutuldu ben tepki verince ama dediğim gibi bunu bana defalarca önüme getirmesini ailesi ile bir olup gündem yapmasını aslında ben kabul edemedim. Demek ki dedim her konuda cayacak, ikna etmeye çalışacak, dayatacak ve sözünü tutmayacak diyerek bıraktım aslında

Hiç sacmalamiyorsunuz. Yeni eşyalar alırız deseler de sakın dönme. Denk değilsiniz, bu tür bir evliliği yapıp huzuru yakalayan var ama sayısı çok çok az. Biraz üzülürsünüz ama unutursunuz zamanla.

Evet içim çok acıyor kurduğum onca hayal yıkıldı. En kötüsü de beni iyi şeyler olacağına inandırıp düzenimi altüst edip işler buraya varınca sessiz kalması oldu. Şuan bir başına, yönsüz ve çok güçsüz hissediyorum. Yörüngemi kaybetmiş gibi ölü gibi
Çocuklarla nasıl bir hayal kurmuştunuz?
Sizin ilk evliliğiniz ama hayal kuracak bir ilişki, evlilik olmayacakmış ki.
Bu kadar gerçeklikten uzak olmaya gerek yokmuş zaten.
Adam sizin için en ufak bir sey yapmak istememiş, sanmıyorum öncesinde size karşı özenli olsun.
İyi olmuş sonuç olarak.

Hiç sacmalamiyorsunuz. Yeni eşyalar alırız deseler de sakın dönme. Denk değilsiniz, bu tür bir evliliği yapıp huzuru yakalayan var ama sayısı çok çok az. Biraz üzülürsünüz ama unutursunuz zamanla.
Aslında ben kıyameti koparınca hemen her şeyi düzeltmek için başka bir ev tutuldu ama midem çok bulanmıştı artık. Yanımdaki insanın elimden tutamadığını görmek sanırım beni yıktı

Biri 8 diğeri 10 yaşında. Aslında başka bir ev tutuldu ben tepki verince ama dediğim gibi bunu bana defalarca önüme getirmesini ailesi ile bir olup gündem yapmasını aslında ben kabul edemedim. Demek ki dedim her konuda cayacak, ikna etmeye çalışacak, dayatacak ve sözünü tutmayacak diyerek bıraktım aslında
Cocuklarda küçükmüş, damat adayının da duruşu iç açıcı değil. Önünde güzel bir hayat varken dertsiz basini derde sokma ablacım.

Aslında ben kıyameti koparınca hemen her şeyi düzeltmek için başka bir ev tutuldu ama midem çok bulanmıştı artık. Yanımdaki insanın elimden tutamadığını görmek sanırım beni yıktı
O kıyameti koparmak sizi kurtarmış. Buraya yazılan her yorumu özümseyerek okuyun hepsi kırılan kalbinize şifa olacak. Sizinle iletişim kurmalarına müsaade etmezsiniz inşallah.

O kıyameti koparmak sizi kurtarmış. Buraya yazılan her yorumu özümseyerek okuyun hepsi kırılan kalbinize şifa olacak. Sizinle iletişim kurmalarına müsaade etmezsiniz inşallah.
Zaten hiçbir şekilde bir daha iletişim kurmadı :) normalde dayanamayan sürekli gelen arayan insan ilk defa sessiz ve kabul etmiş durumda bittiğini belki de canımı yakan bu.

Bizim de ikinci evliliklerimiz bir çöpünü kullanalım dese derhal bitirirdim. Bizde de her şey yeni yapıldı olması gereken de bu.
Çocuk konusuna da geliyorum. Benim çocuğum ben hayattayken benden baska bir kadınla yaşayamaz. Çok netimdir. Ben olmasam benim ailem bırakmaz baska bir kadına çünkü ona düşmez düşmemeli de.
Siz her şeye tamam diyen biri olursanız eski eşyalar da teklif edilir çocuklara da baktırılır zamanı gelir kaynana da baktırır kendine çünkü her şeye he diyorsunuz.
Çocuk bir kere niye sizle yaşıyor ya ne mana evlenince almak zaten başlı başına falso.
Yaparken size güvenerek yapılmış çocuklar sanki 😅 bir gün azade nickli biri gelecek bol bol üreyelim atarız başına ohhh çocuk yapalım bakan olacak nasılsa gibi.
Benim kocam bunu yapsa zaten evlenmem de hadi evlendim yaptı bosayacağımı bilir

Bizim de ikinci evliliklerimiz bir çöpünü kullanalım dese derhal bitirirdim. Bizde de her şey yeni yapıldı olması gereken de bu.
Çocuk konusuna da geliyorum. Benim çocuğum ben hayattayken benden baska bir kadınla yaşayamaz. Çok netimdir. Ben olmasam benim ailem bırakmaz baska bir kadına çünkü ona düşmez düşmemeli de.
Siz her şeye tamam diyen biri olursanız eski eşyalar da teklif edilir çocuklara da baktırılır zamanı gelir kaynana da baktırır kendine çünkü her şeye he diyorsunuz.
Çocuk bir kere niye sizle yaşıyor ya ne mana evlenince almak zaten başlı başına falso.
Yaparken size güvenerek yapılmış çocuklar sanki 😅 bir gün azade nickli biri gelecek bol bol üreyelim atarız başına ohhh çocuk yapalım bakan olacak nasılsa gibi.
Benim kocam bunu yapsa zaten evlenmem de hadi evlendim yaptı bosayacağımı bilir
Şöyle, çocuklar bana özel bizimle yaşamayacaktı. Zaten babada kalıyor baba bakıyor anne bakmıyor istemiyor da. Şartlarım uygun değil diyor anne kısaca. Diğer konularda çok haklısınız zaten. Ben de ilk bu teklifi duyduğumda beynimden vuruldum. Kibarca anlattım istemediğimi ama iki, üç, dört bu konu gelince saygıyı kaybettim çirkinleştim vs.. son düzlükte de aile ile beraber getirdi konuyu. Sonra ev tutuldu ama ben akıllanmayı seçmek istedim.

Sürekli acı çekmekten , huzursuzluk yasamaktan kurtulmuşsun . Şükret ve bir daha arkana dönüp bakma. Tebrik ediyorum seni aldığın karardan dolayı. O çocukların da her sıkıntısı sen çekecektin sonra da ne yaptın ki olacaktı ? Sıkma canını , inan çok mutlu olacaksın . Ömrümün sonuna kadar tek yaşarım yine de böyle cin gözlü bir adamla evlenmem .
Ne münasebet canım 😡hem çocuklara baktıracak hem anasına hem de geceleri bekar bir kadını koynuna alacak 😡hayır adamdaki özgüvene bak. Dünyada tek sen kalsan yine de sana bakmam deyin .

10 ay önce de cimri diye konu açmışsınız. O zaman da size ayrıl denmiş. Çok muhafazakarlar, kadının çalışmasına izin vermeyen tipler ama ben üniversite okudum ve hep ayaklarımın üstünde duran biri oldum yazmışsınız. Yazık değil mi giden zamanınıza? Sizin ve ailenizin layığı mı bunlar?
Değil, doğru. O günden sonra çok çabaladı her anlamda ufkunu genişletti hatta işimde bana destek oldu, cömertlik konusunda çok gelişti samimiydi de.. bu son olanlar gerçek bir kriz oldu. Tek sorun duyguların insanı zorlaması.

Daha önce yazmıştım, kimseyi dinlemedim ve sorunlu bir ilişkinin üzerine nişanlandım. Size sormak istiyorum; sizin ilk evliliğiniz olacak, erkek olan eşinizin 2. Evliliği. O evlilikten olan çocuklar da sizinle yaşayacak. Eski karısıyla yaşadığı evi ve eşyaları istemiyorum demenize rağmen size defalarca teklif edilmesine tepkiniz ne olurdu? Nişanlınız önce teklif ediyor defalarca sonra da annesi.. Durumları çok iyi bu arada. Ben de çalışıyorum, destek olurum her türlü diyordum. Ben terk ettim sonunda.. içim acıyor, yanıyor. Ama yaptım.. saygıyı tamamen yitirmiş toksik bir bağımlılık da vardı aslında.. bilmiyorum öyle
Evleneceğiniz adamın çocuklarına bakmak okay, ama eşyalar olmaz.
Bu mu?

X