ESİNTİ'den Seçmeler

siyah papatya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2007
428
18
Adamın biri yatırımlarını yönlendiren brokerlık firmasını arayarak yatırım danışmanı Micheal ile görüşmek istediğini söyler. Telefona cevap veren sekreter üzgün bir ses tonu ile,
-Beyefendi Bay Micheal intihar etti ne yazık ki artık size yardımcı olamayacak der ve telefonu kapatır.
Aynı adam tekrar aracı kurumunu arar ve yine yatırım danışmanı Micheal ile görüşmek istediğini söyler. Sekreter yine aynı cevabı verir. 5-10 dakika sonra adam tekrar telefon açıp Micheal ile görüşmek istediğini söylediğinde sekreter sinirlenir ve :
-Anlamıyor musunuz beyefendi ? Size kaç defa söyledim. Bay Micheal intihar etti ve artık size yardımcı olamayacak der.
Adam da:
-Anlıyorum hanımefendi ama bu söylediklerinizi duymak hoşuma gidiyor." der.

HIRSIZ
İki hırsız, Londra'nın en büyük bankasını soyarlar. Soluk soluğa eve gelince, biri arkadaşına der ki: "Şu paraları bir sayalım bakalım, ne kadar paramız oldu?" Öbürü gayet sakin cevap verir: "Şunun merakına bak! Böyle zor işlerle kendini ne yoruyorsun? Yarınki gazeteler ne kadar olduğunu muhakkak yazacaklar, alırız bir gazete, olur biter!"

TEMEL AMERİKA'DA
Temel Amerika’ya yerleşmiş. Uzun yıllar çalışmış ve elinde belli bir birikim oluşmuş. Bu arada elindeki parayla New York’un en güzel yerinde bir arsa alıp buraya gökdelen dikmeye karar vermiş. Arsayı almış. Mühendisleri bulmuş. Tam 55 katlı bir gökdelen projesi çizdirmiş. Tam binanın yapımına başlanacak Temel mühendisler gitmiş ve 55 kat yerine 70 kat yapılıp yapılamayacağını sormuş. Mühendisler projede ufak tefek değişiklikler yapılırsa bunun mümkün olduğunu söylemişler. Bunun üzerine Temel projeyi değiştirtmiş ve 70 kata çıkarttırmış. Tam binaya başlanacak Temel yine proje değiştirtmiş 90 kata çıkarttırmış. Yine yapım başlayacak bu sefer de tutturmuş madem öyle 100 katlı olsun. Neyse kararı kesinlik kazanmış projeler çizilmiş bina yapımına başlanmış. Bina bitmiş. Mühendisler kontrol ediyorlar. Tek tek katları dolaşıp projeye uygunluğuna bakıyorlar. 60. Kat 72. Kat 86. Kat 96. Kat 97. Kat 98. Kat 99. Kat 100. Kat derken bakmışlar 101. Kat. Temel’e sormuşlar bu ne proje 100 kattı burası 101. Kat. Temel mahçup mahçup bakmış. “Ne yapalım biz memlekette hep böyle yapayruz

MUZ
Bir gün Temel ile Dursun Haydarpaşa garında tam trene binecekken oradan bir muz satıcısı geçer. Temel Dursun’a der ki:-Ula pu da ne olii?
Dursun:-Haçen televisyonda gördim. Oaa muz diyiyler Temel, demiş.
Temel:-O zaman tadına bi bakalım, demiş.
İki muz alarak trene binmişler. İkisi de muzlarını soymuşlar tam Temel bir diş atmış ve tünele girmişler. Tünelden çıktıktan sonra Temel şok olmuş:-Haçen Dursun bu muz dedikleri demek böyle olii bir diş attum, kör oldum sanki!..

MURAT 124
Bir gün Temel dandik arabası ile yolda kalmış. Dursun Ferrari'siyle gelmiş ve Temel'in arabasını çekmeye başlamış. Biraz sonra yanlarından hızla bir Mercedes geçmiş. Dursun "ula sen misun benu geçen?!" demiş ve yüklenmiş gaza. Radar kontrolü yapan polis, amirine şöyle demiş; "Efendim bir Ferrari ile Mercedes yarışıyor. Arkadan da onları geçmek isteyen bir Murat-124 geliyor!"

İYİLİK MELEĞİ
Adamın işi varmış, Ankara'ya gidiyormuş, tam uçağa binerken kulağında bir ses :
-Binme, bu uçak düşecek!
Dönmüş, bakmış, kimse yok, ama içine de bir kurt düşmüş, binmemiş.
İkinci uçağı beklerken kara haber ulaşmış :
-Uçak düştü kurtulan olmadı!
Koşmuş Haydarpaşa'ya, bilet almış, tam trene binecek, aynı ses kulağında :
-Binme bu trene, raydan çıkacak!
Dönmüş, bakmış yine kimse yok, trene binmemiş, gelmiş eve, sabah gazeteyi açınca tüyleri ürpermiş :
-Tren Eskişehir'de raydan çıktı şu kadar ölü, şu kadar yaralı...
Allahına şükretmiş, koşup otobüse bilet almış, tam binerken yine o ses :
-Bu otobüse binme, freni patlayacak!
Dönmüş yine kimse yok! Dayanamamış, bağırmış :
-Sen kimsin yahu?
-Ben senin iyilik meleğinim!
Adam iyice kızmış :
-Ulan evlenirken neredeydin!

CİMRİ
Cimri bir kişi ölümü yaklaşınca oğullarını yanına çağırır.Üç oğlunada vasiyette bulunur . Ben ölünce hepinizin mezarıma tek tek birer milyar koymanızı istiyorum der. Adam öldükten sonra sırayla 1. ve 2. oğlu mezara gider ve birer milyar parayı mezara koyarlar daha sonra babası gibi parayı seven 3. oğluda mezara gider ve mezardaki paraları alır yerine babası adına bir 3 milyarlık çek koyar.

EŞ ARIYORUM
Adamın teki bir gün gazeteye "eş arıyorum" diye ilan vermiş. Ertesi gün yüzlerce mektup gelmiş; "benimkini alabilirsin"

MÜJDE
Koca:
"Müjde karıcığım,hani daha pahalı bir evde oturalım diyordunya,en sonunda oldu..."dedi.
Kadın:
"Taşınıyor muyuz?"diye sevinçle sorunca,
kocası:
"Yok canım, ev sahibi kirayı arttırdı da."

TUVALET KAGIDI
FADIME ILE TEMEL BUYUK ADADA DOLASIYORLARMIS. BIR MARTI TEMEL'IN KAFASINA PISLEMIS.
FADIME: - TEMEL GIT SU TUVALETTEN TUVALET KAGIDI AL!
TEMEL: - GEREK YOKTIR KUS, COKTAN UCUP GITTU.

ATIN CEHENNEME
Fıkranın kahramanı ölmüş ve öbür tarafta hesabı incelenmeye başlanmış. Ve sonuç kötüymüş. Melek kararını vermiş:
“Cehenneme” Zebaniler bunu götürürken birden bağırmaya başlamış:
“Olmaaz. Ben dünyadayken bir dilenciye 100.000 lira vermiştiiim” Zebaniler gelip bu durumu Melek’e iletmişler. Melek de:
“Lan verin 100.000 lirasını atın cehenneme”

TAHLİL MAKİNESİ
Adamın biri tahlili için bir laboratuara gitmiş ve “Efendim ben bu konulara çok titizim, lütfen tahlilde bir yanlışlık olmasın demiş” Yetkili ise “Aman efendim bizim makinemiz son teknoloji ürünüdür, kesinlikle hiçbir hata yapmaz” diyerek makineyi uzun bir süre övünce bizimki sinirlenmiş ve “Hadi bunu bulsun da göriyim” diyerek hanımının idrarını, kızının idrarını ve de arabasının motor yağını karıştırarak tahlile vermiş. Tahlil sonucunu ise yetkili açıklamış: “Karınızın iyi, kızınız hamile, arabanızın ise yağının değiştirilmesi gerekiyor”

İKRAM
Adamın biri yabancı bir şehirde, bir evin kapısını çalarak şu ricada bulunur :
-Pek susadım, buralarda su bulamadım, lütfen bana bir bardak su verir misiniz?
Kapıyı açan çocuk, adamın yüzüne bakarak, kısa bir tereddütten sonra :
-İstersen ayran getireyim, der.
Adam bu teklifi teşekkürle kabul ettikten az sonra, çocuk bir çanak ayran getirir.
Adam ayranı içtikten sonra çocuk :
-İstersen daha getireyim,der.
-Zahmet olur yavrum.
-Hayır, zaten bu ayranın içine fare düştüğü için nasıl olsa dökecektik!
Bunun üzerine, adam iğrenerek, elindeki ayran çanağını hiddetle yere atıp parçalayınca, çocuk feryadı koparır :
-Anne, kapıdaki adam köpeğin çanağını kırdı!

PIYANGO
BUYUK IKRAMIYE CIKAN TEMELI UC AY SONRA BAKKAL,KASAP VE BORCLU> OLDUGU DIGER ESNAF YOLDA CEVIRMIS VE ULA TEMEL SANA IKRAMIYE CIKTUGU HALDE UC AYDIR NIYE BORCUNU ODEMIYOSUN? DIYE SORMUSLAR
TEMEL : ZENCUN OLDI DEGISTU DEMESUNLAR DIYE, DEMIS.

Trabzon'da satılan su şişelerinin altında ne yazar? Cevap:Buradan açılmaz.
....Ve tanrı kadını yarattı. O da kalktı kaynana oldu...
Çiçekleri dalından koparmayın! Kökünden sökün...
Önce inşallah yeneceğiz" Sonra: "Yenildik ama ezilmedik" (Milli Maç)
ALLAHIM!! Kendim için bir şey istemiyorum,Sadece anneme elma yanaklı,bal dudaklı,sütun bacaklı bir gelin nasip eyle...
Seni bir yerden çıkarıyorum dedi kadın: Meğer ebemmiş ..
Akil yaşta değil baştadır, Ama akli başa yaş getirir...
Kızda bir fizik var abi!, Einstein yanında halt etmiş...
Sana bir kıllık yapayım, kıllarını koyarsın
Kim vurduya gittim, birazdan gelicem...
Korkunun ecele faydası yoktur,sadece iç çamaşırları kirletir...
İnsanların seni ezmesine izin verme; Ehliyet al, sen onları ez...
Aile kabristanıdır. Damsız girilmez...
Büyük jetona para verme, Küçükten al büyüt...
Bilmemek ayıp değil, Yeter ki çaktırma...
Bitkisel hayata girdim, HIYAR gibi yaşıyorum...
Karanlıkta mehtapta oturmak iyidir, Ama Mehtapla karanlıkta oturmak daha iyi.......
Deli gibi sevdim, manyak g.b. evlendim.
Bunu yazan sinus, Okuyana kosinus...
Kızlar bugünlerde hoşuma gitmiyor,Hoşum neresi acaba?...
! burada nefes almayın, Daha ucuz bir yer biliyorum...
Adam o kadar fakirmiş ki, virajı bile alamamış...
Asansör bozuk. En yakın Asansör karşı binadadır...
Ne kadar sallarsan salla, Dört yanlış bir doğruyu götürür...
Dereceye girmek için çok çalıştı, Ama hasta oldu derece ona girdi...
Karımla tek ortak yanımız, Ayni günde evlenmiş olmamız...
Bizim ülkemizde kadın erkek eşitliği halinde Penaltılara gidilir...
Yarın yapabileceğin bir şeyi, Asla bugünden yapma...
Hayatta en büyük talihsizlik, bir şeyin iki kere acemisi olmaktır.
Kendini mutlu hissediyorsan, bir yerde yine bir salaklık yaptın ve farkında değilsin demektir.
Kafanı çevirip durma, aklından geçenleri okuyamıyorum.
Ne kadar dönersen dön, kıçın arkanda kalır.
Kabızlık Zaman Çalar , İshal ise Bekletmez...
Sevgili Aşçı Kardeşim, biraz önce Bütün Marifetleriniz Delikten Îçeri Kaçtı (Lokanta Tuvaleti)
İlahi Azrail, sen adamı öldürürsün.
Sık sık ameliyat olun, içiniz açılır.
Oğlumun adını mafya koydum, artık ben de mafya babasıyım.
Yazılıdan sıfır aldım ama, önemli olan katılmaktı.
1959'da içilen kahvelerin hatırı doldu, duyurulur.
Sizde bit şampuanı var mı? Kirlendi hayvancıklar.
Bende şeytan tüyü yok, epilasyonla aldırdım.
Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapın. Çok zevkli oluyor.
Ölüm korkusu sürekli değil, mezarda biten geçici bir duygudur.
Şiddete karşı savaş açın, şiddet yanlılarını kurşunlayın.
Beşbinkere söyledim; abartmayı bırak.
Eğer turist sezonundaysak, neden onları avlayamıyoruz?
Bu tüp bebek hatalı; hep gaz kaçırıyor.
Yes abicim. Türkçe eğitime benden de okey!
Bir fil elektrik direğinden daha yükseğe zıplayabilir mi? Elektrik direği zıplayamaz ki...
Selam! Ben Aydan Şener. Hadi yaa. Ben de dünyadan Neil Armstrong.
Çocuğun biri bir gün kafasını ıslatmadan yıkamaya başlamış. Annesi de "oğlum hiç saç ıslatılmadan şampuanlanır mı?" deyince çocuk: ama anne bu şampuanda kuru saçlar için yazıyor.
Temel Fransa'ya gitmiş. Tabelada Fransa yazıyormuş. O da " Aaaa... burayı da mı Sabancı aldı" demiş.
Adamın biri eczaneye sinek ilacı almaya gitmiş. Eczacı ona "sineğinizin nesi var acaba" demiş.
Gençliğim acı veriyordu. Ameliyatla aldırdım.
Ey yükselen yeni nesil! İn ulan aşağı!
Son gülen sen olacaksın. Çünkü geç anlıyor

BANKACILIK VE EKONOMİ VE TEKNOLOJİ BEDDUALARI
Repo'da açığa düşesin, faiz sana zarar yaza
+İMKB 100 endeksin 15 bin direncini kıramaya
+Uygun kur bulamaya, pozisyon açığına düşesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…